Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.846
Cevap
31
Favori
231.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sakiri

Intel 2600k yi on sene kullanmis birisi olarak hersene anakart, ram ve islemci degisimine gidilmesini tavsiye etmem.
    Her sene alt sat yapip sistem degistirince zararinida satis olursa o arada kaybolan paraya zaten 3 sene sonra sifirdan sistem kurulur.
    Anakart islemci ram ekseninde konusuyorum.
    Ne zaman ki donanimsal darbogaz yasaniyor. O zaman birseyler düsünebilir.
    Benim düsünce bütce yada keseye odaklidir.
    Benim icin paranin önemi yok diyenler vardir illakide olacaktir.
    Onlarada saygi duyariz.

Alıntıları Göster
    3570K-3770K sonrası 8700K'ya geçiş yaptığım için ben de benzer düşünceli bir kullanıcıyım zaten.

Al-Sat olayı yapılır ama mantıklı çerçevelerde ve piyasayı irdeleyerek yapılması gereken bir eylem. Dediğiniz gibi gereğinden fazla zarar edilerek yapılacak bir işlem ise, belli bir süre hiç yapılmaması daha iyidir. 3770K'da da, öncesinde de ve şu an da benzer politikalarla ilerliyorum. Şahsi düşünceme göre 8700K ve türevi CPU'lar; 2K ve üzeri çözünürlükler için DDR5 öncesine kadar (hatta onun da ilk zamanları) sıkıntı yaratmıyor konumda olacaklardır. Muhtemelen 6/12 CPU'ların oldukça zorluk çekeceği yapımlardan birisi veya başlangıcı BF6 Multiplayer olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Temmuz 2020; 19:27:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

3570K-3770K sonrası 8700K'ya geçiş yaptığım için ben de benzer düşünceli bir kullanıcıyım zaten.

Al-Sat olayı yapılır ama mantıklı çerçevelerde ve piyasayı irdeleyerek yapılması gereken bir eylem. Dediğiniz gibi gereğinden fazla zarar edilerek yapılacak bir işlem ise, belli bir süre hiç yapılmaması daha iyidir. 3770K'da da, öncesinde de ve şu an da benzer politikalarla ilerliyorum. Şahsi düşünceme göre 8700K ve türevi CPU'lar; 2K ve üzeri çözünürlükler için DDR5 öncesine kadar (hatta onun da ilk zamanları) sıkıntı yaratmıyor konumda olacaklardır. Muhtemelen 6/12 CPU'ların oldukça zorluk çekeceği yapımlardan birisi veya başlangıcı BF6 Multiplayer olacaktır.

Alıntıları Göster
    BF serilerinden vazgeçmem diyorsunuz
    8700k şuan 10600k yakın bir işlemci diyebiliriz. Aralarında İşlemci hızı farkı var. Aynı hızlarda aynı performansi verirler kanisindayim.

• quote:

BF serilerinden vazgeçmem diyorsunuz
    8700k şuan 10600k yakın bir işlemci diyebiliriz. Aralarında İşlemci hızı farkı var. Aynı hızlarda aynı performansi verirler kanisindayim.

Alıntıları Göster
    Açıkçası özellikle BF4 Multiplayer ile beraber bu seri CPU'ların test edilmesindeki önemli mihenk taşlarından birisi olmuştur (BF2 Bad Company severleri de unutmayalım).

Şu an görünen durum dediğiniz gibidir. Zaten mevcut durumda 2K ve üzeri çözünürlükler için çoğu güncel CPU'nun iş yaptığını görebiliyoruz.

• Tom's Hardware

Intel i9-10900K vs. Ryzen 9 3900XT | Battaglia ai piani alti!

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

• quote:

Açıkçası özellikle BF4 Multiplayer ile beraber bu seri CPU'ların test edilmesindeki önemli mihenk taşlarından birisi olmuştur (BF2 Bad Company severleri de unutmayalım).

Şu an görünen durum dediğiniz gibidir. Zaten mevcut durumda 2K ve üzeri çözünürlükler için çoğu güncel CPU'nun iş yaptığını görebiliyoruz.

