Şimdi Ara

ms accesta tabloları bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    oluşturduğum ms access dosyasında
    3 tablo yarattım...
    bunlardan biri bilgi girişlerinin olacağı tablo diğer ikisi ise bilgi girişlerinde kullanılacak açılır menüler için arama sihirbazını kullanarak veya sql komutlarıyla verileri alacağım tablolar...
    diğer iki tablo aralarında bağlantılı olsun istiyorum.. tablo bağlamalarında bunu yaptım...

bağlı tablolarda olan sütünları belirteyim sorunun çözümünde faydalı olacaktır.. 1. sine x 2. sine y tablosu diye adlandıracağım.
    x tablosunda
    bir otomatik sayı sütunu
    bir adet veri nosu sütunu.
    bir adette eşiti olan veri nosunun içeriğini oluşturacak veri sütunu..

y tablosunda ise
    bir otomatik sayı sütunu
    bir adet veri nosu sütunu..
    bir adet veri sütunu
    ancak benim sorunumu çözmedi...
    sorunum bilgi girişinde yer alacak seçme listesinin doldurulması ancak bunu y seçim kutusundaki veriye göre x seçimini güncellemesi...

• karısık anlatmıssın ama anladıgım kadarı ile guncellleme varsa macro yap derim oladı SQL kullan
  • evet biraz karışık oldu.. ancak seninde anladığın gibi birinci seçime göre ikinci seçim menüsünün güncellemesi yapılacak ve içeriği birinci seçime göre yenilenecekk..
    nasıl yapabiliriz...
  • iki tablo arasında ilişki kurup da ... göre güncelle ... seçeneğini seçersen olur sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sewim -- 15 Temmuz 2005, 0:11:07 >
  • çünkü içerik güncelleme demişsin yanlış anlamadıysam
  • delirmemek elde değil..
    beceremedim. ya bir örnek yapıp gönderecek bir arkadaş varmı..
    emailim imzamda mevcut msnden iletebilirsiniz.
  • bunu ancak vba iile yaparsın iki tane combo olsun ilkini tıklıyınca after update
    olayının iciine ikincinin verileriini add.item ile girersin! burdada ilk combodaki
    ID degeri ikinci tablodada olucak ve sql ile ilk combodakine esit ID leri iceren combo ikideki degerleri getirip giriceksin!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • senin icin biraz incelemistim su an ist dısındayım ama bunun tek cozumu VBA
    ile oluyor baska yolu yok google den from combo other combo yaz ,yada combo trigger other combo example yada buna
    yakın seyler ve arat derim kusura bakma ...
  • senin dediğininin kolay yolu var sen kendini boşuna heder ediyon esrefigit@hotmail.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.