Şimdi Ara

Fiber Dönüşüm Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Evde hem VDSL hem gigafiber kullanıyorum. İlk başta gigafiber olmadığı için VDSL kullanıyordum, bulunduğum bölgeye gigafiber gelince hemen kullanmaya başladım, havai fiber denilen havadan kablolar ile gigafiber çekildiği için yedek hat olarak VDSL hattımı iptal etmedim. Bulunduğum bölgede kentsel dönüşümden dolayı zaman zaman havai fiber kablolar zarar görebiliyor ve çeşitli sağlayıcılar hizmet veremeyebiliyor. Binaya Türk Telekom fiber de gelecek gibi, kutusunu kurdular bu hafta. Ben fiber dönüşüm olmasın VDSL kullanmaya devam edeyim istiyorum. Bu durumda yapmam gereken bir şey var mı?

Yoksa sizin binada zaten fiber varmış deyip, küt vdsli iptal edebilriler.

Mevcut internet sağlayıcım ile iletişime geçmek faydalı olur mu peki hocam

hayır

Siz onlarla değil, onların sizi fibere geçirmesi için iletişime geçmesini beklemniz; pek tabii daha doğru olur.

Hiç sesinizi çıkarmayın; yumurta kapıya dayanana kadar.

İstanbul'da çoğu fiberi havai fiber olarak getiriyorlar. Kentsel dönüşümde bina yıkıldığında altyapı da gidiyor. Bizim bölgede bu sorundan dolayı kablonet aboneleri 10 gün hem internetsiz hem televizyonsuz kaldı, sonrasında izin alıp kabloları yer altına aldılar

Daha Fazla Göster
  • atomcu kullanıcısına yanıt

Yani telekom yer altına döşediyse vdslde neden kalmak istiyorsunuz hocam

bu arada şu havai fiber işi baya sıkıntılı duruyor, bazı insanların 2 hafta, 1 aya kadar internetleri gelmiyor şikayetvarda ara sıra bakıyorum. Önlem alarak doğrusunu yapmışsınız

Telekom yer altına döşeme yapmadı, kabloların bir kısmı yer altında fakat çoğunluğu yine binaların dış cephesinde. Turksat nasıl bir çalışma yaptı emin değilim takip edemedim ama kendi hattını yer altına alırken gördüm ve bazı yerlerde kapaklarını koydular.

VDSL hattı gayet makul fiyatlıydı, sorun çıkarsa diye kapatmak istemedim. Kentsel dönüşüm sebebiyle Ocak ayından itibaren şu ana kadar toplam 4-5 gün kesinti yaşadım, biri cumartesi günü meydana geldiği için yanlış hatırlamıyorsam pazartesi çözülmüştü. Bu konuda benim bulunduğum bölgede Turknet gayet hızlı aksiyon alıyor diğer firmalara göre fakat yine de risk almak istemiyorum açıkçası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.