Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1330. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: karakabus_ , nortech32 , stickers Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 6 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
26.641
Cevap
428
Favori
1.072.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
48. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 13281329133013311332
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kardeşim tüm tarifleri yaptım zaten ama olmuyor olmayan şeyi oldu tamam mı diyeyim   Neyse bak nokta tarifte yapıyormuşuz dimi 

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

@haykoatmaca @tayaydin @KYTECHNGAMING @mito1172

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Bende de hp p1102w var yazıcı olarak. Wifi ile KN-2112 ye bağlı. Yazıcı ip adresi sabit. Bir de yazıcı özelliklerinden bağlantı noktasını wds yerine yazıcı ip adresi seçtim. Bu şekilde sorunsuz kullanıyorum. Wds seçili olunca saçmaladığı oluyor. Bilginiz olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt
    3.8.7 sürümü. IntelliQoS açık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -Rango- kullanıcısına yanıt
    Swap oluşturmanızı tavsiye edebilirim.
    Cihaz donanımı intelliqos için artık düşük geliyordur.

• ByAdmin kullanıcısına yanıt

Mevcut cihazınızdaki ayarları cihazın menüsünden Sistem Ayarları - startup-config dosyasını export edin önce. Ve bir editör ile açın. İçindeki "known host" olan satırlarları ve "ip dhcp host" satırlarını diğer yükleyeceğiniz cihazın startup-config dosyasına uygun olan yere yapıştırın.

!

ip hotspot

altında bulunanlarda gerekli izin veya öncelik verdikleriniz. Onları da yaptıysanız alabilirsiniz.

Ancak bunu dikkatli yapın hatalı yere koyarsanız açılmayabilir cihaz ve resetlemek durumunda kalırsınız. Sadece bunlar değil tüm ağ ve şifreler vs'de aktarılıyor.

Ama herşeyden önce iki cihazda da aynı sürümler ve bileşenler olsun ki kafanız karışmasın derim.

En son kullanacağınız cihaza düzenlediğiniz dosyayı değiştir diyip yükleyin aynı menüden.

Ben hala bunca özellik desteğine rağmen cihazlar arası transfer neden yok Keenetic'te anlamıyorum. Mesela FritzBox'ta o kadar basit ki. Dosyayı export edip import ediyorsunuz bitti gitti. Alt-Üst sürümmüş cihaz farkıymış vs derdi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 16 Ağustos 2025; 19:34:16 >

• Selamlar,

Tanılama kısmında bazen bunları görüyorum. Nedendir acep ? Bileşenlerde "IKEv1/IPsec ve IKEv2/IPsec VPN sunucular" yüklü ama "IKEv1/IPsec ve IKEv2/IPsec VPN istemciler" yüklü değil. Bundan olabilir mi ? Sanki Zapret kurulumu sonrası başladı ama emin değilim.

@KYTECHNGAMING

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 16 Ağustos 2025; 19:40:48 >

• gps.navigation kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar, bu betik benim için gerçekten bir nimet gibi, tek tıkla her şeyi halledecek. GPT'ye içeriğini attım, zararlı bir şey olmadığını söyledi ama yine de buradaki işin ehli arkadaşlara danışmak istiyorum.

Keenetic Giga'ya bu betik aracılığıyla Zapret'i kurmayı planlıyorum. Betikte bir sıkıntı var mı, kontrol eden oldu mu? Tüm ev ağına kurulacağı için, tüm ailenin hesapları riske girmesin sonra. :)

• Solivagus S kullanıcısına yanıt

Hiç bir sıkıntı yok 👍 Zaten açık kaynak kodlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 16 Ağustos 2025; 21:4:49 >

Teşekkür ederim.

• Evimde keenetic titan kn 1811 ile yazlığımda keenetic starter kn 1112 cihazım var. Bu iki rooterı internet çıkışları ayrı olmak kaydıyla rootera bağlı cihazları görmek veri almak ve media cihazlarından video oynatmak amacıyla aynı ağdaymış gibi birbirine bağlayabilir miyim? İki rooter da kendi internetleri üzerinden erişime devam edecek (tam bir VPN işlemi olmayacak) şekilde yapmak istiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mirac53 kullanıcısına yanıt

Genelde VPN kısaltması yasakları aşmak yada ücretli sağlayıcılardan abonelik almak olarak anlaşılıyor.

VPN - Sanal özel ağ demektir ve yapmak istediğiniz işlem 2 cihazınız arasında sanal özel ağ bağlantısı yapmak. Tam bir VPN işlemi yani. Örneğin şirketler 2 ofisini internet üzerinden (Her ofisin kendi interneti var) VPN ile birbirine bağlar ve veri transferi yapar. Diğer cihazın internetini kullanması yada kullanmaması da yapılandırmaya bağlıdır.

Wireguard, OpenVPN yada ZeroTier ile VPN sunucu ve istemci olarak 2 cihazı birbirine bağlayabilirsiniz. Keenetic web sitesinde bunlar için makaleler mevcut.

Eğer Router'lara bağlı harici diskler size yeterli oluyorsa WebDAV özelliğini aktif edip uzaktan erişebilir ve media oynatabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 16 Ağustos 2025; 23:40:7 >
  • mcgoktug kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Webdav yeterli olmuyor. Daha önce sstp üzerinden bağlantı gerçekleştirdim ama video oynatmada istediğim performansı alamadım. Bu vpn üzerinden internet çıkışlarını ayıramadım. ikev2 vpni bir türlü kuramadım tahminim superonline cgn ip havuzu kullanması nedeniyle. Wireguard ı denemedim hiç onu deneyeyim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

ddns edin kendine. iki router'a iki farklı hostname tanımla. sonra da wireguard'ı yapılandır ve peer to peer çalışan bir vpn kullanmaya başla. kulağa hoş geliyor.  

Anladığım kadarı ile iki farklı lokasyondaki Keenetic'i birbiri ile konuşturmak istiyorsunuz. Evet yapabilirsiniz..wireguard ile de gayet güzel olur. Fakat bir nokta var. İki taraftan biri sabit ip'li olmalı.

Yüklü olsada kullanmıyorsanız log a düşmemesi gerek mantıken.

• Keenetic Kararlı Sürüm'de QOS ayarlarına otomatik olarak %10'luk bir limit koymuş gibi görünüyor. Hızım 200/20 iken, QOS'ta herhangi bir rakam yazılmadığında 195/19.5 hız alıyorum. QOS ayarlarına 200/20 yazınca ise speedtest sonuçlarında hız 180/18.33'e düşüyor. Birkaç kez test ettim ve evrensel olarak bufferbloat için hat değerinin %10'u kadar sınır koyulması öneriliyor. Anlaşılan Keenetic bunu benimsemiş, girilen rakama arka planda %10 hız sınırı ekliyor. Pratik kullanım için iyi olmuş aslında.

Buldum sorunu. İlk aldığım zaman yazlıktaki sunucuyu bağlamıştım. Sonra Wireguard yapınca onu unutmuşum 😅 Bağlanmayı deniyormuş meğer.

bilgilendirme için teşekkür ederim. sabit ip malesef yok. sabit ip olmadan bu işlemi wireguard veya farklı bir protokol ile yapmam mümkün mü?

• 
Sayfa: önceki 13281329133013311332
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.