Şimdi Ara

notebook ses kartı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
7.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: keleminabi

Sanırım sadece 4. resimdeki parçaya ihtiyacınız kalacak.
    ancak kırmızı ışığı yakamadan bağlantıyı sağlayamazsınız.

Ancak seti alan ve konuyu açan üyeye 3.5 adaptörü varmı optik kablo 3.5 kulaklık jackine uygun mu diye sor resimlerden pek anlaşılmıyor. eğer 3.5 adaptörü varsa yada optik kablo uygunsa ona da ihtiyacın kalmaz.

Tabi kalite kısmını bilemem. bu konu tamemen kişisel ve duygusal.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

Ancak seti alan ve konuyu açan üyeye 3.5 adaptörü varmı optik kablo 3.5 kulaklık jackine uygun mu diye sor resimlerden pek anlaşılmıyor. eğer 3.5 adaptörü varsa yada optik kablo uygunsa ona da ihtiyacın kalmaz.

sordum, cevap bekliyorum. ben bu ışığı nasıl yakıcam peki .belki normalde yanmadan çalışıyordur

• quote:

Orijinalden alıntı: mert6385

quote:

sordum, cevap bekliyorum. ben bu ışığı nasıl yakıcam peki .belki normalde yanmadan çalışıyordur

Alıntıları Göster
    Ses ışıkla aktarılıyor.
    O gördüğün kablo fiber optik kablo içinden kırmızı ışık geçiyor ve sesi o taşıyor.
    Işık yoksa aktarımda, ses de yok.

• quote:

Ses ışıkla aktarılıyor.
    O gördüğün kablo fiber optik kablo içinden kırmızı ışık geçiyor ve sesi o taşıyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Ses ışıkla aktarılıyor.

o zmn mutlaka bunu açmanın bir yolu vardır. nerden öğrenebilirim ki başka?

• quote:

quote:

Ses ışıkla aktarılıyor.

o zmn mutlaka bunu açmanın bir yolu vardır. nerden öğrenebilirim ki başka?

Alıntıları Göster
    kardeş aynı marka laptop bende de var....sağ alt köşedeki ses ayardüğmesine tıklayıp karıştırıyıya tıklayarak ses özelliklerini aç...açılan pencerede sağ üst köşede aygıt sekmesine tıkla ve ordan etkin yapmak istediğin ses çıkışına tıkla ister HDMI İSTER optic....anlattıklarım windows vista içindir...AŞAĞIDA RESİM EKLEDİM...

notebook ses kartı

• quote:

Orijinalden alıntı: uludagnet

kardeş aynı marka laptop bende de var....sağ alt köşedeki ses ayardüğmesine tıklayıp karıştırıyıya tıklayarak ses özelliklerini aç...açılan pencerede sağ üst köşede aygıt sekmesine tıkla ve ordan etkin yapmak istediğin ses çıkışına tıkla ister HDMI İSTER optic....anlattıklarım windows vista içindir...AŞAĞIDA RESİM EKLEDİM...

notebook ses kartı

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: uludagnet

notebook ses kartı

evet vistada olduğunu biliyorum. daha önce bilgisayarı tv ye bağlarken hdmi seçeneğini kullanıyordum. sp/dif in ne olduğunu merka ediyordum. ancak şu an xp kullanıyorum ve o seçenek yok. o seçeneği bulabilrisem ses sistemini alıcam ama o seçenek yok. wista da kuramıyorum. okul için kullanmam gereken program var. dolayısıyla xp kalmak zorunda

• quote:

quote:

notebook ses kartı

evet vistada olduğunu biliyorum. daha önce bilgisayarı tv ye bağlarken hdmi seçeneğini kullanıyordum. sp/dif in ne olduğunu merka ediyordum. ancak şu an xp kullanıyorum ve o seçenek yok. o seçeneği bulabilrisem ses sistemini alıcam ama o seçenek yok. wista da kuramıyorum. okul için kullanmam gereken program var. dolayısıyla xp kalmak zorunda

