Forumu uzun zamandır yakından takip ediyorum. Gerek eski sistemimle ilgili konularda gerek şimdiki sistemimi alma aşamasında çok çok faydalı bilgiler edindim.. Fakat artık soru sormanın vakti geldi diye düşünüyorum.
İşlemcimi riske atmayacak şekilde, bir miktar o/c uygulamak istiyorum. Bununla ilgili bir çok konu okudum fakat riskli bir iş olduğundan tatmin etmedi beni... yok voltaj, yok mhz, yok ram oranı, yok testler.. baya kafam karıştı açıkcası... daha önce açılmış fakat gözümden kaçmış bir konu olabilir diye düşündüm ve üye olup bu konuyu açtım.. Yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler...
kardeş sistemimiz neredeyse aynı. tek fark benim ramler kingston hyperx 1066 mhz. ben e7400 ü voltaj fln vermeden 3.5 ghz e çıkarttım. çarpan 10,5 fsb 333 mhz olacak şekilde. yalnız kinston ramlerin 1066 mhz de çalışması için voltajı 2,2 v olması gerekiyormuş. bende 2,2 v yaptım. 3dmark 06 ve orthos testlerinde bu şekilde stabiliteyi sağladım.
quote:
Orjinalden alıntı: yavuzsv
kardeş sistemimiz neredeyse aynı. tek fark benim ramler kingston hyperx 1066 mhz. ben e7400 ü voltaj fln vermeden 3.5 ghz e çıkarttım. çarpan 10,5 fsb 333 mhz olacak şekilde. yalnız kinston ramlerin 1066 mhz de çalışması için voltajı 2,2 v olması gerekiyormuş. bende 2,2 v yaptım. 3dmark 06 ve orthos testlerinde bu şekilde stabiliteyi sağladım.
Bu sözünü ettiğiniz multiplier factor (çarpan katsayısı) ve CPU FSP/DRAM başlıklarımı oluyor... Hiçbir değişiklik yapmadan direk bunlardamı oynama yaptınız?
quote:
Orjinalden alıntı: yavuzsv
ramlerim 2x2 kingston hyperx 1066 mhz cl5
ram voltajı 2.0
ram frekansı 1066 mhz
işlemci 10.5x356 mhz de çalışıyor. 1066 mhz için 2.2 voltajı yeni duydum. doğruluğundan emin misiniz?