Şimdi Ara

[ Bluetooth Üzerinden Ücretsiz İnternet Rehberi (GNUBOX'sız) ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
9.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cep telefonları için bluetooth üzerinden internet uzun zamandır biliniyordu ancak bunun için kullanılan GNUBOX yöntemi yeni telefonlarda kullanılamıyor. Bu nedenle yeni bir yöntem anlatacağım ancak bazı genel konuları bu anlatımı sade tutmak için bildiğinizi veya bilmeniz gerektiğini varsayıp anlatmayacağım (örneğin Kısım 1.3), gerekirse sonradan arada bırakacağım boşluklara ekleriz.

Yeni yöntem Java bazlı olduğu için Symbian telefonlarla sınırlı olmaması gerektiğini düşünüyorum ancak şu anda elimde başka multitasking yapabilen (aynı anda birden çok uygulama çalıştırabilen) telefon olmadığı için deneyip anlatıma ekleyemiyorum (konuyu da bu nedenle Nokia alt forumunda açtım), ileride ekleriz umarım.

Önemli bir uyarı:
    Bu yöntem yalnızca HTTP metodlarını destekler!
    Yani bir başka deyişle HTTPS kullanan güvenlikli sitelere giremezsiniz.

__________________________________________________________________________________________
    ‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
    Adım 1: Ön hazırlık
    __________________________________________________________________________________________
    ‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
    1.1) Öncelikle Hiisi Suite'i,http://hiisi.proxy.googlepages.com/Hiisi1.6.3.zip adresinden indirip,
    arşiv içeriğini masaüstünüze veya istediğiniz herhangi bir yere açın.
    ================================================================================
    1.2) Bilgisayarınızda Java Runtime Environment yoksa (varsa da güncellemek amacı ile)
    http://java.sun.com/javase/downloads/index.jsp adresinden indirip kurun.
    ================================================================================
    1.3) Bilgisayarınıza bağlı olan bluetooth cihazının MAC adresini (şart değil)
    ve gelen bağlantıları kabul ettiği COM port numaralarını (şart) bir yere not alın.

-olası ek anlatımlar için boşluk-

Adım 2: Hiisi Suite'i hazırlamak
    Bu program iki parçadan oluşuyor:
    - Biri Hiisi (telefon için Java proxy)
    - Diğeri Pihatonttu (bilgisayar için bluetooth host)
    2.1) Önce telefonumuza kuracağımız kısmı düzenleyelim
    (şart değil, kafanız karışıyorsa hemen kısım 2.2'ye geçebilirsiniz)
    2.1.a) Hiisi1.6.3\Hiisi\bin klasörü altında bulunan Hiisi.jad dosyasını bir notepad ile açın.
    İçeriği aşağıdaki gibi olacaktır:
    Default-Device: 000000000000 
    Filter:http://localhost/pc2m/index.php
    MIDlet-1: Hiisi Proxy, /Hiisi.png, Hiisi.HiisiMIDlet
    MIDlet-Icon: /Hiisi.png
    MIDlet-Jar-Size: 28786
    MIDlet-Jar-URL: Hiisi.jar
    MIDlet-Name: Hiisi Proxy
    MIDlet-Permissions: javax.microedition.io.Connector.bluetooth.client,javax.microedition.io.Connector.http,javax.microedition.io.Connector.socket,javax.microedition.io.Connector.serversocket
    MIDlet-Vendor: Unknown
    MIDlet-Version: 1.6.3
    MicroEdition-Configuration: CLDC-1.1
    MicroEdition-Profile: MIDP-2.0
    User-Agent: SoftBank/1.0/705NK/NKJ001 Series60/3.0 NokiaN73/3.0650 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1
    User-Agent2: Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.1; U; en-us) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
    User-Agent3: Browser/x.x
    x-wap-profile: "http://nds1.nds.nokia.com/uaprof/NN73-1r100-SB3G.xml"
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    2.1.b) Default-Device kısmına az önce not aldığınız bluetooth cihazının MAC adresini aralarında : işareti
    (üstüste iki nokta) veya - (tire işareti) olmadan girin
    Not1: Toplam 12 karakter gireceksiniz
    Not2: Girerseniz ileride bir kısayoldan faydalanma şansınız olacak, ama dokunmasanız da olur.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------
    2.1.c) User-Agent ve x-wap-profile kısmında sitelere girerken telefonumuzu ne olarak tanıyacaklarına
    dair veriler mevcut. Aslında değiştirmenize gerek yok, ancak Türkçe karakterleri düzgün bir şekilde
    görebilmek için hiç olmazsa User-Agent'ı değiştirmeniz gerekli ve değiştirmek istiyorsanız
    telefonunuzdanwww.useragent.org adresine girip orada Your User Agent is: kısmından sonra
    göreceğiniz veriyi yazın.

