Şimdi Ara

Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya (683. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: triceratops Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 7 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
16.773
Cevap
501
Favori
2.912.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
52 oy
Sayfa: önceki 681682683684685
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dün de sormuştum, genelde sizler nasıl kullanıyorsunuz kurutma makinesini aparat ile mi dolap üzerinde vs mi? electrolüx bağlantı kiti kullanan var mı aramızda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

15.11.23' de Profilo KM961RCTR için bu iki ürünü aldım.

Hav Filtre yapısı gereği uzun süre kullanım sonunda ek yerlerinden kırılabilir ya da yırtılabilir düşüncesinden dolayı yedek olarak aldım.

Filtre-Vav (313,00 TL)

Kurutma Makineleri için Yünlü Sepeti (769,00 TL)

• Merhabalar

Kurutucu makine almaya karar kıldım açıkcası A+++ modelleri düşünüoyrum enerji tasarrufu açısından ve Samsung DV90T5240AN/AH modeli üzerinde karar kılacak gibiyim 20 bin TL civarı fiyata.

Tavsiye edermisiniz. Yoksa benzer fiyata A+++ olmasada Bosch yada Siemens almak mı makul olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mstfshnksk -- 15 Kasım 2023; 17:2:2 >

Bosch düşündük. Pahalı biliyorum ama yapacak birşey yok.

Hangisini tercih etmeliyiz?

• Dostlar Siemens WQ44G2CTTR iq500 model kullanan var mı aranızda. Cihaz çalışırken arada TAK diye şiddetli bir ses çıkartıyor. Sanki şalter atıyormuş gibi. Sİzdede durum aynı mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataybas -- 16 Kasım 2023; 12:15:40 >

Uyumla ilgili bir sorun olur mu ve garanti durumunu etkiler mi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ben de yeni yeni takip ediyorum. O yüzden çok bilgim yok. Öğrendiğim A++ olacak ve ısı pompalı olacak. Sanırım zaten A++ olanlar hep ısıt pompalı. Ve yıllık tüketim b sınıfı olanlar 550-600 kwh A++ olanlar 250-300 kwh gibi.
    Bu nedenle aradığım özellikler A++ ve 9 kg. ve fiyatı düşük olanlar.
    Yukarıda fiyat olarak uygun olarak 1-2 tane profilo önerilmiş.
    Ama fiyat olarak biraz daha yüksek gibi.
    Şuan aklımda Grundig var ama nasıldır acaba. Genellikle hep üst modeller tavsiye ediliyor. Benim bütçem kısıtlı o yüzden en uygun model hangisi onu arıyorum.
    Bu arada Grundig hiç bilmiyorum. Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi Bosch buzdolabı Profilo.
     Çamaşır Kurutma Makinası Kullananlar Buraya

• Ue-Gazi kullanıcısına yanıt

16.11.23' de teslim edildi.

Hocam üzerinden biraz vakit geçmiş ama makinada var mı + ve - özellikleri olarak bahsedebileceğiniz noktalar?

Ne sıklıkta kullanıyorsunuz? Uzun kullanımda herhangi bir sorun oluşturdu mu?

Bu ürünü 19 bin liraya taksit ile alabiliyorum hocam. Bu fiyata bunun yerine alınabilecek cihaz var mıdır önereceğiniz?

Geçenlerde buradan bir arkadaş herkese tek tek yanıt yazmamdansa fiyat aralığına göre tüm modelleri tek bir paylaşımda toplamamı önermişti.

Mantıklı olduğu için ve bugün de kurutma makinesi başlığını ekşi sözlük'de tüm gün trendlerde yanlış bilgilerle beraber görünce yazmaya karar verdim. Vaktim olduğundan yazıyorum şimdi, umarım herkese yardımcı olur. Çok fazla soru geldiği için meraklısına her şeyi detaylı olarak açıklamaya çalışacağım. Sadece yeni nesil olan cihazları sıralayacağım dolayısıyla bu modellerden herhangi birini satın alanlar hiçbir şekilde servislerin satmaya çalıştığı bakım paketinden almasın, atıyorum 9-10 yıl sonra gerçekten bir bakım gerekirse o zaman servis çağırıp bakıma yollanabilir, yoksa gerek yok. Tabii ki bunlar kişisel görüş ve deneyimlerim.

