Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Sağlık Muayenesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, işim gereği uzun süreler yurtdışında bulunmam gerekiyor, askerliğimi bedelli askerlik olarak yapmak istiyorum. Tecilim 2 Temmuz 2026'da sona eriyor. Yalnız sorunum ülkeye ancak sene sonuna doğru gelebileceğim. Sorum şu: Anladığım kadarıyla 2 Temmuz tarihinden önce bedelli askerliğe başvurumu e-devlet üzerinden yapmam, ardından başvuruyu yaptığım tarihten sonra 2 ay içerisinde ödemeyi yapmam gerek. Bu kısımları yurtdışındayken halledebilirim fakat askerlik için alacağım sağlık belgesini başvurusunu ne kadar süre içerisinde gerçekleştirmem gerek bununla ilgili bir bilgi internette bulamadım. Bedelli askerliğe e-devlet üzerinden başvuruyu yaptıktan sonraki günlerde hemen muayeneye gitmem gerek mi, yıl sonuna kadar bırakabilir miyim, bilgilendirebilir misiniz?

• Daha önce yoklama işlemlerini tamamlayıp sınıflandırmanız yapılmadıysa 31 aralık 2026ya kadar yoklama işlemlerini tamamlamak için süreniz olacak. Bu süre içinde kaçak falan sayılmıyorsunuz.
    2026 yılı yoklama duyurusu
    www.msb.gov.tr
    2026 Yılı Yoklama Duyurusu MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/c0590234382743b9a0013be7e1a10085

Eğer ödeyeceğiniz miktarı dert etmiyorsanız Türkiye'de işlemleri yapmak daha kolay. Eğer sağlık sorununuz yoksa 1 haftada işlemler hallolur.
    Bedellide zam konuşuluyor, 417 bin olacak. Ayrıca temmuzda da rutin zam gelecek. Bir an önce halledeyim diyorsanız en yakın Türk konsolosluğuna gidip bilgi alabilirsiniz (özellikle muayene işleri nasıl olacak). Bazı işler konsolosluk aracılığı ile olacaktır.

Diğer taraftan,
    Yurt dışında çalışma izniyle 1095 günü tamamlarsanız dövizle askerlik hakkınız olacak. Yurt içi bedelli gibi 24-26 gün kışlaya gitmeden uzaktan eğitimle askerliği tamamlıyorsunuz.
    Dövizle askerlik şartları
    www.msb.gov.tr
    Dövizle Askerlik İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/dovizle-askerlik-islemleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim. Daha önce yoklama işlemlerimi tamamlamadım. Dövizli askerlik ile ilgili şartları karşılayamıyorum. Emin olmak için soracağım şuan yurt dışındayım. Türkiye'ye ancak bu yıl Kasım-Aralık aylarında gelebileceğim. Bu yıl tecilim 2 Temmuz'da sona ermekte. Tecilim sona ermeden önce e-devlet üzerinden bedelli askerlik başvurusu, 2 ay içerisinde de bedelli askerlik başvuru ücretimi internet bankacılığı üzerinden yatıracağım. Muayene işlemlerimi ancak Türkiye'ye geldiğim zaman yapabilirim. Bu durumda normal şekilde bedelli askerliğimi yapabilecek olacağım değil mi?

1- Edevletten yoklama başvurusu
    2- Aile hekimi askerlik muayenesi
    3- Askerlik şubesinin muayene onayı (sizlik değil)
    4- Edevletten askerlik hizmet ve celp tercihi (bedelli seçimi burada yapılacak)
    5- ilgili bankalardan birine bedelli tutarının yatırılması

Yapacağınız işlemlerin sırası bu, bir adım tamamlandan sonrakine geçilemiyor.

CB'lığı resmi bilgilendirme videosu

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Gelince halledersiniz derken, şuan videodaki gibi e-devlet ekranımda ertelememin bitmesine kalan süre 3 ay 27 gün gözüküyor. Yoklama başvurusunu bu tarihten sonra ülkeye geldiğimde yaparsam yoklama kaçağı olmayacak mıyım?

Kusura bakmayın emin olmak için sordum. Buraya kadar uğraştırdım sizi teşekkür ederim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.