Şimdi Ara

Cep telefonlarındaki vergiler meselesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
37
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ne kadar vergi ödemişiz diye internetteki bilgilerden hesap ettiğinizde nerdeyse aldığınız telefon kadar vergi çıkıyor.


    Ancak telefonun yurtdışı satış fiyatları ile vergisiz fiyatı birbirini pek tutmuyor. Bu durumun açıklaması nedir?


    Şimdi rakamları tamamen kabaca yazıyorum. Samsung Galaxy s24 fe 128gb için yurtdışı satış fiyatı en iyi ihtimalle 500 dolar civarı çıkıyor. Yani kabaca 20 bin lira diyelim, daha pahalı sonuçlar da var ama 20 bin lira bile olsa ötv ve diğer vergiler düşünce bu telefonun fiyatı 12 bin liraya falan gelir, yani hala arada çok büyük fark var.


    Telefonun faturasına baktığımızda sadece %20 kdv görünüyor, başka bir açıklama yok. Yani nerdeyse yurtdışı fiyatı kdv'siz fiyatı gibi.


    Bu durum sadece samsung'a mı özel? Türkiye garantili olmasının böyle bir etkisi yok dediler ama bilemiyorum. Zaten imei kayıt ücreti falan filan çok pahalı görünüyor, muhtemelen onun bir çözümünü bulmuşlar ama vergi meselesini hiç anlamadım. Telefonu aldık bitti ama ne kadar fark ediyor bunu da merak ediyorum.


    General mobile fiyatları ile karşılaştırmak da pek mümkün değil çünkü özellikler çok farklı, boyut ekran her şey farklı.








  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.