Şimdi Ara

EYT başvurularınız hangi aşamada? (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.280
Cevap
43
Favori
153.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Selam

Benim de durumum benzer.

Yaslilik ayligi ilk karar dokumaninda iki tane rakam gozukuyor.

A: Aylik ve ek odeme toplam tutari

B: Birikmis tutar

Benim tahsis numarasina gore normalde maas gunum ayin 21.

Bana Temmuzun 20sinde yatan para yukarida bahsedilen B-A=C miktari ve ben bunu kendi hesabimda gordum. Daha oncesinde bankadaki musteri temsilcisinden rica etmistim, arada bir yoklayip aktarsin diye.

Oyle ya da boyle C miktarinin dokumune henuz ulasamadim. Sizin yaptiginiz gibi kendi notlarimdan bir cikarim yapmaya calisiyorum (1-20 Nisan maasi + 21 Nisan + 21 Mayis + 21 Haziran maaslari) ama %100 ortusmuyor. Bu arada bayram ikramiyeleri vs yok daha benim hesabimda.

Ilaveten ortada henuz yatmayan bir A miktari var. 21 Temmuzda maas almayi bekliyordum ama nafile. Banka temsilcisine yazdim bakalim. Ilk seferde oldugu gibi hesabima cekebilecek mi diye.

Ilaveten Bagcilar SGM'ye yazdim. Alo170 tirt cikti. Bir de bir arkadasimdan rica ettim SGK'da calisan. Tatilden donuste bakacak eger becerebilirse dokumunu bulmayi.

Agiz tadiyla emekli olamadik bir turlu

• sorrento kullanıcısına yanıt
    Yok tahsis no değil, tahsis hazırlama. Bir sonraki süreç.

Ama 3 Mart ta başvuru yapanların zaten 7-8 Mart gibi bu statüye geçtiğini gördüm.

İlk başlarda 4-5 gün alan bu süreç şimdi yarım saat olduğuna göre tahsis no nun çıkması da çok sürmez umarım ama öyle saatler içinde de çıkmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    https://www.alomaliye.com/2019/07/26/4-a-kapsaminda-gelir-aylik-alanlarin-birikmis-odemelerinin-gunluk-odemesi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callandor -- 25 Temmuz 2023; 3:55:16 >
  • Bir bilgi vereyim, maaş seçtiğiniz bankada mevcut hesabınıza değil sgk nın açtığı yeni bir maaş hesabına yatıyor. Bu yeni hesap bende ilk başta internet bankacılığında ve atm de görünmedi şubeden düzelttirdim (garantibbva)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usermm1 -- 25 Temmuz 2023; 8:6:17 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İzmir SGK başvuru 21.03 tahsis numarası bile gelmiş değil. Benzer şekilde olan var mı?

tahsis numarası derken emeklilik tahsisimi diyorsunuz.bende 5 nisan glen evrak beklemede diyor hiç beklemeyeyim.

Selam

Surec konusunda bir gelisme oldu bugun. Daha onceki mesajimda belirttigim A miktari gunluk odeme listesinde gozuktu ama cok detay yok.

Hala 21 Temmuzda almam gereken maas mi yoksa gelecege donuk 21 Agustos maasi mi belirsiz.

Benimde müracaat 21/03 halen bekliyorum tahsis çıkmadı 10/07 de İzmir sgk ya gittim 2 aydır bağ-kurdan hizmet dökümü bekliyorlarmış cevap gelmemiş üstelik istedikleri bağ-kur servisi aynı binanın farklı katında tc isim aldılar öncelik verilecek dediler 15 gün geçti halen bekliyorum.

Ben bır konuyu anlamadım. Bende Nısan'dan ıtıbaren alıyorum

1-20 Nısan maası + 20 Mayıs Maası + 20 Haziran Maası + 20 Temmuz maası seklınde odeme yapmaları gerekmıyor mu ?

Yanı 20 temmuz'a kadar 4 ay 20 gun olması gerekmıyor mu ?

Hocam bendede durum aynı.

