Şimdi Ara

GEVEY Sim - KULLANICI TECRÜBELERİ Konusu (Iphone 4 İçin Donanımsal Unlock) (201. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.700
Cevap
8
Favori
446.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu ürünü istanbul-kadıköy-yazıcıoğlundan alan varmı?
    tavsiye edeceğiniz bir yer var mı, netten değilde görerek almak daha mantıklı sanki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karmateque

Arkadaşlar, gevey aldığım günden beri custom 4.2.1'mle facetime olayını çözemiyordum, push notification namına da bir şey yoktu. Daha sonra öğrendim ki, geçerli bir push notification sertifikası olmayınca cihazda facetime hiç bir şekilde aktif hale gelmiyor. Ayarlardan açıyordum ve 'waiting for activation'da takılıp kalıyordu.
    Ne yaptıysam olmadı, push doctor denedim, tüm repolardan arıza verdi, push fix tırt. En sonunda artık Push fix 2.0 ve MiTime aldım, toplamda 10 küsür TL verdim ama helal olsun tüm sorunlarımı çözdü. Aranızda benzer sorunlar yaşayan varsa kesinlikle tavsiye ediyorum.

Bir iki hususa da deyinmeden geçemeyeceğim. Öncelikle 'facetime kullanmıyorum, kullanırsam kol gibi fatura gelir' diyen arkadaşlara sesleniyorum; facetime zaten WiFi üzerinden çalışır, ha 3G üzerinden de çalışır ek cydia kurulumlarıyla ancak bunu yapmayı becerebiliyorsanız zaten iphone kullanırken iyi bir internet planınız olması gerektiğini de bilirsiniz sanırım.

İkinci ve daha önemlisi ise 'Şarjım geveyle 3-4 gün rahat gidiyor' diyen arkadaşlara seslenmek istiyorum; iphone şarjınızı bir şekilde 3-4 gün idare ettiriyorsanız, yanlış anlamayın şahsi fikrimdir, sizin iphone'a ihtiyacınız yok, her geçen gün zarar ediyorsunuz, acil cihazı satıp 5110 falan almanız gerekir. Çünkü anlaşılıyor ki, iphone'u Alcatel, Ericsson vs'den farklı kılan hiç bir şeyden faydalanmıyorsunuz. Kesinlikle inanmıyorum normal kullanımda o kadar gideceğine, geveyli veya geveysiz, olduğu yerde bırakırsanız öylece stand-by'da belki bir ihtimal. Iphone kullanan insan her gün şarj edeceğinin farkındadır.Söylemekle oluyorsa kolay, bir arkadaşım var mesela her türlü bluetooth alışverişi yapabiliyor tüm cihazlarla ek program olmadan, onunki de öyleymiş, demi?

Yazdıgın yoruma(son paragrafa) tamamen katılıyorum, gerçekten çok zekice bir cevap vermişsin Ben unlock bekledigim sıralarda telefonun içinde hat yokken bile 1.5 gunde sarjını bitiriyordum wi-fi ve oyunlarla kesinlikle 3-4 gün gitmesi imkansız..
    En çok gittiği günki kullanım bilgilerimin SS ini almıstım telefonda onları sizinle paylaşayım:
    Kullanım : 8saat 12 dk
    Beklemede : 1 gün 20 saat
    Arama süresi (Şuanki dönem) : 1saat 34 dakika

ben normal oldugunu dusunuyorum, "yok abi benimki 15 gün gidiyor, abi en son geçen hafta şarj ettim" falan diyen varsa kullanım bilgilerini paylaşsın

• quote:

Orijinalden alıntı: hobametin

1.)4.3.3 e geçip gevey kullanan varmı şarj süresinde her yerde iyileşme olduğundan bahsediliyor.
    2.)birde basebandi artık korusakmı korumasakmı bilemedim unlock un çıkıcağı yok boşunamı custom FW oluşturuyoruz acaba
    3.)custom FW yükleyince sinyal barında sıkıntı çıkıyormu yoksa orjinal yüklesek bile gevey kullandığımız içinmi sinyal barda bi sorun oluyor
    4.)custom FW yükleyince FW nin orjinal basebandi olmadığı için şarjda veya çekimde bi sorun olurmu acaba 4.3.3 de (4.2.1 de olmuyor)

3G açıldığında sinyal barının sapıtmasının nedeni o bölgedeki 3G bağlantısına bağlı mesela geçen çok merkezi bi yerdeydim 3G yi açtığımda sinyal barında hiç bir değişiklik olmadı full çekmeye devam etti ama 3G nin ortalama çektiği bi yere gidip orda açınca sinyal barı küt diye düşüyor sinyal barı o bölgedeki 3Gnin nasıl çektiğini gösteriyor şebekenin çekimi normal oluyor aslında

Geçen gün bi arkadasım 4.3.3 e geçti şarjının "ciddi" şekilde daha uzun gittigini soyledi. Ancak telefonu 4.1 ken JB liydi 4.3.3 te JB yapmayı başaramamış bu o yuzden de olabilir.
    Ayrıca sordugun diğer soruların yanıtlarını bende çok merak ediyorum çünkü bende versiyonumu yukseltmek istiyorum ancak baseband i yukseltmek istemiyorum ve korkuyorum ya gevey calısmazsa ya bi sorun olursa falan diye cunku suan 4.1 ve 2.10.04 baseband le rahat kullanıyorum 1 gün 10 saat civarı gidiyor şarjımda. ama daha HİÇ 2 günü bulmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blondy_knight -- 11 Mayıs 2011; 2:16:13 >

• BU ARADA!! 112 yi arayıp boşuna meşgul etmeyelim. Hattınızın çalışması için arayıp kapatmanıza gerek yok, 112 yi arama olayı muhtemelen geveyle sim kartınızın İLK iletişimi kurabilmesi için, ben şuana kadar hep 911 i arayıp 1sn içerisinde kapadım, her defasındada airplane mode on --> off yaparak çalıştırdım hattımı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: drorbital

quote:

Orijinalden alıntı: omurgurkan

herkese merhabalar, I Phone'umda Turkcell hattımı kullanmaya hala baslayamadım arkadaslar. Gevey sim card'ımla Turkcell mikro sim kartımı kullandıgımda, son aşamada Operator aranıyor dedikten sonra SIM KARTI TAKILI DEĞİL uyarısını vererek SIM Yok şeklinde kalıyordu telefon, daha sonra gittim yeni bir sim kart aldım SIM Tray'e tam olarak oturttum. Bu sefer son aşamada Turkcell sinyali geldi ama 15-20 saniye kaldıktan sonra yine SIM KARTI TAKILI DEĞİL uyarısını vererek sinyal yok oldu. ustuste cok defa denedim hep aynı seyi yasadım. Bazılarında ise Turkcell sinyali hiç gelmedi. Gevey kartımı baska arkadasımın Sim Kartı veya baska İphonelarla denedigimde sorunsuz sekilde calıstı. 3 kez sim kart değiştirmeme ragmen aynı problem var. Cozumu bilen arkadaş varsa cok minnettar kalacagım!

videoyu dikkatli izle çözeceksin sorunu emin ol :) 4.3.1'de ilk ben çekmiştim 4.3.3'de çalışıyor gevey talimatları uygula üstad ...

birebir aynısını yapıyorum ama yok cozum olmuyor kardeş..

saydığınız olayları bende yaşadım yapmanız gereken şu şuan piyasadaki geveylerin çoğu 64lük sim kart için sizin kartınız 128 liktir. turkcell de 64 lük mikro sim yok.hepsi 128 lik geveyi aldığınız yereden mutlaka kartınızın 128 lik olduğunu ve on göre gevey çip almanız gerekmekte ben değiştirdim en çakması bile sorunsuz bu anlattıklarım türkcell hat içindir

• quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Çok teşekkürler.Ben de dealextreme den alabilirim.Peki kargo free diyor ama Türkiyeye de free mi yollarlar ?

bu forumda birinden okudum sahibinden sscompany den aldim hemen yolladi calisiyor memnunum yaziyordu.. ben de ondan aldim taktigim gibi adim adim metotlari uygulayinca hic ugrasmadan calistirdim.

