Şimdi Ara

2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hocam mesajınızdan aynen alıntı yapıyorum.



    2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz


    Şimdi sorum şu , aşağıda bahsedilen "yatırım harcamaları" nın tutarı 25,8 milyar TL. Bu durumda bu para nereye harcandı? Üstte paylaştığım üzere sizin iddianız "0 yatırım 0 hizmet". Bu durumda aşağıdaki görselde verilmiş olan "yatırım harcamaları 25,8 milyar TL" nereye harcanmıştır lütfen açıklayın hocam.



    2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz





    https://medya.turktelekom.com.tr/turk-telekom-2023-te-sektorunun-yatirim-lideri-oldu





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Açıklıyorum. Avşa Adası'nda ki köy evinin ultra lüks yazlığa (malikhane) dönüşümü için. 2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz 

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Ben de şöyle bir cevap vereyim o zaman, BTK veya Türk Telekom'un verdiği hiçbir veriye inanmam.

    TÜİK'e göre 38 milyon hane var, bunların 32 milyonu Fiber hane yazmışlar 🤣🤣🤣🤣🤣 kim hazırlıyor bu görselleri iyi güldüm

    youtube
    Kanala Abone Olmak İçin Tıklayınız: https://goo.gl/LZ06LZFacebook ► https://www.facebook.com/recepivedikInstagram ► https://www.instagram.com/recepivedikAdam...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=guqXOvWXfr4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 29 Nisan 2024; 18:41:12 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Oradaki hane ifadesi (TDK sozluk anlamıyla)

    Alıntı

    metni:
    isim Bir bütünü oluşturan bölümlerden her biri; göz:"


    anlamında kullanılmış. Hane deyince aklına sadece "mesken" gelmesine şaşırdım doğrusu.


    Yani sadece mesken olarak değil aynı zamanda işyerleri, kamu binaları vb her şey onun içerisinde dahildir.


    Tuik in 38 milyon hane var dediği mesken olarak hesaplanmıştır diye tahmin ediyorum. Ayrıca buna dair kaynağın varsa lütfen ekle (38 milyon hane ile ilgili)


    Bu arada bir binanın birden çok bağımsız alanı vardır. Bunların bir kısmı daire olabilir, dükkan olabilir veya bina ikamete kapalı ama sadece iş binası da olabilir.


    Yani 32,2 milyon haneye ulaşan (bağımsız alana ulaşan) fiber hizmetinden söz edilmiş o görselde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Nisan 2024; 21:32:36 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    TÜİK'in sitesinde 2021 verilerine göre 25,5 milyon ikabet edilen hane var, şu an 26 milyon olmuştur. Buna iş yerlerini de eklersek 38 milyon olabilir evet.

    Ama bu 38 milyon bağımsız bölümün 32 milyonunda Fiber erişim var mı yani ??

    Genişbant saha dolabından alınan ADSL ve VDSL 10 milyondan fazla DSL interneti de Fiber olarak saydıkları için böyle saçma sapan doğru olmayan sayılara ulaşıyorlar.

    Hatta muhtemelen bununla da kalmıyorlar ve bir evde ADSL VDSL ve aynı anda Fiber bağlantı varsa Fiber sayısına 3 diyorlardır. Bu sayede sayı şişiyor.

    Sırf sayılar büyük gözüksün diye bir fiber kablonun içindeki her core'u ayrı ayrı hesap ediyorlar, bu sayede Fiber hat uzunluğu çok daha büyük gözüküyor.


    Hadi bunları bir kenara bırkaıp şöyle bir hesap daha yapalım, oradaki yatırım verisini doğru kabul ettiğimizi varsayarsak 20 milyon internet kullanıcısının her birine 1250 TL yatırım olmuş 2023te.

    Ben tam 15 yıldır DSL kullanıyorum, son 15 yılda her yıl 1250 yatırım yapılsaydı her bir internet abonesi için toplamda 18750 lira yatırım olurdu. Peki ben 15 yıl içinde bu yatırımdan ne gördüm ?? Ellerini sürmediler, DSL ile geldik DSL ile gidiyoruz. Bu yatırım verilerinin hepsi yalan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 29 Nisan 2024; 22:29:24 >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Elindeki VDSL i sorunsuz şekilde kullanmanı sağlayan bakım onarım faaliyetleri "1250TL" den daha pahalı yalnız. Bunun elektriği var, personel giderleri var, bina tadilatları var, kirası var var kere var.


