Şimdi Ara

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.110
Cevap
7
Favori
531.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sefer benim internet hızı kesin düştü sanırım. Modemi kaç kere açıp kapadım düzelmedi bir türlü, hep 512 gösteriyor Upload'ım bile daha yüksek.

Downstream Rate: 512 kbps
    Upstream Rate: 736 kbps

Buda kota durumum;
    Up: 17.804.397.373 (16,582 GB)
    Down: 185.451.822.939 (172,715 GB)

Sanırım ay başı yine 1mbit limitsize devam ediyorum...

Edit: Yine 2048 oldu, dalgamı geçiyorlar benle anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XR9 -- 22 Nisan 2010; 22:50:39 >
  • slm arkadaşlar bu internet konusunda biraz bilgi yoksunuyum bir kaç sorum olucak cevaplarsanız çok makbule geçer.

1. pc de geçikme süresi ve hızmı ayretten şı ping denen şeylerin tümünü göstericek uygun bir program varmı yükliyebileceğim.

2. 1.mb ten 8.mb tarifeye geçtim download hızımı artırmak için yapmam gereken bir şey varmı. malüm mkv manyağı olduğumuzdan.

şimdiden teşekkürler.
  • 8mbite geçince insan istemeden kota canavarı oluyor.

8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları
  •  8Mbit NetLimitsiz/Limitsiz Geçiş İşlemleri/Hız Sorunları

yav şunuda bi değerlendirebilir misiniz acaba bu işten anlayan arkadaşlar? duruma göre eğer söylendiği gibi kota aşımının öyle katı bi yaptırımı yoksa aynı verdiğim paraya 4 mbit kullanabilirsem en azından bana yeterli olur..
  • Selam arkadaşlar,

1Mbit, 4GB limitli Smile kullanıyorum ve kablosuz olarak laptop ve kablolu olarak dremboxda internet kullanıyorum. Epeyce takılma problemi yaşıyorum.

Modem durumu şu şekilde:

ADSL Durumu
    Bağlantı Durumu Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps) 288
    Downstream Hızı (Kbps) 1024
    Upstream Sınırı 15
    Downstream Sınırı 31
    Trained Modulasyon ADSL_G.dmt
    LOS Hataları 0
    Downstream Hat Zayıflaması 6
    Upstream Hat Zayıflaması 1
    Peak Cell Rate 679 cells per sec
    CRC Rx Fast 0
    CRC Tx Fast 3
    CRC Rx Interleaved 0
    CRC Tx Interleaved 0
    Path Mode Fast Path

Speed test verileri :

Yer: Ankara
    Server : İstanbul
    Download: 0.86 mb/s
    Upload: 0.24 mb/s
    Ping : 46 ms

Daha kesintisiz ve hızlı bir bağlantı için ne önerisiiniz?

• Ben de 8 mbit netlimitsiz kullanıyorum, hızım birkaç gündür 2045/799 idi . Şimdi MH ile görüştüm yaptık dediler 4092/799 oldu. 8 mbiti garanti edemiyoruz, ara sıra düşüp artacak modemi kapatıp açtıkça gibi birşey dediler, ilginç geldi.
  • Merhaba arkadaşlar,

Şuanda internet hızım 1024 ve bazen çok sıkıntı çekiyorum. Bu yüzden internetimi 8mbite yükseltmek istiyorum. Zar zor modemim ile ilgili raporları buldum modem panelinden . Acaba 8mbit rahatlıkla kullanabilirmiyim ?

• bu modem detaylarını nerden öğreniyoruz. bizde 2 hafta önce mersinde başka bir semte taşındık eski evde 800 850 ile indirirken bu yeni evde max 450 yi gördüm. modem detaylarını size gösterip tavsiye almak istiyorum ama nerden bakacağımı bilmiyorum
  • soru soran çok ama malesef şuan cevap yok tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz.
  • Bu değerlerle 8 mbit kullanabilirmiyim ? Hiç olmadı 2-3 mbit en azından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekSuçuYorumYapmak -- 23 Nisan 2010; 12:47:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

soru soran çok ama malesef şuan cevap yok tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz.

Yardım etmeye çalışıyorum boş zamanlarımda. Ama sınavlarım başladı ve bakamıyorum foruma. Başka bilgili arkadaşlar da yardım etmeye çalışıyor. Ama TTNet sağolsun sorun bitmiyor İyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEKTOR-NG

soru soran çok ama malesef şuan cevap yok tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyoruz.

sorun ne soyle yardımcı olalım..