29.90 - sahibinden de sscompany tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar merhaba, amerikadan bi gevey alıp jailbreakli telefonuma takıp kullanmaya başladım fakat rehberdeki numaralar gelen aramalarda çıkmıyor(başına +9 koymadığım sürece) bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tommyforever

Arkadaşlar merhaba, amerikadan bi gevey alıp jailbreakli telefonuma takıp kullanmaya başladım fakat rehberdeki numaralar gelen aramalarda çıkmıyor(başına +9 koymadığım sürece) bu sorunu nasıl çözebilirim?

Aynı sorunu yaşıyorum. Rehbere kaydettiğim aynı numaradan aynı kişi arıyor ancak ismi değil telefonu gözüküyor. Ne yapmak gerekir ? Bu sorunu yaşayanlar varsa yardım edebilir mi lütfen. Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: meinschatz

quote:

Arkadaşlar merhaba, amerikadan bi gevey alıp jailbreakli telefonuma takıp kullanmaya başladım fakat rehberdeki numaralar gelen aramalarda çıkmıyor(başına +9 koymadığım sürece) bu sorunu nasıl çözebilirim?

Aynı sorunu yaşıyorum. Rehbere kaydettiğim aynı numaradan aynı kişi arıyor ancak ismi değil telefonu gözüküyor. Ne yapmak gerekir ? Bu sorunu yaşayanlar varsa yardım edebilir mi lütfen. Şimdiden teşekkürler

1. Cydia'dan iFile yükleyin.
    2. iFile'i açıp: system / library / frameworks / uikit.framework / phoneformats / uimobilecountrycodes.plist isimli dosyayı açın (sol üstte düzenle düğmesi).
    3. Şu satırı bulun:

<key>286</key>
    <string>tr</string>

* NOT: 286 yerine başka bir rakam da olabilir. Önemli olan "tr" yazan girişi bulmanız.
    4. 286 rakamını 009 ile değiştirin.
    5. Kaydedip çıkın.
    6. Telefonu tamamen kapatıp açın (112, 118, 911 vs. gibi no çevirip Gevey'i yeni baştan tanıtmanız gerekecektir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ringoffire -- 12 Mayıs 2011; 9:54:22 >

• Aslında hemen ustteki gibi çözümler ilk mesaja eklenirse bulunması kolay olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ringoffire

quote:

Orijinalden alıntı: meinschatz

quote:

1. Cydia'dan iFile yükleyin.
    2. iFile'i açıp: system / library / frameworks / uikit.framework / phoneformats / uimobilecountrycodes.plist isimli dosyayı açın (sol üstte düzenle düğmesi).
    3. Şu satırı bulun:

<key>286</key>
    <string>tr</string>

* NOT: 286 yerine başka bir rakam da olabilir. Önemli olan "tr" yazan girişi bulmanız.
    4. 286 rakamını 009 ile değiştirin.
    5. Kaydedip çıkın.
    6. Telefonu tamamen kapatıp açın (112, 118, 911 vs. gibi no çevirip Gevey'i yeni baştan tanıtmanız gerekecektir).

Abi harikasın çok teşekkür ederim. Denicem bunu. Telefonu kapamaya korkuyorum geveyden dolayı hat gelmeyecek sorun olacak diye :)

• arkadaslar izmir deyim. turbo sım arıyorum. nakıt para alacağım. en gec cuma gunune kadar almam lazım. elinde olan arkadas varsa bana pm ıle ulasırsa sevınırım. syg.
  • Avrupa yakasinda, (Besiktas-Etiler-Maslak bolgesinde) Gevey'i deneyerek elden satin alacagimiz biri var midir?
  • arkadaşlar bir sorunumu dile getirmek istiyorum. yaklaşık 1 haftadır geveyle iphone'u kullanıyorum. İlk başlarda oluyor muydu farketmedim ama bu 2 gündür telefonun kilidini açtığım zaman şebeke tek diş çekiyor ve kilidi açtıktan yaklaşık bir 30 sn sonra felan şebeke göstergesi 4-5 bara çıkıyor. Acaba bunun bir sebebi ve bir çözümü var mı ?
    Teşekkürler