27 bin TL ve üzeri

Bu fiyat aralığında Bosch'da AutoClean, Siemens'de IntelligentCleaningSystem diye geçen cihazlardan alınabiliyor. Farkı en üst seviye kendini temizleyen cihazlar olması, dolayısıyla birazdan bahsedeceğim ek filtre olayını uygularsanız piyasadaki en uzun ömürlü cihazlar olmuş oluyorlar. Diğer kendini temizleyen cihazlardan farkı kendini temizlediği halde aşağıya kolayca ulaşabilmeniz çünkü alt panel magnetli + olarak kondenser havada duruyor, yani tıkanma gibi sorunlar yaşanmıyor. Aynı zamanda sadece evaporatör değil hem arkadaki kondenser hem de öndeki evaporatör yıkanıyor bu da yine kendini temizleyen cihazlar arasında tek. Bu cihazlarda farklı bir filtre sistemi var. Aşağıda kondenser için 2 yeni filtre var, fakat cihazın kapağında tüm kurutmalarda bulunan klasik filtre yok. Dolayısıyla siz bu filtreyi ayrı olarak satın alıp takarsanız toplamda 4 filtre + bahsettiğim temizlik özelliklerine sahip oluyorsunuz, her şey bir arada gibi yani. Cihaz ömrü en önemli kriterinizse ve bütçeniz sınırlı değilse bunlardan tercih edebilirsiniz.

Bosch'da:

- WTX87EH0TR (A+++ olduğu için öncelikli)

- WTX87K80TR

- WTX87K8XTR (inox)

Siemens'de:

- WT47XEH0TR (A+++ olduğu için öncelikli)

- WT47XK80TR

Ek filtre: 00656033 Filtre-hav | Bosch Ev Aletleri TR (bosch-home.com.tr)

18 bin - 23 bin arası

Bu fiyat aralığında cihazlar kendini temizleyen ve manüel temizlenenler olarak ikiye ayrılıyor. Kendini temizleyen cihazlar eskiden sorunluydu ve alt taraftaki kondenser kısmına hiçbir şekilde ulaşılamıyordu + kondenser alta bitişikti. Dolayısıyla tıkanma sorunları yaşanıyordu birkaç sene içinde. Yeni nesilde bunu düzelttiler, kondenser kısmına kendini temizlediği halde ulaşılabiliyor ve kondenser havada duruyor. Yalnız yukarıda yazdığım modeller gibi alt panel magnetli değil. Cihazın altında bulunan tırnaklardan beyaz paneli çıkarmak gerekiyor, sökünce karşınıza çıkarılıp takılabilen bi kondenser kapağı ve altında bi hazne çıkıyor. Burayı 6 ayda bir veya yılda bir açıp temizleyebilirsiniz. Eğer eliniz bu tarz şeylere yatkın değilse / ben anlamıyorum diyorsanız manüel temizlenen bir cihaz alabilirsiniz. Manüel temizlenenlerde kondenser önünde bakımına dikkat etmeniz gereken sünger bir filtre bulunuyor.

Bosch'da:

- WQG24100TR (manüel temizlenen)

- WQG2410TTR (manüel temizlenen inox)

- WQG244C1TR (kendini temizleyen)

- WQG244CTTR (kendini temizleyen inox)

Siemens'de:

- WQ41G200TR (manüel temizlenen)

- WQ41G20TTR (manüel temizlenen inox)

- WQ44G2C1TR (kendini temizleyen)

- WQ44G2CTTR (kendini temizleyen inox)

16 - 18 bin arası

Bu aralıktaki cihazlar 8KG fakat yapısı ve kazan boyutu vs 9KG olanlarla birebir aynı, 8KG demesine bakmayın yani.

Bosch'da: WTH22200TR (gidere bağlanamıyor, 1-2 kurutmada bir su haznesi boşaltılmalı)

Siemens'de: WT00H200TR (gidere bağlanamıyor, 1-2 kurutmada bir su haznesi boşaltılmalı)

13 bin - 16 bin arası:

Yine aynı şekilde 8KG olan cihazlar 9KG olanlarla aynı.

Profilo'da:

- KM961RCTR

- KM9610CTR

- KM8611HTR (gidere bağlanamıyor, 1-2 kurutmada bir su haznesi boşaltılmalı)

- KM8610HTR (gidere bağlanamıyor, 1-2 kurutmada bir su haznesi boşaltılmalı)

Sorulabilecek olduğu için şimdiden cevaplamak istediğim bazı sorular:

Bu fiyat aralığında neden Samsung ya da Electrolux değil ?

İkisinin de malzeme kalitesi Bosch / Siemens / Profilo'ya göre daha düşük. Bunu bayileri gezip kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. İkisinde de kondenser kendini temizlemediği gibi aynı zamanda önlerinde filtre de yok, cihaz ömrü için dezavantaj yani. Electrolux'un Türkiye servisi berbat.

Bu fiyat aralığında neden LG değil ?

Malzeme kalitesi Samsung ya da Electrolux'e göre bi tık iyi olmasına rağmen, kendini temizleyen cihazlarının önü KOMPLE kapalı ve hiçbir şekilde ulaşılmıyor, dolayısıyla gelecekte bakıma kesinlikle ihtiyaç duyacaktır. Manüel temizlenenlerinin de kondenser önünde filtresi yok.

Bu fiyat aralığında neden Arçelik / Beko / Vestel değil ?

