Şimdi Ara

iPhone 4 (02.10.04 - 3.10.01 Baseband) 4.1 ve 4.2.1 Unlock bekleyenler (184. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.354
Cevap
8
Favori
754.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sonixTR

Geohot'un sadece bir unlock'u varmış !!
    İlk versiyondan itibaren iPhone kullanmamış olsaydım bu arkadasa inanırdım !!

Bunu herkes bilsin iPhone'un tek bir hacker'ı var oda Geohot.

Geriye kalanlar çoluk çocuk

kaç tane var bnm bıldgım bır.
    black snow oda.

başka var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaankrby

quote:

black snow oda.

başka var mı?

Alıntıları Göster
    MuscleNerd twitter aciklamasina gore Iphone 4 ve ilgili iki baseband icin UL Marta dogru cikacak gibi gorunuyor, asagidaki yazi ise kendi twitter sitesinden direk alintidir.
    “Official iPhone unlock statement: no unlock will be released until after 4.2.5 or official 4.3 (whichever is last) is out”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 14 Ocak 2011; 21:46:53 >

• Bu kadar gerginliğe ne gerek var? Forum burası, sorular sorulacak cevaplar verilecek, geyik donecek. Adam ilkokul öğretmeni gibi davranıyor. Forum adabını bildiginizi varsayarsak tüm harfleri büyük harf kullanmak ayıptır, yasaktır.
    Forumun sahibi babanızsa saygılar, hürmetler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H@mlet -- 14 Ocak 2011; 21:57:37 >
  • quote:

quote:

black snow oda.

başka var mı?

İlk iPhone 2g 8gb olan modeli hack'ledi daha sonra Apple'in açığı kapatmasiyla ilk hack yöntemini geliştirdi ve adını blacksn0w koydu.

Ve Zibri denilen şahısın'da hacking yöntemini geohot'tan çaldığını okumuştum ama bu konu ile ilgili kesin bilgi yok.

Bu linkten bu güne kadar çıkmış tüm unlock'lar görülebilir.

http://www.iclarified.com/entries/index.php?caid=2&scid=11&seid=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonixTR -- 14 Ocak 2011; 22:13:39 >

• quote:

quote:

quote:

black snow oda.

başka var mı?

İlk iPhone 2g 8gb olan modeli hack'ledi daha sonra Apple'in açığı kapatmasiyla ilk hack yöntemini geliştirdi ve adını blacksn0w koydu.

Ve Zibri denilen şahısın'da hacking yöntemini geohot'tan çaldığını okumuştum ama bu konu ile ilgili kesin bilgi yok.

Alıntıları Göster
    geohot bir sonraki versiyon unlock'u beni kasacak diye elinde tutmaz diye düşünüyorum.

Zaten sağlam bir egosu olan bu çocuk için bu bir oyundur. sen çıkart ben kıracam apple gibi bir havası var.

dev-team biraz daha zayıf bir oluşum geo ya göre tabi adamlar işlerinden güçlerinden zaman vererek yapıyor bu işi riske atmak istemiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozhanergen

Arkadaşlar yapamıyorlar diye bir şey yok.

Eletronik bilgisi olupda bu forumda bu yazdığımı okuyan bilir. Bir çoğumuz windows ve apple kullanıyoruz. iphone da bir bilgisayar(mac). İçini açan yoksa anlatayım. içinde bildiğiniz 1 Ghz intel işlemci, harddisk(elektronik olarak flash disk gibi) ram, ses kartı vs mevcut ve üzerinde mac işletim sisteminin küçültülmüş sürümü ios var.(MacOs yerine iOs) ve bilgisayarımızı ilk açtığımızda eproom harddiskin boot kısmını görür ve işletim sistemini load eder.
    iphone dada ilk açılışta elma ekranında bootloader çalışır ve iOs'u load eder. sürücüler yüklenir ve cihaz açılır. (Bootloader herzaman yönetilebilir. Sçık bulduk felan sözleri tamamen hikaye, sen boot loader a neleri load etmesi gerektiğini söylersen o şartsız load eder.

