Şimdi Ara

Samsung, üç cihaza desteği kesiyor: Güncelleme gelmeyecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Samsung, üç cihaza desteği kesiyor: Güncelleme gelmeyecek!
    Samsung, bu ay çeşitli Galaxy cihazları için yazılım desteği sürecini sonlandırıyor. Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3 ve Galaxy Watch 4 serisi, 2021’de piyasaya sürüldü ve beş yıllık güncelleme ömürlerini tamamladı. Samsung ayrıca dört yıl aylık güncellemelerle desteklediği Galaxy Z Fold 4 ve Flip 4 modellerini de üç aylık güncelleme döngüsüne geçirdi.



    Ayrıca Bkz.Samsung cihazlar için kapsamlı güvenlik güncellemesi geliyor



    Samsung Galaxy Watch 4, Fold 3 ve Flip 3 artık güncelleme almayacak



    2024'ten önce piyasaya sürülen çoğu Galaxy akıllı telefonu, Samsung'un "4+1" güncelleme politikası kapsamında. Şirket, dört büyük işletim sistemi yükseltmesine ek olarak bir yıl daha güvenlik güncellemesi sunuyor. Fiyat segmentine bağlı olarak güncellemeler ilk dört yıl boyunca aylık veya üç aylık periyotlarla gelirken, son yılda üç aylık olarak sunuluyor. Galaxy saatler ise her zaman üç aylık periyotla güncelleme alıyor ve Samsung saatler için dört yıllık destek garantisi veriyor.



    Samsung'un yeni destek politikası, amiral gemisi modeller için yedi yıl, bütçe dostu ve orta segment cihazlar için ise altı yıl boyunca özellik ve güvenlik güncellemeleri sunuyor. Yeni Galaxy saatler ise artık beş yıl güncelleme desteği alıyor.



    Eylül 2026 itibarıyla Galaxy Z Fold 3, Flip 3, Watch 4 ve Watch 4 Classic modelleri piyasadaki beş yıllık sürelerini tamamlamış oldu. Bu süre zarfında, Samsung'un politikası uyarınca düzenli özellik ve güvenlik güncellemeleri aldılar. Samsung şimdi bu cihazları güvenlik güncellemesi listesinden çıkararak yazılım desteğini sonlandırdı.



    Kullanıcılar açısından günlük kullanımda bir değişiklik olmayacak. Cihazlar çalışmaya devam edecek ancak son güvenlik açıklarına karşı korumasız olacak.



    Galaxy Z Fold 4 ve Flip 4 için de yolun sonu yaklaşıyor



    Öte yandan, Samsung Galaxy Z Fold 4 ve Flip 4 modelleri için üç aylık güncelleme döngüsü başladı. Resmi desteğin Eylül 2027'de sona ermesi beklendiğinden, bu cihazlar da artık ömürlerinin sonuna yaklaşıyor.




    Kaynak:https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb
    Kaynak:https://sammyguru.com/samsung-end-updates-galaxy-z-fold-3-flip-3-watch-4/



  • Normal takvim dahilinde verdiği sözü tutmuş adamlar orada sorun yok.

  • Bendeki tabletede desteği kesti Samsung. 800’den fazla güvenlik açığı var tablette şuan. Tablet gıcır gıcır daha fabrikanın taktığı çerçeve koruma bandı duruyor üstünde. Ancak güvenlik güncellemesi gelmiyor. Hala her türlü işe yarıyor. Pili 8-10 saat civarı gidiyor. Ancak hedefli bir saldırı olsa anında ne var ne yok çalarlar bu kadar fazla açıkla. İşin kötüsü daha da artacak güvenlik açıkları zamanla. Bir geliştirici LineageOS çıkarmış tek çare onu yüklemek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Kaç sene olmuş, fişinin çekilmesi son derece doğal. 4 büyük Android güncellemesi yemiş bir Z Flip3 güncellemelerle şişmiştir artık. Tahminen 2.5-3 saat ekran süresi alıyordur taş çatlasa. Samsung'un planlı eskitme güncellemelerine rağmen hâlâ 3300 mAh bataryaya ve SD888 gibi pil sömüren bir işlemciye dayanabilen varsa tebrik ederim. Öte yandan güncelleme bitince cihaz ömrü bitmiş gibi davranmamak, güvenlik güncellemesi kesilince cihazı virüs sarmış da tüm dünya telefonunuza sızıyormuş gibi görmemek lazım.

