Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (195. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25.795
Cevap
418
Favori
1.021.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
39. Sırada  bugün en iyi #10
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    hahaha
  • sekerburak S kullanıcısına yanıt
    Mobil uygulamadan olaylarda veya mobil uygulamadan modemin içine girip loglarda daha detaylı görürsün, Loglarda herşey var. Ara sıra sistem statusüne bile baksan düşüp düşmediğini ne kadar süredir bağlı kaldığını farkedersin. Ben hiç kopmadığım için tecrübe etmedim, Yine modemin içindeki self-test de baya detay var, bilgisayar indirip bakarsın.

Bende 8 den 2 ye aldım SNR ı atanabilir VDSL hızım 75 den 105 e çıktı,0 dada düşmedim ama biraz üstte tutmak iyi olur dedim, gürültü yoksa hat düşmüyorsa alt SNR larda daha hızlı iletişim oluyor, Keenetic de öyle tavsiye ediyor.
  • MythBuster34 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim olaylar kısmında çok terimsel şeyler yazıyor umarım anlarım. Ben 4 Aşşağı düşemiyorum snrde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayar modeme uzak. ana modem keenetic olacak. airties 5650 modemi kablosuz olarak keenetic e bağlayacağım. 5650 yi de kablo ile bilgisayara bağlayacağım.
    bir nevi mesh sistem kuracağım burda ayarları nasıl yapmam gerekiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Geliştirici yazılımda geldi bu özellik, 3.5 Alpha 4 ü yüklersen oluyor. Modem menüsünde yönetimden sistem ayarlarından yazılım tarafında geliştirici seçiyorsun çıkıyor.

Geliştirici son yazılımı 2-3 gündür test ediyorum sorun görmedim çok ihtiyaçsa yükleyebilirsin yada kararlı sürüm çıktığında yüklersin. 3.4. serisi tam test edilmiş kararlı sürümlerde SNR 0 alma yoktu. sorun çıkarsa tekrar 3.4 lü önerilen sürüme dönersin. vs

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

• yo yo Y kullanıcısına yanıt
    5650 nin Extender veya Kablosuz ISP özelliği, yada kablosuz adaptör özelliği yok. Sadece router olarak kabloyla Keenetic e bağlayabilirsin. Ama Keenetic in 4 modda çalışma özelliği ile, Keenetic i Airties a çeşit çeşit kablosuz bağlarsın. İster extender, ister kablosuz ISS, ister Kablosuz adaptör gibi pc ye ethernetle. Bu sefer de Keeentic in tam performasnını Airties 5650 ile kısıtlamış olursun.

Airties dan memnun isen idare ediyorsa, daha alt bir keentic ürün al mesela keeentic Start veya Lite, bu ürünü Kablosuz Adaptor moduna al, wps ile Airties a bağlanır ve ethernet portundan da bilgisayara bağlarsın.

Bana kalırsa merkeze Keenetic AC ürün al, tüm özelliklerini kullan. Airites da kabloyla bağlayamıyorsan uzaksa pc, emekli et. Yetmiyorsa kablosuz kapsama Keenetic City ile mesh yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MythBuster34 -- 2 Haziran 2020; 2:12:35 >
  • MythBuster34 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yükledim snr 2 düşürdüm kopma vs olmadı şuana kadar bu arada görmediğim hızı gördüm ttnet:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evi en uç noktada bile yüksek hızda (50 mBit ) internete boğmak için 2 tane Viva sipariş ettim fakat çekim alanı konusunda hiç memnun kalmadım diyebilirim. Yazının devamını okumaya üşenecek olanlar için peşinen söyleyeyim TP-LINK Archer C80, Viva'dan 5 Ghz bandında -10dBm, 2.4 Ghz bandında ise -12 dBm daha iyi sonuç verdi.

Viva da, Archer C80'de EU standartlarına uygun olarak sözde 2.4 ghz'de 20 dBm, 5 ghz'de ise 23 dBm çekim alanı sunmaktaydı.

Hikayeyi özetlemek gerekirse Viva'ların bir tanesini koridorun başına (TP-LINK Archer C80'in yanına), diğerini ise koridorun sonuna konumlandırdım. Aralarında geçici olarak kablosuz Mesh kurdum.

