Şimdi Ara

Hukuk Düşünenlere (Son Sınıfta Okuyandan Özel Bilgiler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
8
Favori
3.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar öncelikle sınav sonuçları açıklandı umarım istediğiniz sonuçları elde etmişsinizdir.

Yıllardır bu forumdayım ve bu sayfayı takip ederim geçmişte bizde aynı süreçleri yaşadık o yüzden bir nebze de olsa hukuk okumak isteyen arkadaşlara özellikle ANKARA ve çevresi fakülteler nezdinde yardımcı olabilirim.

Malum son 2 yılda hukuk için belli bir limit getirildi (150k) ve kontenjanlar %10-30 arası azaldı. Bu sebeple bu yıl ki sınavın dengesini de gözetecek olursak 2010 tm-2 seviyesine denk bir durumda olduğunu kavrayabiliriz.

Öncelikle hukuk okumak isteyenler sayısal ders görmeyi unutsunlar ama bu demek değil ki sayısal yatkınlığı olanlar hukuk okuyamaz aksine sayısal mantık kuranlar daha da rahat bu fakülteyi bitirirler. Buna rağmen tüm hayatı boyunca durmaksızın kitap,makale ve bunun gibi düzyazı okuyan kişilerde bu fakülteye önde başlarlar.

Bu fakültede okumayı düşünüyorsanız ders ve fakülte zorluğuna geçebiliriz. Öncelikle Ankara fakülteleri belli sistemlere sahiptir. Örneğin Ankara hukuk yıllık geçme notu 60,Gazi dönemlik çan sistemi(en rahatı),Hacettepe dönemlik,YBÜ dönemlik+hazırlık gibi sıralayabilriz.

1) Ankara Hukuk: Malumun ilamı bu fakülte TR'nin kuşkusuz en iyilerindendir. Sıralaması da son yıllarda tepeye çıkan bunun sebebi ise azalan %20 civarında kontenjanıdır.4k civarında seyreden fakülteyi İST-hukuk ile birlikte düşünmelisiniz.Hangisini tercih etmeliyimin sorusu ise HAKİM-SAVCI olmak,avukat olmak,şehir faktörü,ders geçme zorluğu gibi sorularla cevap bulabilir. Özellikle ANK-hukuk hakim-savcı sınavında TR'de 1. sıradadır.Bunun sebebi de hocalarının bu sınavın sorularını hazırlamada ki katkısı,merkez de oluşu vb. Bununla birlikte TR'de ki en zor devlet hukuk fakültelerinde de başı çekmektedir.Yıllık sistemi ve akademi kadrosuyla bir adım önde gözükebilmektedir.Bununla birlikte bir İstanbul değildir şehir olarak bunu bilerek gelmelisiniz.Yurt,ev,apart bulabilirsiniz ve İstanbula göre daha makul bir ücretle barınabilirsiniz.

2) Hacettepe Hukuk: Yeni(2012) açılmış bir fakülte olmasına rağmen öğrenciye aç bir kadro,mevcut kontenjanıyla diğer hukuk fakültelerine göre daha rahat katılımın sağlandığı bir fakültedir. Bu fakülte Ankara hukuktan sonra İstanbul hukukla kıyasen aynı seviyede yer almaktadır.Yeni olmasının avantajları olduğu kadar dezavantajları da vardır.Yeni yapılan bir binası,yeni oturan bir kadrosu ve kürsüsüne bağlı zorlayan hocaları vardır.Elbette bir İstanbul-hukuk kadar köklü olmasa da gelişmekte olan ve Hacettepe yerleşkesiyle Ankara-hukuk'u sollayan bir fakültedir.Özellikle eğlence,gezme,kız isteyenlerin mutlaka tercih etmesi gereken bir yerdir.Ankara'da bol bol ders çalışırsınız.Burada hem çalışır hem eğlenirsiniz.Ayrıca İstanbul istiyorum o daha yüksek diyenlereyse tabii ki daha yüksek ve köklü şöyle düşünün birinin kontenjanı bir diğerinin 3 katı ve sıralamalar birbirine yakın eğer Hacettepe de aynı kontenjana sahip olsaydı Gaziden geride olması kaçınılmaz olurdu.