Aralarında en düşük malzeme kalitesi bunlarda ve %95'inde kondenser önünde filtre yok. Sensörleri dengeli değil ve genelde çamaşırlarda çekmeye sebep olan markalar bunlar oluyor.

27 bin üzerinde neden Bosch'da Serie 8 WQB / Siemens'de iQ700 WQ serisi değil ?

Çünkü 18-23 bin aralığında yazdığım cihazların temizlik sisteminin aynısını kullanıyorlar ve ek filtre sistemi uygulanamıyor. Tek artıları yenilenmiş tasarım ve çarşaflar programında kazanın çift yöne dönebilmesi, dolayısıyla bu kadar para veriyorken bu modeller gereksiz.

Iron Assist / SmartFinish'li cihazlar listede neden yok ?

Çünkü tamamen bir aldatmaca ve para tuzağı. Gerçek bir buhar motoru kullanmıyorlar, yalnızca kazanı biraz ısıtıp koyduğunuz suyu püskürtüyorlar, bu da çamaşırların kırışıklığına bir etki etmiyor. Buharla çamaşırları ütülüyor olayı falan tamamen yalan yani. Onun yerine boşuna para vermemek için bu özellik dışında birebir aynı olan cihazları listeledim.

Benden bu kadar, herkesin işine yarar umarım :)  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wholelottared -- 17 Kasım 2023; 14:19:0 >

• cagataybas kullanıcısına yanıt

Var mi bu olayi yasayan?

Benim bir tanıdığım 1 ay önce WQG241A0TR modelinden aldı. Farklı programlar deneseler de (en hassas programa kadar) kıyafetler bariz bir şekilde çektiği için aldıklarına pişman olmuşlar. Sorun modelden kaynaklı mı yoksa münferit mi bilmiyorlar. Servis gelip bakmış, iade için rapor çıkmasını bekliyorlar.

kurutma makinesi araştıran birisi olarak çok faydalı bir yazı olmuş. elinize sağlık. merak ettiğim bir husus var. 18-23 bin bandındaki manuel temizlenenler ile 16-18 bin bandındakiler aynı gibi anlıyorum. bu durumda 18-23 bin bandındaki manuel temizlenenler yerine 16-18 bin bandındakileri almak mantıklı olur değil mi?

27 bin tl üzeri niyeyse miele yok  

Hatta koca listede bsh tan başka marka yok ne tesadüf  

• Merhaba, bugün bir kurutma makinesi almayı düşünüyorum. Bütçe 15 ten 25 e kadar var yeter ki verdiğim paraya değsin istiyorum. Tüm beyaz eşyalarım lg fakat kurutma mak. Olarak lg modelleri çok pahalı eski modeller ucuz ama onlara da elim gitmiyor. Marka takıntım yok var mı gözünü kapat bunu al dediğiniz bir ürün. Kıyafetlere zarar vermeyen iyi tüy toplayan

O kadar uğraşıp yazıyorum ve yanıtın bu.

Paylaşmadan önce kesin Kenan gelicek ve birkaç gülücük emojisiyle Miele nerde diye soracak dedim, ve oldu. Keşke sorular kısmına ekleseymişim baştan. Açıklamaya bile gerek yok ama Miele'nin en düşük modeli 40 bin TL'den başlıyor. Bu fiyata inverter değil, A+++ değil, silent drum yok, EcoSpeed yok ve Perfect Dry'ın en çok ses çıkardığı modeller. 3 hafta içinde tak tuk sesinden başka bir şey duyulmaz evde. 50 - 90 bin arası önerileri yapman gerekiyor Miele almanın mantıklı olması için, ki bu seferde ülkemizde o kadar para vermek mantıklı değil. 30 bine diğer markaların amiral gemisini alabiliyorken neden Miele önereyim? Samsung Galaxy S23 Ultra varken iPhone 11 almak gibi bir şey olur tam olarak bu. Neden diğer markaları önermediğimi ise altında yazdım zaten, isteyen alabilir, kişisel önerilerim bunlar o kadar para veriyorken neden servisi kötü veya filtresi olmayan veya malzeme kalitesi düşük olan bir marka alayım, vs. Sadece en MANTIKLI önerilerde bulunmaya çalıştım.

• Turtle Punch kullanıcısına yanıt

Bir önceki sayfayı okuyun...

Hocam emeklerin için teşekkürler.

Bosch Wqg244c1tr ürünü almak üzereyim anca sizin paylaşımdan sonra

Siemens wq44g2c1tr ye de bir göz attım aynı fiyata hatta bir tık uyguna onu da alabiliyorum. Bu iki makina arasında bir fark var mı? Birebir aynı ürünün siemens ve bosch olanları mı yoksa göz önünde bulundurmak gereken fark var mı? Hangisi tercih edilmeli, ne için :) son olarak kısa bir cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.