Koridorun ortasına denk gelen odalarda yaptığım sinyal testlerinde Archer C80 iki adet Viva'ya göre 7-10 dBm daha iyi sonuçlar verdi. Zaten bulunduğum aralıkta sinyal kalitesi iyi olduğu için bu durumu önemsemedim fakat iş Salon ve Arka odalara geldiğinde 3+1 ev için gerçekten kötüydü

Salonda Viva'ya 1 duvar 3 metre mesafedeyken aldığım sinyal 1 duvar 10 metre mesafedeki Archer C80 ile aynı çıktı (-60 dBm). Hadi Salon da neyse, Balkona çıkınca Archer'ın sinyali çok zayıflar, orada işimi görür herhalde bu sistem dedim ama balkona çıkmaz olaydım. Balkonda Viva'dan -70 dBm sinyal alırken Archer'dan -64 dBm sinyal aldım. Viva Bana 6-7 metre daha uzak olan Archer ile aynı sinyali verseydi o bile yetecekti ama -70 dBm ve yukarısında internette hız kalmadığı için bir işe yaramıyor

Sonuç olarak donanım alt yapısı ve özellik olarak TP-LINK Archer C80'den çok çok üstün olan bu cihazları istemeden de olsa iade edeceğim. 2 tane Viva bir tane Archer C80'in hakkından gelemiyorsa bir tüketici olarak yapabileceğim tek şey iade

Bu arada merak edenler için Mesh sisteminin harika olduğunu söyleyebilirim. AP'ler arası geçiş hızı DSG vites geçişi ile yarışır. Özellikle Discord'da denemeler yaptım, geçiş kısmında kayda değmeyecek kadar az kayıp oluyor. Mesh konusunda tek beğenmediğim nokta daha iyi sinyal aldığı bir AP'e hemen bağlanmaması oldu. Sinyal seviyesi -65 dBm ve üzerine çıkınca aksiyon alıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yally34 -- 2 Haziran 2020; 4:25:41 >

• FastegL F kullanıcısına yanıt
    Alpha 4 kullanıyorum herhangi bir sorun ile karşılaşmadım kullanabilirsin.
  • deniz_sea kullanıcısına yanıt
    Hocam bu işlemi Webdav üzerinden yapmana gerek yok TVBOX cihazın destekliyorsa aşağıdaki makaledeki gibi çok daha hızlı yapabilirsin.

• yally34 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam nerden aldınız bide iade kabul ettiklerinde bilgi verirmisiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Üstad selam, lafım meclisten dışarı ama ben genellikle hesabı yeni açıp ilk yorumu bir ürünü karalama yazısı yazan profillere pek güvenmiyorum. Genellikle bu tarz profiller ortaya aslı astarı olmayan bombalar bırakıp çekip gidiyor cevap veriyorsun geri dönüş bile yapmıyor DM den yürüyorsun hani yardımcı olalım diye geri dönüş yok neden biliyor musun? Çünkü daha hesabı dün açmış birisi bir ürüne sallıyorsa yada pof pofluyorsa o hesap Fake hesap oluyor Fake hesabı açan arkadaşda çok kullanmadığı için şifresini unutuyor birdaha hesaba giremiyor cevap vermeye baştada belirttim ya sözüm meclisten dışarı diye sakın üstüne alınma , yaptığın yorum kullandığın emojiler tarzın tam bir kıdemli forum yazarları tarzında ama hesap dün açılmış biraz işgillenmedim değil.

Her neyse gelelim konumuza bu yazdıklarını bize ekran görüntüleri ile hatta ve hatta videolu şekilde paylaşabilir misin? burada yardımcı olmaya çalışalım sana diyelimki anteni şöyle yap ürünü şuraya koy vs. vs. ben açıkçası çok merak ettim iki viva nasıl bir C80 etmiyormuş.

He bu yazıyı yazarken işkembeyi kübradan sallayarak yazmadım ben viva kullanan biri olarak yazıyorum....

• quote:

Orijinalden alıntı: yally34

Evi en uç noktada bile yüksek hızda (50 mBit ) internete boğmak için 2 tane Viva sipariş ettim fakat çekim alanı konusunda hiç memnun kalmadım diyebilirim. Yazının devamını okumaya üşenecek olanlar için peşinen söyleyeyim TP-LINK Archer C80, Viva'dan 5 Ghz bandında -10dBm, 2.4 Ghz bandında ise -12 dBm daha iyi sonuç verdi.

Viva da, Archer C80'de EU standartlarına uygun olarak sözde 2.4 ghz'de 20 dBm, 5 ghz'de ise 23 dBm çekim alanı sunmaktaydı.

Hikayeyi özetlemek gerekirse Viva'ların bir tanesini koridorun başına (TP-LINK Archer C80'in yanına), diğerini ise koridorun sonuna konumlandırdım. Aralarında geçici olarak kablosuz Mesh kurdum.

