Şimdi Ara

MSI Notebook İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde yeni bir laptop arayışına girdim ve araştırmalarım sırasında MSI A13VE 1863XTR modeline denk geldim. Açıkçası başta bir oyun bilgisayarı gibi duruyordu ama özelliklerini detaylı incelediğimde, hem iş hem de oyun için oldukça dengeli bir cihaz olduğunu fark ettim. Öncelikle işlemcisinden bahsetmek istiyorum; Intel Core i5-13420H kullanıyor ve bunu deneyimlediğim kadarıyla günlük işler, ofis programları, internet gezintisi, hatta fotoğraf veya video düzenleme gibi işler için fazlasıyla yeterli. Hatta basit oyunları rahatlıkla kaldırıyor. Çoklu görev açısından da sıkıntı yaşamıyorsunuz, çünkü 16 GB RAM ile geliyor ve bu miktar modern uygulamalar için ideal diyebilirim. Aynı zamanda 512 GB SSD depolaması var; hem hızlı açılış süreleri sunuyor hem de yeterli depolama alanı sağlıyor. SSD sayesinde bilgisayarın açılışı ve programların yüklenmesi oldukça hızlı.

Ekran kısmına gelirsek, 15.6 inçlik Full HD ekran var ve renkleri oldukça canlı. Görüntü netliği iyi, IPS panel sayesinde açılardan renk kaybı yaşamıyorsunuz. Film izlerken, oyun oynarken veya fotoğraf düzenlerken bu gerçekten fark yaratıyor. Parlaklığı yeterli ve ışık yansımaları çoğu ortamda sorun olmuyor. Bu boyut, taşınabilirlik açısından da ideal; çantanıza rahatlıkla sığabiliyor ama aynı zamanda ekranın büyüklüğü sayesinde uzun süreli kullanımda gözleriniz de çok yorulmuyor.

Grafik tarafında ise NVIDIA RTX 4060 GPU bulunuyor. Açıkçası bu noktada oyun performansı gerçekten tatmin edici. Güncel oyunları orta-yüksek ayarlarda rahatça oynayabilirsiniz. RTX desteği sayesinde bazı oyunlarda ışıklandırma ve gölge efektleri daha gerçekçi görünüyor. Eğer oyun oynamayı seviyorsanız veya grafik yoğun işler yapıyorsanız bu ekran kartı işinizi görecektir. Bunun yanında soğutma sisteminin de iyi olduğunu söyleyebilirim; bilgisayar uzun süre çalıştığında bile aşırı ısınmıyor ve fan sesi rahatsız edici seviyede değil.

Tasarım kısmına bakacak olursak, MSI A13VE 1863XTR oldukça şık bir cihaz. Dış görünüşü modern ve sade, mat kaplama sayesinde parmak izi tutmuyor. Hafifliği ise taşınabilirlik açısından avantaj sağlıyor; gün boyunca iş veya okul için taşımanız gerekiyorsa sorun yaratmıyor. Klavyesi rahat ve yazı yazarken parmaklarınızı yormuyor, ayrıca tuş aralıkları ideal. Touchpad de hassas ve sorunsuz çalışıyor.

eniyiurunler.com
    MSI A13VE 1863XTR – Fırsat! | eniyiurunler.com
    https://eniyiurunler.com/firsatlar/msi.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.