Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.846
Cevap
31
Favori
233.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

Kasam Cooler Master MB511, Noctua D15 uymuyor sanırım.

Inventus'da bu ürün (160mm) var ama bu kadar para verene kadar AIO 240mm sıvı soğutucu alınmaz mı?
    inventus
    NOCTUA NH-U12A 2011/2011-v3/1151/1150/1155/1156 & AM4/AM3+/AM3/AM2+/AM2/FM2+/FM2/FM1, 2ad NF-A12x25 PWM, NT-H1 termal macun İşlemci soğutucusu - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=10774
    Senin kasanın maks cpu yüksekliği 165 mm
    Noctua nh d15 soğutucu fansız 160mm Tek fanla 165mm ikinci fan ise 180 mm ile ancak kurtarır.
    Noctua d15 den aşağı hava soğutmayi asla alma.
    Senin işini ya sıvı soğutma yada bu ürün muhakkak görecektir.
    INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

• sakiri kullanıcısına yanıt
    Dark Rock Pro 4 alabilirim. Türkiye'de baya stok varmış. Acaba mevcut bendeki Artic Freezer 34 DUO'dan kaç kat daha performans alabilirim bilmiyorum, çünkü bu da iki fanlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

Dark Rock Pro 4 alabilirim. Türkiye'de baya stok varmış. Acaba mevcut bendeki Artic Freezer 34 DUO'dan kaç kat daha performans alabilirim bilmiyorum, çünkü bu da iki fanlı.
    Sendeki sogutucu hakkinda bilgim yok
    Ama şunu söyleyim.
    Burdaki testte
    Noctua nh d15 yük altinda 81 derece aliyor ise dark pro 4 90 derece aliyormuş.
    Sendeki sogutucuda ayni sartlarda 95 dereceyi geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: xemre89

Merhaba arkadaşlar 10700 k işlemciler için corsair lpx 16 gb 2400 mhz ram sorun çıkarır mı? Elimde bu ramler var masraf yapmadan oc yapabilirmiyim ideal ram frekansı nedir?
    Merhaba,

Sorun çıkarmaz ama CPU'dan tam performans alamazsınız. Min 3000 MHz ram gereklidir (3600 MHz olursa daha iyi olur tabii). Eldekileri satıp, upgrade yaparsanız daha mantıklı olacaktır.
  • Merhaba,

sevgili forum sakinlerimiz. fikirlerinize ihtiyacım var.

Önce kendim hakkında bilgi:
    oynadığım oyunlar: Apex, CS GO, GTAV, BFV ve türevleri
    oynadığım süre: haftada yaklaşık 5-10 saat arası
    aklımdaki şekliyle sistemimi kısaca yazayım.

Intel 4790k (OC yok)
    Asus Maximus Hero 7 Anakart
    Corsair 2400 mhz 2x8 GB Ram
    ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Corsair H100i v2 sıvı soğutma
    Cooler Master Hafx 942 kasa
    Corsair hx1000i (olması lazım. önceleri 780ti SLI oldugundan almıştım)

bir makina sahibiyim.
    24" 1080p 144hz bir monitör ile oyun oynamaktayım. kısa vadede 2k veya 4k gibi özünürlüklere çıkmayı düşünmüyorum.

şu zamana oynadığım oyunlar arasında sistemimin zorlandığı ve rahat hissetmediğim oyun BF V oldu. BFV teki performans düşüklüğü sebebiyle ilk defa OC denedim. (Hem Ekran Kartı hem İşlemci&Ram)

OC sonunda ciddi bir rahatlama olsada stabilizasyon ve ısınma problemleri nedeniyle vazgeçtim.

önümde iki opsiyon var.

A- 10900k Upgade
    B- 4790k Delid İşlemi ile ısınma ve OC deki stabilizasyon problemini (Ram'den kaynaklandığını tahmin ediyorum) çözerek yoluma bir sonraki nesil işlemciye kadar devam etme.

siz olsaydınız ne yapardınız.?

• quote:

Orijinalden alıntı: glemrel

Merhaba,

sevgili forum sakinlerimiz. fikirlerinize ihtiyacım var.

Önce kendim hakkında bilgi:
    oynadığım oyunlar: Apex, CS GO, GTAV, BFV ve türevleri
    oynadığım süre: haftada yaklaşık 5-10 saat arası
    aklımdaki şekliyle sistemimi kısaca yazayım.

Intel 4790k (OC yok)
    Asus Maximus Hero 7 Anakart
    Corsair 2400 mhz 2x8 GB Ram
    ROG-STRIX-GTX1080TI-O11G-GAMING
    Corsair H100i v2 sıvı soğutma
    Cooler Master Hafx 942 kasa
    Corsair hx1000i (olması lazım. önceleri 780ti SLI oldugundan almıştım)

bir makina sahibiyim.
    24" 1080p 144hz bir monitör ile oyun oynamaktayım. kısa vadede 2k veya 4k gibi özünürlüklere çıkmayı düşünmüyorum.

şu zamana oynadığım oyunlar arasında sistemimin zorlandığı ve rahat hissetmediğim oyun BF V oldu. BFV teki performans düşüklüğü sebebiyle ilk defa OC denedim. (Hem Ekran Kartı hem İşlemci&Ram)

OC sonunda ciddi bir rahatlama olsada stabilizasyon ve ısınma problemleri nedeniyle vazgeçtim.

