Şimdi Ara

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.471
Cevap
135
Favori
618.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2 adet aldım
    1.n.11 mistore evofon garantili
    2.n.11 mieko. GENPA garantili
    2 Side edevletten kontrol edildi resmi kayıtlı.
  • parlamenter P kullanıcısına yanıt

Peki miui rom kodları farklı mı? Mesela ben de evofone'dan aldım ve sürümde kod olarak QJGTRXM yazıyor. Yani TR rom var Evofone garantilide. Genpa garantilide farklı mı merak ettim. Zaten Genpa garantiliye 12.0.7 gelmişse diğeri yani TR olanı 12.0.5'te kalmıştır şimdilik. 12.0.5'li telefonlara henüz 12.0.7 gelmedi bu farklılıktan dolayı diye biliyorum.

Bunu merak ediyorum çünkü Türkiye resmi garantili bazı telefonlarda TR rom yokmuş galiba. Türkçe destekli bir global rom varmış galiba. Hani bu tamamen şans işi mi yoksa satıcıya ve/veya garantiye göre değişiyor mu merak halindeyim.

• razielepic R kullanıcısına yanıt

Şans işi diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BeutaLLethaL B kullanıcısına yanıt

Telefonu farklı satıcı ve garantili (resmi Türkiye satışlı olarak tabi) alanların paylaşımıyla bir istatistik bilgisi elde edebiliriz düşüncesindeyim. Eğer anlamlı bir istatistik sonucu elde edersek şans değildir diyebiliriz. Bu sonuç insanların hangi garanti ile ve/veya satıcıdan alma tercihini bile etkileyebilir.

Haklısınız olabilir. Poco'da fark olabilir belki ama daha önce kullandığım redmi note 9s cihazda bende evofone garantili glabal rom çıkmıştı aynı yerden alınan yine evofone garantili diğer note 9s de ise TR kodlu rom çıkmıştı. Sonra bakındım biraz şans işi dediler. Sürüm numarası ve kodundan başka fark olduğunu da sanmıyorum zaten güvenlik yama tarihleri patch notları vs aynı hep.

• Bu altını kırmızı çizgiyle çizme olayını nasıl kapatıyorduk bulamadım.
    Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]

İthalatçı firmanın ilk getirdikleri ile 2. ve daha sonraki getirdikleri her seferinde farklılık gösteriyor olabilir. Sonuçta stokları bittikçe bunlar telefonu yurt dışından yine ithal edecekler. Bu açıdan düşünülünce biz alıcılar için şans meselesi olabilir :)

Burada denk geldiğim kadarıyla her telefonu alanın telefonu ilk açtığında çıkan miui sürümünün farklı olması gibi. Ben aldığımda 12.0.1 vardı ama başka sonradan alan arkadaşlarda daha yüksek versiyonlar çıktı hep. Üretim ve ithalat zamanı önemli gibi. üretici de kafasına göre şuna TR şuna da global gönderelim çeşitlilik olsun demiyordur sanırım :D İlk üretimler global'dir mesela sonraki üretimler TR olur ya da tam tersi. Belki Global'in Türkiye'ye uygun hale getirilmesi sürecinden dolayı önce Global sonra da hazır olunca TR'ler üretilmiş olabilir. Ya da tam tersi TR üretiyorlardır sonra demişlerdir niye ayrı gayrı üretiyoruz ki tek çeşit üretelim uğraşmayalım :D Burada her türlü "Türkiye'ye özel rom yaptık mı? Yaptık." diyebilirler. Diğer ülkeler için de benzerdir sanırım.

İçerikte fark yoktur belki ama güncellemelerde biri alırken diğeri almıyor aynı zamanda. Mesela TR olan bende 12.0.5 var. Diğerlerinde 12.0.7 var sanıyorum. Bende 12.0.5 varken de global'deki arkadaşlarda 12.0.4 vardı :D O arkadaşlar sorup duruyordu bana niye gelmedi diye. Şimdi de ben soruyorum bize niye 12.0.7 gelmedi :D Umarım bir gün gelip de bu romlardan birini dışlama ya da geciktirme işi yapmazlar.