Bir örnek: tema yüklediğimizde loader a tema dosyaları load etmesi kodlanır ve temamız değişir. bu sabit olsaydı telefonumuzu her kapatıp açtığımızda orjinal teması kalırdı. onun için bootloader herzaman açıktır ve read-only yapılmaz.

Gelelim her özelliğini kullanıpda telefon özelliğini kullanamadığınız konuya.

iphone da mac özelliklerinin yanına donanımsal olarak GSM modem eklenmiştir. bunun içindeki yazılıma da Baseband (modem firmware) denir. Şu an simlocku ultrasn0w ile soft olarak kırılan ve kullanabildiğimiz cihazlara Ultrasn0w tarafından bootloader' a yazılan baseband kodu ile engelleme kaldırılmıştır. Baseband yazılımı baseband cipinin içinde ve binary (*.bin) makine dili formatındadır. Bu çipe usb üzerinden ulaşılarak içindeki yazılım bilgisayara kopyalanır ve makine dili (assembler) ile kapalı olan özellikler başka bir kod ile bootloader da açık konumuna getirilir. (Ultrasn0w) un yaptığı iş bundan ibarettir.

Bu baseband yazılımlarının yada bootloader ın hiçbir cihazda kapatılma durumu söz konusu değildir. Hatta bir örnek daha vermek gerekirse bir çoğumuz evde kullandığımız uydu receiverlarına yazılım atmış yada attırmaya götürmüşüzdür. Aynı mantık söz konusudur. Yazılım atarken gördüyseniz cihaza seri porttan yazılım yollanır, cihaz kapatılıp açılır. Bootloader devreye girer ve yeni yazılımı alarak epromu programlar. Alakasız örnek diyeceksiniz ama tüm cihazlarda mantık aynıdır.

Sonuç olarak;

ipone4 ünde baseband yazılımı alındı. Assembler ile bakılıp off özellikler on konumuna getirmek için ultrasn0w güncellendi. Amaaaa

Birileri (Apple) istediğinde piyasaya sürülecek (Stok sıkıntısı bitince) Nedenmi ?

Çünkü canlı örnek GEOHOT mahmekemeye verildi bile, çünkü SONY yi dinlemeyip PS4 hazır olmadan PS3' un jailbreakını yayınladı diye. Aynı şeyi Steve Jobs' ta Geoya yapmak yerine hatrı sayılır bağışta bulundu ve Geohot dan apple dan uzaklaşmasını istedi. Bilen bilir Geohot çıktı ve i cihazlarla ilgilenmiyorum artık dedi. Taaki başka jailbreak çıkana kadar, madem çıkacak 1 gün erken çıkarır isim yaparım, steve amcada kızmaz bu duruma dedi.

Google' da aratırsanız Geohot mahkeme diye, mahkeme evraklarını görürsünüz. Hakkında hapis ve hayatının kalan bölümünde hesap makinesi bile kullanmasının yasaklanması isteniyor...

Bende merak sarıp 1 aydır uğraşıyorum hacklemek için. meraklı olan varsa jailbreak yaptıkdan sonra çakma çin malı iphone pcsuit ile panda deamon yükledikten sonra iosun system dosyalarına ulaşabilir. tabi biraz programcılık bilgisi gerek :)

Ben kırarsam şayet adını TurkSn0w koyacağım. Hapsi göze aldım :):) Namımız yürüsün yeter :)

SON OLARAK;

Unlock çıkar arkadaşlar, Benim fikrim aylar öncesinden zaten hazır. Ama kimse izinsiz yayınlayıp mahkemelik olmak istemiyor. Önce apple' ın stoklarını tamamlaması gerek. TR' de bile Marttan önce cihaz zor veriyorlar.

LÜTFEN SABIR...

Adamımsın. kulak aşinalığı var ama bilgi yok bu olaylara. Bilenler destek versin arkadaşa yap yaparsanız yayınlamasanız bile para koparırsınız. Kurun bi turkteam siz de ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: cowcow

arkadaşlar benim sorum şu;

a.b.d'den alınma telefonum var...ancak kanada ve ingilterede yaşayan arkadaşlarım var..usa'dan alınan teli canadada kullanmak adına unlock yapabiliyorlar mı?simdiden teşekkürler..