Alıntıları Göster
    Şuan 8700k oyunlarda darboğaz yaşamadığı sürece 10. nesil işlemcilerden kötü bir yanı yok gibi görünüyor.
    Konu 8700k olunca bende işlemci çekirdeklerini kapatıp bir test yapmak istedim.
    Bu durumda 8700k ile 10700k arasında nasil bir fark var bilmiyorum.

Çekirdek sayısı 6 Sanal izlek 12
    INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 14 Temmuz 2020; 19:4:57 >

• i7 10700k + Dark rock pro 4 soğutucu + 3600mhz c16 ram kombosu için ASUS z490-e anakart alacaktım ama webdenal'da stok bitmiş. orada ucuzdu çünkü. o bahaneyle MSI z490 unfiy'a baktım. MSI'da asustan farklı olarak 4+8 pin yerine 8+8 pin var CPU için.
    PSUda sıkıntı yok. 8+8 CPU pin var. ama fazladan pin gerektirmesi fazladan güç çekeceği anlamına mı gelir? herhangi bir dezavantajı var mı? ekstrem overclock yapmayacağımdan msi unify'ın da bir artısını göremeyebilirim ama asusun daha iyi olan bir yanı var mı rgb dışında? Teşekkürler.

https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG-STRIX-Z490-E-GAMING/
    www.msi.com
    MSI MEG Z490 UNIFY ATX Gaming Motherboard (10th Gen Intel Core, LGA 1200 Socket, SLI/CF, Triple M.2 Slots, USB 3.2 Gen 2x2, Wi-Fi 6)
    https://www.msi.com/Motherboard/MEG-Z490-UNIFY

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 14 Temmuz 2020; 20:13:58 >

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    maximum 2400 rpm dçmüyor cfm side cabası. tabi dizginler
  • sakiri kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

i7 10700k + Dark rock pro 4 soğutucu + 3600mhz c16 ram kombosu için ASUS z490-e anakart alacaktım ama webdenal'da stok bitmiş. orada ucuzdu çünkü. o bahaneyle MSI z490 unfiy'a baktım. MSI'da asustan farklı olarak 4+8 pin yerine 8+8 pin var CPU için.
    PSUda sıkıntı yok. 8+8 CPU pin var. ama fazladan pin gerektirmesi fazladan güç çekeceği anlamına mı gelir? herhangi bir dezavantajı var mı? ekstrem overclock yapmayacağımdan msi unify'ın da bir artısını göremeyebilirim ama asusun daha iyi olan bir yanı var mı rgb dışında? Teşekkürler.

https://www.asus.com/tr/Motherboards/ROG-STRIX-Z490-E-GAMING/
    www.msi.com
    MSI MEG Z490 UNIFY ATX Gaming Motherboard (10th Gen Intel Core, LGA 1200 Socket, SLI/CF, Triple M.2 Slots, USB 3.2 Gen 2x2, Wi-Fi 6)
    https://www.msi.com/Motherboard/MEG-Z490-UNIFY
    2000 wattlık psu bile kullansanız sistem ne kadar güce ihtiyaç duyuyor ise o kadar güç tüketimi gerçekleşir.
    Burda Bir sorun yada sıkıntı yok. 8+8 pin girişi olması bir dezavantaj degil bir artı olarak karşinda duruyor.
    Güç tüketimi konusunda belki daha az bile çekebilir.

• quote:

Şuan 8700k oyunlarda darboğaz yaşamadığı sürece 10. nesil işlemcilerden kötü bir yanı yok gibi görünüyor.
    Konu 8700k olunca bende işlemci çekirdeklerini kapatıp bir test yapmak istedim.
    Bu durumda 8700k ile 10700k arasında nasil bir fark var bilmiyorum.

Çekirdek sayısı 6 Sanal izlek 12

Alıntıları Göster
    Kötü yandan ziyade duruma göre iyi yanları var (TDP, ısı gibi).

CB R20 için 8700K tarafında da; 480-490 puan single, 3600-3700 puan da multi tarafında alınıyor. Zaten halen Core Mimarisi devam ettiği için atla-deve farkı beklememek lazım.

