Şimdi Ara

NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1) (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.064
Cevap
88
Favori
145.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thebancally

Şimdi bu mtu degerini hem modeme hem de programa mı giricez?Çünkü airties rt-103 kablolu modemim var. mtu degerini göstermiyor.Nasıl ögrenebilirim?

Airties RT-103'te web arayüzü var bildiğim kadarıyla, kullandığınız tarayıcıyı açıp 192.168.2.1 adresinden giriş yapın.. Internet ayarları kısmında kullanıcı adı ve şifre girişi yaptığınız bölümde MTU değeri de bulunması lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emirilhan

quote:

Şimdi bu mtu degerini hem modeme hem de programa mı giricez?Çünkü airties rt-103 kablolu modemim var. mtu degerini göstermiyor.Nasıl ögrenebilirim?

Airties RT-103'te web arayüzü var bildiğim kadarıyla, kullandığınız tarayıcıyı açıp 192.168.2.1 adresinden giriş yapın.. Internet ayarları kısmında kullanıcı adı ve şifre girişi yaptığınız bölümde MTU değeri de bulunması lazım..

tamam buldum 392 yaptım.Programda da yazdım hız artmadı.Birde google a girmiyo yaptıktan sonra diger bütün sitelere erişim var bi tek google açılmıyor

• Tenda W150D modem var mtu ayarı falan yapılmıyor sitesinden,mtu ayarınıda bilmiyorum 1500,1492,392 falan denedim hızda değişme olmadı ne yapabilirim ?
  • quote:

quote:

quote:

tamam buldum 392 yaptım.Programda da yazdım hız artmadı.Birde google a girmiyo yaptıktan sonra diger bütün sitelere erişim var bi tek google açılmıyor

Sizin için uygun MTU değeri 392 olmayabilir. NetMTU'yu kapatın, Modeminizden 300-350-400-450 vs. şeklinde değerler deneyerek;

http://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Kurulan/2011.2/Pardus-2011.2-Cervus-elaphus-i686.iso

bu adresteki pardus'u indirmeyi deneyin, hız testi olarak kullanın.. hızınız yükselmezse, durdur-başlat yapın indirmeyi, indirme hızınız artana kadar modem üzerinden MTU değiştirerek deneme yapın. indirme hızınız arttığı zaman, web sitelere girememeye başlayacaksınız. bunun çözümü için de, NetMTU'yu açın, program indirme modu açıkken, yüksek hızda dosya indirmesi yapabilirsiniz. program gezinti modundayken de istediğiniz web sitelerde gezebilirsiniz.

programın amacı, modemin arayüzüne girip, web sitelerine erişmek için MTU değerini eski haline alıyorsunuz ya, bunu kolaylaştırıp sadece program üzerinden yapmanızı sağlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: HellAxion

Tenda W150D modem var mtu ayarı falan yapılmıyor sitesinden,mtu ayarınıda bilmiyorum 1500,1492,392 falan denedim hızda değişme olmadı ne yapabilirim ?

tarayıcınıza 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 yazdığınızda erişebiliyor olmanız gerekli modem arayüzüne. modem arayüzüne erişip, MTU ayarını bulamadıysanız, telnet yoluyla MTU değerini değiştirebilirsiniz. bunun için biraz araştırma yapmanız gerekecek.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HellAxion

Tenda W150D modem var mtu ayarı falan yapılmıyor sitesinden,mtu ayarınıda bilmiyorum 1500,1492,392 falan denedim hızda değişme olmadı ne yapabilirim ?

tarayıcınıza 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 yazdığınızda erişebiliyor olmanız gerekli modem arayüzüne. modem arayüzüne erişip, MTU ayarını bulamadıysanız, telnet yoluyla MTU değerini değiştirebilirsiniz. bunun için biraz araştırma yapmanız gerekecek.

telnet şeysine bakıyorum becerebilirsem yazarım ayrıca teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sizin için uygun MTU değeri 392 olmayabilir. NetMTU'yu kapatın, Modeminizden 300-350-400-450 vs. şeklinde değerler deneyerek;

http://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Kurulan/2011.2/Pardus-2011.2-Cervus-elaphus-i686.iso

bu adresteki pardus'u indirmeyi deneyin, hız testi olarak kullanın.. hızınız yükselmezse, durdur-başlat yapın indirmeyi, indirme hızınız artana kadar modem üzerinden MTU değiştirerek deneme yapın. indirme hızınız arttığı zaman, web sitelere girememeye başlayacaksınız. bunun çözümü için de, NetMTU'yu açın, program indirme modu açıkken, yüksek hızda dosya indirmesi yapabilirsiniz. program gezinti modundayken de istediğiniz web sitelerde gezebilirsiniz.

programın amacı, modemin arayüzüne girip, web sitelerine erişmek için MTU değerini eski haline alıyorsunuz ya, bunu kolaylaştırıp sadece program üzerinden yapmanızı sağlıyor.

