Şimdi Ara

En stabil sürüm ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar win 10 en stabil sürüm hangisi 1607 1703 1709 yada yeni çıkacak olan mı ? Hangisini önerirsiniz ? Pc de ssd yok diğer parçalar gayet iyi laptop kullanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bende de ssd falan yok, dell 7559 kullanıyorum, windows 10 home 1709 gayet stabil, hızlı da ayrıca.benden de kaynaklı olabilir temiz kullanırım boş programları falan tutmam sistemde

Orijinalden alıntı: Younes Belhanda

bende de ssd falan yok, dell 7559 kullanıyorum, windows 10 home 1709 gayet stabil, hızlı da ayrıca.benden de kaynaklı olabilir temiz kullanırım boş programları falan tutmam sistemde
    Senin harddisk 7200 rpm dir ondan sorun yoktur sende. Bugün 1607 yi indirip formatladım pc mükemmel şuanda yağ gibi akıyor fan sesi yarı yarıya düştü şarjı daha iyi gidiyor artık dahada güncellemem zaten ne zaman güncelleme gelse hep format atmak gerektiriyor stabil kullanım için o yüzden gerek yok. Microsoft bir iki saçma eklenti ekledi diye formatlamanın manası yok bence.

Güncellemeler geldikten sonra bir kaç ayar çekmeniz gerek sonra sistem eski hızına kavuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 20 Nisan 2018; 18:53:23 >

Orijinalden alıntı: Guest-B2B7A0AF7

Hocam Windows 10 her sürümü gayet stabil fakat ssd olmadan zor çünkü W10 HDD'yi aşırı zorluyor.

Güncellemeler geldikten sonra bir kaç ayar çekmeniz gerek sonra sistem eski hızına kavuşuyor.
    Bunlar hep üreticilerin para gözlü olmasından. Asus windows 10 dan başka sürüme driver vermiyor hadi onu geçtim 5400rpm hdd varsa windows 10 ölü gibi çalışıyor madem 5400 hdd taktın asus efendi o zaman driveri ver bizde win 7 8 bişey kuralım yada ssd yi mecburi tak. İlla düzgün kullanmak için dünya para verecez ssd tak hdd gitti ikisini tak bu seferde cd sürücüsü gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Bunlar hep üreticilerin para gözlü olmasından. Asus windows 10 dan başka sürüme driver vermiyor hadi onu geçtim 5400rpm hdd varsa windows 10 ölü gibi çalışıyor madem 5400 hdd taktın asus efendi o zaman driveri ver bizde win 7 8 bişey kuralım yada ssd yi mecburi tak. İlla düzgün kullanmak için dünya para verecez ssd tak hdd gitti ikisini tak bu seferde cd sürücüsü gitti

Alıntıları Göster
    Bendede samsung rv510 var hocam bu çok zorlu oluyor eski makinada sıkıntılar çekebiliyorum.

SSD alsam mı diyorumda değmez abi gerek yok yeni makinaya alırım daha iyi diyorum.

• her zaman en güncel sürüm

8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cogo PRENS

her zaman en güncel sürüm
    Senin bilinçli eskitme hakkın bir bilgin yok sanırım

O zaman 1 gb ramli pc ye windows 10 kuralım madem en iyisi en günceli.

Orijinalden alıntı: cryptocavern

Böylelerine gülüyorum artık Sanırsın microsoft hayrına çalışıyor
    Anlamadım ?

1803 te düzeltilmiş mouse hareketleri yağ gibi akıyor

herhangi bir bug a da rastlamadım şu anlık iyi

sadece gelen saydamlık özelliği çok kalitesiz gibi görünüyor bu sebepten kapattım

oyun oynayanlar cortanayı kapatmayı unutmasın girdi gecikmesi yaşatır

ve aynı şekilde xbox u da kapatın

Orijinalden alıntı: kablam

yeni çıkan 1803 sürüm de 1709 da olan csgo daki m_rawinput 0 sıkıntısı

1803 te düzeltilmiş mouse hareketleri yağ gibi akıyor

herhangi bir bug a da rastlamadım şu anlık iyi

sadece gelen saydamlık özelliği çok kalitesiz gibi görünüyor bu sebepten kapattım

oyun oynayanlar cortanayı kapatmayı unutmasın girdi gecikmesi yaşatır

ve aynı şekilde xbox u da kapatın
    Sen cortanayı nasıl kapattın regeditten mi yok yerel gruptan mı ?

Sen cortanayı nasıl kapattın regeditten mi yok yerel gruptan mı ?