edit: Yalnız bu her zaman olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FrkN.06 -- 12 Mayıs 2011; 23:48:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrkN.06

arkadaşlar bir sorunumu dile getirmek istiyorum. yaklaşık 1 haftadır geveyle iphone'u kullanıyorum. İlk başlarda oluyor muydu farketmedim ama bu 2 gündür telefonun kilidini açtığım zaman şebeke tek diş çekiyor ve kilidi açtıktan yaklaşık bir 30 sn sonra felan şebeke göstergesi 4-5 bara çıkıyor. Acaba bunun bir sebebi ve bir çözümü var mı ?
    Teşekkürler

edit: Yalnız bu her zaman olmuyor

hocam kullandıgın hat kaç kb ? 64 kb hatlarda genelde tek bar sorunu yaşanıyor. ultrasnow diye bir program var onu yükledikten sonra sorun gideriliyor.

• arklar bulgaristanda ikamet etmekteyim ve bu gevey den almak istiyorum ama alabileceiğim siteleri yazabilirimisiniz lütfen acil lazım!! şimdiden tşk.ler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blondy_knight

quote:

Orijinalden alıntı: karmateque

Arkadaşlar, gevey aldığım günden beri custom 4.2.1'mle facetime olayını çözemiyordum, push notification namına da bir şey yoktu. Daha sonra öğrendim ki, geçerli bir push notification sertifikası olmayınca cihazda facetime hiç bir şekilde aktif hale gelmiyor. Ayarlardan açıyordum ve 'waiting for activation'da takılıp kalıyordu.
    Ne yaptıysam olmadı, push doctor denedim, tüm repolardan arıza verdi, push fix tırt. En sonunda artık Push fix 2.0 ve MiTime aldım, toplamda 10 küsür TL verdim ama helal olsun tüm sorunlarımı çözdü. Aranızda benzer sorunlar yaşayan varsa kesinlikle tavsiye ediyorum.

Bir iki hususa da deyinmeden geçemeyeceğim. Öncelikle 'facetime kullanmıyorum, kullanırsam kol gibi fatura gelir' diyen arkadaşlara sesleniyorum; facetime zaten WiFi üzerinden çalışır, ha 3G üzerinden de çalışır ek cydia kurulumlarıyla ancak bunu yapmayı becerebiliyorsanız zaten iphone kullanırken iyi bir internet planınız olması gerektiğini de bilirsiniz sanırım.

İkinci ve daha önemlisi ise 'Şarjım geveyle 3-4 gün rahat gidiyor' diyen arkadaşlara seslenmek istiyorum; iphone şarjınızı bir şekilde 3-4 gün idare ettiriyorsanız, yanlış anlamayın şahsi fikrimdir, sizin iphone'a ihtiyacınız yok, her geçen gün zarar ediyorsunuz, acil cihazı satıp 5110 falan almanız gerekir. Çünkü anlaşılıyor ki, iphone'u Alcatel, Ericsson vs'den farklı kılan hiç bir şeyden faydalanmıyorsunuz. Kesinlikle inanmıyorum normal kullanımda o kadar gideceğine, geveyli veya geveysiz, olduğu yerde bırakırsanız öylece stand-by'da belki bir ihtimal. Iphone kullanan insan her gün şarj edeceğinin farkındadır.Söylemekle oluyorsa kolay, bir arkadaşım var mesela her türlü bluetooth alışverişi yapabiliyor tüm cihazlarla ek program olmadan, onunki de öyleymiş, demi?

