Şimdi Ara

Aracını 6 Ay'dan Önce Satana %10 Vergi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
312
Cevap
2
Favori
40.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
158 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Niye yuzde 10 yuzde 50 yapsinlar al satci cakal surusu azalir iyice

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorma be ülkeyi yerinden oynatacaklar .. Belki de doların yükselmesi de al-satcı tayfa yüzünden..
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Vestel kafası bu. Benden almıyorlar ise kimseden almasınlar vergiyi arttırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Alamıyoruz zaten. Kâr etmek başka bir şey, fahiş fiyat yapmak başka bir şey. Araç fiyatlarının artışı, enflasyonu falan geçiyor bu fırsatçılar yüzünden. Girecek borç artıyor. Üstelik araçların da çoğu ilanlardaki gibi temiz değil. Sıfır zaten hayal. Galeriler ve fırsatçılar, bayiden sıfır alıp satıyor.
    Tamam da kardeş demek ki alan var ki fiyatı öyle yazıyor. Sen de al, sen de fiyatı yüksek sat. Sorun ne?

• Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: innsofheaven2

Niye yuzde 10 yuzde 50 yapsinlar al satci cakal surusu azalir iyice
    Hocam neden al satcilara cakal surusu diyorsunuz. Bir mali alip satmak kotu bir sey mi?
    Ona bakarsaniz supermarket bile al satci yani.
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Acınacak halde yorumlar okuyorum
    Super market vergi veriyor eleman çalıştırıyor kira veriyor sigorta veriyor
    Ayaklı Al sat çı ne veriyor ?

Hani üretim yok ülkede diye bağırıyorlar ya
    Vatandaşının %99'u çalışma dan yorulmadan para kazanmanın derdinde
    Tabi üretim olmaz !

Simdi marketteki adam ihtiyaca uygun ticaret yapiyor.calisani kirasi stopaji vergisi bunlarin hepsini fiyata katmasi lazim.benim bu cakal surusune dahil ettigim kesim ise evde oturup sadece ilan kovaliyor piyasanin altinda cikan her araca esyay emlaga cokup sonra piyasayi yukselterek satiyor.cakal surusunden kastim o.sen hic dukkancilik yapmamissin belliki.

bunu onlara anlatazsin vatandasin maagdur oldugu yerde mantik arama!

millet kasiniyor bak buna vergi gelecek sonra herkes isyan edecen sonra diyecegizki eski halie daha iyiydi
  • quote:

Orijinalden alıntı: S1000XR

Acınacak halde yorumlar okuyorum
    Super market vergi veriyor eleman çalıştırıyor kira veriyor sigorta veriyor
    Ayaklı Al sat çı ne veriyor ?

Hani üretim yok ülkede diye bağırıyorlar ya
    Vatandaşının %99'u çalışma dan yorulmadan para kazanmanın derdinde
    Tabi üretim olmaz !
    Hocam bence de sizin yorumunuz acinacak halde. Yaninda eleman calisiyor diye ticaret yapan birini yapmayandan ayiramazsiniz. Bugun yaninda kimse calismaz yarin cok isi olur birini alir. Bugun kira odemez. Yarin 5 araba alacak parasi olur kira oder. Bunlar ile ticareti kategorize edip biri aaa pis ticaret biri iyi ticaret demek iste asil acinacak durumdur.

Araba alip satmak da calismak. Size gore yorulmak olmayabilir. Ona gore yorulmaktir vs. bu da ticaret icin bir kategorizayon olamaz. Sen yorulmuyorsun bu isi yapma sen yoruluyorsun evet bu ise devam et diyemezsiniz.

Buradaki tek sikinti vergi konusudur. Ben zaten en bastan beri vergi vermesin demedim. VErgisni versin alsin satsin dedim. Okusaydiniz gorurdunuz.

Sunu da ekleyeyim Amazonun kurulus hikayesini okuyun. Adam garajindan kitap satiyormus. Yani sizin kategorinize gore yaninda kimse calismiyor kira vermiyor. Calismadan yorulmadan para kazanma derdinde ve su anda dunyanin en zengin adami, dunyanin en cok inovasyon yapan sirketlerinden biri ama adam yorulmamis:) Bu kadar at gozluguyle bakmayin olaylara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 12 Şubat 2020; 0:20:0 >

• Sorun alabilmenin genel anlamda zorlaşması. Aslında benim de aklımdan bir iki kez alıp satmak geçiyor ama elde patlama korkusu var, işi hiç bilmiyorum. Ucuza sürekli binecek bir şey bulmak isterim ama bunlar yüzünden ucuz kalmadı. Tabii serbest piyasa, yapacak bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: PizzaMuffin

bunu onlara anlatazsin vatandasin maagdur oldugu yerde mantik arama!

millet kasiniyor bak buna vergi gelecek sonra herkes isyan edecen sonra diyecegizki eski halie daha iyiydi
    Hocam magdurluk diye bir sey yok aslinda bunu anlayamiyor kimse. Al sat demek sermaye baglamaktir bu da bir riskdir. ZAten ticaretin olayi budur.

Buradaki tek sorun eger bir ticaret yapilip para kazaniliyorsa bunun vergisinin verilip verilmedigidir. Yoksa bu adama cakal demek, sen ne bicim adamsin milleti kazikliyorsun demek, piyasayi yukseltiyor vs. demek cok sacma. Ha adama vergi kacirdigi icin suclu deniyorsa anlarim. Ama alim satm yaptigi icin cakal diyorsak bunun bir mantigi yokki.

Ha ticaret yapan varsa vergisni odesin tabiiki bundan bir sikinti yok. Vergi de konabilir, ki bence vergi konmasi al satciyi engellemez. Fiyatlarda da cok bir degisiklik olmaz.

al satci verecegi vergiyi de satis fiyatina ekleyecegi icin, fiyat artisi devam eder

konu sahibi her ne is yapiyorsa, kirasini vergisini personelini hesaplayip satis fiyatina eklemiyor mu?

sanirsin npo isletiyor bana
  • 1 seneden önce satış yasaklansın.al-sat biter
  • Bu durumda galeriler daha çok iş yapar.

• Belki adamın parası var canı sıkılıyor araba değiştiriyor. Buna da mı vergi ?
    Nereden soyacaklarını şaşırdılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: power-pc

1 seneden önce satış yasaklansın.al-sat biter
    bence araba kullanmayida yasaklasinlar hocam hem al sat biter, hem trafik kazalari biter. Super olur.

• gördümde bu kadar yalakalık görmedim arkadaş. birde cimere yazmışsın. zaten her yanımız vergi olmuş.adamın belki acil paraya ihtiyacı var hastası var boku var püsürü var.kraldan çok kralcı olmayın.
  • O vergi döner dolaşır bize girer. Ne kadar alsatçı tanıdıysam hepsi anasının gözüdür o adamlara bu tür şeyler işlemez fiyata bindirir vergi miktarını da öyle satar.. Umarım haksız çıkarım da bu düzenleme bir işe yarar...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.