Şimdi Ara

Aktif ve Pasif 3D Gözlük Arasındaki Farklar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
294
Cevap
10
Favori
111.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EMINX84

arkadaşlar pasif daha iyi, ancak full hd olmasına dikkat etmek lazım cihazın, ben projektör üzerinde denedim göz yorulması yapıyor ama lq 620 cihaz ile karşılaştırınca görüntü daha iyi nedenmi ?
    lg de her ne kadar 3d gözlükle seyretsenizde bazen 2 görüntüyüde taşma örnek yan yana iki dünya veya aracın yanında bir kenar uzamış görebiliyorsunuz. aynı zamanda seyir açısı orlama 2-4 metre yakından daha iyi sonuç veriyor ancak daha fazla göz yoruyor. bence 3d de pixelleri 1920 * 1080 görüntüde 900 * 500 gibi azalma oluyor alt alta olan pixellere dikkat ederseniz daha net anlaşılıyor.

aktif ise çok maliyetli, epson tw modelinde denedim gözlük ile eşleştirme yapınca gayet güzel sonuç veriyor, sanırım cihazın gözlükle kullanılacağı düşünüldüğünden siyahı aydınlık bir tonda yapmış adamlar ancak 720 p olması biraz sıkıntı dikkat edince pixel araları zaten çok boşluklu görünüyor. önerim geniş ekranda 3d biraz kasıp full hd projektör alınabilir veya 50 inc üzeri led tv ama aktif gözlüklü "yan sanayi olanlarındanda önermiyorum 160 tl ye aldığım gözlüğün 3 tanesi 120 tl ye neredeyse aliexpresste çin mali ve inanılmaz göz yoruyor". .

bütçe varsa aktif ve 50 inc önce bir yerde test edip keyfini çıkarın sonra almaya karar verin, cihazın kendi orijinal gözlüğü olmasınada dikkat edin derim.

Saygılarımla

Alıntıları Göster
    HEPSİNİ OKUDUM sonuç pasif gözlük daha mantıklı pil derdi yok ağırlık yok ucuz.tv alacaktım samsung almayayım bari aktif gözlük. .LG panelleride sorunluymuş ışık sızmaları falan.philps led vardı komsuda evelsi yıl 7 bine almıştı görüntü berbat. yani alamayacağım tv 22 inch vestele devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: efe80

HEPSİNİ OKUDUM sonuç pasif gözlük daha mantıklı pil derdi yok ağırlık yok ucuz.tv alacaktım samsung almayayım bari aktif gözlük. .LG panelleride sorunluymuş ışık sızmaları falan.philps led vardı komsuda evelsi yıl 7 bine almıştı görüntü berbat. yani alamayacağım tv 22 inch vestele devam.

Alıntıları Göster
    İllaki link atan olmuştur ama gözden kaçıranlar bir baksın cnetteki incelemeye.

Benim gördüğüm kadarıyla pasif daha avantajlı, aktifin tek artısı çift göze 1920*540 yerine tek göze 1920*1080 görüntü vermesi. Ama buradaki 1920*540 sizi yanıltmasın beynimiz sonuçta görüntüyü işliyor ve tam olarak aktif kalitesinde olmasa da 1920*1080 gibi algılıyoruz, çok kaliteli bir upscale gibi düşünün. Expertler çok yakın mesafelerden izlenmediği sürece o farkın da hissedilemeyeceğinden bahsetmiş. Ha uzaktan da farkeden var mıdır vardır. Plazmalar ve CRT'lerdeki ekran titremesini farkedenler de var mesela ama çok azınlık bu kesim. CRT-Plasma flashing ya da flickering diye aratırsanız görürsünüz yüz kişiden anca biri şikayet ediyorsa ediyor, bunun gibi düşünebilirsiniz bu çözünürlük farkını da.

