Şimdi Ara

YÖK Katsayı uygulamasını kaldırdı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • BEYLER ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUNUM VAR ESKİDEN OBP VE AOBP VARDI YANİ OKUL PUANI GELİRKEN OKULUN ÖSS ORT. GÖRE BAKIP ONA GÖRE ARTMA AZALMA VARDI.ŞİMDİ YİNE AYNISI OLACAK Dİ Mİ UMARIM BUNU DEĞİŞTİRMEMİŞLERDİR.

Orijinalden alıntı: Kemalist81

BEYLER ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUNUM VAR ESKİDEN OBP VE AOBP VARDI YANİ OKUL PUANI GELİRKEN OKULUN ÖSS ORT. GÖRE BAKIP ONA GÖRE ARTMA AZALMA VARDI.ŞİMDİ YİNE AYNISI OLACAK Dİ Mİ UMARIM BUNU DEĞİŞTİRMEMİŞLERDİR.

OBP ve AOBP yine var hocam.

Bu arada Allah kolaylık versin çok zor bir sistem. Eski öss neymiş be çok rahat valla =)

Benim bildiğim yarın ÖSYM başkanı çıkıp son hâliyle açıklayacak sistemi.

Ha ama, ondan sonra açıklanmayı bekleyen şey, mesleklerin hangi derslerle ilgili olduğu ve hangi derslerin katsayısının yüksek olacağı. Örneğin; LYS-2'de tıp için biyoloji mi ağırlıklı olacak sadece, yoksa biyoloji ve kimya mı? Hukuk için neler ağırlıklı olacak?

Orijinalden alıntı: ArkandayIM

Açıklama daha 27 Ağustosda yapılacak millet merak ediyor. Ne zaman hedeflerini belirleyip çalışmaya başlayacaklar. Çok geç oluyor herşey.

Bu arada Allah kolaylık versin çok zor bir sistem. Eski öss neymiş be çok rahat valla =)

YA BİR DE KİTAPÇIK OLAYINA NE DEMELİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SIRAYLA EŞİT SÜREDE DİYELİM Kİ BEN KİMYAYI BİTİRDİM KONTROL ETTİM MİLLETİN BİTİRMESİNİ Mİ BEKLİCEM BELKİ BEN O SÜREYİ BİYOLOJİ İÇİN KULLANICAM BU KADAR DETAY DA ADAMI ÇOK ZORLAR BE

Orijinalden alıntı: Kemalist81

quote:

Orijinalden alıntı: ArkandayIM

Açıklama daha 27 Ağustosda yapılacak millet merak ediyor. Ne zaman hedeflerini belirleyip çalışmaya başlayacaklar. Çok geç oluyor herşey.

YA BİR DE KİTAPÇIK OLAYINA NE DEMELİ FİZİK KİMYA BİYOLOJİ SIRAYLA EŞİT SÜREDE DİYELİM Kİ BEN KİMYAYI BİTİRDİM KONTROL ETTİM MİLLETİN BİTİRMESİNİ Mİ BEKLİCEM BELKİ BEN O SÜREYİ BİYOLOJİ İÇİN KULLANICAM BU KADAR DETAY DA ADAMI ÇOK ZORLAR BE

O olay gerçekten çok abuk sabuk olmuş. O günkü LYS'yi tümüyle verseler daha iyi olur. O gün LYS-2'ye mi geldim? Bana fizik, kimya ve biyolojiyi tümüyle versinler, ben çözmeye başlarım.

İnşallah bu durum YÖK tarafından onaylanmamıştır, gerçekleşmez yani.

• Yine saçma sapan bir karar aldı YÖK!

yahu düz liseye gidenler bu durumda yine en gariban, mağdur olanlar oluyor. düz lise mezunu üniv. kapağı atamazsa hiçbir şey olamaz artık.
    ama meslek lisesinde mezun adamın hiç olmazsa daha iyi bir yolu var düz lise mezununa göre.

imam hatipler deseniz ne amaçlı açıldılar, buradan ne amaçlı yararlanılıyor belli değil!
    imam hatipten mezun elektronik mühendisi olur mu? olur da o zaman imam hatipte niye okutuyorsun sen bu adamı?

azalt sayılarını , mezunlarınıza direk ilahiyat fakültelerine gönder, memleketin yetişmiş din adamları olsun.