Nerede oluyor bu? Dil düzeltme ile ilgili bir şeydi bu altının çizikli olması. Hatalı ya da sözlükte olmayınca işaretliyor. Bir yerde bunları açıp kapamayı gördüm ama şimdi hatırlamıyorum :D Erişilebilirlikte olabilir belki bakayım.

Xiaomi TR evofone sizin söylediğiniz disiplinde iş yapmıyor gördüğüm kadarıyla malesef :D şahsi fikrim gerçekten kafalarına göre ürün giriyor gerçekten rastgele partiler kimisi global kimisi TR. Jelatinlerde içinden çıkan kağıtlarda bile fark olabiliyor bazen :D

Ya 9s de kapatmıştım bunda bulamadım kafayı yedim

Ayarlar---> Ek ayarlar---> diller ve giriş---> yazım denetleyici---> "yazım denetimini aç"ı kapat.

Valla oldu varol hocam :D

İşe yaradığına sevindim :) Telefonda çok fazla seçenek olduğuna ne nerede ezberde kalmıyor çoğu şey. :)

Bir de sürüm numarası yüksek diye daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Dediğim gibi TR de 0.5 ile globalde 0.7 aynı içeriğe sahip. Ha çok canınız sıkılıyorsa takıntılıysanız Xiaomi Tool V2 ile bootloader açmadan resmi romlar arası geçiş yapılabiliyor globale geçebilirsiniz garantiyi etkileyeceğini sanmam boot kilidi açılmıyor sonuçta ve globale geçiyorsunuz. Ama şimdiye kadar üvey evlat muamelesi yaptıklarını da görmedim globale ne geliyorsa tr'ye de o geliyor. Bir sonraki güncellemede biri 0.8 olur diğeri 0.6 fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeutaLLethaL -- 21 Ocak 2021; 0:26:21 >

Zaten daha iyi olmadığını ben de tahmin ettim. 12.0.5 geldiğinde ufak bir güncellemeydi ama etkisi iyi oldu. 12.0.4'ler 12.0.7'ye yükseltilince 12.0.5 ile gelenleri de almıştır. Ekstrası varsa bize güncelleme çıkınca bize katılır :D

Ya sıkıntı değil de güncelleme geldiğinde bir heyecan oluyor hani. İnsanlar güncelliyor falan o anlık sen bakıyorsun sadece falan :D O heyecanı ortak yaşamak gerekliydi :D Sonra da bize geliyor ve diğerleri bekliyor :D Android 11 ile bunu tek ortak versiyona sabitlerler mi dersin? Android 9'dan 10'a geçince böyle bir şey olmuş muydu?

• Mikrofon testi bu şekilde.

Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri] Xiaomi Poco X3 NFC [Ana Konu ve Kullanıcı Deneyimleri]

Bence ülke ülke rom ayırmak saçma zaten. Çok eskiden bikaç cihazda deneyip vazgeçmişlerdi ama bu sefer kararlılar aşağı yukarı her cihazda ülke ülke rom var. İyice çorba oldu yazılım işi bu yüzden miui'da eski stabilite de kalmadı düzelir mi bilmem. Miui için eu custom rom en mantıklısı gibi şuan global ve çin sürümü diye ayırıyor adamlar ki en mantıklısı olması gereken de o. Onda da bizim ülkede servislerin bootloader takıntısı var saçma şekilde. Hayırlısı olsun sonuç olarak :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeutaLLethaL -- 21 Ocak 2021; 1:23:2 >
  • Depolamada diğer kısmı tam olarak ne nedir nasıl temizlenir bilen var mı ?

• Arkadaşlar Forumda Yeniyim Bu Telefonu 2 gün önce aldım
    Fakat ekran tazeleme 60 ve 120 arasında hiç bir fark göremedim Twitter face youtu.be geziyorum ikisinde de aynı deneyim oluyor acaba Kağırt Üzerinde mi böyle gösteriyorlar Yoksa kendimizi mi kandırıyoruz 120 hz diye
    Bilmediğim bişey mi var 12.0.5 kullanıyorum son gelen bu bakıyorum bakıyorum Bi fark yok anlamadımki

• onuc0bir O kullanıcısına yanıt

Hocam benim de aynı böyle oluyor ne kadar ses verirsem vereyim o ses seviyesi ortaya bile gelemiyor ve pass aktif olmuyor bende yani pass seçemiyorum siznde mi o şekilde

• 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.