  • Verdikleri takvim dahilinde sözü tutmuşlar, evet. Lakin yok ekosistemi düşünüyoruz yok bu yüzden şarj aletini çıkartıyoruz diye mırıldanıyorlar cihazlar gayet gelecek güncellemeleri alabilecek güçte insanların cihazlarını eski yazılım ile bırakmayarak ekosistemi önemsediklerini samimiyetle kanıtlayabilirler? Ama yapmıyorlar çünkü maksat cepleri.

    Samsung Galaxy S3 zamanında hızlı destek bitmesinin bahanesi yeni nesil yazılımlara göre işlemciler yetersiz kalıyordu. Aynı zamanda RAM kapasitesi maalesef yetmiyor deniyordu.

    E artık bu da aşıldı?

    Avrupa Birliği ilk başta Type-C konusunda Apple' a net bir cevap verdi ve şimdide mahkeme kararı ile Apple cihazlara 3. parti uygulama mağazaları yüklenebilir olacak dedi. Ayrıca pil çıkartılabilir veya kutusundan kullanıcının pilini kendi değiştirebileceği ekipmanları koymak zorundasın aksi taktirde 2027 sonrası cihaz satamazsın dedi (tüm üreticilere).

    Umarım en kısa sürede en az 7 sene özellik ve arayüz / 10 sene güvenlik güncellemesi zorunluluğu getirir her üreticiye...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Clusive -- 9 Eylül 2026; 20:15:57 >




  • güncelleme kesilme olayı demek başının çaresine bak demek..

    _____________________________
    Her canlı ölümü tadacaktır.
    Hidayete uyanlara selam olsun.
  • Ya, yapmayın arkadaşlar; bu telefonların neyi eksik kaldı, güncelleme almamaları için? Kim bu kadar zengin ya?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 9 Eylül 2026; 22:13:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Onların çok umrunda önemli olan para para paraaaa bunlara güncelleme verirlerse millet telefon almaz bunlarda üretemez

  • nadir3391 kullanıcısına yanıt
    Kur telefona lisanslı antivirüs yaslan arkana samsungun pislik güncellemesi olmasa değiştirmeyecektim onlarda ayrı cins

  • mystiery_ kullanıcısına yanıt
    antivirüs kur

  • teknolojisevenemekli53 T kullanıcısına yanıt
    Şimdi nasıl alıyorlar ki? 100K verip iki günde çöpe mi atacak?

  • teknolojisevenemekli53 T kullanıcısına yanıt
    Antivirüs ile güvenlik açığının alakası yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • NOANN N kullanıcısına yanıt
    Sonunda millete bozduracaklar kafayı eski kapaklı modellere dönüş yapacaklar s..cem teknolojisini güncellemesini diyecek toplum

  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Teknoloji mağazalarını görüyorum dolup taşıyor görseniz aklınız şaşar insanlar apple troy mağazalarında kuyruğa girmiş

  • teknolojisevenemekli53 T kullanıcısına yanıt
    Hiç akıl karı bir iş değil; Apple gene iyi en azından alınan cihaz uzun ömürlü oluyor ama yine de o paraya değmez (döviz cinsinden bile). Çünkü yaptığı doğru düzgün bir iş yok (yani bir bilgisayar gibi çalışmıyor ve çok uyumsuz).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lterlemez -- 12 Eylül 2026; 11:16:12 >
  • Samsung, üç cihaza desteği kesiyor: Güncelleme gelmeyecek! 

    _____________________________
  • Samaung yine sözünü tutuyor. Samsung' un verdiği güncellemenin yarısının yarısını vermeyen firmalar biliyorum (X ile başlıyor)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • ​"Vermezse vermesin, ben de custom ROM kurarım," diyorsanız bir daha düşünün. Samsung, One UI 8.0'dan sonra bootloader kilidini açmayı engelledi; gerçi açılabilen modellere de doğru dürüst ROM geliştirilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • teknolojisevenemekli53 T kullanıcısına yanıt

    şu an milyonlarca insan güncellemesi kesilmiş telefon kullanıyor bazı markalar bir süre daha güvenlik güncellemesi verebiliyor bazıları hemen kesiyor. bu telefonların güvenlik açıkları kapanmıyor kullanıcı korumasız kalıyor, antivirüsler o güvenlik açığını kapatamaz, daha doğrusu güvenlik açığının ne olduğunu bile bilemeyebilir ona güvenmek doğru olmayabilir.

    _____________________________
    Her canlı ölümü tadacaktır.
    Hidayete uyanlara selam olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.