Yazdıgın yoruma(son paragrafa) tamamen katılıyorum, gerçekten çok zekice bir cevap vermişsin Ben unlock bekledigim sıralarda telefonun içinde hat yokken bile 1.5 gunde sarjını bitiriyordum wi-fi ve oyunlarla kesinlikle 3-4 gün gitmesi imkansız..
    En çok gittiği günki kullanım bilgilerimin SS ini almıstım telefonda onları sizinle paylaşayım:
    Kullanım : 8saat 12 dk
    Beklemede : 1 gün 20 saat
    Arama süresi (Şuanki dönem) : 1saat 34 dakika

ben normal oldugunu dusunuyorum, "yok abi benimki 15 gün gidiyor, abi en son geçen hafta şarj ettim" falan diyen varsa kullanım bilgilerini paylaşsın

Niye illa bu tür muhabbetlere giriliyor hiç anlamıyorum. Siz bu kadar yoğun kullanıyorsunuz, pili bir günde bitiriyorsunuz diye herkes sizin kadar kullanmak zorunda mı? İşinin gücünün başındaki insanlar "Telefonun hakkını vermeliyim, daha çok kullanmalıyım yoksa 3310'dan ne farkı kalır, forumdakiler ne der" diye çıkarıp oyun mu oynayacak? 3 gün kullanıyorum diyen adam 3 gün kullanıyordur, bu inanmamazlık neden?

Kendimden örnek vermek gerekirse ben her gün işe gelirken ve giderken 3G üzerinden toplam 30 dk kadar Pandora Radio dinliyorum, iş yerimde gün boyu Whatsapp'tan onlarca mesaj alıp gönderiyorum, telefonla görüşüyorum, canım sıkılınca 15-20 dk Real Racing 2 veya X2 Football oynuyorum, maillerimi kontrol ediyorum, borsayı takip ediyorum, Dropbox hesabımı aktif olarak kullanıyorum, çok sık olmasa da MSN'i açıyorum, bazen TV kanallarına bakıyorum, bunları yaparken Edge, Notifications, Location Services uyurken bile sürekli açık (3G ve Wifi sadece lazım olduğunda açıyorum) ve pil asgari 2.5 gün dayanıyor.

Şimdi bana telefonun hakkını vermiyorsun, versen pil o kadar gitmezdi diyecek bir babayiğit varsa benim yaptıklarıma ek olarak başka neler yapıyor da hakkını veriyormuş yazsın, öğrenelim.

Ayrıca bazen iOS'tan kaynaklanan problemler sebebiyle de pilin çabuk bittiğini aklınızda bulundurun. Ben 2.10.04 baseband'li telefonumla aylarca unlock bekledikten sonra Gevey kart satın aldım ve yukarıda yazdığım şekilde kullanarak 4.2.1 sürümünde asgari 2.5 gün pil ömrü gördüm. Daha sonra 4.3.3'e yükselttim ve temiz kurulum yaptım (backup'tan yüklemedim), yatmadan önce %100'deyken şarjdan çıkardığım telefon sabah uyandığımda %85'teydi, akşam işten eve dönene kadar %40 kalmıştı. Tekrar sıfırdan restore yaptım, aynı programları kurdum ve en baştaki gibi asgari 2.5 günlük pil ömrüne tekrar kavuştum. Demem o ki eğer sizde pil çok çabuk bitiyorsa sıfırdan bir kurulum yapmayı deneyin.

• kısacası gevey ve kılıtlı ip4 tam bır fıyasko guvenıp avrupaya ve ya dağa tasa cıkılmaz ölüm nedenı olur aman yani.
  • arkadaslar bu gevey kullanılan iphonelara interaktif bankacılık sifresi gelmiyor mu , nedir?
    Bugün taktım aksam deniyorum işbank bana sifremi yollamıyor cep telefonuma ? nedendir dersiniz? normal mesajları alıyorum kişilerden ama ordan gelmedi :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: chuckyvsme

arkadaslar bu gevey kullanılan iphonelara interaktif bankacılık sifresi gelmiyor mu , nedir?
    Bugün taktım aksam deniyorum işbank bana sifremi yollamıyor cep telefonuma ? nedendir dersiniz? normal mesajları alıyorum kişilerden ama ordan gelmedi :(

Daha önce bahsi geçmişti. Bankalar yeni sim kart aldığınızda karta 24-96 saat arası bloke koyuyor. Daha sonra bu bloke otomatik olarak kalkıyor, sizin bir işlem yapmanıza gerek yok.

İş Bankası'nı bilmiyorum ama Garanti Bankası aynı gün içinde yeni sim kartı aktifleştirmişti.
  • 
Sayfa: önceki 199200201202203
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.