Kısacası sağlık koşulları, kullanım kolaylığı, parlaklığı nispeten daha az düşürmesi, fiyat avantajı gibi avantajlarıyla pasif önde bence.

http://www.cnet.com/news/active-3d-vs-passive-3d-whats-better/

edit: Kafa karışıklığı olmasın yataydaki 540 pikseller sıra sıra bölünüyor +-+-+- gibi düşünün yani sol gözünüz + ları algılarken sağ gözünüz -leri algılıyor, beynimizde bir şekilde işleniyor bu görüntü 540p görmüyoruz, 1080p'ye çok daha yakın yani görüntü aslında. Ekrandaki bütün pikselleri görüyorsunuz kısacası ama bütün olarak değil parça parça algılanan görüntü beyinde işlenerek birnevi birleştirilerek upscale oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darcyn -- 6 Haziran 2014; 1:25:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darcyn

İllaki link atan olmuştur ama gözden kaçıranlar bir baksın cnetteki incelemeye.

Benim gördüğüm kadarıyla pasif daha avantajlı, aktifin tek artısı çift göze 1920*540 yerine tek göze 1920*1080 görüntü vermesi. Ama buradaki 1920*540 sizi yanıltmasın beynimiz sonuçta görüntüyü işliyor ve tam olarak aktif kalitesinde olmasa da 1920*1080 gibi algılıyoruz, çok kaliteli bir upscale gibi düşünün. Expertler çok yakın mesafelerden izlenmediği sürece o farkın da hissedilemeyeceğinden bahsetmiş. Ha uzaktan da farkeden var mıdır vardır. Plazmalar ve CRT'lerdeki ekran titremesini farkedenler de var mesela ama çok azınlık bu kesim. CRT-Plasma flashing ya da flickering diye aratırsanız görürsünüz yüz kişiden anca biri şikayet ediyorsa ediyor, bunun gibi düşünebilirsiniz bu çözünürlük farkını da.

Kısacası sağlık koşulları, kullanım kolaylığı, parlaklığı nispeten daha az düşürmesi, fiyat avantajı gibi avantajlarıyla pasif önde bence.

http://www.cnet.com/news/active-3d-vs-passive-3d-whats-better/

edit: Kafa karışıklığı olmasın yataydaki 540 pikseller sıra sıra bölünüyor +-+-+- gibi düşünün yani sol gözünüz + ları algılarken sağ gözünüz -leri algılıyor, beynimizde bir şekilde işleniyor bu görüntü 540p görmüyoruz, 1080p'ye çok daha yakın yani görüntü aslında. Ekrandaki bütün pikselleri görüyorsunuz kısacası ama bütün olarak değil parça parça algılanan görüntü beyinde işlenerek birnevi birleştirilerek upscale oluyor.

Alıntıları Göster
    Dün smart Tv almak için yola koyulduk , samsung mu yoksa LG mi derken 4-5 saat boyunca , 7 mağaza dolaştık , herbirine 2-3 kez girdik çıktık , fakat sonuç olarak almadan çıkıp geldik :(

Almak istediğim ve arada kaldığım iki model :

Samsung 48H6500 121 Ekran 3D LED TV
    Çift Tuner Özelliği !! 2 Adet 3D Gözlük Hediye !! Quad Core !!
    121 cm (48")LedFull HDSlimParlak Siyah1920 x 1080 pxSamsung TürkiyeMega KontrastDLNA3DCMR 400 HzAV, USB MovieDahili Uydu AlıcıWide Colour Enhancer ProDahiliCI+, Component, HDMI (4 adet), Kompozit, Kulaklık, Scart, Usb1080p16 : 9

LG 47LB670V 120 Ekran 3D LED TV
    106 Ekran, Full HD, LED, Web OS Smart TV, 3D ve Dahili Uydu Alıcı
    120 cm (47")LedFull HDSlimSiyah/Gümüş1920 x 1080 pxLG TürkiyeMega KontrastDLNA3DMCI 700 HzAV, USB MovieDahili Uydu AlıcıXD EngineDahiliAV, Component, HDMI (3 adet), Usb1080p16 : 9 Teletext2 Milisaniye178 °

Samsung led 2700 TL ve dün bimeks e özel 2399 du. LG fiyatı da bu seviyelerde ...

3-4 gün içerisinde bu TV lerden birini almak zorundayım , çünkü şuan kullanmış olduğum samsung plazmamı ankaraya aileme hediye edeceğim...

