Şimdi Ara

Araç Değer Kaybı | Ana Konu (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
750
Cevap
83
Favori
50.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bizde benzer bir durum oluştu. şehirler arası yolda kontrollü kavşakta alkollü bir araç gelip 50 km hızla gitmeme rağmen kazaya sebep oldu. Bana da %25 kusur ona %75 asli kusur vermişler. Bakalım süreç nasıl olacak. ARacımda 200-250 bin hasar kaydı oluştu kaput değişti. Değer kaybı can sıkıcı bir durum

• Kadtrc K kullanıcısına yanıt

Yeni bir fiyat aldınız mı acaba ?

• HeredotEngin kullanıcısına yanıt
    Yok hocam , sigorta şirketi itiraza rağmen söylediği meblağı yatırdı. Bende bir avukat aracılığıyla fazlası için girişimde bulundum. Avukatın dediğine göre sigorta limiti , tamirat ve size ödenen miktar kadar oluyormuş. Limit dolduğu için sigorta şirketinden daha fazla almak mümkün değilmiş. O yüzden ilk aşamada kasko şirketinden talep edilecek aradaki fark eğer kasko şirketi ödeme yapmazsa araç sürücüsüne şahsi dava açılacakmış. Daha sonra araç sürücüsü bunu kendi kasko şirketine rücu edebiliyormuş. Kabaca bu yolu izliyoruz şu anda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kadtrc K kullanıcısına yanıt
    Parayı almış olmanız toplam tutarı kabul ettiğiniz anlamına gelmiyor mu ben öyle biliyorum. Kaza başına teminat tutarını geçtiği zaman direk şahısa dava açılıyor da karşı taraf ödemezse mahkeme kararına rağmen ne olacak bilmiyorum.
    bizde de karşı tarafın teminat tutarı 300.000 TL aracımda yaklaşık 200 ila 250.000 TL hasar kaydı oluşacak bunun %75 ini karşı tarafın sigortası ödeyecek geri kalan değer kaybını da karşı tarafın sigortasından tahsil ederim diye düşünüyorum.

• HeredotEngin kullanıcısına yanıt
    Sigorta şirketi tarafından yetikilendirilen arabulucu paranın hesabıma yatırlacağını söyledi. Kabul etmesemde birşey değişmiyor yani. Ama fazlaya ilişkin haklarım için de yukarıdaki yolu izliyoruz işte. Sigorta şirketinin limiti 300.000 ise ve şirket sizin aracı yaptırdığınız yere 250.000 tamirat ödediyse size değer kaybı olarak 50-60 bin civarı ödeme yapar sanırım. Çünkü bana anlatılana göre sistem bu şekilde işliyormuş. Fazlası içinde kaskodan talep etmek ya da şahsa dava açmak gerekiyor. Bu arada benm arabamın tamiri için şirket servise 229 bin ödedi. Araca 191 bin hasar kaydı yansıdı. Şirket bana da 70 bin tl ödedi. Sigorta şirketnin limiti de 300 bin tlidi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kadtrc -- 19 Temmuz 2025; 20:33:54 >
  • Sbm den atadığımız eksper ortalama kaç günde değer kaybını hesaplar? Benim 5 iş günü oldu, hala talep otomatik kabul edildi olarak duruyor. Talebi bile kabul etmeye üşenmiş anlaşılan.

• oslun kullanıcısına yanıt

Ülkede işini adam gibi yapan tek bi kurum yada kuruluş olmaz mı arkadaş ya?

• Karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kaza sonucunda 2024model 2500km aracımda 150 bin TL tramer kaydı oldu. SBM nin eksperi değer kaybını 0 TL olarak hesaplamış. İtiraz ettim, itiraz eksperi atandı. 0 TL hesaplayan eksperden raporu talep ettim ama geri dönüş yapmadı.

Kendi kasko firmamı aradığımda dosyanın kapandığını, değer kaybı almam için bir engel olmadığını belirtti.

Karşı tarafın sigortasını aradım, değer kaybını hesapladınız mı diye. Kendi eksperleriyle hesaplama yaptıklarını, ortalama 10 iş günü içerisinde sonuçlandıracaklarını söylediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oslun -- 24 Temmuz 2025; 11:5:16 >
  • oslun kullanıcısına yanıt
    Benim durumun benzeri oluşmuş sizde de. Bende de 147.000tl hasar oluştu 2024 model aracım. Sbm eksperleri kafasına göre hesapladı. Sigorta başvuruma 79.787tl ödedi. Bende düşük bularak sigorta tahkim komisyonuna başvurdum. Süreç orada devam ediyor.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.