Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (240. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: avast123 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.542
Cevap
227
Favori
465.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 65S90C aldım kurdular. Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Performansı harika heleki xbox oynarken. Ama asıl sorum şu bu tv nin temizliği nasıl yapılmalı. Eski tv ye camsili sıkıp bezle siliyoduk. Buna öyle bişey yapmayı gözüm kesmedi açıkçası:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • onrysl kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güle güle kullanın. Bunu ben de merak ediyorum nasıl temizlemek uygun..

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilgi için teşekkürler. Rtings gercekten çok faydalı içerikler sagliyor. Ben de takip ediyorum..

Yarın kurulum öncesi ve sonrası servis gitmeden veya gittikten sonra şunları mutlaka kontrol et diyeceğiniz şeyler var mi? Oledlerde de çok düşük ihtimal de olsa ölü pixel olabiliyor sanırım. Başka dikkat etmem gereken birsey var mıdır? Kullanım saatine falan servis menüsünden bakmaya vs gerek var mi iade ürün olma ihtimaline karşı..

Teşekkürler

• Fenool kullanıcısına yanıt

hocam baktım 512 görünüyor gen 2 o zaman.

• cnsuff C kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. ölü pixel kontrolü yaptırabilirsin dediğin gibi birde teşhir ürünü vs kontrolü için ekran süresini kontrol ettirebilirsin ne kadar çalışmış gibi

• Kurulum için acemi elemanlar gelebiliyor, öncelikle buna dikkat edin, TV'nin kutudan çıkarılması ve taşınması öncesi mutlaka uyarın, Oled olduğunu, köşelerinden ve ekrana baskı yapacak şekilde tutmamaları gerektiğini hatırlatın.

Standın veya duvar askı aparatının takılması işleminde mavi bir örtüyü masa üzerine serip sonra TV'yi bu ürtünün üstünde monte etmeleri gerekiyormuş. Bunu da talep edin. Kurulum sonrası anket için arayıp bunları soruyorlar, özel bir örtü kullandılar mı vs. gibi, bende kullanmadılar, gerektiğini de bilmiyordum.

Sonrasında kasanın eğilip eğilmediğini kontrol edin, ekranda sorun olup olmadığına dikkatle bakın, en son da ölü veya takılı kalmış piksel var mı onu kontrol ettirin.

Kullanım klavuzunda şöyle göstermişler:

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)

@onrysl Ben amazon'dan mikrofiber bir bez aldım, normalde otomobil temizliğinde kullanılıyor. Ekran da önceki TV gibi toz toplamıyor aslında, aldığımdan beri 2 defa bu bezle sildim. Ekrana dokunmamak lazım, çocuklar arada dokunuyorlar tabiî :) parmak izi kalan yerleri bastırmadan bu bezle temizliyoruz.

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)amazon
    Carbigo® 20 x profesyonel mikrofiber bezli kutu, yumuşak mikrofiber sayesinde emici araç temizleme bezleri, otomobil ve ev için pratik mikrofiber bezler, 25 x 25 cm (1)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B09DQ7Q2PS?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 29 Kasım 2023; 10:9:30 >

• aykutersoy A kullanıcısına yanıt
    Evet hayırlı olsun boyut neydi? Yurtdışında 55S90C eylül üretim (seri no W9) alıp birinci nesil panel çıkan birini okumuştum birkaç gün önce.

55 inc di hocam 55s90c

• aykutersoy A kullanıcısına yanıt
    Güzel günlerde kullanın size iyi denk gelmiş hala birinci nesil paneller varmış eylül üretim olmasına rağmen 55” ve 65” de.

Yurtdışındaki biri için sorun değil tabiki birinci nesil çıkarsa iade edip yenisini alıyor bizde kurulumdan sonra iade için uğraşmak lazım.

hocam şimdi philips hue denemeleri yapıyorum bakalım.

ama s90c arkasına yapıştırmak istemiyorum şeriti bakalım ne olacak ?

