Şimdi Ara

Kripto Balina Takibi İçin En Uygun Transfer Limitleri Neler Olmalı? (İlk 200 Coin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kripto piyasasında balina transferlerini otomatik takip etmek için Whale Alert gibi sistemleri/projeleri kullanmayı düşünüyorum.

Bu tarz sistemlerde “alarm” kurarken, her coin veya coin grubu için “büyük hareket” (balina transferi) olarak hangi alt limiti belirlemenin doğru olacağı konusunda fikirlerinizi almak istiyorum.

Senaryom şöyle:

• Takip ettiğim havuzda “market cap sıralamasına göre ilk 200 coin” var (BTC, ETH, BNB, AVAX, DOGE, SOL, XRP, SHIB… gibi).
    • Whale Alert’in ücretsiz planında maksimum 5 farklı alarm (webhook) kurabiliyorum.
    • Her alarmda bir veya birden fazla coin ve her grup için farklı minimum transfer limiti ayarlayabiliyorum.

Sizce, gerçekçi ve anlamlı balina hareketlerini kaçırmamak için aşağıdaki gibi bir segmentasyon uygun olur mu? Veya daha iyi önerileriniz var mı?

Örnek Segmentasyon:

Coin Grubu Önerilen Min. Transfer (USD) İlk 10 Coin (BTC, BNB…) 5.000.000 USD

11-30 arası coinler 2.000.000 USD

31-100 arası coinler 500.000 USD

101-150 arası coinler 200.000 USD

151-200 arası coinler 50.000 USD

• BTC için 5M USD tek işlem balina mı, yoksa daha düşük bir limit mi mantıklı olur?
    • ETH/BNB gibi coinlerde 5M USD fazla mı? 2-3M USD yeterli mi?
    • Alt sıralarda, market cap’in düşük olduğu coinlerde balina limiti sizce ne olmalı?
    • Gerçek hayatta bu segmentasyonda çok fazla “gereksiz alarm” gelir mi, yoksa balina hareketini kaçırma riski olur mu?

Ek Bilgi:

• Sistemde 5 farklı alarm kurabiliyorum, coinleri gruplara bölerek her bir alarmda farklı limit belirleyebiliyorum.
    • Sadece “gerçek balina transferleri”ni yakalamak istiyorum, küçük hareketleri/mini traderları filtrelemek istiyorum.
    • Bu alarm segmentasyonu ve limitleriyle ilgili gerçek trade/pratik tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
    • Varsa, benzer takip yapanlar kendi tecrübelerini/istatistiklerini yazarsa çok sevinirim.

Teşekkürler!

Balina avında yol gösterici olacak herkesin görüşünü bekliyorum. 🐳

Ekstra:

İlgilenenlere ücretsiz/low-cost balina takip yazılımı, webhook kurulum, veya örnek Python kodu paylaşabilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.