|
Merhabalar. Arkadaşlar benim bir arkadaşım iş aradığı için cafeleri falan gezmiş en son birisi numaranı bırak ararız çünkü eleman arıyoruz buraya şuan buranın sahibi yok geldiğin de seni arar demişler arkadaşım da evine gitmiş. Dün aramışlar gel görüşelim ayağına hemen işe başlatmışlar eleman yok diye. Yarım gün çalış yarım günlük yevmiye verelim demişler bu da çalışmış. Adamla konuştum dedi bana anlattı aylık haftalık değil günlük yevmiye veriyormuş sadece. Sigorta falan yokmuş adam yapmıyorum sigorta falan demiş. Sigortayı sadece yanımda uzun süre 1 sene falan çalışan kişilere yapıyorum demiş. Yemek falan da vermiyormuş ayrıca. Günlük 350₺ ücret veriyormuş kasadan yemek için 40₺ alın yemeğinizi yiyin ama yevmiyenizden kesiliyor haberiniz olsun falan demiş adam. Yani 40₺ alıp yemek yersen adam sana iş çıkışı 310₺ para veriyor. Böyle bir çalışma şekli var mı ya? Bu adamları nereye şikayet edebiliriz bilen var mı acaba? Sağlam bir ceza almalarını istiyoruz çünkü. Sigorta yapmamak sigortasız eleman çalıştırmak suç zaten. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt