Şimdi Ara

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.691
Cevap
28
Favori
89.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hayir olympus omd ile cekildi ama lens pentax manuel lens. makinede analog sayilir herkes oyle saniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filmlere zam geldi zaten bir miktar yine, perutz vardı efsane varmı onlardan bulan gören?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemon143

filmlere zam geldi zaten bir miktar yine, perutz vardı efsane varmı onlardan bulan gören?

ben zonguldaktayken 5liraya bulmuştum ama az vardı. ve 2009 bayatıydı(bayat olduğunun farkında değildi sanırım satıcı). gidince tanesini 2,5 liradan verirse elindeki bütün perutzları satın almayı planlıyorum bayramda gidersem tekrar zonguldak'a:)

Analog SLR & Rangefinder Kullananlar
  • oh oh ne güzel istanbulda da 2,5 tl idi hiç biyerde kalmadı heralde herkezin elinde 1 tane kaldı kimsede kullanmıyor onu artık, sana toplamada başarılar dilerim o vakit.
  • Geçen gün bit pazarında çok temiz bi Nikon EM buldum ama satıcı, üzerindeki 50 1.8 ile birlikte 200 TL fiyat verdi. Lenssiz de vermedi. Pahalı geldi almadım ben de.

Nikon analog gövdelerin fiyatları pahalı gördüğüm kadarıyla. Ya da ben mi öyle denk geldim hep? Nikon almak istiyorum çünkü kendi lenslerimi de onda kullanabilirim :)

Ama olmazsa elimdeki helios 44-2 veya industar lensle ucuz bi gövde de alabilirim. Aslında bi Zenit-E var industar ile gelen ama ayarlarını filan pek anlamadım. Pozlamayı da kendi yapsın istiyorum. Ne önerirsiniz Arkdaşlar Zenit'ler dandik hiç uğraşma deyip duruyor da, burda makinadan ziyade lensle film önemli değil mi, yanılıyo muyum?
  • Cross yanlis bilmiyorsun aslinda, ama pozometrede cok onemli bu konuda. Yani diyafram oncelikli ayarda pozometrenin dogru olcum yapmasi makinene bagli. Canon ve nikon piyasaya malolmus kendisini kanitlamis makineler urettiginden daha cok tavsiye edilir. Lens konusunda her turlu adaptor farz-i muhal. nikon canon farketmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cortextm -- 25 Eylül 2012; 22:38:23 >
  • Sağol hocam bilgiler için. Bende de huy, alırsam iyi bişey almak istiyorum, ekipmanı sevmeyince hobiden zevk alamıyorum malesef. Ama film işini sevecek miyim bilmiyorum, bilmeden çok yatırım yapmak istemiyorum :) Şu zenitle bi 36 poz yapsam deneme için iyi olur aslında. :) Ama ayarlar işte. Şu pozometre değerleri vizörde görünüyor filan :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Sağol hocam bilgiler için. Bende de huy, alırsam iyi bişey almak istiyorum, ekipmanı sevmeyince hobiden zevk alamıyorum malesef. Ama film işini sevecek miyim bilmiyorum, bilmeden çok yatırım yapmak istemiyorum :) Şu zenitle bi 36 poz yapsam deneme için iyi olur aslında. :) Ama ayarlar işte. Şu pozometre değerleri vizörde görünüyor filan :)

Zenit güzel yahu yaparsın rahat ol. :)
  • belki birilerinin elinde kalmıştır diye yazmıştım foruma zaten. illa hong kongdan getiricez istersek:) anlamadığım bir nokta var. film konusunda hevesli bi dünya insan var ama üreticiler elleriyle öldürmeye çalışıyor.
  • spirit filmciler eskisi gibi degil, onceden baska alternatif yokken su an sadece hobi analog fotografcilik. E ihtiyacla hobi kullanimi arasindada daglar var ;-)

• 50mm lensi ters tutarak makro çekmeye çalıştım. cetvel çekerek aynı zamanda büyütme oranına da bakayım dedim sonuç bu

fotoğrafta görünen 50mm. film boyutu 35mm
    35/50=0,7makro oranı:)
    netleme yapmak çok zor. ileri geri yaparak karar vermek gerekiyor.

bu arada makine: pentax p30
    objektif: ricoh 50mm f:2
    film: kodak gold 200
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

50mm lensi ters tutarak makro çekmeye çalıştım. cetvel çekerek aynı zamanda büyütme oranına da bakayım dedim sonuç bu

çok iyi olmuş ters objektifi hiç bu kadar iyi kullananamamıstım ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

50mm lensi ters tutarak makro çekmeye çalıştım. cetvel çekerek aynı zamanda büyütme oranına da bakayım dedim sonuç bu

Analog için sabır isteyen bir test olmuş ama sonuç oldukça başarılı

• merhaba
    canon ae1, minolta x300, nikon fm, yada pentax ne alcagima karar veremiyorum 150 tl butcem var suan dslr kullaiyorum canon 450 d ve 600d ama analog slr almak istiyorum tavsiyeniz nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Educ

merhaba
    canon ae1, minolta x300, nikon fm, yada pentax ne alcagima karar veremiyorum 150 tl butcem var suan dslr kullaiyorum canon 450 d ve 600d ama analog slr almak istiyorum tavsiyeniz nedir.

Hangisini daha temiz gövde ve lens ile bulursan onu al. Sonuçta hepsi filmli makine; her şey filmin kalitesine ve senin çekimine kalıyor. Eğer uygun fiyata denk getirirsen AE1 Program almanı tavsiye ederim. Ayrıca -bana göre- aralarında en yakışıklı makine de o. 230 liraya almıştım üstündeki 50 mm ile. Öyle haz veren bir sesi var ki, fotoğraf çektiğinde etraftaki insanların bile dikkatini çekiyor Sırf sesini duymak için makinede film yokken makineyi kurup kurup deklanşöre basıyorum. AE1'in daha tok bir sesi var. Analog candır

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocha

quote:

Orijinalden alıntı: Educ

merhaba

Hangisini daha temiz gövde ve lens ile bulursan onu al. Sonuçta hepsi filmli makine; her şey filmin kalitesine ve senin çekimine kalıyor. Eğer uygun fiyata denk getirirsen AE1 Program almanı tavsiye ederim. Ayrıca -bana göre- aralarında en yakışıklı makine de o. 230 liraya almıştım üstündeki 50 mm ile. Öyle haz veren bir sesi var ki, fotoğraf çektiğinde etraftaki insanların bile dikkatini çekiyor Sırf sesini duymak için makinede film yokken makineyi kurup kurup deklanşöre basıyorum. AE1'in daha tok bir sesi var. Analog candır

malesef fiyati cok fazla :/ yarin hayyama gidecegim lubitel 2 makinem tamirdeydi gitmisken almak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.safa.s -- 27 Eylül 2012; 14:45:16 >

• Ben Nikon EM derim. 200 liraya 50mm lensle birlikte bulmuştum ama almadım. Ufak, gövdesi çok güzel bi makinaydı.
  • Cross senin gecen gun gittigin bit pazari nerdeydi?

• Feriköy
  • 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.