Şimdi Ara

C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL) (179. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.172
Cevap
118
Favori
170.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cezaalp

Program yazarken öğrenilir algortima ama daha ilerletmek için kitap şart galiba , bi ara gidip bakacam kitapçıya ne varmış bu algoritma kitaplarının içinde

introduction to algorithms kitabının internette pdf'i var. Bin küsür sayfalık bir kitap inceleyebilirsiniz bence..
  • cezaalp kullanıcısına yanıt
    kafam çok karıştı şu kodda ya
  • waleur5 kullanıcısına yanıt
    Neresini anlamadın yardımcı olayım
  • cezaalp kullanıcısına yanıt
    tamam kagıtta cizdim tek tek i j lerin degerlerini yazdım anladım çok zekice yapmışsın helal olsun
    Eyvallah kardeşim
  • £XE kullanıcısına yanıt
    burdaki hatayı bulmamda yardımcı olabılırmısınız dev c++ 5.8.3. kullanıyorum teşekkürler
     C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)
  • char 8 karakter deişsin şifre 6 karakter ondan olabilirmi dicemde alakasız galiba.strmcp yi yukardamı tanımlıcaz acaba ben c bakıyorum cplus plus tam bilmiyorumda elimden geleni yazdım
  • strcmpyi kullanmak için kütüphanesini kullanman lazım , C de string , c++dabilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezaalp

strcmpyi kullanmak için kütüphanesini kullanman lazım , C de string , c++dabilmiyorum

C++'da da string.h

Ayrıca keşke soruyu soran arkadaş, C++ referanslarına göz gezdirme alışkanlığı edinsen iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedijediyedi -- 10 Şubat 2015; 17:05:00 >
    Teşekkürler arkadaşlar hallletim
  • Sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biyturs_OnSr -- 10 Şubat 2015; 19:05:58 >
  • Merhaba
    Ben dev c++ öğrenıyorum ancak konsolda çalıştıgı için sevmedim. Visualstudio ya aktarmayı denedim visual studıo çok karışık çözemedim..

Ben bir program yazsam c++' da onu gui ile ilgilenen birine versem o çevirebilirmi ??
  • quote:

Orijinalden alıntı: bir tesla değil

const int ne işe yarar arkadaslar?

Sabit bir tam sayı tanımlamanı sağlar.const ile bir değişken oluşturursan ilk değer atamadan sonra bu değeri değiştiremezsin.Dikkat etmen gereken nokta ilk değer ataması yapmazsan derleyici rastgele bir sayı atar değişkenine ve bu değeri değiştiremezsin.O yüzden ilk atamayı elle yapman gerek mantıken.
  • quote:

tesekkur ederim cevap icin .peki double nedir? internetten.baktim da pek anlamadim ornegim sayi 9.0 sa doubleye donusturunce 9.000 oluyormus

double float'tan daha fazla hassasiyet içerir.double 15 16 basamak içerirken float 7 taneye sahiptir.Bir anlamda hassasiyeti artırmış oluyorsun.
  • quote:

peki bu hassasiyet kac basamakta doublede onu biz mi belirliyoruz?

Hayır.Demek istediğim mesela atıyorum virgülden sonra 10 basamaklı bir sayın olsun.Ve bu sayıyı double ve float değişkende tutup ekrana yazdır.Double ile sıkıntısız yazdırabilirken float virgülden sonraki 7. basamaktan sonra sayıyı değişik olarak gösterecektir.
  • Arkadaşlar bu resimde ( cout<<"bulundugunuz yer" <<ulke; ) demiş. buradaki ( <<ulke; ) olmasının sebebi ne ben kendim böle yazmadan yaptım oldu.Yani ( <<ulke;) nin anlamı ne ??
     C/C++/C# Sorularınız Buraya. . .(GÜNCEL)
  • DeathEagle kullanıcısına yanıt
    Birinci de size size soru soruyor diyor ki "bulunduğunuz yer". Sonra sizde cevap yazıyorsunuz atiyom afrika diyorsunuz. Sonra diyor ki "bulunduğunuz yer afrika". Fakat son yazdiginiz cin konutunun anlamını anlamadim. Dördüncü satırda neyin girilmesini istiyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  

float hesapla(int dizi[],int *a,int *b)
    {
    int i,j,k,sayac=0;
    int enkucuk,enbuyuk;
    float ortalama;
    int toplam;
    while(sayac==1)
    {
    enkucuk=dizi[0];
    enbuyuk=dizi[9];
    for(i=0;i<9;i++)
    if(dizi[i]<enkucuk)
    {
    enkucuk=dizi[i];

}

for(k=8;k>-1;k--)
    if(dizi[i]>enbuyuk)
    enbuyuk=dizi[k];

for(j=0;j<10;j++)
    {
    toplam+=dizi[j];

}

sayac++;

}
    ortalama=toplam/10;
    return ortalama;
    *a=enkucuk;
    *b=enbuyuk;

}

int main(int argc, char *argv[]) {

int kucuk,buyuk;
    float sonuc;
    int dizi[]={28,3,5,6,9,12,39,100,52,20};
    sonuc=hesapla(dizi,&kucuk,&buyuk);
    printf("dizinin sonucu %f enkucuk elemani %d enbuyuk elemanı %d ",sonuc,kucuk,buyuk);

}

7.soruyu böyle yazdım fakat böyle sonuçlar çıkıyor özellikle 7. soruya yardım.8.soruya gelirsek onu anlamadım

#include <stdio.h> 
    float ortalama(int dizi[],int * enbuyuk_1,int * enkucuk_1)
    {
    int i,j;
    int ortalama_1=0;
    *enbuyuk_1=dizi[0];
    *enkucuk_1=dizi[0];
    for(i=0;i<10;i++)
    {
    ortalama_1= ortalama_1 + dizi[i];
    if(dizi[i]>*enbuyuk_1) *enbuyuk_1=dizi[i];
    if(dizi[i]<*enkucuk_1) *enkucuk_1=dizi[i];
    }
    return ortalama_1/10;
    }
    int main(int argc, char *argv[]) {

int kucuk,buyuk;
    float sonuc;
    int dizi[]={28,3,5,6,9,12,39,100,52,20};
    sonuc = ortalama(dizi,&buyuk,&kucuk);
    printf("En kucuk deger %d\nEn buyuk deger %d\nOrtalama %f",kucuk,buyuk,sonuc);
    }

8. soruda ne demeye çalıştığını anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 177178179180181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.