400 ve 450 yaptıgımda bir degişiklik olmadı.Google da biraz aradım adamın biri 150 yapmış.Bende yaptım hızım 250 leri buldu şimdi 200 250 deneyecem

edit:250 yaptım hızım 480 e çıktı en fazla. devam edecem biraz daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Al Swearengen -- 8 Temmuz 2012; 17:21:53 >

• Pardus indirirken son sürat indiriyor ama indirme diğer dosyalara gelince hız düşüyor bunun nedene ne olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuko

Pardus indirirken son sürat indiriyor ama indirme diğer dosyalara gelince hız düşüyor bunun nedene ne olabilir ?

İndirme yaptığınız sunucu ile ilgili olması yüksek.
    Farklı lokasyondaki sunuculardan hız testi:
    http://ftp.dgn.net.tr/test.bin (DGN Datacenter - Bursa)
    http://mirror.leaseweb.com/speedtest/100mb.bin (Leaseweb Datacenter - Almanya)
    ftp://ftp.ovh.net/test.bin (OVH Datacenter - Fransa)

Bu arada hız testlerini denerken ben de AKK'ye düştüğümü farkettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Days Grace

quote:

Orijinalden alıntı: By_cLL

quote:

Orijinalden alıntı: Days Grace

us robotics'te deneyen var mı?

o nedir usta benzer bi program mı?

yok bea modem markası işte forumda az çok kullanan var ama mtu uygulanmıyor sanırım
     NetMTU - MTU ile Web Sitelerine Erişim (1.1)

bendede us robotics siyah kablolu 4 portlu olandan nasıl yapıyoruz acaba bilgisi olan warmı mtu fln

• quote:

Orijinalden alıntı: <

perl dilinden falan anlamam şimdilik makro yetiyor tek tıkla oluyor mtu 100 ve mtu 1492 geçiş yapıyorum hep aynı şeyleri yazmaktan kurtarıyor

Makro hakkında bilgi verebilirmisiniz veya paylaşabilirmisiniz?
  • ya dostum bende mtu yu 250 yaptım ilk 1 dk 600 lerde indiriyo sonra 250 ye felan düşüyo
  • Dostum hemen düşüyor hız ya
  • quote:

quote:

Pardus indirirken son sürat indiriyor ama indirme diğer dosyalara gelince hız düşüyor bunun nedene ne olabilir ?

Mtu değeri çalışmadığı için böyle bir sorun almışım.Yeni değerler buldum ve son hız indirme yapıyorum elinize sağlık. :)

• quote:

quote:

quote:

Mtu değeri çalışmadığı için böyle bir sorun almışım.Yeni değerler buldum ve son hız indirme yapıyorum elinize sağlık. :)

hocam banada verseniz.
    Bendeki sorun şu
    mesela mtu yu 150 yapıyorum
    1 dk 1mbps ile indiriyor
    sonra 100 kbps ye düşüyor

• Çok teşekkür ederim kardeşim işe yarıyor.
  • INCA NX300M kullanan MTU VERSİN YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUU
  • Kendi MTU değerinizi bulacaksınız deneme-yanılma ile. Herkeste değişken değerler. Çok zor bir işlem değil ki, 10 dakika uğraş gerektiriyor en fazla.
  • quote:

dostum video niye remove olmuş, yeni bir video linki varsa verirmisin? üstteki cevabın içinde ayrıca teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: RancWood

quote:

dostum video niye remove olmuş, yeni bir video linki varsa verirmisin? üstteki cevabın içinde ayrıca teşekkürler

Videoyu forumdan bir arkadaş yapmıştı, uzaklaştırılmış şimdi. Neden sildi ben de bilmiyorum.. boş vaktim olduğunda halletmeye çalışacağım.

• 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.