• Merhaba, bugün tv kurulumum yapıldı. Servise duvara astirdım onlarin aparati ile. Normalde astırmayı düşünmüyordum ama büyüklüğü görünce gözüm korktu evde küçük çocuk da var..

Herneyse ilk izlenimlerim haliyle olağanüstü. 15 senelik 32 inch lcd sonrasi gerci bana ne verilse belki böyle gelirdi :)

Öncelikle parlaklık olağanüstü. Hatta filmmaker ve eco modlarinda bile fazla geldi bana. Akşam karanlıkta karanlık sahnelerden aydınlık sahnelere geçtiğinde en çok hissettirdi bunu.

Tv ile ilgili birkaç soru soracağım ama öncesinde bir şey takıldı aklıma.

Servis kurduktan sonra ininal kartlari verdi 5 tane. Servis fişi vermediler sms gelecek dediler daha gelmedi yarın da gelmezse servisi arayacagjm. Ininal indirdim limiti 50.000 tl yaptım sonra kartlari zarflardan çıkarıp eklemeye başladım ama her hesaba 1 kart ekleniyormuş. Diğer 4 karti ekleyemedim. Birden fazla kart eklemek için ininal plus olman gerekiyor diyor, onun için de sözleşme gelecekmiş kuryeyle vs.

Bir şeyi mi atlıyorum yoksa normal mi? Keşke tek kart verselerdi anlamadım neden 5 ayrı kart

• https://innovate.samsungdisplay.com/blog/how-to-clean-a-qd-oled-or-an-oled-screen/

Bir de şöyle bir şey buldum ekran temizliği için mikrofiber bez + ethanol öneriyor.

Bugün akşam ekranda ufak bir şey gördüm, toz sandim üfledim gitmedi, sonra yapışmış bisey diye dusyndum hafifçe alayım dedim kuru bir bezle ekranda leke bıraktı. Açıkken belli olmuyor ama kapalıyken kaldı ekranda daha ilk günden. Daha fazla ellemedim bir mikrofiber alıp tekrar kuru deneyeceğim olmazsa ethanol mu denesem diye dusundum..

Yarın fotosunu da eklerim bir iki tane daha aynı şeyden var ekranda, önce toz sandim değil, parlıyor telefon isigiyla bakinca yakindann, ama görüntü açıldığında herhangi bir etkisi yok ekrana

• onrysl kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun hocam. Nemli bir mikrofiber bezle silin demişti bana teknik servis, sakın leke çıkmıyor diye bastırararak silmeyin direk çiziyor çok hassas samsung paneller. Çocuk varsa kesinlikle bir koruyucu cam takılmalı. Ben etiasglass markası aldım çok yansıma yapıyor ama kullanmam şart memnunum.

• yine mesajlar kural dışı hbirşey olmadığı halde silinmiş sadece sizin istedikleriniz rahatsız olmadığınız şeylermi yazılabiliyor bu forumda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnsuff C kullanıcısına yanıt

50 sayfa geriye doğru okumanızı öneririm, çok şey yazıldı bu konularda. İz bırakıp, çıkarmaya çalışırken daha da yayan ve büyütenler olmuştu.

Öncelikle, ekrandaki yansıma önleyici kaplama hassas olduğu için asla sert bir bezle ve bastırarak silinmemeli.

Oledlerin hassaslığı + bu mat kaplama daha da narin bir ekran ortaya çıkarmış.

Herhangi bir kimyasal temizlik maddesinin de kullanılmaması öneriliyor. Sadece, yumuşak nemli bir bezle bastırmadan silin.

Amazon'da ekran çerçevesine yapıştırılan mat ekran koruyucuları var, forumda daha önce bahseden arkadaşlar olmuştu ama henüz alıp kullanan olmadığından kullanım deneyimini bilemiyoruz.

@RNNN Malum şahıs şikayet etmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 30 Kasım 2023; 17:51:47 >
  • 
Sayfa: önceki 238239240241242
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.