Not: Bu kısım aslında bir yandan da user-agent aldatmacası (spoofing) yapmamıza izin verir. Örneğin
    Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU like Mac OS X; en) AppleWebKit/420+ (KHTML, like Gecko) Version/3.0 Mobile/1A543a Safari/419.3
    yazarsam siteler elimdeki telefonu iPhone zannetmeye başlar
    Örnek oluşturması açısından aşağıda kendi Hiisi.jad dosyamı veriyorum.
    Default-Device: 00046185F9A9 
    Filter:http://localhost/pc2m/index.php
    MIDlet-1: Hiisi Proxy, /Hiisi.png, Hiisi.HiisiMIDlet
    MIDlet-Icon: /Hiisi.png
    MIDlet-Jar-Size: 28786
    MIDlet-Jar-URL: Hiisi.jar
    MIDlet-Name: Hiisi Proxy
    MIDlet-Permissions: javax.microedition.io.Connector.bluetooth.client,javax.microedition.io.Connector.http,javax.microedition.io.Connector.socket,javax.microedition.io.Connector.serversocket
    MIDlet-Vendor: Unknown
    MIDlet-Version: 1.6.3
    MicroEdition-Configuration: CLDC-1.1
    MicroEdition-Profile: MIDP-2.0
    User-Agent: Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN82/20.0.062; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
    User-Agent2: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)
    User-Agent3: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5
    x-wap-profile: "http://nds1.nds.nokia.com/uaprof/NN82-1r100.xml"
    2.2) Bilgisayarınızda Hiisi1.6.3\Pihatonttu klasörüne gelin.
    2.3) Bir proxy server kullanma zorunluluğunuz yoksa (veya proxy'nin ne olduğunu hiç bilmiyorsanız)
    Pihatonttu.cmd dosyasını, bir proxy server kullanma zorunluluğunuz varsa Pihatonttu_localhost.cmd
    dosyasını bir notepad ile açın.
    2.4.a) Pihatonttu.cmd dosyasını açtıysanız içeriği aşağıdaki gibi olacak:

start javaw -Djava.library.path=. -cp .\lib\comm.jar;.\lib\jdic.jar;.\class
    Pihatonttu.PihatonttuMain COM7 null

2.4.a.I) Burada COM7 yazan yere az önce not aldığınız gelen bağlantıları kabul ettiği COM port
    numaralarından birini COMx şeklinde (COM3, COM5 gibi) girin.
    2.4.a.II) Dosyayı kaydedip çıkın.
    2.4.b) Pihatonttu_localhost.cmd dosyasını açtıysanız içeriği aşağıdaki gibi olacak:

start javaw -Djava.library.path=. -cp .\lib\comm.jar;.\lib\jdic.jar;.\class
    Pihatonttu.PihatonttuMain COM7 localhost:8080

2.4.b.I) Burada COM7 yazan yere az önce not aldığınız gelen bağlantıları kabul ettiği COM port
    numaralarından birini COMx şeklinde (COM3, COM5 gibi) girin
    2.4.b.II) localhost:8080 yazan yere kullanacağınız proxy adresini girin.
    2.4.b.III) Dosyayı kaydedip çıkın.

Adım 3: Symbian Telefonu hazırlamak
    3.1) Az önce düzenlediğimiz Hiisi.jad ve Hiisi.jar dosyalarını telefonunuza (ister bluetooth ister USB yoluyla,
    farketmez)
    ikisi de MUTLAKA aynı klasörde olacak şekilde (ÖNEMLİ!) aktarın ve kurulumu MUTLAKA
    Hiisi.jad dosyasını çalıştırarak başlatın (ÖNEMLİ!)

3.2) Menü > Araçlar > Ayarlar > Bağlantı > Erişim Noktaları yolu ile Erişim Noktaları menüsüne gelin.
    3.2) Çalıştığından emin olduğunuz bir erişim noktasının üzerine gelip, Seçenekler'e basıp
    Erişim noktasını çoğalt'ı seçin.