önümde iki opsiyon var.

A- 10900k Upgade
    B- 4790k Delid İşlemi ile ısınma ve OC deki stabilizasyon problemini (Ram'den kaynaklandığını tahmin ediyorum) çözerek yoluma bir sonraki nesil işlemciye kadar devam etme.

siz olsaydınız ne yapardınız.?
    Gözünü kapat ve 10900k al.
    Aradaki farki bariz şekilde hissedeceksin.

• glemrel G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Kısa ve net cevap vereceğim.

Monitör değiştirmeyeceğinizi söylediğiniz için; 10700K veya 10900K seçeneğine yönelebilirsiniz. 4790K ile ne yaparsanız yapın, özellikle BFV gibi oyunlarda ve 1080P'de GTX 1080 Ti için yeterli olmayacaktır.
  • 10700K ve RTX 2080 SUPER Sistem Toplama Rehberi

• amazondan 10. nesil işlemci alan var mı? i7 10700k almak istiyorum. 432 euro tutuyor. 3334 TL yani. daha ucuza satan Türk firma yok. Alsam sorunsuz gelir mi?
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    gelir neden gelmesin. daha önce sipariş vermediniz anladığım kadarıyla. adresi ingilizce karakterle yazmayı unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oldboy86

gelir neden gelmesin. daha önce sipariş vermediniz anladığım kadarıyla. adresi ingilizce karakterle yazmayı unutmayın.
    teşekkürler. daha önce amazondan çok sipariş verdim ama bilgisayar parçası vermemiştim. Türkiyedeki uçuk kaçık fiyatları görünce dedim acaba amazondan pc parçası almada bir sıkıntı mı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

teşekkürler. daha önce amazondan çok sipariş verdim ama bilgisayar parçası vermemiştim. Türkiyedeki uçuk kaçık fiyatları görünce dedim acaba amazondan pc parçası almada bir sıkıntı mı var.

Alıntıları Göster
    hayır yok.
  • INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    Senin ramler neymiş öyle :) 4400 sıralı 16 nedir?

samsung çipli bariz belli de 1.5 mu basıyorsun voltu? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oldboy86

Senin ramler neymiş öyle :) 4400 sıralı 16 nedir?

samsung çipli bariz belli de 1.5 mu basıyorsun voltu? :D
    Ram ile alakalı bilgiler burda mevcut.

15-15-15-36 4400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 4 Temmuz 2020; 0:28:1 >

• i9-10850K geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

i9-10850K geliyor.
    İntel apple için güvenlik açığı olmayan özel bir işlemci üretecek gibisinden bir haber okumuştum. Bunun onunla alakasi yok sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

İntel apple için güvenlik açığı olmayan özel bir işlemci üretecek gibisinden bir haber okumuştum. Bunun onunla alakasi yok sanirim.

Alıntıları Göster
    i9-10910’dur bahsettiğiniz işlemci. Bu yeni ortaya çıkan CPU ise “K” ibaresinden de anlaşılacağı üzere oyun ve performans odaklı geliyor denebilir. Tabii 10900K da (piyasada pek bulunamasa da) ortada varken, nasıl sonuçlar olacak merak konusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

i9-10910’dur bahsettiğiniz işlemci. Bu yeni ortaya çıkan CPU ise “K” ibaresinden de anlaşılacağı üzere oyun ve performans odaklı geliyor denebilir. Tabii 10900K da (piyasada pek bulunamasa da) ortada varken, nasıl sonuçlar olacak merak konusu.

Alıntıları Göster
    Evet dediğiniz işlemciydi. Apple için üretiliyor denince fazla önemsemedim.
    Haberide burda okumuştum Güvenlik açığı meselesinden dolayi böyle bir yola başvurduklarını düşünüyorum.https://www.donanimhaber.com/apple-a-ozel-intel-core-i9-10910-ortaya-cikti--123130
    10900k ile 10850k arasinda 100 mhz fark var.
    10900k taban fiyati şuan 560 euro ise 10850k nın taban fiyati 544 euro falan olmasi lazım geliyor.
    Fakat onlar 530 euro gibi bir fiyattan satişa koyarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 4 Temmuz 2020; 0:31:45 >

• glemrel G kullanıcısına yanıt
    Son 2-3 senedir işlemcilerdeki gelişim hızı ortada. Haswell zamanlarında duraklama dönemine girmiş gibiydi işlemci dünyası. Sizin Anakart,işlemci,ram üçlüsü 2-3 sene sonra bile satılır mı -evet satılır- , alacak kişi de her oyunu öyle ya da böyle açar ama bu üçlü şu andaki değeri görmez. 3 sene sonra adam i3 alır geçer. Zaten çekirdek sayısı artıyor biliyorsunuz. Dolar bazında bugün 10 birim paraya gidecekse 3 sene sonra 5 birime gider. o 5'in üstüne şu anda bir 3-5 daha ekleyip fıstık gibi sistemi dizebilirsiniz. Normalde konu ''cüzdan'' olunca kimsenin işine pek karışmam da bu seferlik karışmış olayım.
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.