Alıntıları Göster
    regedit ve bulut araması da kapalı

gömülü olduğu için komple kaldırmak istediğimiz de kök dosyalara zarar verebileceği için sıkıntı çıkabilir

windows varsa yoksa kendi çıkarları uğruna kullanıcıya 'bunu yükledim kullanacaksın' dayatması yapıyor ileride microsoftun bu sebepten ötürü başı çok ağrıyacak buraya yazıyorum

bir özellik getirdiysen kullanıcı seçmeli olucak markete koyucaksın dileyen kullanıcı yükleyecek sonuçta bu tip özellikler hep 3.parti uygulama olarak bilinir

kök uygulaması olarak yapılsa da kararlı olucak deneme sürümü gibi tüm dünyaya bir an da yaymayacaksın şimdiye kadar getirdiği her özelliğin altın da bir hata geldiği aşikar

sitem ediyorum ama bunların hepsi malesef gerçek

neredeyse oyunların tümü windows a uyarlanıyor ve microsoft bunun farkında sistemi optimize etmesi kararlı çalıştırması microsoftun görevi

getirdikleri özelliklerin hepsi şimdiye dek oyunlar da input lag a neden oldu

zaten sistem bileşenlerinin uyumlu çalışması için dört takla atan kullanıcı şimdi de işletim sistemiyle başı dertte

bir çok oyuncu windows 10 1709 güncellemesindeki hatalar ve buglardan ötürü ayarlarını değiştirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: kablam

regedit ve bulut araması da kapalı

gömülü olduğu için komple kaldırmak istediğimiz de kök dosyalara zarar verebileceği için sıkıntı çıkabilir

windows varsa yoksa kendi çıkarları uğruna kullanıcıya 'bunu yükledim kullanacaksın' dayatması yapıyor ileride microsoftun bu sebepten ötürü başı çok ağrıyacak buraya yazıyorum

bir özellik getirdiysen kullanıcı seçmeli olucak markete koyucaksın dileyen kullanıcı yükleyecek sonuçta bu tip özellikler hep 3.parti uygulama olarak bilinir

kök uygulaması olarak yapılsa da kararlı olucak deneme sürümü gibi tüm dünyaya bir an da yaymayacaksın şimdiye kadar getirdiği her özelliğin altın da bir hata geldiği aşikar

sitem ediyorum ama bunların hepsi malesef gerçek

neredeyse oyunların tümü windows a uyarlanıyor ve microsoft bunun farkında sistemi optimize etmesi kararlı çalıştırması microsoftun görevi

getirdikleri özelliklerin hepsi şimdiye dek oyunlar da input lag a neden oldu

zaten sistem bileşenlerinin uyumlu çalışması için dört takla atan kullanıcı şimdi de işletim sistemiyle başı dertte

bir çok oyuncu windows 10 1709 güncellemesindeki hatalar ve buglardan ötürü ayarlarını değiştirdi

Alıntıları Göster
    Regeditten nasıl kapattın home kullanıyorum. İnternette adam reg dosyası vermiş ama hatalı olmuyor hata veriyor sen nasıl kapattın anlatabilirmisin

• quote:

Regeditten nasıl kapattın home kullanıyorum. İnternette adam reg dosyası vermiş ama hatalı olmuyor hata veriyor sen nasıl kapattın anlatabilirmisin

Alıntıları Göster
    bunun için dword oluşturman gerek kendiniz el ile yapabilirsiniz

çalıştıra regedit yazın açın

daha sonra bu yolları izleyin HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\

windows klasörünün üzerine sağ tıklayın ardından 'yeni' sonra anahtara tıklayın en alta yeni klasör gelecektir klasörün adını Windows Search olarak değiştirin

ardından Windows Search klasörüne sağ tıklayın ve yeni deyin oradan DWORD 32 bit seçeneğine tıklayın

sağ tarafa yeni değer yazan bir değer gelecektir o yeni değerin adını ise AllowCortana olarak değiştirin (Windows Search dahil bütün dosya ismi değişikliklerini hatasız yapın aksi takdirde geçersiz olur)

sonra okeyleyin artık AllowCortana isminde bir değerimiz var ve ona çift tıklayın
    değer verisi kısmı 1 ise 0 ile değiştirin (muhtemelen zaten 0 dır öyle kalsın)

ondan sonra yine çalıştıra gpedit.msc yazın ve bilgisayar yapılandırması seçenekleri arasından yönetim şablonlarına çift tıklayın

windows bileşenlerine gelin ve ara ya tıklayın

sağ tarafata cortanaya izin ver adlı bir işlem var ona çift tıklayın ve devre dışı bırakın uygula deyip çıkın

sistemi reboot layın
    bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kablam -- 1 Mayıs 2018; 16:9:23 >

• Bak işte sıkıntı orda yerel grup bende yok home sürümlerinde yok bu pro da var bana sadece regeditten kapatma yöntemi lazım

Bak işte sıkıntı orda yerel grup bende yok home sürümlerinde yok bu pro da var bana sadece regeditten kapatma yöntemi lazım
    hocam ilk anlattığım kısım yani dword kısmı home da var sizin dediğiniz regedit yöntemi bu dword yöntemi işte bunu yaparak siz cortanaya bu şekilde müdahale etmiş sayılıyorsunuz

ikinci kısım ise sadece pro da olabilir (home sürümde hiç kontrol etmedim) pro kullananlar da yararlanmış olur diye genel olarak yazmış oldum
    sırasıyla yaparsanız bulabilirsiniz

zaten siz klasör oluşturacaksınız dword olarak ben size bulun demiyorum yapın diyorum

hatta linki bile varmış buyrun

https://www.howtogeek.com/265027/how-to-disable-cortana-in-windows-10/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kablam -- 1 Mayıs 2018; 17:58:59 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.