• quote:

Şu an için Allah'a şükür öyle bir planım yok zaten (CPU değişimi). Hali hazırda downgrade etmek bile istiyorum ama satsam, yeniden alsam falan derken mantıklı bir CPU geçişim olmayacak (R5 1600, R5 2600 vb.). Anlayacağınız benim durumlar bi' hayli karışık ama sizleri zevkle takip ediyorum.

Alıntıları Göster
    Sen doymuşsun hocam heyecan bitmiş

Zaman zaman oluyor bu ama. Uzun bir süre bende böyleydim.

Şimdi biraz heyecan yaratmaya çalışıyorum ama o eski zamanlar yine yok tabi.

Yıllar önce P4 sistem ardından Q6600 sistemi kurarken inanılmaz heyecan ve haz alırdım. Hele Q6600'lü sistemi kurduğum günü dün gibi hatırlarım, yazıcıoğlu sokağında exa bilgisayar vardı orada sıfırdan Q6600-HD4870'li bir sistem dizmiştim kasayı alıp eve heyecanla gidişimi hatırlıyorum da bacaklarım titriyordu

Sonra eve geçip kurunca ne mi yaptım

Tabiki de Sabahlara kadar Crysis'te aktım

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Ben 4700 mhz ve nb4300 mhz üzerinden test ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppio

Yıllar önce P4 sistem ardından Q6600 sistemi kurarken inanılmaz heyecan ve haz alırdım. Hele Q6600'lü sistemi kurduğum günü dün gibi hatırlarım, yazıcıoğlu sokağında exa bilgisayar vardı orada sıfırdan Q6600-HD4870'li bir sistem dizmiştim kasayı alıp eve heyecanla gidişimi hatırlıyorum da bacaklarım titriyordu

Alıntıları Göster
    Aynen öyle oldu.

Bu piyasadanım diyen çoğu kişinin bi' Yazıcıoğlu etrafı anısı vardır. EXA zaten yıllara mal olmuş bir firma.

• quote:

Kötü yandan ziyade duruma göre iyi yanları var (TDP, ısı gibi).

CB R20 için 8700K tarafında da; 480-490 puan single, 3600-3700 puan da multi tarafında alınıyor. Zaten halen Core Mimarisi devam ettiği için atla-deve farkı beklememek lazım.

Alıntıları Göster
    10. nesilde yaptıkları daha fazla tdp değerine ulaşmasından başka bişey degil demekki.
    Yanisi silikonun tüm sınırlarını zorlayarak piyasaya sürdüler. Bu koz herzaman ellerinde vardı.

Anladım teşekkürler. Biraz daha farklarını araştırıp son kararımı vereceğim.
  • quote:

10. nesilde yaptıkları daha fazla tdp değerine ulaşmasından başka bişey degil demekki.
    Yanisi silikonun tüm sınırlarını zorlayarak piyasaya sürdüler. Bu koz herzaman ellerinde vardı.

Alıntıları Göster
    Maalesef ki aynen öyle ve AMD de ne yazık ki INTEL olma yolunda ilerliyor. En son gelen XT'ler bunun en güzel örneklerindendir (yukarıda en son incelemelerden birisini de paylaştım).

• quote:

Orijinalden alıntı: Doppio

Alıntıları Göster
    Celerondan, pentiuma, pentiumdan E6600 dual coreye, ordan Q6600 quadcoreye daha sonra intel 2600k şimdide 10700k geçiş yaptım.
    En tatlı ve farkedilir geçiş dediğin gibi Q6600 ile olmuştu.
    Zaten o crysis yüzünden sistem degistiren degiştireneydi.

farkındayım ramlerde 3600 2T de
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

Anladım teşekkürler. Biraz daha farklarını araştırıp son kararımı vereceğim.
    MSi z490 unify kötü bir anakart degildir. MSi Ace Z490 nin rgb olmayan hali gibi düşün.
  • quote:

MSi z490 unify kötü bir anakart degildir. MSi Ace Z490 nin rgb olmayan hali gibi düşün.

Alıntıları Göster
    F/P olarak gayet iyi mobolardan. Sadece TR servisi beni düşündüren durum.
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.