-
    aktif ve pasif gözlük konusunda sizlerin yazdıklarını okuyunca ok tamamen pasif gözlüğe dönüyor , artı olarak bu hafta bir müşterime kurmuş olduğum 5 smart lg nin 10 gözlüğününde bende olması da büyük bir artı

Fakat LG den soğutan nedenlerin başında , film kanallarından player desteğinin olmaması yazılımın bir türlü güncellenmemesinden kaynaklı binlerce olumsuz tüketici yorumları .
    Samsung a iten sebeplere gelince 9 yıldır hep ödül almış olması , yazılım ile alakalı olarak full bütün sitelerdeki filmleri sorunsuz izleyebilmek.

lütfen tecrübe etmiş arkadaşlar bu konuya bir el atsın. tamamen %50 %50 ve sizden gelecek yorumlara göre gidip alacağım ...

şimdiden tşklr

• kribensis7 kullanıcısına yanıt
    Sadece fikir olsun kafanda; bende samsung kullanıcısıyım. televizyonun oynatamadıgı video formatı bulamadım. mübarek her türlü codec var içinde. açıyorum DLNA'yı ve bilgisayarımdaki videoları kablosuz olarak oynatıyorum harika bir duygu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 9 Haziran 2014; 13:20:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Sadece fikir olsun kafanda; bende samsung kullanıcısıyım. televizyonun oynatamadıgı video formatı bulamadım. mübarek her türlü codec var içinde. açıyorum DLNA'yı ve bilgisayarımdaki videoları kablosuz olarak oynatıyorum harika bir duygu
    Evet bu samsung seçmek istememdeki önemli bir konu, çünkü hazırlanıp filmin başına geçtiğimizde AAA bu açmıyor demek kötü bir duygu...
    Fakat bir önceki sayfada Sony bile 4K modellerinde pasif gözlüklere geçtiği bilgisi paylaşılmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kribensis7

Evet bu samsung seçmek istememdeki önemli bir konu, çünkü hazırlanıp filmin başına geçtiğimizde AAA bu açmıyor demek kötü bir duygu...
    Fakat bir önceki sayfada Sony bile 4K modellerinde pasif gözlüklere geçtiği bilgisi paylaşılmış...

Sağlık acısından bence. Aktif cidden sıkıntılı gözü baya yoruyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kribensis7

Sağlık acısından bence. Aktif cidden sıkıntılı gözü baya yoruyor.

Alıntıları Göster
    Aktif - pasif gözlük olayı bana birazda tek kapı lüx otomobiller gibi geliyor , yüzlerce milyara spor araba alıyorsun ama yanına alabileceğin arkadaş sayın 1 :)

aktif gözlük ile evine misafir geldiğinde hep beraber bir 3D film izleyim deseniz 10 kişi için ortalama 10 * 100 = 1000 TL maliyet...

Fakat pasif için maliyetin 2*10 = 20 TL

evimde şuan kutusu açılmamış 10 pasif + 2 + 2 de TV den çıksa toplamda 14 pasif gözlüğüm olucak .. ama yine sizin bahsettiğiniz konu çok önemli 10 kişi biraraya gelip filmi açıp sonra izleyememek konusu düşündürüyor...

• kribensis7 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam çok kötü bir durum

• quote:

Haklısınız hocam çok kötü bir durum
    Arkadaşlar Samsung 3d tv yi mesela LG nin pasif gözlükleri ile izleyebilir miyiz ? Samsung istiyorum ama şu aktif olayı yüzünden soğudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revolutions

Arkadaşlar Samsung 3d tv yi mesela LG nin pasif gözlükleri ile izleyebilir miyiz ? Samsung istiyorum ama şu aktif olayı yüzünden soğudum.

İkisi çok farklı teknoloji olduğu için izleyemezsin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Revolutions

İkisi çok farklı teknoloji olduğu için izleyemezsin.

