Şimdi Ara

LG TV'lerde Copilot sürprizi: Microsoft AI zorunlu hale geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LG TV'lerde Copilot sürprizi: Microsoft AI zorunlu hale geliyor
    Microsoft'un Copilot yapay zekâ asistanı, Windows 11'in ardından şimdi de televizyonlara taşınıyor. Yeni paylaşılan bilgilere göre LG TV'lerde yayınlanan son webOS güncellemesi, Microsoft Copilot AI uygulamasını otomatik olarak sisteme ekliyor ve bu uygulama kullanıcı tarafından kaldırılamıyor.



    Microsoft AI zorunlu hale geliyor



    Aktarıldığı kadarıyla Copilot, TV'ye yüklenmiş şekilde geliyor ve sistem uygulaması olarak listelendiği için silme seçeneği sunulmuyor. Ayrıca kullanıcılar uygulamayı kullanmak zorunda olmasa da, tamamen devre dışı bırakmak mümkün değil. Copilot'un TV üzerinde sunacağı özellikler ise şu aşamada net değil. Ancak webOS'un Linux tabanlı bir işletim sistemi olması, Copilot'un Linux planlarının da bir işareti olabilir.



    Diğer tarafta LG'nin "Live Plus" özelliğinin temelde AI asistan gibi davrandığını söyleyelim. Bu özellik aktif olduğunda TV, ekranda gösterilen içerikleri algılayarak izleme alışkanlıklarına göre öneriler ve reklamlar sunabiliyor. Ayrıca LG bunu "geliştirilmiş izleme deneyim" olarak tanımlasa da, ayar menüsünden manuel olarak kapatılabiliyor.



    Ayrıca Bkz.TV tavsiyesi için en iyi televizyon modelleri (Aralık 2025)



    Kesin olan şu ki, yapay zekânın yalnızca bilgisayar ve telefonlarla sınırlı kalmayıp, TV gibi geleneksel cihazlarda da kalıcı hale geldiğini söyleyelim. Ancak kullanıcılara tercih alanı bırakılmaması, önümüzdeki dönemde daha fazla tartışmayı beraberinde getirebilir.




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/344075/microsoft-copilot-ai-comes-to-lg-tvs-and-cant-be-deleted







  • Kim bilir kaç para verdi LG'ye? İnatla dayatmaya devam ediyor copilot bloatwareini insanlar bıktı Hintli Microsoft çalışanları bıkmadı.

  • AI her zaman bir seçenek olmalı zorunluluk olmamalı. AI lı ürün almıyorum, mümkünse almayın da. LG markası zaten malum vaktinde kalitesiz telefonlarından ve servissizliğinden cortlamıştır. Umarım TV pazarından da uzar gider.

  • bende 1 lg tv var aldıgımdan beri tek güncelleme gelmedi menü oldugu gibi çöp oldu hiçbir uygulama çalısmıyor lg bu yönden cok kötü alan bu ayrıntıyı kacırmasın ...

  • perikentli kullanıcısına yanıt
    Oledb465 var 1 yıl oldu hiç abartmıyorum 15 defa güncelleme gelmiştir abartısız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Hakiki dost sıkıntılı zamanlarda,senin gurur ve izzet-i nefsini kırmadan sana yardım edendir. İMAM ALİ

    Kalp temiz olursa dilden güzel sözler çıkar. İMAM ALİ

    Ne zaman bir bardak soguk su içerseniz beni hatırlayın İMAM HÜSEYİN
  • perikentli kullanıcısına yanıt
    Nesi çöp oldu Tv çalışmıyormu.

  • Forumda okumuştum birinin lg tvsi normal çalışırken habire kanalların vs düzgün çalışması içinGüncelleme uyarısı veriyormuş ama hep iptal ediyormuş. Sonra Lg kanalları bozmuş, güncelledikten sonra düzelmiş. Zorla güncelleme yaptırtıyor.
    TV bozulduğunda ve yenisini alırsam LG düşünüyordum ama vazgeçerim muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Microsoft'un adını bilgisayarda bile görmeye dayanamıyorum. Bir de televizyonda mı göreceğim?

  • joven kullanıcısına yanıt
    uygulamalar yazdımya :D

  • Yeni oled LG TV'lerden almayı planlıyordum ama vazgeçtim. Microsoft'un ürünlerini kaldırılamaz ve her menüde karşımıza çıkacak şekilde bize zorla dayatmasından nefret ediyorum.

    Üstüne ısrarlı veri toplama çabaları da var, zira LG TV'lere gelen bu son güncelleme ile o an ekranda neyin açık olduğu düzenli olarak Microsoft'a gönderilme durumu da varmış ve çok derinlerde olan bu ayar default olarak açık (ON) şekilde geliyormuş ve kaç kişi bunu bilip kapalı (OFF) konumuna getirecek?

    Microsoft gerçekten bu dayatmacı ısrarcı politikaları ile bezdirdi. Edge'i bıraktım Chrome'a geçtim şu ana dek Google bana bir kere bile Gemini kullandırmaya çalışmadı ya da sağa sola bir yere eklemedi. Ben de zamanla kendiliğimden Gemini kullanmaya başladım ve artık günlük hayatımın vazgeçilmezi oldu. Copilot'a elimi bile sürmüyorum Shutup10++ denen yazılım ile sistemden komple söktüm çıkardım zorla.

    Bu ne ısrardır Microsoft'taki yeter arkadaş ya. Bak LG oled TV alacaktım sırf bu yüzden almayacağım. Gider 10 inç daha büyük bi MiniLED alırım geçerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grupima -- 16 Aralık 2025; 12:35:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • perikentli kullanıcısına yanıt
    Çokmu önemli tv çalışıyor.Tv muhtemelen eski bir seridir.Al bir tane android oynatıcı.

  • @grupima yalnız Chrome Edge'den daha beter

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.