SNR Margin:(Benım modemde SGO Sınırı) Bu ADSL sinyalinin gürültü seviyesini gösteririr. 6 dB'den az olması halinde ADSL bağlantı kurulamaz. Bunun iyi değeri 14 dB ve üstü gibidir.

Line Attenuation(benım modemde hat zayıflaması): Bu hat zayıflamasını gösteren değerdir. Hattın bir ucundan çıkan sinyal değerinin alındığı yerdeki sinyal değerinden çıkarılmasıyla bulunur. Tabiki ne kadar az olursa o kadar iyidir. Bunun en kötüsü 60 dB gibidir. 60 dB'den fazla değerlerde hat problemi var demektir. Özellikle hızlı bağlantılarda problem yaşamamak için bu değerin 40 dB'den az olması gerekir.

benım modem..

goruldugu gıbı degerler ıyı
    hızım ise

yanı hat zayıflaması dusuk olmalı sgr ıse 14 ıdeal olmalı bende dusuk 8,5 gıbı..nedenıde santrale olan uzaklıgım 800 mt..download 900 gıbı uploadı bılmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 23 Nisan 2010; 22:22:42 >

• Arkadaşlar benim değerler nasıl?

noise margin upstream: 15 db
    output power downstream: 14 db
    attenuation upstream: 4 db

noise margin downstream: 35 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 3 db

ve neden iki ayrı değer var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrkunLeo -- 24 Nisan 2010; 8:06:36 >
  • ben 8mbit kullanmama rağmen 2mbit internet ama artık takmıyorum ttneti
  • beyler dün ttnet bayisine gitim internetii 8mbit yapmaya adamlar zaten 8mbit dedi ama evim santrale 2km uzakmış.sonra akşam bidaha aradık bu sefer santralde tamirat var dediler indirme hızım 117 kb
  • Benim bir sorum olacak ttnet ile ilgili; 8Limitsiz paket 99 lira, netlimitsiz 49 lira yazıyor online işlemler kısmında. Bu netlimitsiz paket 8Mb ve limitsiz mi oluyor? 99liralık 8mblik paketten farkı nedir anlayamadım. İkiside 8mb ve sınırsız ama biri 49 diğeri 99 lira. 1mb sınırsız kullanıyorum şu anda 4 lira daha fark verip 8mb e geçebilirim diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faithlesszombie

Benim bir sorum olacak ttnet ile ilgili; 8Limitsiz paket 99 lira, netlimitsiz 49 lira yazıyor online işlemler kısmında. Bu netlimitsiz paket 8Mb ve limitsiz mi oluyor? 99liralık 8mblik paketten farkı nedir anlayamadım. İkiside 8mb ve sınırsız ama biri 49 diğeri 99 lira. 1mb sınırsız kullanıyorum şu anda 4 lira daha fark verip 8mb e geçebilirim diye düşünüyorum.

Hep böyle olur :>
    http://www.ttnet.com.tr/web/229-1204-1-1/tur/evde_ttnet/baglanti_cesitleri/tum_baglanti_ucretleri
    Netlimitsiz 8mb e kadar kadarmış. 99lira olan 8mb miş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faithlesszombie -- 24 Nisan 2010; 12:25:49 >

• Arkadaşlar benim de hattım 6 mbit destekliyor dediler ama ben sadece 2 mbit kullabiliyorum. Sizce bu hızı nasıl arttırabilirim
  • simle aboneliğim 1-2 ay içerisinde bitiyor. 16 aylık olan 4 mbit (9 ay 49 TL 7 ay 82 TL ) tarifesindeyim. yine 49 luk pakete döneceğim ama hangisini tavsiye edersiniz? 8 mbite kadar olanlarda hız düşüşleri nasıl oluyor?
  • Arkadaşlar forum sayfalarını incelemişseniz genel geçerli kural şu; Modem ara değerlerinizde hat zayıflaması diye yazılan Downstream attenuation ve Upstream attenuation değerleri 0-32 db arasında ise 7-8 mbps arasında değişen oranda hız alırsınız. SNR Margin denilen sinyal gürüldü oranı diye türkçeleştirilen oranın ise en iyi 14 db ve üstü en kötü 6 db olması lazım. 10 db'den aşağı değerlerde hatta kopmalar meydana geliyor. Bu değerlerle kendi modeminiz değerlerini karşılaştırabilir ve bir fikir sahibi olabilirsiniz Bakıyorum herkes modem imagelerini koplayıp yapıştırmış ancak hiç cevap yok. Kolay gelsin
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.