Şimdi Ara

Uncharted: Legacy of Thieves Collection Remastered (PC Ana Konu) (43. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
873
Cevap
21
Favori
47.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açtım bi posta daha bitirdim. bu seri keşke devam etse..

Uncharted: Legacy of Thieves Collection Remastered (PC Ana Konu)

• Oyunu PC tarafına çıktığında eski bilgisayarımda bitirmiştim. Şimdi başarımlarını tamamlayayım diyorum. Bir baktım ki 101 başarımı varmış ve ben bunların 37'sini tamamlamışım.  Süre bazlı başarım da olduğu için iki kez bitireceğim gibi. Olumlu kısmı ilk seferimde en zorda bitirdiğim için zorluk konusunda rahatım. Olumsuz tarafı ise ilk Last of Us oyununda olduğu gibi bunda da opsiyonel bütün konuşmaları yap şeklinde başarım varmış. 

Hocam bu ne güzel tesadüf bende şu sıralar uncharted başarımlarına bakıyorum. 100 tane olması gözünü korkutmasın çoğusu en fazla 2 dk süren küçük başarımlar. Bana kalırsa en çok uğraştıran kısım toplanabilir öğeler toplam 334 tane Onun harici 6 saat veya altında bitir başarımını glitch ile 5 dk da alabilirsiniz.
    Hesaptaki sony ve rockstar oyunlarını fulleyene kadar devam Adamlar müthiş bir oyun yapmış zamanında nasıl goty alamamış hayret ediyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

oOo, desenize belamız aynıymış hocam. Timing gerektiren başarımlarda geriliyorum, sonuçta Controller ile geniş geniş oynamayı seviyorum. Glitch olayını bir araştırırım. İki kez bitirme olayını ben de pek istemiyorum, çünkü speedrunner şeklinde geçiyor ikinci tur. Birde hatırladığım kadarıyla ana oyun bayağı uzundu, Last of Us 2 hak getire. Koleksiyonu ilk oynadığımda 69 saat oynamışım, bayağı bir şeyler toplamışımdır diye düşünüyorum onda.

Bölümü tekrar oyna seçeneğini seçtiğinizde hangi bölümde neyi toplayıp neyi toplamadığınızı görebiliyorsunuz hocam. Bunun öncesinde oyunu bitirdiğiniz bir kayıt dosyanız olduğu için diğer başarımları da hızlıca toplayabilirsiniz. Bilin bakalım ben ne yaptım gittim o kayıt dosyasını yanlışlıkla sildim. Baştan oynuyorum böylelikle koleksiyon öğelerini toplayarak ilerliyorum

İlk Last of Us'dan hatırlıyorum hangi bölümde hangi toplanabilirler kalmış diye vs. Opsiyonel konuşmalarda süre olayı vardı, ilk TLOU da kaçırmıştım paso. Save dosyasını nasıl sildiniz ki hocam, cloud saving yok muydu. Pazar yeri olsun, Madagascar olsun bol bol dolaşmıştım ilk oynadığımda. Nasılsa bayağı başarım kaçırmışım. Bugün başlayacağım bakalım.

Benim olay yeni bir oyun başlatmıştım onuda gidip oyunu bitirdiğim kayıt dosyasının üzerine kaydetmistim dolayısıyla bölüm tekrarlarını oynayamadım. En baştan baslamak zorunda kaldım başlamışkende toplanabilirleri topluyorum. Geri kalanlar bölüm tekrarı ile halledilebiliyor. Lakin çok uzun iki oyun toplamda 100 saat rahat yiyecek gibi gözüküyor

9.bölüme kadar geldim. Hazine, konuşma ve notları tamamlıyorum oynarken. Bölümlere özel başarımları da yapıyorum. Bitirdikten sonra kalanlar için bölüm tekrarları üzerinden gideceğim.

Bu arada oyun çok keyifli, Naughty Dog gerçekten çok başarılı bir firma. Keşke Woke tarafına çok bulaşmasaydılar. Bu arada oyuna girdiğimde Xbox 9.nesil Controller mouse olarak kullanılıyordu.

Steam girdisi oyuna özel preset yüklemiş başkasının yaptığı.Uncharted: Legacy of Thieves Collection Remastered (PC Ana Konu)  Bu Sony oyunları hep böyle sorunlu, Last of Us 2'de de Controller üzerinden Steam için ekran görüntüsü almayı bir türlü aktif edememiştim.

Paso Xbox eklentisi üzerinden alıyordu ekran görüntülerini.Uncharted: Legacy of Thieves Collection Remastered (PC Ana Konu) 

Edit ;

Speedrun başarımı için glitch kaldırılmış sanırım, güncel bilgi bulamadım hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 15 Ocak 2026; 22:27:59 >

• Oyunun çok keyifli olmasının yanında döneminin ilerisinde bir oyun olarak düşünüyorum. 10 yaşında olmasına rağmen grafik oynanış hikaye detaylar konusunda günümüzde hiç sırıtmıyor. Hatta 2020den sonra bu kalitede oyun yapıldı mı onu bile hatırlamıyorum. Goty verilmemesi her zamanki gibi rezil awardsın skandallarından birisi olmuş.
    330 toplanabilir öğeden sonra oyundan tiksindim ara verdim
    Glitch için 2025 yılında çekilen videoların altında çalışıyor yazıyorlardı. Denemek lazım bir yerde mi okudunuz fixlendi falan ?
    İlk bitirişimde dualsense ile sorun yaşamamıştım. Bu ikincide xbox kolu ile denedim onda da sıkıntı yoktu ama titreşim çok nadir çalışıyordu. Steam girdi tam uyumlu mu anlayamadım klavye mouse ile devam ediyorum daha pratik geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 15 Ocak 2026; 23:34:40 >

• OptimizedSettings kullanıcısına yanıt

Şimdi başarımları tekrar kontrol edeyim dedim de bayağı çokmuş yahu.  Oyunu bitirdikten sonra bölüm tekrarlarına çok saat gömeceğiz gibi. Birde ben sanırım oyuna başlarken hata yapmışım, önceki bitirişten istatistik ve hazineleri aktarmıştım. Oyunda birde "shot accuracy" başarımı varmış, %70 üstünde bitir şeklinde. İlk bitirdiğimde en zor seviyede bitirmiştim, accuracy yerlerde. Onun için de glitch varmış, yemezse artık speedrun şeklinde hem süre hem de onun için bir tur daha atacağım. Speedrun glitchi için reddit mesajı bulmuştum, 2 yıl öncesine aitti. En son deneyeceğim onu da.

İlk bitirdiğimde bir sorun yoktu Xbox Controller ile. Bu Last of Us 2'de ekran görüntüsü almak için bayağı kurcalamıştım, oradan mı bir şey yaptım bilmiyorum. TLOU sonrası kaç tane oyun bitirdim, onlarda bir sorun olmamıştı. Özetle Controller tuş şemalarına başka kullanıcıların şemalarını da ekleyebiliyormuşuz, nedense Uncharted için de Controller'ı mouse gibi kullanan birisinin şeması otomatik yüklenmiş. 

Birde Nvidia son güncellemeyi yapmadım fakat başarım tamamladıkça otomatik videoya almaya başladı bunları. Geçen hafta Hell is Us bitirmiştim, onda öyle bir şey yoktu yahu. Kendimi sanki yıllardır PC'de oyun oynamıyorum gibi hissettim Uncharted sayesinde. 

• FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Çok ama demiştim ya çoğusu 2 3 dakikalık başarımlar öyle rdr 2 gibi bir başarım içerisinde sizden 50 saatlik grind istemiyor
    Speedrun glitchini en sona bıraktım. Glitchi yaparken oyunu bitirdiğimiz bir save dosyasını kullanmak gerek yanlışlıkla silersem bir daha uğraşmam.
    Dualsensete ds4windows ile tüm özelikler kullanılıyordu. Desteklemeyen oyunlara da nexus üzerinden girdi indiriyorduk oluyordu. Xboxta microsoftun dediğine göre bağlamanız yeterli.
    Oyun zaten başlı başına konsol oyunu olduğunu o kadar hissettiriyor ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 16 Ocak 2026; 12:40:1 >

RE Requiem gelmese girişeceğim RDR de, yetiştiremem büyük ihtimal diye girmiyorum. Yazın büyük ihtimal oyunsuzluktan girişeceğim ama. Benim save sorunum olmayacak herhalde, bu oynayışı bitirince 2 farklı bitirilmiş save olacak. Tabii bu Accuracy olayı koymadı değil. Oyun çok uzun olmasa uğraşmam glitch ile, hakkını verir tekrar oynarım fakat çok uzun yahu.

Xbox Controller üzerinde media tuşu var biliyorsunuzdur, normalde oradan Steam için ekran görüntüsü alabiliyorsunuz hocam. İşte onu Last of Us 2 tanımıyordu, direk Xbox arayüzü üzerinden alıyordu sadece ekran görüntüsünü. Kurcalamış, sonra lanet edip bırakmıştım.  Birde şimdi Uncharted'da tuş takımını mouse olarak modifiye edilmiş asseti indirmiş nedense. Sol joystick ile mouse kontrol ediyorsunuz falan. Kim neden bununla uğraşır, Uncharted için tanımlatır bilemiyorum. Bu arada TLOU 2'ye gelen tek başarımlık güncelleme beni deli etti, o kadar uğraştık oyunu fullemeye. 

Hep Sony'nin portlarında çıkıyor bu sorunlar. Last of Us'daki Xbox Controller kullanmanıza rağmen R1 L1 yazmasını saymıyorum bile. Shader muhabbeti zaten, ilk TLOU olsun, bu oyun olsun Maşallahı var. Market alışverişi yapıp geldim, %90dı. SSD'de oyun oynamayan insanlar direk bulaşmasın Sony portlarına.

Rdr kafadan 2 3 ay yiyor. Şimdilik hiç bulaşmanızı tavsiye etmem. Oyunsuzluk zamanında çok iyi gider.
    Speedrun + %70 isabet + zorda bitir başarımlarını tek glitchte hallediyorlar. Hatta şöyle bir link bırakayım =>
    VGFAQyoutube
    Uncharted 4 Speedrun/Crushing/Sharpshooter Glitch Exploit - Easy Trophy Guide (5 Mins Method)
    https://www.youtube.com/watch?si=uViDRPQqa5sv6IJo&v=zFvj2FPVbtw&feature=youtu.be

Evet biliyorum series s almıştım. Gta ertelenince kaldırdım kutuya koydum. Sadece kolu kullanıyorum arada bluetooth ile bağlıyorum. Özellikler sorunsuz çalışıyorda media tuşunu hiç kullanmadım. Ekran görüntüsü alacağım zaman kolu bırakıp klavyeden f12ye basıyordum
    Şu shader olayını da sony portları ortaya çıkardı. Eskiden oyunlarda hiç böyle şeyler görmüyordum. Yine iyi sony oyunlarında shader doluyor ama stalker 2 oyununda çok geç doluyor. İşin kötü tarafı oyunu her açtığında bir daha shader dolmasını bekliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 16 Ocak 2026; 16:36:45 >

Stalker 2 güncellemeler ile bende azalmıştı shader süresi, ilk çıktığında neydi öyle. Hoş, en son 4-5 ay önce girmek istediğimde oyun komple açılmıyordu. 130 saat oynayıp son 1-2 görevinde bırakmıştım, bitireyim dediğimde dönemedim de oyuna. Koydu biraz. 

Shader oyun Dünyasının yeni belası, eskiden 3-4 CDli oyun yükleme vardı aynı hesap. 10 gün önce Nvidia driver çıkarmış, yeni farkettim fakat Uncharted oynuyorum diye güncellemiyorum. Çekilecek çile değil.  

Attığınız videoyu ben de görmüştüm, bazıları çalışıyor bazıları artık çalışmıyor yazmış. En son 2 yıl önce çalışıyor yazan var, zorluk olanı ise çalışmıyormuş. Çok şükür zorluk derdimiz yok.  

Hocam tekrardan selamlar :)

Bi hayırlı olsununu alırım speedrun glitch sorunsuz çalışıyor :)

Yeni bir oyun başlatıyorsun. Ben şanslı bir adamın yazısını görünce oyunu kaydet diyorsun. Yeni başlattığın oyunun kaydının üzerine yazıyorsun ana menüye dönüyorsun. Sonra oyunu bitirdiğin save dosyasının kapanış otomatik kayıt yazanı yüklüyorsun. Sinematiği geç diyorsun. Naughty yazısını görünce ana menüye dönüyorsun. Daha sonra kaydettiğimiz oyun var ya onu yüklüyorsun yazıyı görür görmez yine ana menüye dönüyorsun. Daha sonra ekstralar jenerik kısmına giriyorsun ve başarım patlıyor :)

Şu lost legacy kısmında arabayla 3 dakika altında tur at başarımı ile yine dördüncü oyunda beşinci bölüme kadar silah kullanma 13 ve 14. bölümlerde kimseyi öldürmeden geç başarımları sanırım biraz saç baş yolduran cinsten :) Sizde son durumlar nasıl ?Uncharted: Legacy of Thieves Collection Remastered (PC Ana Konu) 

oOo Hayırlı Olsun hocam. Benim yolum daha uzun, 51 başarım olmuş. Chapter 11'de zırhlı araç sekansının öncesindeyim. Kullandığım rehbere göre gitmeye çalışıyorum, chapterlarda alınması basit olanları da temizliyorum arada. Beni oyundan ziyade başarımları Türkçeleştirmeleri zorluyor. Bazılarını almışım, tekrar almaya çalışıyorum. Başarımları tamamladıysanız çerçeve renklerinden anlıyorsunuz ana oyun mu veya standalone mu diye. Ama tamamlamadan maalesef uğraşıyorsunuz. O yüzden rehbere göre gidiyorum.

Bu arada Speedrun ile Sharpshooter da geldi mi yoksa onu zaten almış mıydınız.  Sharpshooter'da atış yüzdenizin yüksek olabileceği bir bölümü tamamlamanız gerekiyor sanırım öncesinde aynı işlemleri yapmadan.

O başarımları Türkçeleştirme olayına bende sinir oluyorum. Onu da steamin dilini ingilizceye çevirerek çözüyorum. Bölüm tekrarı olduğu için kalanları steamden global başarımlara çekiyorum sırayla hepsini almaya çalışıyorum :)
    Yüzde ile bitirme olayını yakın zamanda ikinci kez bitirdim kolayda ve aim kilitlenmesi açık şekilde onu o şekil aldım. İkinci kez bitirme nedeni daha önceki kayıt dosyasının silinmesi ve 190 toplanabilir öğeyi aradan çıkarmak içindi.
    Speedrun glitch yaparken zorluğu ezici seçtim ama yemedi sadece speedrunı verdi. Ezici zorluğu ilerde oyunu özler tekrar oynarsam o zaman alırım artık :)
    Rehbere göre gitmeniz çok iyi ben öyle yapmadım çanı çaldığımız bölümü 4 5 kere oynadım nefesim daraldı inme iniyordu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OptimizedSettings -- 19 Ocak 2026; 11:33:7 >

Normalde rehbere falan bulaşmam, kendim uğraşır bulmaya çalışırım. Resident Evil 2 Remake'de kalan tek bir not için oyunu tekrardan bitirmiştim.Uncharted: Legacy of Thieves Collection Remastered (PC Ana Konu)  Ama bunda dediğiniz oldukça fazla toplanabilir var, Last of us gibi az da değil, opsiyonel konuşması olsun, hazinesi olsun, notları olsun. Glitch ile sharpshooter ve speedrun başarımları oluyor, Ezici zorlukta bitir ise olmuyor diye okumuştum videoların birisinde. Bakalım artık şansımıza. Ben çıktığı dönem emektar GTX980 ile ezici zorlukta bitirmiştim, acı çekmiştim bildiğiniz.Uncharted: Legacy of Thieves Collection Remastered (PC Ana Konu) Bugün ana oyunu bitirmeyi düşünüyorum da standalone dahil daha 50 başarım var, yolumuz çok uzun.Uncharted: Legacy of Thieves Collection Remastered (PC Ana Konu) 

• Kahrolsun bağzı şeyler. Ana oyunu bitirdim, Speedrun başarımını da aldım glitch ile. Ama gel gelelim maalesef Sharpshooter'ı yapamıyorum. Yapan kişiler hepsi konsolda yapmış, hani mücadele bölümlerinde bile save yapabildiğin versiyonlarda. Ana oyunda bir başarımı kaçırmışım, onu da yapıp ardından Sharpshooter'ı deneyeceğim son kez. Bir sürü save dosyası oldu, hangisi gerçek bilemiyorum artık. Bu yolun sonu Run Nate Run'a çıkıyor gibi. 

Lost legacy ezici zorlukta bitirme kaldı da bu modda resmen kan alıyorlar Sipere yatıyorsun yine kurşun geliyor. Ana oyunda ise 5. bölüme kadar silah kullanma 13. 14. bölümleri kimseyi öldürmeden geç ve ezici zorluk kaldı. Bakalım nasıl olacak ben zorluğa gelemiyorum aşırı tilt oluyorum

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.