Koridorun ortasına denk gelen odalarda yaptığım sinyal testlerinde Archer C80 iki adet Viva'ya göre 7-10 dBm daha iyi sonuçlar verdi. Zaten bulunduğum aralıkta sinyal kalitesi iyi olduğu için bu durumu önemsemedim fakat iş Salon ve Arka odalara geldiğinde 3+1 ev için gerçekten kötüydü

Salonda Viva'ya 1 duvar 3 metre mesafedeyken aldığım sinyal 1 duvar 10 metre mesafedeki Archer C80 ile aynı çıktı (-60 dBm). Hadi Salon da neyse, Balkona çıkınca Archer'ın sinyali çok zayıflar, orada işimi görür herhalde bu sistem dedim ama balkona çıkmaz olaydım. Balkonda Viva'dan -70 dBm sinyal alırken Archer'dan -64 dBm sinyal aldım. Viva Bana 6-7 metre daha uzak olan Archer ile aynı sinyali verseydi o bile yetecekti ama -70 dBm ve yukarısında internette hız kalmadığı için bir işe yaramıyor

Sonuç olarak donanım alt yapısı ve özellik olarak TP-LINK Archer C80'den çok çok üstün olan bu cihazları istemeden de olsa iade edeceğim. 2 tane Viva bir tane Archer C80'in hakkından gelemiyorsa bir tüketici olarak yapabileceğim tek şey iade

Bu arada merak edenler için Mesh sisteminin harika olduğunu söyleyebilirim. AP'ler arası geçiş hızı DSG vites geçişi ile yarışır. Özellikle Discord'da denemeler yaptım, geçiş kısmında kayda değmeyecek kadar az kayıp oluyor. Mesh konusunda tek beğenmediğim nokta daha iyi sinyal aldığı bir AP'e hemen bağlanmaması oldu. Sinyal seviyesi -65 dBm ve üzerine çıkınca aksiyon alıyor sanırım.
    Baksen
    Gerçekten çok acemsiiiiinn becerememişsin bu işi. Bir dahaki sefer daha iyi çalış.

3.5 sersinde çok güzel yenilikler var, Alpha 4 de cihazların 2,4 mü 5 mi yada iki frekansla mı çalışacağına menüden karar verebiliyorsun, ayrı ayrı SSID verip cihazlarla uğraşma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MythBuster34 -- 2 Haziran 2020; 10:29:9 >
  • Merhaba;

bende aranıza Keenetic Omni DSL N300 2x5dBi alarak katıldım, 2 sorum olacak;

1.si garanti 2 yıl ama ilk sayfada 3 yıl olarak 1 yıl daha uzatma çalışmıyor direk sitesine yönlendiriyor bu uzatma olayı bittimi?

2.si de evde 40mbps bağlantı almama rağmen 3 kişi pubg oynayamıyoruz, benim cihaz acaip donuyor oyunda bunun bir çözümü var mı? ayarlardan bir değşiklik yapılabilir mi ? guest ağı yaratıp ordan bağlansam sorun çözülür mü?

iyi forumlar
  • LeonEyes L kullanıcısına yanıt
    Baktım ben garanti sayfasına, çalışıyor

Account.keenetic.com yazıyorsun tarayıcıda giriyor. garanti normalde 3 yıl kayıt yaparsan +1 yıl kampanya, kampanya devam ediyor Haziran da da görünüyor

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

3 kişi derken aynı evde mi üç kişi, sadece sen mi donuyorsun? evde torrent vs açık mı?

1. Torrent için Intellqos u sistem bileşenelrinden indir ve aktif et.
    2. Sorunlu olan bilgisayara7telefona sabit internet bant genişliği tanımla. indirme 15 yükleme 2-3 gibi. internet hızına göre.
    3. Kablosuz 2,4 frekansı komşularla çakışabilir, çok gürültülüyse etrafın bu esnada modem daha temiz bir banda geçerken frekansı kısa süre kesip tarama yapar. oto olan taramayı kanal 12-13 gibi sabit bir banda al veya bu tarama işlemini senin belirlediğin saat peryolarında yapmasını sağla.
    4. Evin küçük ve çekim alanın oldukça yeterliyse, komşularla çakışmaması ve bu nedene tarama yapmaması için kablosuz gücü biraz azaltabilirisn, bu durumda 3. maddeyi yapmana gerek yok.

