Şimdi Ara

Türk Deniz Kuvvetleri 2035 [İnfografik]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce paylaştığım Türk Deniz Kuvvetleri 2025 infografiği mevcut filoyu gösteriyordu. Bu sefer 2035 için hazırladığım vizyonu paylaşıyorum. Burada 2035'te hizmete devam edecek gemilerle üretimi kararlaştırılan diğer platformlar eklenmiştir. MİLDEN ve STM 500'ün adetleri henüz belli değil, ben sembolik olarak 4'er tane şeklinde ekledim. TF-2000'nin 10 yıl sonra 8 adede ulaşması zor olabilir ama bu vizyonu da göstermek lazım. Bu yüzden Gabya sınıfını da şimdilik eklemedim. 10'ar adet ADKG ve hücumbotun envantere girmesi gayet mümkün. İ sınıfı fırkateynlerin de tamamının 2035'e yetişmesi şu an hayli olası görünüyor. Barbaros sınıfı tamamen modernize edilir ve Yavuz sınıfı tamamen emekliye ayrılır. En önemli platformlardan biri olan Milli Uçak Gemisi MUGEM'in inşası aksamazsa 2030-40 arasında envantere girmesi bekleniyor.

Burada sadece muharip filo ve bazı büyük destek gemilerine yer verdim. Şu an bunu, yakın gelecekteki muhtemel muharip filoyu bir bakışta görmek için hazırladım. Bu vizyonu zaman içerisinde bazı detaylar netleştikçe her yıl güncellemeye devam edeceğim.

Çözünürlük: 12K

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.