Şimdi Ara

Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç M3 [ANA KONU] (261. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.316
Cevap
143
Favori
623.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
17 oy
Sayfa: önceki 259260261262263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yoğuşmasız kombide Termostat kullanırken kombi derecesi en üst seviyede kullanmak mı yoksa 50-55 derecede kullanmak mantıklıdır?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cocuklar 9 aylık bina eski 3 cephe acık teras kat catının yarısı acık yarısı kapalı samsun
    oda termostatı sabit gece gündüz 23 kazan sıcaklıgı 60 condens 2500 kombi cr 50
    gecen ay 583 dün gelen 724 tl 413m3 tüketim 29 gün.
    ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN. AMİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cermen_555 -- 6 Ocak 2020; 3:17:48 >

Orijinalden alıntı: recep

bence inanmalısınız ortalama 10 derce civarı dış sıcaklık bende de bu civarda
    yalıtım herşeyden önemli

geçen ay faturam 120 lira
    23/11 - 23/12 arası ısınma bedelim
    haftalık ortalama 15m3
    23/12 den sonra haftalık 20m3 ortalama ile gidiyorum yaklaşık 160 lira gelir
    oda set 23°C

yer İstanbul 100 m² 3+1
    kombi eca hermetik 12 yaşında
    termostat syntech 177
    alt üst dolu yakıyorlar
    doğu cephe öğlen 11-12 ye kadar güneş alıyorum
    haftalık tüketimlerim

sayaç m³ °C set tarih dış °C
    3275 - 14 - 23.0 - 01.12.19 - 14-10
    3294 - 19 - 23.0 - 08.12.19 - 11-06
    3308 - 14 - 23.0 - 15.12.19 - 13-07
    3321 - 13 - 23.0 - 22.12.19 - 14-08
    3342 - 21 - 23.0 - 29.12.19 - 08-04

Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç M3 [ANA KONU]

ilave edeyim 23 derece oldukça konforlu sayılır
    üşümeden dolayı şikayet eden yok gece gündüz aynı
    20 liralık tüketim sıcak su ve mutfak ocak
    Yalıtımın etkisi büyük.
    Çatı katı yalıtım olmayan kuzey cephesinde oturdum 6 yıl.
    Hem üşüyüp hem dünyalar kadar para ödedik. Metreküpü 1 lira iken 400 lira ödediğimi bilirim. Kabus gibi 6 yıl çektim. O sayaç nasıl dönüyordu anlatamam. Termostat 23 24 gösteriyordu ama içerisi devamlı buzhane. Neler neler denedik. Yok arkadaş çözümü yok. Dişimizi sıktık sıktık bir yere kadar.

Şimdi altı üstü yakan yalıtımlı kuzey cephesi ara katta oturuyorum. 22 derece sabit. Termostat var. Alışık değil tabi bünye en ufak bir sıcağa afakan basıyor beni.

Geçen ay 122 lira ödedim.

Şu anda 27 günlük 87 metreküp tüketimim var. Bunun içerisinde mutfak banyo da var.

Eğer şu an eski evde oturuyor olsaydım 650 700 aşağısı fatura mümkün değildi. Allah çatı katında yalıtımsız binalarda oturanların yardımcısı olsun.

• 110-120 falan geliyor kombi 28-30 arasi.Ic dis strafor.Alt bazen dolu ust bos kisin geliyorlar sadece suanda kimse yok.Alt ust dolu olunca daha sicak oluyor tabi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: from_anatolia

01.11.19 ila 03.12.2019 arası fatura; 121,91 TL

Tüketim; 61 m^3 Düzeltilmiş tüketim; 62,4 m^3

Oda termostatı çoğu zaman için 23C, daha az olarak da 23,5C ayarlı.

Kasım ayı gündüzler çok da soğuk geçmedi açıkçası. Tabi aynı kombiyi kullanan komşuma 250 lira fatura gelmiş, o da ayrı mevzu.
    Aralık faturasında farkı görürüz.
    Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç M3 [ANA KONU]

Oda set 23°C.
    Aralık, Kasım’a göre soğuktu tabi. Ocak’ta kısmet ne bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi from_anatolia -- 6 Ocak 2020; 12:34:35 >

• radko kullanıcısına yanıt
    Yoğuşmasız kombi de termostat ile 60 da kullanıyoruz biz. Kombide bile 60 da işaret var zaten. Kombi Demirdöküm Atron. Termostat intherm. Zamanında termostatı kablolu aldım ama pişman oldum. Odanın biri soğuk kalıyor çünkü. O odaya koymam lazımdı termostatı.