@özhanergen
    amerikadan tel aldım..unlocksuz ancak ingilterede aldıgım hat ile kullanmak istiyorum bu mümkünmüdür?
  • quote:

quote:

quote:

black snow oda.

başka var mı?

wikide de bole yazmıs zaten.
    bir tane unlock var cıkardıgı okdr.

gerısı jaılbreak.
    o da ıkı sanırım.

devteam bıdlgım kadarıyla dıger unlockların sahıbı
    en azından cogunun

• quote:

quote:

quote:

quote:

black snow oda.

başka var mı?

wikide de bole yazmıs zaten.
    bir tane unlock var cıkardıgı okdr.

gerısı jaılbreak.
    o da ıkı sanırım.

devteam bıdlgım kadarıyla dıger unlockların sahıbı
    en azından cogunun

Alıntıları Göster
    ya arkadaslar bende ul bekleyenlerdenim ama benim tel isvecten geldi simdi ucak modunda ama isvec kartı içinde ayarlardan hakkında kısmına girdigimde operator kısmında 3 se 8.0 yazıyor. apple ın operato listesine baktım carrier xxxx.... bilmem ne de onaylı şimdi ben bu musteri hizmetlerini aradıgımda hallolurmu telefon.??

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan_sy

@ozhanergen

Selam Arkadasim... Sana Katiliyorum... Biz Türkler cözeriz bu isi...
    Ben Darmstadt Teknik Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisligi okuyorum...
    Bende ugrasmak istedim, ama bir türlü iOS in yazilim icerigine giremedim....
    Acaba yardimci olabilirmisin...????

Haci keske sizler halletseniz su isleri ya acaba sizin gibi dusunen baska adam yok mudur?

Yoksa herkes 'aaaa nasil olsa yapiyorlar biz ugrasmayalim' mi diyor?

Hepiniz toplanip birsey cikartsaniz ne kapak olur ama dimi!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbreakx

quote:

@ozhanergen

Haci keske sizler halletseniz su isleri ya acaba sizin gibi dusunen baska adam yok mudur?

Yoksa herkes 'aaaa nasil olsa yapiyorlar biz ugrasmayalim' mi diyor?

Hepiniz toplanip birsey cikartsaniz ne kapak olur ama dimi!!

Beyler eğer böyle bi işe girişmeyi düşünen ve ön bilgisi olan arkadaşlar varsa ben de yardımcı olmak isterim.

• quote:

@ozhanergen

Selam arkadaşım bende mühendisim. ios *.ipsw (iphone software firmware) dosya uzantısını zip olarak değiştir. winrar ile dosyalara ulaşabilirsin. carierre setting dosyaları xml' lerde tutuluyor, ordan bakabilirsin fakat apple sağlama almış işi, itunes üzerinden aktivasyon yaparken baseband üzerinde flagleri açarak istediği operatörü aktif edip diğerlerini pasif edebiliyor.

Dev_team 3G ve 3GS' e redsn0w ile ipad basebandı (06.15) yükleyerek (3G nin uyumlu en üst versiyonu'dur) 3G unlockuna son noktayı koydu. Artık bilmeden update edenler bile baseband yükseltemeyeceği için yükleme yarıda kalacak, cihazda DFU modda kalacak sonra kick yöntemi ile cihaz DFU dan çıkacak. Yani custom FW ile (baseband yükseltmeyen) her yeni versiyon yüklenebilecek ama baseband artık sabit (06.15) ve unlock edilmiş.

Şimdi Baseband hacklemenin 2 yolu var,

1) Klasik Baseband yazılımını inceleyip soft unlock yapmak.
    2) Apple ın flag açtığı yöntemi çözüp Factory unlock yapmak. (Zor ve çok büyük cezalar getirebilir)

Bir konu açalım yazılımcılar/mühendisler olarak orada geliştirelim. Ben orda gerekli şeyleri paylaşırım. elimizde zaten bootloader ile herşeyi yapabileceğimiz kod var (Greenpois0n JB kaynak kodlarını yayınladı) Ben kodu inceledim fakat şu anda ultrasn0w.deb dosyasını decompail etmeye çalışıyorum. Önemli olan dev_team in kodları çünkü c# ve c++ vb.net bilen arkadaşlarlar katılsın.

