Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (826. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (7 Mobil) - 6 Masaüstü7 Mobil
5 sn
16.505
Cevap
493
Favori
2.850.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 822823824825826
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Öncelikle " 1000 devirde sıkılan çamaşırı kurutmaya nasıl bir mantıkla atıyorsunuz ? " sorusu yanlış olmuş , çünkü ben kişisel kullanımımdan bahsetmedim, tam tersi bu konuda bizzat üreticilerin kurutma makinesi kullanacaklara yönelik çamaşır makinelerindeki devir tavsiyesini yazdım.

Yani kafama göre bir mantık yürütüp söyle yada böyle yapın diye kişisel bir tavsiyede bulunmadım sıkma devri konusunda.Bu konuyu bir netleştirmiş olalım.

Sizin kullanımıza gelince : Bence kesinlikle yanlış bir kullanım sizinkisi.Çünkü çamaşır makineniz 1600 deviri destekliyor diye ( ya da kurutma makinesi daha az enerji harcasın diye bilemiyorum ) her çamaşırı bu devirde sıktırıp sonrasında kurutma makinesine atmanız kesinlikle çamaşırlara zarar verir.Yani tüm çamaşırları 1600 devir gibi yüksek bir devirde sıktırmak zaten çok yanlış bir mantık ve böyle yüksek bir devirde sıktırdıktan sonra çamaşırları kurutma makinesine atıp kurutmak kadar çamaşırlara zarar veren başka bir kombinasyon düşünülemez herhalde.

Çünkü yüksek devirli çamaşır makinesi alıp kullananların amacı ; genelde çamaşırların daha kuru çıkmasını sağlamak yani sererek yada asarak kurutma yapacaksa kurutma vaktinden kazanç sağlamaktır.

Ya da bir ihtimal , böyle yüksek devirli çamaşır makinesi alan bir kullanıcı ; herhangi bir kurutma makinesine sahip değildir ve yıkama sonrası çamaşırlarının mümkün olduğu kadar daha kuru çıkmasını istemesinden dolayı böyle bir ürün almışta olabilir.

Ama eğer bir kullanıcı bir kurutma makinesine sahipse çamaşır makinesindeki çamaşırlarını kesinlikle çok yüksek devirlerde sıktırıp çamaşırlarına zarar vermemeli, daha uygun bir devir seçerek çamaşırlarını korumalı ve kurutma işlemini çamaşır kurutma makinesine bırakmalı.İşin olması gereken doğru mantığı budur çünkü.

Çünkü çamaşırları yüksek devirde sıktırmak ; ( siz her ne kadar aksini yazmış olsanız bile ) çamaşırlara gerçekten zarar verir ve çamaşırlarda olması gerektiğinden daha fazla kırışıklığa yol açar.

Buna çok yakınımdan bir örnek vereyim :

Kayınbiraderimin evinde 1400 devirli Arçelik var , çamaşırları 1400 devirde sıktırdığında çıkan çamaşırlardaki kırışıklıklara inanamazsınız.O yüzden çamaşırları genelde 1000 devirde sıktırırlar mesela.

Zaten çamaşır makinelerinin sıkma devirleri ile ilgili detayları kendi sitelerinden okuyacak olursanız çoğu üretici " Kumaş türüne bağlı olarak, 800 ila 1200 rpm arasındaki sıkma devri çoğu normal giysi için uygundur. Bu devir aralığı, çamaşırlarınızın çoğunu yeterince sıkarak hızlı bir kuruma sağlar. " diye yazar.

Yıkanan çamaşırların uygun devirlerde sıktırılması ; ( çamaşırların yıpranmaması ve sonrasında kurutma makinelerinde zarar görmemesi anlamında ) bizzat üreticilerin kendi tavsiyesidir.

Bunu Bosch grubunun kendi sitesinden güncel bir sayfa ile paylaşalım hemen.Arzu edenler aşağıdaki linkten de tıklayıp okuyabilirler.

Bu yıpranma konusunun önemini yukarıdaki mesajımda özellikle paylaşmıştım zaten.

