Şimdi Ara

PHP LARAVEL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Mantığını kuramadım günlerdir hep ertelediğim konuda yardım istiyorum.
    Şimdi 1 er adet users ve friends tablolarım var.friends tablomun içinde users_1 ve users_2 tabloları var.
    users_1 i arkadaş isteğini gönderen , users_2 yi ise alıcı olarak kabul ediyorum.Buradaki amacım sayfaya giren kişi arkadaş olmadığı kişileri gösterecek.Örnek vermem gerekirse,

users_1:sisteme giren kişinin id
    users_2 users tablosunda bulunan bir kişinin id

Bunlar arkadaş olmadığı için sayfada gösterilmiycek.Tabi bunun tam terside olabilir.users_1 ve users_2 yerde değiştirebilirim.Uzun süredir bunu çözemedim.Umarım anlatabilmişimdir.Yardımlarınızı bekliyorum.

• Users tablosunun içine kullanıcı bilgilerini gir.

Friends tablosunda da arkadaş olanların id'lerini ekleyeceğin iki alan olsun.Örnek;
    id | friendId
    1 2
    1 3
    2 1
    3 1

Bu durumda 1 numaralı kullanıcı hem 2 hem de 3 numaralı kullanıcı ile arkadaş.Ama 2 ve 3 numaralı kullanıcılar arkadaş değil.Anlaşılır olması için böyle yazıyorum.Yoksa tablodaki verilerin yarısı silinebilir.Ama sistemin mantığı bu şekilde.

Veritabanı,model,controller,auth vb. hallettiğini varsayarak devam ediyorum.İd değeri 1 olan kullanıcı giriş yaptığında friends tablosunda id'si 1 olan satırlardaki friendId kısmına bakacak.Bu kısımda hangi kullanıcının id değeri yoksa onları gösterecek.
  • Hocam böyle yazılması mantıksız değil mi?1 numaralı id ye sahip kullanıcıysam 2 tane alan yerine veritabanına 4 tane alan yazıyorum.Veritabanınada yük oluyor aynı zamanda sayılar çoğaldıkça.Hemde arkadaş isteği kabul etme ve etmeme durumu da var oda friends tablosunda 0 veya 1 değerini alıyor.İsteğin kimin gönderdiğini ayırt edemem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Php Script Kurulumu Yardym..
    11 yıl önce açıldı
    Php veri programlama
    5 yıl önce açıldı
    php nuke kurulumu
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.