Yeni konu açalım burayı meşgul etmeyelim. Elimizde unlock ile ilgili insanlara faydalı olacak uygulama oluşturduğumuzda döner onlarlada paylaşırız.

Biri Yeni Konu Açsın Lütfen...

• quote:

Arkadaşlar yapamıyorlar diye bir şey yok.

Eletronik bilgisi olupda bu forumda bu yazdığımı okuyan bilir. Bir çoğumuz windows ve apple kullanıyoruz. iphone da bir bilgisayar(mac). İçini açan yoksa anlatayım. içinde bildiğiniz 1 Ghz intel işlemci, harddisk(elektronik olarak flash disk gibi) ram, ses kartı vs mevcut ve üzerinde mac işletim sisteminin küçültülmüş sürümü ios var.(MacOs yerine iOs) ve bilgisayarımızı ilk açtığımızda eproom harddiskin boot kısmını görür ve işletim sistemini load eder.
    iphone dada ilk açılışta elma ekranında bootloader çalışır ve iOs'u load eder. sürücüler yüklenir ve cihaz açılır. (Bootloader herzaman yönetilebilir. Sçık bulduk felan sözleri tamamen hikaye, sen boot loader a neleri load etmesi gerektiğini söylersen o şartsız load eder.

iphone içinde 1GHz intel işlemci var öyle mi???

• quote:

quote:

@ozhanergen

Selam arkadaşım bende mühendisim. ios *.ipsw (iphone software firmware) dosya uzantısını zip olarak değiştir. winrar ile dosyalara ulaşabilirsin. carierre setting dosyaları xml' lerde tutuluyor, ordan bakabilirsin fakat apple sağlama almış işi, itunes üzerinden aktivasyon yaparken baseband üzerinde flagleri açarak istediği operatörü aktif edip diğerlerini pasif edebiliyor.

Dev_team 3G ve 3GS' e redsn0w ile ipad basebandı (06.15) yükleyerek (3G nin uyumlu en üst versiyonu'dur) 3G unlockuna son noktayı koydu. Artık bilmeden update edenler bile baseband yükseltemeyeceği için yükleme yarıda kalacak, cihazda DFU modda kalacak sonra kick yöntemi ile cihaz DFU dan çıkacak. Yani custom FW ile (baseband yükseltmeyen) her yeni versiyon yüklenebilecek ama baseband artık sabit (06.15) ve unlock edilmiş.

Şimdi Baseband hacklemenin 2 yolu var,

1) Klasik Baseband yazılımını inceleyip soft unlock yapmak.
    2) Apple ın flag açtığı yöntemi çözüp Factory unlock yapmak. (Zor ve çok büyük cezalar getirebilir)

Bir konu açalım yazılımcılar/mühendisler olarak orada geliştirelim. Ben orda gerekli şeyleri paylaşırım. elimizde zaten bootloader ile herşeyi yapabileceğimiz kod var (Greenpois0n JB kaynak kodlarını yayınladı) Ben kodu inceledim fakat şu anda ultrasn0w.deb dosyasını decompail etmeye çalışıyorum. Önemli olan dev_team in kodları çünkü c# ve c++ vb.net bilen arkadaşlarlar katılsın.

Yeni konu açalım burayı meşgul etmeyelim. Elimizde unlock ile ilgili insanlara faydalı olacak uygulama oluşturduğumuzda döner onlarlada paylaşırız.

Biri Yeni Konu Açsın Lütfen...

Alıntıları Göster
    ozhanergen Seninleyim dostum elimden geldiğince yardımcı olmaya calısırım c# ve c++ vb.net konusunda.
    ayrıca mac os kullanıcısı warsa birlikte iş yapmak isteyen arkadaşlardan xcode indirsin .ipsw dosyalarını inceleyerek test calısmaları yapmaya baslasın derim.

Ulasabileceğim msn vs. bi adresin varsa özelden yazabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medalord -- 14 Ocak 2011; 23:23:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: medalord

ozhanergen Seninleyim dostum elimden geldiğince yardımcı olmaya calısırım c# ve c++ vb.net konusunda.
    ayrıca mac os kullanıcısı warsa birlikte iş yapmak isteyen arkadaşlardan xcode indirsin .ipsw dosyalarını inceleyerek test calısmaları yapmaya baslasın derim.