Alıntıları Göster
    Ben hiç bu pc ye xp yüklemedim...zaten kendi içinden vista recovery dosyaları ve sistem yüklenmiş olarak aldım....xp kurmaya üşendim açıkçası... 10 larca dosya driver ve program güncellemesi yapmak geekecek...Neticede sizin sorunuza gelirsek xp de denetim masası ayarlarından ses ayarları kısmından sanırım aktive edilecek bi sekme vardır diye tahmin ediyorum....ama vistada resimdeki bu kablo ile spdif çıkışını kullanıp z5550 ses sisteminde odanı havaya uçrabilirsin

notebook ses kartı

• MSI M670 laptop'dan 5+1 ses çıkışı alabilir miyim peki?

ses kartımın 5+1e uygun olup olmadıgını bilmiyorum

Orijinalden alıntı: Always0007

MSI M670 laptop'dan 5+1 ses çıkışı alabilir miyim peki?

ses kartımın 5+1e uygun olup olmadıgını bilmiyorum
    http://forum.donanimhaber.com/m_14852760/tm.htm

bu linkte özelliklerini incelediğim kadarıyla Realtek® Yüksek tanımlı ses çıkışından bahsediliyo optic yada spdif çıkışa değinilmemiş...Yani kullanamazsınız ancak creative in harici pcmcia ve yeni bi ürünü olan x-mod ürünü usb portundan kullanarak laptobunuzdan 5+1 ses alabilirsiniz

bu linkte özelliklerini incelediğim kadarıyla Realtek® Yüksek tanımlı ses çıkışından bahsediliyo optic yada spdif çıkışa değinilmemiş...Yani kullanamazsınız ancak creative in harici pcmcia ve yeni bi ürünü olan x-mod ürünü usb portundan kullanarak laptobunuzdan 5+1 ses alabilirsiniz

Alıntıları Göster
    quote:

xmode la 5+1 ses almak mümkün değil sanırım

yanılıyormuyum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Always0007

quote:

xmode la 5+1 ses almak mümkün değil sanırım

yanılıyormuyum?

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende acer 5520 g laptop var 5+1 ses sistemi almak istiyorum ama herkes olmaz diyor bu laptop nasıl bir 5+1 ses sistemi görür bilgi verirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Korbyn

arkadaşlar bende acer 5520 g laptop var 5+1 ses sistemi almak istiyorum ama herkes olmaz diyor bu laptop nasıl bir 5+1 ses sistemi görür bilgi verirseniz sevinirim

Alıntıları Göster
    http://resim.donanimhaber.com/m_2973559/mpage_407/key_/tm.htm

bu adreste creative surround 5.1 harici ses kartıyla z 5500 5+1 optik bağlantıyı görebilirsiniz.

• quote:

http://resim.donanimhaber.com/m_2973559/mpage_407/key_/tm.htm

bu adreste creative surround 5.1 harici ses kartıyla z 5500 5+1 optik bağlantıyı görebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    oncelikle bu başlık altındaki mesajları okurken cok sevindim cunku aradığım ve kafamı meşgul eden bir konuydu.
    benim laptopun ses kartı chipseti conexant high definition audio. ve xp altında ses ayarlarından gelişmişi tıkladığımda digital speaker diye bir seçenek var. onu aktif ettiğimde laptopun speaker çıkışında kırmızı ışığı açabiliyorum. yani forumdaki arkadaşların da bahsettiği gibi dijital çıkış alabileceğim galiba bende ne zamandır bunu merak ediyordum. şimdi tek lazım olan şey 3.5 mm stereo to -> spdif kablo sanırım.

1- bu kabloyu nasıl temin ederim. benim için çok önemli baktım herkes kablonun resimlerini falan koymuş ama tam olarak temin edebilen galiba yok.

2- şunu tekrar sormak istiyorum bu arada. bu kabloyu laptopun kulaklık çıkışından 5.1 LG HTS503 ses sisteminin digital audio input girişine bağladığımda ve bahsedilen kırmızı ışığı yaktığım takdirde kalite kaybı olmadan ses sisteminden 5.1 çıkış alabilecek miyim ?