Not1: Yeni bir erişim noktası da oluşturabilirsiniz ancak ben kendi denemelerimde çoğaltmanın daha sağlıklı sonuç
    verdiğini gördüm.
    Not2: GPRS erişim noktası seçmek/oluşturmak zorunda değilsiniz, WLAN da kullanabilirsiniz; ama telefonunuzda
    WLAN varken Bluetooth üzerinden internet bağlantısı kurmaya çalışmanızın nedenini bilemem
    3.3) Bağlantı ismini istediğiniz şekilde değiştirin. Ben BT yaptım. Sonra seçeneklerden Gelişmiş ayarlar'a girin.
    3.4) Burada Yakın kopya sunucusu adresi kısmına 127.0.0.1, Yakın kopya port no kısmına ise 1234 yazın.
    ===============================================================================
    Telefon ile ilgili ayarlar bitti. Takıldığınız noktalar için aşağıdaki animasyondan faydalanabilirsiniz.

Adım 4: Bağlantı Kurmak
    4.1) Bilgisayarınızda Pihatonttu.cmd (veya Pihatonttu_localhost.cmd) dosyasına çift tıklayarak Pihatonttu
    programını; telefonunuzda ise Bluetooth'u ve telefona kurduğunuz Hiisi uygulamasını açın.

Telefonun şebeke hakkındaki sorusunu onaylayın.

4.2) 2.1.b nolu kısımda bluetooth cihazının MAC adresini girdiyseniz ve cihazınızın gelen bağlantılar için
    yalnızca 1 tane COM portu varsa, Bluetooth Mode [default]'u; ancak cihazının MAC adresini girmediyseniz
    veya benim gibi cihazınızın gelen bağlantılar için birden fazla COM portu varsa, Bluetooth Mode [other]'ı seçin.

Bluetooth Mode [other]'ı seçtiyseniz en sağdaki ekran çıkacak.

4.3) Program bilgisayarımı buluyor. Seçiyorum, bluetooth seri portları arıyor.

4.4) Seri portlarımı buldu. Ben Pihatonttu'yu ikincisini kullanacak şekilde ayarladığım için ikincisini seçiyorum.

4.5) Bilgisayarıma bağlantıyı kurdum. Bakalım gerçekten işe yaradı mı..

Bağlantı testi başlatmak için Seçenekler > Setting > Bluetooth Connection > Check now'ı seçiyorum

Çıkan soruya evet deyip geçiyorum.

Program bağlantı kurabildiğini Bluetooth connection is available diyerek doğruluyor.

Bundan sonrasında Hiisi programını kapatmadan, internete girecek herhangi bir programı açtığımızda
    az önce oluşturduğumuz erişim noktasını kullanıyoruz ve böylece ücretsiz bir şekilde internette dolaşıyoruz.

Şimdilik bu kadar

Anlatımı geliştirip genişletebilmem için Symbian harici multitasking yapabilen
    telefonlara sahip arkadaşların da deneyimlerini paylaşmalarını rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 16 Ocak 2009; 2:27:51 >

• cok karısık bi video gibi bişe yapman mümkünmü
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet-im

cok karısık bi video gibi bişe yapman mümkünmü
    karışık gelen nedir? söyle, yardımcı olmaya çalışayım çünkü video olayı cidden zor, hiç söz vermeyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

karışık gelen nedir? söyle, yardımcı olmaya çalışayım çünkü video olayı cidden zor, hiç söz vermeyeyim.

Alıntıları Göster
    adım ikide yazılanlar kafamı karıtırıyo :D
  • quote:

adım ikide yazılanlar kafamı karıtırıyo :D

Alıntıları Göster
    Kafa karıştıracak şekilde mi anlatmışım yoksa sadece senin mi kafan karışıyor, gerçekten objektif olarak bakamıyorum; başka arkadaşlar da varsa kafası karışan lütfen neyin karışık geldiğini mehmet-im'den daha açık bir şekilde söylesin ve ona göre anlatımı düzenleyeyim.
  • quote:

Kafa karıştıracak şekilde mi anlatmışım yoksa sadece senin mi kafan karışıyor, gerçekten objektif olarak bakamıyorum; başka arkadaşlar da varsa kafası karışan lütfen neyin karışık geldiğini mehmet-im'den daha açık bir şekilde söylesin ve ona göre anlatımı düzenleyeyim.

