< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
8 yıldır Bosch 8kg çamaşır makinesi kullanıcısıyım. Elimden geldiği için makinenin amortisörlerini, rulmanlarını bizzat kendim değiştirdim ve yıllardır kullanmaktayım. Gerek özellikleri bakımından gerekse malzeme kalitesi bakımından çok çok memnunum. Ancak son zamanlarda makineyi artık değiştirmeye kanaat getirdim. geçtiğimiz aylarda Samsung 11kg ecobubble aldım ancak kazanın çok büyük olduğundan sıkmada ses yaptığı gerekçesi ve bir çok kullanışsız özelliği sebebiyle iade ettim. Bu sefer 10 kg lık altus çamaşır makinesi satın aldım. Malzeme kalitesinin düşüklüğü ve çalışırken vurma sesi geldiği gerekçesi ile bunu da iade ettim. Üst kapağını açıp bizzat gördüm malzeme kalitesizliğini. Şimdi Grundig 9 kg lık çamaşır makinesi sipariş verdim. Ancak muadili olan arçelik 9100 DMX modelinde bir çok olumsuz yorum gördüğüm için siparişimi iptal ettim. Bunda da düşük malzeme kalitesizliği bekliyordum. Siparişimi iptal etmeme sebep olan makinenin program ortasında bitiş süresini kafasına göre yükseltiyor olmasıydı. Ben başta 2:30 saat seçtiysem her ne sebeple olsun sen onu 3:30 saate sonradan çıkaramazsın. 8 yıldır kullandığım Bosch makinemin kalitesinde ve özelliklerinde doğru düzgün bir makine bulamadım. Yeni çıkan bosch makinelerine bakıyorum 3:30 saat pamuklu programı var. yahu 3 buçuk saat yıkama mı olur. Hadi olsun yıkamayı neden bir avuç su ile yapıyorsun. Üstte yeni alıp denemiş olduğum makinelerin hepsi de suyu azıcık kullanıyordu bu arada. Eski bosch makinem pamukları 2 bucuk saatte bol su ile köpürte köpürte mis yıkıyordu. Program sürelerini dikkatlice araştırıyorum. En son electrolux makinenin özellikleri ve süreleri cazip geldi. İşte bu servis ve yedek parça konusu kafamı karıştırdı. Ne yapacağım bilmiyorum. |
|
Grundig 9 kg alacaktım vazgeçtim, bir diğer sebep de kazanın içindeki deliklerin yetersiz olması. Alttaki videoda anlatıldığı üzere 4:17 Merhabalar kanalıma hoşgeldiniz. Daha önceden almış olduğum arçelik marka 10140 pmı model çamaşır makinesinin tanıtımını yapmıştım. Bu süre zarfında gördüğüm olumsuz yönlerini sizlere aktarmış olacağım. Benim anlamadığım bunu üretenler hiç mi bir teste tabi tutmuyorlar? Süre uzatıyor mu evet uzatıyor. Ne mantıkla neye hizmet uzatıyor anlayamıyorum. Kardeşim ben 1:30 saate ayarladım mı bunu ayarladım bırak 1:30 da yıkasın karışma. Şunu söylemeyi de unuttum. Makine ilk çalıştırıldığında gereksiz yere 30 sn boyunca pompayı çalıştırıyor. İçinde su yok birşey yok ne diye pompayı çalıştırıyor ki? Ayrıca çamaşır bittikten sonra kazanın iç kısmının ortası hafif sıcak oluyor. Buna da anlam veremiyorum. Dahası videoda. Sormak istediğiniz birşey olursa yorumlar kısmında belirtmeyi unutöayın. Görüşmek üzere by by. https://youtu.be/6NevRKLMaR8?si=Ka4KFtQWZWqLh91h&t=256 |
|