• quote:

ses cipiniz conexant
    bu laptoptan
    DVD film izlerken optik bağlantı ile doby/dts decoderli dış ses sistemi ile 5.1 çevresel ses alabilirsin.
    5.1 kayıtlı vaw , dts vs. uzantılı dosyalardan da uygun yürütücü/ sanal cd ile 5.1 alma şansınız olabilir. denemeniz lazım.

bunun dışında kalan durumlarda ( streo ) pcm encode yada analog streo line ses alabilirsiniz.

optik bağlantı için uygun adaptör ve kablo edinmeniz lazım. forumda birkaç kez link verildi araştıınız.
    oncelikle bu başlık altındaki mesajları okurken cok sevindim cunku aradığım ve kafamı meşgul eden bir konuydu.
    benim laptopun ses kartı chipseti conexant high definition audio. ve xp altında ses ayarlarından gelişmişi tıkladığımda digital speaker diye bir seçenek var. onu aktif ettiğimde laptopun speaker çıkışında kırmızı ışığı açabiliyorum. yani forumdaki arkadaşların da bahsettiği gibi dijital çıkış alabileceğim galiba bende ne zamandır bunu merak ediyordum. şimdi tek lazım olan şey 3.5 mm stereo to -> spdif kablo sanırım.

1- bu kabloyu nasıl temin ederim. benim için çok önemli baktım herkes kablonun resimlerini falan koymuş ama tam olarak temin edebilen galiba yok.

2- şunu tekrar sormak istiyorum bu arada. bu kabloyu laptopun kulaklık çıkışından 5.1 LG HTS503 ses sisteminin digital audio input girişine bağladığımda ve bahsedilen kırmızı ışığı yaktığım takdirde kalite kaybı olmadan ses sisteminden 5.1 çıkış alabilecek miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: murat5555

Alıntıları Göster
    Ben de z5500 sahibiyim ve dizüstümün s/pdif çıkışı da var. şimdi ben bu s/pdif i coax ya da optik e dönüştürdüğümde ve de z5500 bunlardan biriyle bağladığımda z5500 ün decoderi devredışı mı kalacak. sesi benim ses kartı mı çözecek.
    Bir de yukardaki uygun olduğu söylenen 2. ve 4. sıradaki kabloların adları ne.

• quote:

Orijinalden alıntı: bestofbest

Ben de z5500 sahibiyim ve dizüstümün s/pdif çıkışı da var. şimdi ben bu s/pdif i coax ya da optik e dönüştürdüğümde ve de z5500 bunlardan biriyle bağladığımda z5500 ün decoderi devredışı mı kalacak. sesi benim ses kartı mı çözecek.
    Bir de yukardaki uygun olduğu söylenen 2. ve 4. sıradaki kabloların adları ne.

Alıntıları Göster
    arkadaslar benım toshiba pc var optik cıkısım var yalnız Dts ses alabılırmıyım yoksa bu realtek ın anolog cıkıslarından 5.1 ses dagıtımı yaptıgı gıbı bır sesmı alırım ses kartım Realtek HD bırde su var benım sınema sıstemım 6 tane RCA TOS Dişi kablosu war yanı center +front r +front l + rear r +rear l + sub olarak her gırıs ıcın jack war bu pc den cıkan optık ı bu sekılde bı sısteme baglamak ıcın bır donusturucu yada dıjıtal cıkısı bu sekıle cevırmenın bı yontemı varmı cunku pc aldım bırde optık desteklı bı ev sınema sıstemı cok butceyı sarsıcak bu arada sınema sıstemı goldmaster s-550

• quote:

Orijinalden alıntı: webhamsterr

arkadaslar benım toshiba pc var optik cıkısım var yalnız Dts ses alabılırmıyım yoksa bu realtek ın anolog cıkıslarından 5.1 ses dagıtımı yaptıgı gıbı bır sesmı alırım ses kartım Realtek HD bırde su var benım sınema sıstemım 6 tane RCA TOS Dişi kablosu war yanı center +front r +front l + rear r +rear l + sub olarak her gırıs ıcın jack war bu pc den cıkan optık ı bu sekılde bı sısteme baglamak ıcın bır donusturucu yada dıjıtal cıkısı bu sekıle cevırmenın bı yontemı varmı cunku pc aldım bırde optık desteklı bı ev sınema sıstemı cok butceyı sarsıcak bu arada sınema sıstemı goldmaster s-550

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bir sorun var:
    optik kablo ile yapılan bağlantıda:
    sadece işlenmiş dijital seslermi veriliyor(dts,dolby...) yoksa basit bir mp3 bile 5.1 kanala dağıtılıp temiz (dip sesi olmadan) şekilde veriliyor??

• quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

sadece işlenmiş dijital seslermi veriliyor(dts,dolby...) yoksa basit bir mp3 bile 5.1 kanala dağıtılıp temiz (dip sesi olmadan) şekilde veriliyor??

OPTIC kablo ile amfi nize bağlantı yaparsanız.
    * Laptop da işlenmiş sesi gönderirseniz; Ses kaç kanallı olursa olsun PCM stereo 2.0 gider amfinize.
    * Dolby D ve DTS 5.1 Sesi laptopta işlenmeden sayısal şifreli(Bitstream) olarak gönderirseniz amfinize, anfinizinde bu sesleri çözecek dekoderi mevcut ise o vakit kaliteli ses alırsınız.

++

Mp3 leri nasıl gönderirseniz gönderin 2 kanal gider.

Orijinalden alıntı: Terms

quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

OPTIC kablo ile amfi nize bağlantı yaparsanız.
    * Laptop da işlenmiş sesi gönderirseniz; Ses kaç kanallı olursa olsun PCM stereo 2.0 gider amfinize.
    * Dolby D ve DTS 5.1 Sesi laptopta işlenmeden sayısal şifreli(Bitstream) olarak gönderirseniz amfinize, anfinizinde bu sesleri çözecek dekoderi mevcut ise o vakit kaliteli ses alırsınız.

++

Mp3 leri nasıl gönderirseniz gönderin 2 kanal gider.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar HP pavilion dv5-1040et laptopumla philips spa 7650 5.1 sistemim var, bu sistemle laptopumdan 5.1 ses alabilirmiyim bilen birisi yardımcı olsun lütfen günlerdir uğraşıyorum yapamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Bu Mesaj Genel Olarak.
    3,5 jack üzerinden S/PDIF desteği veren ürünler içindir.

İlk önce şunu belirtmekte fayda var. S/DIF çıkıştan ya STEREO 2.0 ses aktarılır, yada Bitstream Olarak kodlanmış
    Dijital 5.1 ses aktarılabilir.
    Analog çok kanallı(5.1)/Multi Chn.(5.1) Aktarılamaz.

Şayet Böyle bir durum varsa herhangi bir üründe.
    3,5 jack ın S/PDIF desteği

Bu kablo ile o çıkışınızı COAXIAL çıkış olarak kullanabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Bu kablo ile o çıkışınızı OPTIC çıkış olarak kullanabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Tabi yukardaki kabloları heryerde bulmak zor.
    Bunu bulmak daha kolay. Bu aparat ile S/PDIF çıkışınızı COAXIAL e çevirip
    sonra RCA to RCA kablo ile sesi ses sisteminize aktarabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Bu aparatı bulabiliyorsanız bununlada S/PDIF çıkışınızı OPTIC çıkışa çevirip.
    OPTIC kablo ile sesi dijital olarak ses sisteminize aktarabilirsiniz.
     notebook ses kartı

• quote:

Orijinalden alıntı: doluhan

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet

Bu Mesaj Genel Olarak.
    3,5 jack üzerinden S/PDIF desteği veren ürünler içindir.

İlk önce şunu belirtmekte fayda var. S/DIF çıkıştan ya STEREO 2.0 ses aktarılır, yada Bitstream Olarak kodlanmış
    Dijital 5.1 ses aktarılabilir.
    Analog çok kanallı(5.1)/Multi Chn.(5.1) Aktarılamaz.

Şayet Böyle bir durum varsa herhangi bir üründe.
    3,5 jack ın S/PDIF desteği

Bu kablo ile o çıkışınızı COAXIAL çıkış olarak kullanabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Bu kablo ile o çıkışınızı OPTIC çıkış olarak kullanabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Tabi yukardaki kabloları heryerde bulmak zor.
    Bunu bulmak daha kolay. Bu aparat ile S/PDIF çıkışınızı COAXIAL e çevirip
    sonra RCA to RCA kablo ile sesi ses sisteminize aktarabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Bu aparatı bulabiliyorsanız bununlada S/PDIF çıkışınızı OPTIC çıkışa çevirip.
    OPTIC kablo ile sesi dijital olarak ses sisteminize aktarabilirsiniz.
     notebook ses kartı

Alıntıları Göster
    bilader o optik kablou nerden bulabiliriz senin resmi koydugun sekilde...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.