2 tane odeme yaptılar o kadar. Tahsıs numara gore 19 unda odeme alıyorum. 15 ı gıbı tahsıs numarası cıkmıstı. 2 adet odeme geldı o tarıhten berı. Bır tanesı bırıkmıs bır rakam bır tanesıde 7500tl. Hıc bır acıklama yok tutarlarda. Bayram ıkramıyesı ıcınde mı degıl mı bılmıyorum ? Hatta kok maasım ne kadar onuda halen gırmedıler kı kac gun oldu. 7500 odedıklerıne gore herhalde 6000 altında kaldı benım kok maasım. Bu da nasıl oldu anlamadım. Odedıklerı rakamlarda da eksık var.

Bende her gun kontrol ettıgım ıcın maasımı gordum yoksa ne sms geldı ne de bıldırım.

Yanı 7500 den olsa Temmuz 19'a kadar 3 ay 19 gun edıyor. Eger oyleyse o zaman fazla para gonderdıler .Neye gore neyı hesapluyorlar anlamıs degılım. Kok maasım neden hala gırılmedı onu da anlamıs degılım. Madem maasım bellı ve gonderılıyor kok kısmını neden gırmıyorlar.

• Millet maaşını hesaplıyor, kaç aydır maaş alıyor ben 8 mart tan beri Maltepe SGK nın keyfini bekliyorum! Tahsis numaram ortalıkta yok. Şirkette başvuran herkes emekli oldu bir ben kaldım. Benim dosyamı kim bekletiyosa, kim fırlatıp attıysa Allah bin türlü belasını versin!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niomer1 -- 26 Temmuz 2023; 9:1:59 >

7 Marttan beri bende Maltepe SGK da beklemedeyim, telefonlara asla cevap vermiyorlar, acaba gitmek 1 işe yarar mı ? çok kalabalık mı ? orasınada karar veremedim açıkcası..

Telefona çıkmıyorlar, maile cevap vermiyorlar, servis in önüne de güvenlik koymuşlar içeri kimseyi sokmuyorlar!!

Bu kadar iğrenç bir kurum!!

Selam

Hocam e-devlet ustunde 4A Emekli Aylik Bilgisi detayina girdiginizde yaslilik ayligi ilk karar diye bir dokuman var

Orada odenecek toplam rakam olmali

Bana 2 partide odeme yaptilar.

Ilk partide toplam birikmis miktar ile aylik maas arasindaki fark

Ikinci partide sadece aylik maas.

Birikmis miktarda: 1-20 Nisan arasi fark + 21 Nisan + 21 Mayis + 21 Haziran maasi var. Benim notlarimla %99 ortustugu icin bu yorumu yapabiliyorum. Yoksa dokum falan yok

Digeri ise bildigin maas: 21 Temmuz

Dediginiz gibi oplamda 4 ay 20 gun ediyor ama kabaca 3 ay 20 gun + 1 ay seklinde odeme geliyor.

Yine daha once dedigim gibi yaslilik ayligi ilk karar dokumaninda yazar net rakamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi callandor -- 26 Temmuz 2023; 17:27:23 >

Hocam hep bakıyorum. Hıc bır bılgı yok. Odeme detayları denen bır sey yok. 4 ay 20 gun ıcın yatan para eksık. Bayram ıkramıyesı yatmamıs. Bahsettıgınız dokumanda bende yok.

Neyse bekleyecegız.

Selam

Bahsettigim dokuman surada:

SGK / 4A Emekli Aylik Bilgisi / Sag taraftaki dugmelerde Evrak listesi --> Yaslilik Aylik ilk karar

Hocam bende boyle bır secenek cıkmıyor

Uzgunum

Mart ayi icerisinde basvurup yakin zamanda islemleri tamamlananlardan bayram ikramiyelerini alan oldu mu?

Ben bugun itibari ile 21 Temmuz tarihinde almam gereken maasi aldim. Bundan 1 hafta once de birikmis odeme adi altinda 1 Nisan - 21 Haziran arasindaki maaslara denk geldigini dusundugum bir miktar aldim. Birikmis odemenin dokumu olmadigi icin cok da net tahmin yapamiyorum.

Uzun lafin kisasi bayram ikramiyelerini alanlar toplu odemenin icinde mi aldilar yoksa kendine has ayri bir odeme seklinde mi? (4000TL)

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.