şimdi o zaman seneye girmek daha zorlaşacak desenize. hem imam hatiplerden hem de meslek liselerinden bir sürü kişi yarışa dahil olacak.
    böyle bir sistem olabilir mi? iktidar değişinde yine katsayılar düşecek.

yazık çocuklara valla.

Piracy is not theft it's Piracy.

Sarah Connor: [to John] If you're gonna be a hero, you gotta learn how to drive a stick. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih.089

Yine saçma sapan bir karar aldı YÖK!

yahu düz liseye gidenler bu durumda yine en gariban, mağdur olanlar oluyor. düz lise mezunu üniv. kapağı atamazsa hiçbir şey olamaz artık.
    ama meslek lisesinde mezun adamın hiç olmazsa daha iyi bir yolu var düz lise mezununa göre.

imam hatipler deseniz ne amaçlı açıldılar, buradan ne amaçlı yararlanılıyor belli değil!
    imam hatipten mezun elektronik mühendisi olur mu? olur da o zaman imam hatipte niye okutuyorsun sen bu adamı?

azalt sayılarını , mezunlarınıza direk ilahiyat fakültelerine gönder, memleketin yetişmiş din adamları olsun.

şimdi o zaman seneye girmek daha zorlaşacak desenize. hem imam hatiplerden hem de meslek liselerinden bir sürü kişi yarışa dahil olacak.
    böyle bir sistem olabilir mi? iktidar değişinde yine katsayılar düşecek.

yazık çocuklara valla.

zaten düz liseye ne kadar az öğrenci giderse o kadar iyi. seninde dediğin gibi üniversiteyi kazanamazsa hiç bir şey olamıyor. bu yüzden öğrencilere meslek lisesini cazip hale getirmek gerekiyor. bunun yoluda üniversiteye girişte şartları eşitlemek. eğer iki okul türü de üniveristeye öğrenci gönderebiliyorsa insanlar meslek liselerini seçer. eğer üniversiteye gidemezsem mesleğim elimde der. ama düz liseden mezun üniversiteye gidemezse topluma bir vasıfsız işçi daha eklenmiş olur. zaten düz liseye gidenlerin çoğu da üniversiteye yerleşemiyor. kontenjanlar sınırlı.

imam hatibin ismine çok takılmışsın. insan hem iyi bir dini eğitim almak hem mühendis olmak isteyebilir. ne yani dindar bir insan mühendis olunca kimene zararı var.

seneye girmek zorlaşmayacak. hak eden girecek o kadar. ham puanda çok başarılı olupta okul puanı ile geriye düşenler hak ettiklerini alacak. okul puanıda suistimale çok açık bir puan. şişirme notlarla okulu bitirenler var. ama ham puan ne biliyorsan onu alırsın. sınav esnasında bir talihsizlik yaşamadıysan.

• quote:

Orijinalden alıntı: entrepreneur

zaten düz liseye ne kadar az öğrenci giderse o kadar iyi. seninde dediğin gibi üniversiteyi kazanamazsa hiç bir şey olamıyor. bu yüzden öğrencilere meslek lisesini cazip hale getirmek gerekiyor. bunun yoluda üniversiteye girişte şartları eşitlemek. eğer iki okul türü de üniveristeye öğrenci gönderebiliyorsa insanlar meslek liselerini seçer. eğer üniversiteye gidemezsem mesleğim elimde der. ama düz liseden mezun üniversiteye gidemezse topluma bir vasıfsız işçi daha eklenmiş olur. zaten düz liseye gidenlerin çoğu da üniversiteye yerleşemiyor. kontenjanlar sınırlı.

imam hatibin ismine çok takılmışsın. insan hem iyi bir dini eğitim almak hem mühendis olmak isteyebilir. ne yani dindar bir insan mühendis olunca kimene zararı var.

seneye girmek zorlaşmayacak. hak eden girecek o kadar. ham puanda çok başarılı olupta okul puanı ile geriye düşenler hak ettiklerini alacak. okul puanıda suistimale çok açık bir puan. şişirme notlarla okulu bitirenler var. ama ham puan ne biliyorsan onu alırsın. sınav esnasında bir talihsizlik yaşamadıysan.

Diğer konuda cevap vereyim. Mesajını oraya taşıyorum.

Piracy is not theft it's Piracy.

Sarah Connor: [to John] If you're gonna be a hero, you gotta learn how to drive a stick. :D

• ne olursa olsun sıralama sınavı sıran neyse o olur
    You are not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not the contents of your wallet. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.
  • 500*0,15=75
    100*0,15=15
    Oha aradaki farka bak
    Bence okul puanının etkisi arttı ve çokda saçma oldu şimdi iki üçtane öğretmenin yüzünden insanlar 60 puanlarından olabilecek
    Ben okul puanının etkisi azalcak zannediyordum adamların yaptığına bak :( :( :( :(
    -benmi yanlış anladım okul puanının etkisi azaldı diyenler var-
    eskiden ham en falz a300 puan alınıyordu okuldanda 80
    şimdi ham en fazla 500 okul puanı 75 evet azalmış gibi duruyor ama okul puanları arasındaki farkın artmış olması burda bi yanılgıya sebep oluyor heralde
    eskiden 300 puanda 30 puan farkediyordu şimdi ise 500 puanda 60 puan :( :( :( yani etkisi artmış heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malcolmx -- 22 Temmuz 2009; 11:37:26 >

Orijinalden alıntı: iö

500*0,15=75
    100*0,15=15
    Oha aradaki farka bak
    Bence okul puanının etkisi arttı ve çokda saçma oldu şimdi iki üçtane öğretmenin yüzünden insanlar 60 puanlarından olabilecek
    Ben okul puanının etkisi azalcak zannediyordum adamların yaptığına bak :( :( :( :(
    şimdi ham en fazla 500 okul puanı 75 evet azalmış gibi duruyor ama okul puanları arasındaki farkın artmış olması burda bi yanılgıya sebep oluyor heralde
    eskiden 300 puanda 30 puan farkediyordu şimdi ise 500 puanda 60 puan :( :( :( yani etkisi artmış heralde

Aynen bende bunu sabahtandır vurgulamaya çalışıyorum.
  • aklı ve parası olan lisede sosyal bölümünü seçer not ortalamasını 5.00 getirir 1-2 tane dersaneye gider 3-5de özel hoca tutar matematik fen gibi öğrenilmesi zor olan dersleri özel olarak öğrenir okuldanda iyi puan alıp sınava girer...

sormak istediğim bişey var önceden anadolu lisesi ile düz lise arasında fark vardı anadolu lisesi mezunlarına ek puan veriliyodu şimdi bu verilen ek puan kaldırıldımı ?? anadolu lisesi ile düz lise eşitlendimi bu durum hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim...

Orijinalden alıntı: cigaraech

aklı ve parası olan lisede sosyal bölümünü seçer not ortalamasını 5.00 getirir 1-2 tane dersaneye gider 3-5de özel hoca tutar matematik fen gibi öğrenilmesi zor olan dersleri özel olarak öğrenir okuldanda iyi puan alıp sınava girer...

sormak istediğim bişey var önceden anadolu lisesi ile düz lise arasında fark vardı anadolu lisesi mezunlarına ek puan veriliyodu şimdi bu verilen ek puan kaldırıldımı ?? anadolu lisesi ile düz lise eşitlendimi bu durum hakkında bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim...

Anlatayım hocam sana, anadolu lisesi ile düz lise arasında sınavda bir fark olmuyor. Fakat Anadolu lisesi daha iyi eğitim verdiği için, öss de daha avantajlı.

Sadece okul puanı konusunda farklılık olabiliyor, çünkü okul puanının içine başarı puanıda ekleniyor. Çok iyi bir anadolu lisesinde (köklü olan 5-6 okul ile fen liseleri, sosyal bilimler liseleri) genelde yerleştirme oranı yüksek oluyor bunun sonucunda okul sonuncusu bile 72-73 puan alıyor. Fakat bu anadolu lisesine özel birşey değil, okul başarısı ile orantılı. Ama dediğim köklü okullar daha başarılı oluyorlar sınavda tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: JurisHan

quote:

Orijinalden alıntı: iö

500*0,15=75
    100*0,15=15
    Oha aradaki farka bak

Aynen bende bunu sabahtandır vurgulamaya çalışıyorum.

Öyle gözüküyor ama bir yanlışlık var bu işte. Eğer öyle olursa bazıları sınava girmeden kaybetmiş olur. Okul puanı daha önemli olur.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.