Alıntıları Göster
    ya sana bildiğin için kolay geliyo ama neyse yapmıcam zaten saol
  • quote:

Alıntıları Göster
    ihtiyacım yok ama gerçekten sonuna kadar okudum merakımdan gayet açıklayıcı olmuş.zaten senin kısa bir yazını görmedim herhalde hep açıklayıcı yazma çabandan olsa gerek.değişik konular buluyorsun.tebrikler tekrar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mehmet-im

gerçekten objektif olarak bakamıyorum derken kastettiğim buydu ama madem yapmayacaksın neden uğraştırıyorsun onu anlamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: Cradl3

ihtiyacım yok ama gerçekten sonuna kadar okudum merakımdan gayet açıklayıcı olmuş.zaten senin kısa bir yazını görmedim herhalde hep açıklayıcı yazma çabandan olsa gerek.değişik konular buluyorsun.tebrikler tekrar.

rica ederim

• quote:

quote:

gerçekten objektif olarak bakamıyorum derken kastettiğim buydu ama madem yapmayacaksın neden uğraştırıyorsun onu anlamadım.

quote:

rica ederim

Alıntıları Göster
    Bunu yapıncan tel sayesinde pc mi nete bağlanıyo yoksa pc deki neti tel mi kullanabiliyo tam anlayamadım ben ya

• quote:

Orijinalden alıntı: egee17

Bunu yapıncan tel sayesinde pc mi nete bağlanıyo yoksa pc deki neti tel mi kullanabiliyo tam anlayamadım ben ya

Alıntıları Göster
    Cep telefonu, bilgisayarın internet bağlantısını kullanıyor.
  • quote:

Cep telefonu, bilgisayarın internet bağlantısını kullanıyor.

Alıntıları Göster
    Dostum s40 telefonlarda da uygulanabiliyormu mesela 6300 hareketli gifter s60 bir telefona ait o yüzden işlemim yarım kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: memcho

Dostum s40 telefonlarda da uygulanabiliyormu mesela 6300 hareketli gifter s60 bir telefona ait o yüzden işlemim yarım kalıyor

Alıntıları Göster
    Maalesef S40 telefonlar multitasking yapabilen (aynı anda birden çok uygulama çalıştırabilen) telefon olmadığı için yapılamıyor.
  • quote:

quote:

quote:

rica ederim

Alıntıları Göster
    Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

uğraşmı dedimki arkadasım.

• quote:

Orjinalden alıntı: GeceBekcisi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mehmet-im / 18 Ocak 2009; 18:42:41

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet-im / 13 Ocak 2009; 17:29:47

doktor bu ne???

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet-im / 18 Ocak 2009; 18:42:41

quote:

Orjinalden alıntı: mehmet-im / 13 Ocak 2009; 17:29:47

doktor bu ne???

Alıntıları Göster
    @gecebekcisi ben w190i den yapmayı denedim.herşeyi yaptım bilgisayarıda tanıttım.internet sayfası açma kısmına geldim.açtım sayfayı ayarlarınızı kontrol edin olmassa operatörünüze başvurun yazısı çıktı.yardımcı olabilirmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan1550

@gecebekcisi ben w190i den yapmayı denedim.herşeyi yaptım bilgisayarıda tanıttım.internet sayfası açma kısmına geldim.açtım sayfayı ayarlarınızı kontrol edin olmassa operatörünüze başvurun yazısı çıktı.yardımcı olabilirmisin?

Alıntıları Göster
    Maalesef hiç güncel SonyEricsson telefon kullanmadım, bu nedenle nerede ne yanlış gidiyor, yorum bile yapamıyorum

• quote:

Maalesef hiç güncel SonyEricsson telefon kullanmadım, bu nedenle nerede ne yanlış gidiyor, yorum bile yapamıyorum

Alıntıları Göster
    ilgilendiğin için yinede teşekkürler.se den sanırım bi ben ilgileniyorum sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ultraslan1550

ilgilendiğin için yinede teşekkürler.se den sanırım bi ben ilgileniyorum sanırım.

Alıntıları Göster
    Vista da bluetooth mac adresi nereden görebilirz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinars

Vista da bluetooth mac adresi nereden görebilirz

Alıntıları Göster
    Kullandığın özel bir bluetooth yazılımı var mıdır BlueSoleil veya Widcomm gibi?
  • quote:

Kullandığın özel bir bluetooth yazılımı var mıdır BlueSoleil veya Widcomm gibi?

Alıntıları Göster
    hayır yok, vistanın kendi prg. dizüstü kullanıyorum bluetooth entegre...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.