Alıntıları Göster
    şu tv nin 3d'si nasıldır sizce?

http://www.teknosa.com/urunler/110012615/lg-42la660s-dvb-s-3d-fhd-smart-led-lcd-tv-4x-3d-go

• quote:

Orijinalden alıntı: altı ok

http://www.teknosa.com/urunler/110012615/lg-42la660s-dvb-s-3d-fhd-smart-led-lcd-tv-4x-3d-go

Pasif. Yani görüntü kaliteli değil ama gözü daha az yorar.
  • quote:

quote:

mesela samsung sony philips falan onlarda pasif 3d diyelim. 3d performanslarının hepsi aynı mı olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Marcus Glory

quote:

quote:

mesela samsung sony philips falan onlarda pasif 3d diyelim. 3d performanslarının hepsi aynı mı olur?

Alıntıları Göster
    Keşke LG alsaydım. Samsung 48H6500 aldık yenileme hızı, internet deneyimi LG'ye göre kötü. En kötü tarafı aktif gözlük olması. İnternetten bakıyorum ama Samsung'un pasif gözlüğü yok. Olsa belki çalışır edasıyla alıp denicem umut işte fakir ekmeği

cidden bu aktif gözlükten kurtulmanın bir yolu yok mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3578C6899 -- 9 Eylül 2014; 1:24:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NickHaulden

Keşke LG alsaydım. Samsung 48H6500 aldık yenileme hızı, internet deneyimi LG'ye göre kötü. En kötü tarafı aktif gözlük olması. İnternetten bakıyorum ama Samsung'un pasif gözlüğü yok. Olsa belki çalışır edasıyla alıp denicem umut işte fakir ekmeği

Maalesef yok. Samsung pasif gözlük üretse bile sizin televizyonunuzda hiçbir işe yaramaz. 55ES8000 kullanıcısıyım. Yeni tv alacak olsam yine aktif gözlüklü modelleri tercih ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NickHaulden

Maalesef yok. Samsung pasif gözlük üretse bile sizin televizyonunuzda hiçbir işe yaramaz. 55ES8000 kullanıcısıyım. Yeni tv alacak olsam yine aktif gözlüklü modelleri tercih ederim.

Alıntıları Göster
    4K'ların en iyi yanı pasif 3D'lerdeki dikey çözünürlüğün yarıya düşmesi sorununa çözüm getiriyor olması. 4K'lar standart olmaya başladıkça aktif 3D bir zamanların betası gibi yokolmaya mahkum bence ama tam o sırada gözlüksüz 3D'ler de sistemi oturtabilir tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

4K'ların en iyi yanı pasif 3D'lerdeki dikey çözünürlüğün yarıya düşmesi sorununa çözüm getiriyor olması. 4K'lar standart olmaya başladıkça aktif 3D bir zamanların betası gibi yokolmaya mahkum bence ama tam o sırada gözlüksüz 3D'ler de sistemi oturtabilir tabii.

Kesinlikle.. Tam o sırada gözlüksüz 3D yaygınlaşacak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Kesinlikle.. Tam o sırada gözlüksüz 3D yaygınlaşacak

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar merhaba,
    Merak ettiğim daha doğrusu öğrenmek istediğim bir konu var.
    İnternetten birkaç tane 3D film indirdim. Ancak farkettim ki filmlerin bazılarında ekran dikey olarak bazılarında ise yatay olarak bölünmüş.
    Dikey olarak bölünen filmleri TV'de 3D olarak izleyebiliyorum. Ancak yatay olarak bölünen filmlerde 3D moda aldığımda ekran yine yatay bölünmüş oluyor ve ekranın sağı ve solunda görüntü oluşuyor. (Yani dikey iki görüntü varmış gibi işlem yapıyor.)
    Toshiba marka 3D Led Tv kullanıyorum. Bu herkes için böyle midir yoksa sadece benim tv dikey bölünmüş ekranları işleyebildiği için mi böyledir?
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Pasifin en buyuk handikapi cozunurlugu yari yariya dusurmesidir. Daha da ileriye gideceklerine geriye goturmusler isi.
    Arkadaşlar internetten 3D film indirdim, bunu aktif gözlük ile mi izlesem daha iyi yoksa pasif gözlük ilemi. FİLMİ dizüstünde izleyeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: .i.

Arkadaşlar internetten 3D film indirdim, bunu aktif gözlük ile mi izlesem daha iyi yoksa pasif gözlük ilemi. FİLMİ dizüstünde izleyeceğim..

Hocam sen çok yanlış anlamışsın.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.