Bundan 24 sene önce eşimin üniversitedeki tekstil bölümünde derslerine giren profesör , daha 2000'li yıllarda kumaş bilgisi konusunda ders verirken şöyle ifadeler kullanmış : " Çamaşırlarınızı hiçbir zaman yüksek devirde sıktırmamaya çalışın.Çünkü yüksek devirde sıktırmak kumaşın lif dokularına zarar verir ve kumaşın zaman içinde deforme olmasına sebep olur. "

Yani matematik belli ; bir çamaşır makinesinde ne kadar yüksek devirde sıkma işlemi kullanılıyorsa yıkanan çamaşırların yıpranması ve kumaşların zarar görmesi o kadar muhtemeldir.Hele ki günümüzdeki kumaşların kalitesinde bu gerçek daha da kaçınılmazdır.

Özetlersem; sizin çamaşırlarınızı özellikle 1600 devirde sıktırırarak kurutma makinenize atmanız tamamiyle kişisel bir tercihtir ama kullanıcılara tavsiye edilebilecek bir çamaşır sıkma devri ve kurutma şekli asla değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 18 Ağustos 2025; 1:14:14 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Valla hocam istediğin kaynaktan istediğin siteden alıntı yap link at ben 10 senedir kullandığım deviri ve aldığım sonucu söylüyorum. Bosch madem 800-1200 uygun diyor da Avrupa pazarında niye en alt segmentten en üst segmente 1600 devirli modeller üretiyor? Niye zamanında 1800 devirli modeller üretmiş? Tamamen cahil Türk müşterisinin gazını alma odaklı bir bilgi yazılmış Bsh Türkiye'nin iş bilmez adanları tarafından. 10 senelik 1600 devirli makine kullanma sonrasında Eski 850 devirlik makineye kıyasla fazladan bir yıpranma da görmüyoruz 2. Kez söylüyorum bunu, inşallah kendin 1600 devirli makine kullanıyor gibi konuşmaya devam etmezsin. Üreticiler her kullanım sonrasında su giriş vanasını da kapatın diyor mesela yapıyor musun? Kesin evet diyeceksin  

Siz gene bu şekil kullanın makineleri, kurutma makinesi aşırı yıpratan kırıştıran bir makine olarak bilinsin daha fazla yaygınlaşmasın da fiyatlar daha da patlamasın  çünkü benim kullanım senaryomda her yıkama kurutma sonrası çamaşırlar yeni gibi oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Harika bir çalışma olmuş. Elinize sağlık. 394 ile 795 arasında bir wifi bağlantısı dışında fark yok gibi.Bu tabloyu görünce fikrim değişti.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sir.Eko kullanıcısına yanıt
    Eyvallah...

Alacağınız modeli seçerken kullanacağınız özelliklere göre seçim yapmanız önemli.Yani kullanmayacağınız özelliklere boşu boşuna para vermeye gerek yok.

Mesela ben " Wi-Fi " ve " SyncDry özellikli makinelerle bağlantı özelliği " var diye EW8D795MCT modelini özellikle almadım.

Çünkü bu modeldeki " SyncDry özellikli makinelerle bağlantı özelliği " için kullandığınız Electrolux çamaşır makinesininde bu teknolojiye uyumlu olması gerekiyor.Ama benim 10 yıllık makinemde bu özellik olmadığı için bu özelliğe para vermem haliyle hiçbir şey ifade etmeyecekti.Wi-Fi özelliği de benim için elzem olan bir özellik değildi zaten.

Dolayısıyla EW8D394MT modelini tercih ettim.Sizde modelleri ve özellikleri bu bakış açısı ile inceleyip ona göre karar verebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 18 Ağustos 2025; 14:59:13 >

Sıkma devri konusunda bende katılmıyorum Pamuklu kumaşları 2000 devirde de sıktırabilirsiniz sorun olmaz sıkma devrinden ziyade en çok kumaşlar yıkama ve kurutma makinesinde yıpranıyor. Eğer kurutma işlemi uzun sürerse ki bu sıkma devri ile alakalı zamanla kumaş dokusunda incelme meydana geliyor uzun kurutma süresi de yıpranan çamaşır ve daha yüksek enerji elektrik tüketimi demek. Bundan dolayı bende kurutmaya atacağım çamaşırları hatta 2 kere 1400 devirde sıktırıyorum.

Kırışıklık konusu sıkma devrinden ziyade makineyle alakalı durum, tambur hacmi su seviyeleri, sıkma profil yapısı vb… 3 tane farklı 1400 devirli makinem oldu Bosch ve Electrolux çok kırıştırırken Hoover hiç kırıştırmıyor ütülü gibi çıkarıyor çünkü üçü içinde en geniş tambur hacmine sahip ve en çok su tüketimi olan makine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 822823824825826
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.