    Ellerini sürmemiş olsalar kesintisiz ve sorunsuz kullanamazdın elindeki VDSL i.


    Kaç para ödüyordun aylık bu arada fatura olarak?  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Nisan 2024; 22:43:13 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Bakım onarım hikaye, kurmuşlar dolapları işte çalıştığı sürece ellerini sürdükleri yok, dün gece 5-6 defa DSL kesildi bütün sokakta.

    Zamanında 25 dolar veriyordum sınırsız ADSL'e VDSL zamanına geçince 20 dolardan başladı 15 dolara düştü. Şu an 10 dolar veriyorum.

    Bizim dolapta abone başı ortalama 200 liradan 100 ablne olsa ki zaten vardır, ayda 20000 lira, 1 yılda o dolabın komple parasını çıkarır Telekom. Bana bakım onarım elektrik masrafı demeyin lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 30 Nisan 2024; 9:38:14 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Personel giderleri, santral giderleri, kira giderleri ,yurtdısı cıkısları, anlasmalar vs hepsi aynı fiyatta duruyor demi hocam hiç zam gelmiyor bunlara :) Hepsini boşver ekip araçlarının mazotuna da hiç zam gelmiyor zaten. Sokağında kesilen internete müdahale eden ekibin maaşları, sgk ödemelerine de hiç zam gelmiyor zaten :) Bağlı olduğun saha dolabının elektriğine de zam gelmemiştir zaten hiç :)


    Bu arada yurtdısı anlasmalarının çoğu döviz üzerinden. Yani senin ödediğin döviz karşılığı düştükçe yatırım yapmak daha güçleşiyor zira paranın çoğunu anlaşmalara aktarmak zorunda kalıyorlar ve haberleşme ekipmanlarının çok büyük bir kısmının ithal olduğunu unutmayalım. Buna rağmen yatırım rakamları oldukça yüksek seyrediyor. Şöyle düşün TL fatura topluyor ama hizmet için aldığı ekipmanlar döviz cinsinden.


    O gördüğün dolapların içindeki malzemelerin çoğu da ithal. Onlar ithal olmasa santral tarafındakiler ithal. Yani dolabın parasını bir senede çıkardığı falan yoktur diyelim ki çıkardı tek mesele saha dolabı değil bir sürü süreç var onun devamında.


    Bu arada kendi kendine fail veriyorsun. 5-6 kez kesildi diyorsun ama şu an mesajını yazabildiğine göre internetin geri gelmiş. Yani bakım onarım faaliyeti almışsın :)


    Ödediğin faturanın bir yıllık karşılığı ne, aldığın bakım onarım bedelinin karşılığı ne? Üstte dedin ya "yatırım sıfır hizmet sıfır"


    Eğer sıfırsa senin internetin nasıl geri geldi?



    Ayrıca bunlar Allah yapısı değil kul yapısı. Elbette arıza da olacak, kesinti de olacak şu da olacak bu da olacak. Bunlar işin doğasında olan şeyler zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 30 Nisan 2024; 20:52:11 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Yahu music günlerdir anlamsız yere akıntıya karşı kürek çekiyorsun. Senin o arkadaşı ikna etme ihtimalin yok.

    Kendisinin bir konuda "fiber tü kaka, DSL çok şugar istediğin yere taşıyon iki bakır teli bağlıyon" yazdığını ve aynı mesajda şöyle devam ettiğini hatırlıyorum; "fiber gelse dahi asla geçmem". Hatırlıyorum çünkü bu argümanın saçma olduğunu ve ONT'yi sabit tutarak CAT6 ile istediği yere routerı taşıyabileceğini yazmıştım (kendim öyle yapıyorum).

    Sonradan baktı 100 üzeri hızlar geldi, fiyat olarak da cazip, e DSL de tekliyor şimdi de fiber istemeye başladı.


