< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElonbayraktarTB2 -- 27 Temmuz 2023; 11:31:23 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
2023 YKS 1. Geleneksel Satranç Turnuvası
Bilgi:
Bu yıl 2023 Türkiye Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında ilk kez "Geleneksel Satranç Turnuvası" düzenlenecektir. Turnuva, Türkiye Satranç Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilecektir.
Turnuvaya YKS sınavına girecek olan tüm öğrenciler katılabilir. Katılım için herhangi bir ön eleme veya başvuru süreci bulunmamaktadır.
Tarih ve Yer:
Turnuva, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır. Turnuvanın kesin yeri ilerleyen tarihlerde açıklanacaktır.
Ödüller:
Turnuvada dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir. Ödül detayları şu şekildedir:
- 1.lik: Altın madalya ve 10.000 TL para ödülü
- 2.lik: Gümüş madalya ve 7.500 TL para ödülü
- 3.lik: Bronz madalya ve 5.000 TL para ödülü
- 4-8.lik: Mansiyon ödülü ve satranç malzemesi
"Fly Or Die Satranç" Konsepti:
Turnuva, "Fly Or Die Satranç" konseptiyle oynanacaktır. Bu konseptte, oyuncular hızlı ve hamleleri iyice düşünülmeden oynarlar. Bu sayede oyunlar daha heyecanlı ve hızlı geçer.
Avantajlar:
Turnuvaya katılmanın öğrenciler için birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlar arasında şunlar yer almaktadır:
- Satranç becerilerini geliştirmek
- Stratejik düşünme ve problem çözme yeteneklerini artırmak
- Rekabetçi bir ortamda yarışmak
- Yükseköğretim kurumlarına yerleşmek için ek puan kazanmak
Önemli Notlar:
- Turnuvada kullanılacak satranç tahtaları ve taşları federasyon tarafından sağlanacaktır.
- Öğrenciler turnuvaya kendi satranç saatlerini getirmek zorundadır.
Turnuvayla ilgili detaylı bilgiye Türkiye Satranç Federasyonu'nun resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt