Dalga geçiyorsun ama bunların üzerinde çalışan insanlar var. Gama ışını ile tedavi var gamma knife diye bir şey duydun mu merak ediyorum. İnsan gözünden gama ışını çıkarabiliyor mu mesela. Robot ameliyat yapacak yeğenim deyip konuyu küçümsemek en basit iş tabi. Hayal gücünü sınırlamamak lazım. |
Tıp yazmak mantıklı mı? (4. sayfa)

-
-
yok benim amacım dalga geçmek değildi. robotlar ameliyat yapıcak diyorlar onu esprili bir şekilde söylemekti amacım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: probiyotikcorbaSiz çok gitmişsiniz hocam üniversiteye
Doktorluğu da online yaparsınız artık.
Ben zaten 1 dönem okumuş birinden bilgi almak için açmamıştım konuyu. Biraz daha tecrübe kazanınca böyle konulara cevap verin lütfen. Belki o zaman bir faydanız dokunabilir insanlara
Vaktimi çaldığınız için teşekkür ederim.
hahahhahahah hadi yatın hocam geç oldu sabah canlı dersiniz var
-
önce bi tıp kazanacak puan alabileceğinizi ispatlayın da sonra atıp tutarsınız ;)
-
World Economic Forum verilerine bakarsak talep artıcak meslekler aşağıda bilgisayar bilişim alanı daha mantıklı geliyor şuanda yazılım mobil vesayre en mantıklı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ilkay1244 -- 3 Ocak 2021; 23:37:50 > -
quote:
Orijinalden alıntı: probiyotikcorbaYazılım sektöründe çalışan mühendisler genel olarak doktorlar kadar kazanıyor. Yurt dışı imkanı da çok daha fazla. 10 yıl da okumuyorsun. 22 yaşında hayata atılabiliyorsun.
O sektörde başarılı olmak için zeki olmak yetmiyor benim gözlemim böyle. O işi hobi olarak görmeniz lazım. Benim çevremde bu sektörde başarılı insanlarda dikkatimi çeken nokta bu oldu.
Yani mesai bitince bilgisayardan elini çeken tipler değiillerdi hiçbiri.
Ama tam tersine bu işi yapıp nefret eden de bir çok kişi tanıdım gelirleri iyi olmasına rağmen.
Sonuca gelirsem benimde seçimim kesinlikle yazılım bilgisayar mühendisliği veya elektronik mühendisliği olurdu.
bilmiyorum tıp bana çok uzak bir bölüm yani çünkü işin içinde insan var ve insanla uğraşmak gerçekten çok zor ya. Hele ki bu sağlık ise daha da zor
-
kafa gitti bi an
sen önce kazan da gerisini sonra düşünürüz. Ben bilgisayar müh abim ise tıp okuyor. Sınavdan sonra puanını al ve yanıma uğra
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ankaratıplı
Bu mesaj silindi.Bence ilk önce yazdığımı oku.
Bazı şeyler hayal etmeden olmuyor.
Tesla 'nın hayalgücü olmasa gerçek dünyaki Edison'un fikirleri ile yetinse ne olacaktı?
Şuan en basitinden Davinci adlı robot cerrahide oldukça yoğun kullanılıyor. Bu cihaz işleri oldukça kolaylaştırdı değil mi?
Filmler diyorsun da, belkide 20-25 yıl önce izlediğin filmdeki otonom araç şuan üzerinde çokça çalışılan bir durum. Ve artık kimsenin olmaz öyle şey ya diye bakmadığı bir durum haline geldi.
-
5 yıllık bir uzman hekim olarak çok rahatlıkla söyleyebilirim ki hayır kesinlikle mantıklı değil. Eğer en başından tüm paradigmayı yurtdışı olarak kurgularsan evet belki bi nebze mantıklı olabilir. TR' de bu meslek yapılabilir olmaktan çıkmıştır artık.
-
Tıp bitmez kardeşim ama sen iş garantisi var diye tıp yazacaksan hiç yazma. Yani sevmeyen birinin ben tıpta çok zorlanacağını düşünüyorum. Şahsen ben yazdım ve şimdi bırakıyorum sınava hazırlanıyorum iyi bir mühendisliğe gitmek için. -
hocam çok doğru söylüyorsunuz anlayanlara. ben de aynısını söylüyorum umarım tıpa sevmeden gidenler bi nebze olsun azalır artık çünkü ben son yıllarda tıpa gidenlerden ciddi şüpheliyim. çoğunun tek gayesi para ve hastalara nasıl davranacaklar Allah bilir. en baştan yazmamaları gerek büyük hata yapıyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-89F03B04A -- 4 Ocak 2021; 1:31:31 >
Davinci insan yönetiminde olan bir uygulama, çok uzak mesafeler de doktorun uzaktan ameliyatı yapması için geliştirilmiş bir yöntem, gamma knife dediğiniz yöntem de radyoterapinin sınırlandırılmış bir halidir ve sık kullanılan bir yöntem değildir , bir tedavi modalitesidir. Görüldüğü üzere bunlar doktorun yerini alan yöntemler değil işini kolaylaştıran yöntemlerdir. Ayrıca ben size en acısını yazayım mı, yapay zeka tıpa gelene kadar diğer meslekleri silip süpürür o yüzden tıp bittiği gün diğer meslekler zaten çoktan bitmiş olacak..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TarkÖzkn -- 4 Ocak 2021; 1:36:38 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X