Yer Ankara
    Bina yalıtımlı
    Termostat 22.5 - 23C arasında değişiyor.
    Alt kat tek oda, üst yakıyor.
    Soğukluğa göre günlük 4.5 ila 6m3 yakıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• bugün kombiyi kullandığımızdan bu yana ilk fatura geldi.(28 günlük kombi kullanımı)

Bir önceki gelen fatura: 02.10.2019 da geldi (13m³) 23,09 tl ödemiştim.

En son gelen fatura: 06.01.2020 da geldi (201 m³) 435,47 tl

-Yer: Mersin/ Tarsus
    -Oturduğum ev: 3+1 140m² arakat ve yalıtım orta halli.
    -kombi: daikin kombi d2cnd024
    -Kombi derecesi güneşli günlerde 35°C diğer günler 40°C 24 saat aktif yanıyor.
    -dhs ve oda termostadı yok. Oda sıcaklığı ortalama 21 - 22°C

Allah sonumuzu hayretsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chatmece -- 6 Ocak 2020; 22:3:38 >
  • Ev alırken aklımıza en çok takılan konu 1. Kat güney cepheli mi yoksa ara kat kuzey cephe mi konusu idi. Sizce hangisi daha çok doğalgaz tüketimine sebep olur? Biz 1. Kat güney cepheli daireyi aldık. Evin içinden güneş çıkmıyor neredeyse. Kuzey cepheli daire anca güneş batarken görüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TUTANKHAMUN_ -- 6 Ocak 2020; 23:44:36 >
  • _TUTANKHAMUN_ kullanıcısına yanıt
    Sen m3 2 ₺ yakıyon onlar 2 kuruş 🥳

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radko -- 6 Ocak 2020; 23:45:17 >
  • chatmece C kullanıcısına yanıt
    Bence normal çok dert etmeyin.

• Geçen sene 150 gelen kullanımımla şimdi 260 gelmiş
    Enflasyon düşük tabi. At yalanı s.i resmen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eca kronos kombi kullanıyorum (sıfır alındı.)

Ev (yerden ısıtma)

Evde oda termostatı değil ama derece ölçer var (termometre) evde 40-50 arasında açtığım halde maksimum gördüğüm oda sıcaklık değeri 20,5 derece.

Evin altı boş dükkan.

*Karşı komşumuzda bizimle aynı dükkan üzerinde oturuyor, onların evi daha düşük derecede açmalarına rağmen ısınıyor. Problem nerde olabilir sizce?

** Ev sıfır daire. Karşı komşuda doğal olarak öyle. O ısınırken ben neden ısınamıyorum anlamıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ivenrec -- 7 Ocak 2020; 13:31:8 >

Orijinalden alıntı: meeb

şuan asgari ücrete gelen zama göre olması gereken fiyat 1.5 tl m3 ama 2 tl çok fazla.

1.5 olur 1.45 olur .1.35 olur.Kimse demiyor zaten 1 lira olsun 50 kuruş olsun diye .

taksi tarifesine gelinde Edirne de taksimetre açılışı 4.25tl
    3 yıla yakın 2016-2019 yıllarında edirnede yaşadım. Ev bürüt 165 m2 falandı.350-400TL fatura ödeyip, 3 sene donarak yaşadım. Allah kolaylık versin. Soğuk memleket.

Orijinalden alıntı: OsmanMuhafız

Bence normal çok dert etmeyin.
    Yakında bebek geliyor gelmese normalde bize yeter de, 40°C 400tl küsür fatura ödediysek 45-50°C 600-700 tl den aşağı gelmez bence büyük sorun hocam.

Benim ev en üst kat yarısında teras var evde mantolama kat arası yalıtım var ama işte böyle daha sabah baktım günlük 8 m3 yakmışım içersi 23 derece.Sonra eşime dedim 45 ten 42 e al bakalım nasıl olacak.Sabak bakacağım artık .
    AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • Tam olarak 1 aydır aynı kombiyi kullanıyorum, İstanbul'da havalar da soğudu mağlum, 5 metre petek 1 havlupanla kullanımım 10 metreküpe ulaştı, ben de tasarruf çözümü arıyorum. Servisine temizleme ücreti sordum 169 TL dediler, herkes de şikayet etmiş saat gün verip gelmiyorlar diye, ondan kendi servisini çağırmaktan vazgeçtim. Başka bir servis çağırıp petekleri temizletip kombiye bakım yaptırsam işe yarar mı acaba? Eve daha yeni girdim, önceki kiracı kombi servisinde bile kayıtlı değilmiş o yüzden bir şey yaptırdı veya baktırdı mı hiç bilmiyorum...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.