Bu işlemlerin nasıl yapılacağı ile ilgili destek sayfalarında makaleler var, kelimeleri giriyorsun çıkıyor
    help.keenetic.com
    Keenetic
    https://help.keenetic.com/hc/tr

mesela, intellqoes için

• Muhterem Bey M kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, yazdığım yorumu dikkatlice okursanız Archer C80 hakkında bir güzelleme yapmadığımı, donanım olarak Keenetic'in pek de yakınından geçemediğini (3x3:3 özelliği hariç) yazdığımı görürsünüz. Üyeliğin yeni olmasının sebebi diğer hesaba bir türlü giriş yapamıyor oluşum. Giriş yapamadığım hesabıma burdan bakabilirsin.

Router'ın konum ile ilgili bir sorunu olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Testleri yaparken kullandığım cihaz MacBookPro Mid 2015. Archer ile aynı konumda çok defa denedim. Sanıyorum Archer'ın antenleri 6 dBi, Keenetic ise zaten 5 dBi diye belirtmiş. Ayrıca Keenetic'in Firmware dosyasını Binwalk aracılığı ile Extract ettiğimde MTK driverlarının kullandığı SingleSKU (etc/wlan altındalar) dosyasında çok iyi değerler görmediğimi de belirteyim. Yazılım kısmında emin olmamakla birlikte bir kısıtlaması olduğu da belli.

Yukarıda başka bir arkadaş iade kısmını sormuş. Ürünleri Hepsiburadadan aldım ve iade konusunda bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Vakit bulursam video olmasa bile ekran görüntüleri ile yazdıklarımı destekleyebilirim.

Gerçekten olacak iş deği, ben de bir arkadaşıma Viva aldırdım TP-Link in aptal cihazını çöpe attı. Kusura bakma ama beyinsiz dev gibi toplama cihazlar yapıyor, bir modelden memnun olmayanı yıllarca süründükten sonra bu yeniyi daha güçlüyü al diyor adamlar aynı sorunları orada da yaşıyor, böyle bir döngülü düzen sürekli çer çöp ürün çıkarıyor, hepsinde aynı berbat yazılım. insanlar artık kanıksamış kaliteisliği. Keenetic ile farklı bir boyut kazandı modeme router bakış...

CE de wifi yayını yapan iki cihaz nasıl bir c80 e denk gelmez o da keenetic gib donanımı bu kadar harika kullanırken, yazılımda wifi becerileri seçenekleri o kadar iyi iken, ben başka görmedim. Extra DSL OmniDSL Extra router denemiş biri olarak, geçmiş de TP-Link zyxel asus de denemiş bir olarak, çok arkadaşımdan tplink hikayeleri ve Keenetic memnuniyeti bilen biri olarak

Bu kadar önemli bir iddiayı ki 3 oda bir salonda iki Viva cihaz çekmemiş ki, biri bile fazla gelir o eve. , Keenetic serivse de sormuş olman gerekir, bize o detayları da atabilir misin? ne demişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetbulut115 -- 2 Haziran 2020; 13:57:59 >

• ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    Hocam TP-LINK konusunda dediklerinize ben de katılıyorum. Ürettiği cihazlarda donanım yok, yazılım yok. Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, Viva evimde çekmiyor demiyorum. Evin ortasına konumlandırsam her yerden ulaşılabilir olur muhtemelen ama düşük dBm değeri yüzünden internette hız kalmıyor. Archer C80 ile birebir kapıştırdığımda -10 dBm daha az sinyal gücü sunuyor bu cihazlar.

Kesinlikle yazılım konusunda Keenetic'e bayıldım ve zaten hala iade etmemiş olmamın sebebi de yazılımın güzelliği. Diğer modeller nasıldır bilmiyorum ama Viva çekim konusunda beni üzdü. Akşama doğru ekran görüntüleri atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yally34 -- 2 Haziran 2020; 14:57:8 >
  • ahmetbulut115 A kullanıcısına yanıt
    dediğiniz şekilde yeni account oluşturup kaydettim 4 yıl verdi teşekkürler :)

evet aynı evde 3 kişi keneetic modemden bağlantı sağlıyoruz, hiçbirşey açık değil sadece internet kullanıyoruz. 3 de cep telefonu.

diğerlerinde sıkıntı olduğunu söylemediler bende bakmadım açıkcası ama bende sıkıntı çok büyük baya bir lag oluyor 3-4sn kadar oyunda 3 kişi girildiğinde.

akşam eve geçince tavsiyelerinizi deneyeceğim,teşekkürler bilgi için.
  • 
Sayfa: önceki 193194195196197
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.