    Ben forumda hiçbir zaman telekom savunmam ama kendisi muhalefet etme aşamasını geçip haterlamaya başladı. Benim forumdaki ilk mesajım telekomun saldırı yediği haberine "gözü kör olsun o saldırganın telekomu halledemedi" şeklindedir, isteyen bakabilir.

    Telekom yatırımları son yıllara kadar çok ağır ilerledi ve Türk altyapısı bu yüzden geri kaldı. Hatta ö1f olması lazım siz neye göre geri kaldığına karar veriyorsunuz minvalinde cevap yazmıştı.


    Ben bugün bakır altyapının azınlıkta olması gerektiğine inanıyorum, yatırımlarında daha fazla artması gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu arkadaşa da asla fiber çekilmemesi gerektiğini görüyorum. Çünkü binası çürük ve iki gün sonra depremde yıkılacak. Yani telekom kendisine DSL kaktırmakta haklı.


    Ayrıca şunu da yazmak istiyorum. Ben VDSL için bir süre uğraştım, hatırlarsın. Daha sonra da 2,5 yıl kadar fiber için uğraştım. Peki biz neden bu kadar uğraştık? Tek etken kriz ve siyasiler mi? Hayır, kendisi gibiler. Telekomda kendisi gibiler yıllarca "DSL çok iyi fibere ne gerek var" diyerek yatırım yaptı, baktılar sonra kazık kendilerine batmaya başladı fibere dönmeye başladılar ama geç oldu. Birileri "DSL çok iyi, yeter" derken bizler forumda fiber yatırımları artmalı DSL yapılmamalı diyorduk.


    Şunu da tekrar tekrar yazayım: yeter ki şu devran dönsün, Türkiye sahada tek bir bakır bırakmaz, birkaç yılda fiber dönüşümü bitirir. Türkiye'nin kaynakları grafiğe iki çızık atarak yorumlanacak kaynaklar değil.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    İnternet geçen gün günde 50 kere kesildi, DSLAM'imde yeniden başlama sorunu var, kapanıp kapanıp açılıyor. Bu sorun ara sıra da olsa 6-7 aydır oluşuyor, tamir ettikleri falan yok. Isınıyor mu yoksa güç arızası mı var bilmiyorum ama bozuk olduğu kesin. Eğer yatırım yapsalardı aylardır devam eden bu sorunu çözerlerdi.

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Yav senin yatırdığın fatura o saha dolabının elektrik faturasını bile karşılamaz hala yatırım yapmıyorlar diyorsun. Ayrıca son 2 yıldır adamlar core-edge networkteki cihazları değiştiriyor. Onları değiştirmeseler cihazların ömrü dolduğu için bırak interneti PSTN'yi çalıştıramazsın. Hani Avşa adası diyorsun beğenmiyorsun ya oradaki 7210-SAS-K30'u hala bırakabilirlerdi nihayetinde "yatırım yapmıyorlar" ne gerek var Terabitlik cihaza 30 Gbps kime ne kadar yetiyorsa artık. Ama gidip SR7 cihazı kurdular. Bakırköy'de oturuyordun galiba o bölgedeki artık en düşük cihaz kapasitesi 9 Terabit. Cihazın çıkma tek kartı bile 16 Bin Dolar. Bakırköy'ün bütün bireysel aboneleri toplansa ancak cihazın kartını ancak alabiliyor. Daha OLT, Access SW, elektrik, soğutma, personel giderlerini saymadım bile.

  • NT2L kullanıcısına yanıt

    Hocam sana bir ek yapayım, "100 üzeri paketler asla gelmez" diye mesajları vardı bizler de gelecek yazdıkça "gelmez" diyordu. Sonra 100 üzeri paketler çıkınca konusunu da kendisi açmıştı 2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz 2023-4. Çeyrek BTK Raporu yayımlandı, inceliyoruz 

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    O kadar internet kesilse sen yerinde durmazsın Cimer, BTK ne varsa yazarsın ve işletmecini sürekli darlarsın. Son dönemlerde bu tarz şeyler yapmadığını düşünüyorum zira saldın artık mevzuyu bana öyle geliyor.


    50 kere kesilmesiyle ilgili işletmecine bıraktığın kayıt var mı mesela? Yanıt ne geldi?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.