Ulasabileceğim msn vs. bi adresin varsa özelden yazabilirsin.

Alıntıları Göster
    kesinlikle katılıyorum biz Türkler olarak iyi şekilde organize olursak birçok şeyi başarabiliriz. az da olsa program yazdım, iphone dosyalarına ulaşmayı denedim fakat başaramadım beni aştı, ama ulaşabilirsem bişeyler denicem, bunu başaran arkadaşlar nasıl yaptıklarını yazarlarsa bizde yollarından gideriz ve daha fazla paylaşım yaparız.

• quote:

Orijinalden alıntı: batsfer

kesinlikle katılıyorum biz Türkler olarak iyi şekilde organize olursak birçok şeyi başarabiliriz. az da olsa program yazdım, iphone dosyalarına ulaşmayı denedim fakat başaramadım beni aştı, ama ulaşabilirsem bişeyler denicem, bunu başaran arkadaşlar nasıl yaptıklarını yazarlarsa bizde yollarından gideriz ve daha fazla paylaşım yaparız.

Meraklı arkadaşlar varsa, böyle bir işe başlanabilir. En azından hem deneyim olur hem de unlock çıkacaksa bile insanlar meşguliyet bulur. =) Sayfa açıldığında buraya link verirseniz güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cebusta

quote:

Orijinalden alıntı: batsfer

Meraklı arkadaşlar varsa, böyle bir işe başlanabilir. En azından hem deneyim olur hem de unlock çıkacaksa bile insanlar meşguliyet bulur. =) Sayfa açıldığında buraya link verirseniz güzel olur.

Alıntıları Göster
    Eindhoven Teknik Üniversitesi 'nde Yazılım Mühendisliği okuyorum. C# konusunda bir öğrencinin yapabileceği görevlerde yardımcı olmak isterim.
    Aynı zamanda Mac kullanıcısıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

Eindhoven Teknik Üniversitesi 'nde Yazılım Mühendisliği okuyorum. C# konusunda bir öğrencinin yapabileceği görevlerde yardımcı olmak isterim.
    Aynı zamanda Mac kullanıcısıyım.

Alıntıları Göster
    yazilimci, muhendis, programci veya bu UL isinin tekniginden anlayan arkadaslari asagidaki yeni konu basligina davet edelim.

http://forum.donanimhaber.com/m_45979552/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45979552

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MVDR -- 14 Ocak 2011; 23:46:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MVDR

yazilimci, muhendis, programci veya bu UL isinin tekniginden anlayan arkadaslari asagidaki yeni konu basligina davet edelim.

http://forum.donanimhaber.com/m_45979552/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45979552

Alıntıları Göster
    Illaki kiracak degilsiniz ya en azindan zor mu, kolay mi, imkansiz mi sizden bilgi aliriz. Simdiden kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break. -- 15 Ocak 2011; 0:45:26 >

• quote:

Sıkmayalım canımızı,

Verizone ile Apple arasında yapılan yeni anlaşmadan dolayı simsiz üretilecek iphoneları bekliyor dev_team.
    Sirekli oyalama politikası üretiyorlar, jailbreak içinde durum aynı 4.2 için betada kaldılar, asıl sürümü ve win sürümünü çıkarmıyorlar.

Söyledikleri her sözün altında aslında hazır olduğunu anlıyoruz. Tek beklemememiz gerrek yeni ios ve yeni BB. Benim tavsiyem lütfen cihazlarınızı ucuz ucuz satmayın, bu işten kurtuluncada USA cihazları almayın :)

Bu arada bir İngiltere cihazı daha açtım 4.2.1 ve 03.10.01 bb ile anlattığım yöntemlerle
    Buradan:http://www.youtube.com/watch?v=TjS-JOCDsyE izleyebilirsiniz. SimFree oldu artık, bekleyenlere son çağrı...

Fransa cihazlari icin de bu yontem oluyor mu

• 
Sayfa: önceki 182183184185186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.