3) Gazi Hukuk: Ankara'nın en köklü 2.hukuk fakültesidir. Bunların içinde yatarak okul bitirebileceğiniz çanın uygulandığı ANKARA-hukuk'ta öğrencilerin yırtınarak 60 alıp geçtiği dersten sizin 30-40 ile geçebilmeniz ve duruma göre ortalama yapabildiğiniz bir fakültedir. Bunu eleştirmek için söylemiyorum gayet güzel ve eğlencelidir. Gerçi okulun geçmişinden gelen bir Reislik mazisi olsa da bu sizi pek etkilemez eğlenmenize bakabilirsiniz.Bu okulda Hakim-Savcı sınavlarında başarılıdır.Gerçi son yıllarda biraz düşse de gayet iyi konumdadır.Mevkisi itibariyle Bahçelievler civarına yakın olan fakülte eğlence merkezlerine yakındır. Sabancı kız yurdu hemen yakınlarındadır.Akademik kadrosu da gayet iyidir.Devam sorunu yoktur.Tercih edilesiler de en önlerde gelmelidir. Şöyle ki öğrenci ben liseyi yatarak bitirdim ünide de eğlenip son hafta ders çalışırım diyorsa Ankara tutsa bile buraya gitmelidir.Olur da ANK-İST-HACETTEPE tarzı yerlere giderse okulu uzatmakla kalmaz zor zamanlar geçirebilir benden söylemesi. :)

4) Yıldırım Beyazıt Hukuk: Bir diğer yeni hukuk fakültemiz de YBÜ'dür. Diğerlerine nazaran akademik kadrosu daha ortalama olan bir fakültedir.Devam zorunluluğu bulunan buna mukabil zorunlu hazırlığı bulunan ve bitmedi fakültesi ANKARA kuzeylerine taşınan bu okul elbette tercih edilebilmelidir. Tabii ki diğerlerinden sonra ama yine de ANKARA'da olması kendisini etkili kılabilmektedir.Hakim-Savcı başarısı hakkında net bilgim olmamakla birlikte bu sıralamaya yakın olanların illa Ankara sevdası varsa elbette okuyabileceği bir fakültedir.

5) Özel Üniversiteler (Bunu daha sonra düzenleyeceğim,istek olursa)

6) Kırıkkale Hukuk: Ankara'ya 70km (50dk) uzaklıkta olan hukuk fakültesi son dönemlerde hakim-savcı sınavlarında ki başarısıyla göze çarpıyor. Yeni kadrosuyla ve mevcut sistemiyle tercih edilebilir bir fakültedir. Özellikle birçok hoca ve öğrencisi Ankara üniversiteleriyle birlikte ders vermektedir. Olurda Selçuk hukuk tutturanlar varsa kıyasen buraya gidebilir.Çünkü Selçuk isteyenler en az 5 yıl en çok artık 7 yılı düşünsünler.Buna rağmen burada bağıl değerlendirme(kısmi çan) ve sınav başarısıyla bu fakülteyi tercih edebilirsiniz.Bir nevi Ankara'nın kuytu köşede ki okuludur. Sabah trafiğinde Hacettepe'ye göre daha hızlı ulaşılabilir.

Ders içerikleri: İlk yıl için yök dersleri(mevcut lise müfredatı) + belli başlı temel hukuk dersleri görürsünüz. En zorlayanı kısmen Anayasa kısmen Medeni hukuktur. Bu dersler bir nevi temeldir. Başlarda zorlansanız da okulun ilerleyen yıllarında en basit gelen derslerdir.

İkinci yıl: Hukuk dersleri + yan dal hukuk dersleri(sosyoloji,felsefe,kamu vb.) Bu sene 1'e göre biraz daha hukuk kıvamı artan bir yıl olduğundan daha da zor geçer ama sisteminizi kurduysanız halledersiniz.

Üçüncü yıl: Hukuk dersleri yoğunluğunu arttırmıştır. Alttan da dersleriniz varsa en zor yılınız olur. Özellikle ticaret ve usul en yoğun derslerdendir. Kazasız geçerseniz son seneye rahat girme imkanınız olur.

Dördüncü yıl: En fazla dersin olduğu yıldır. Buna rağmen fazla ders olması iyidir çabuk biter. Belli başlı dersler vardır icra,cmk,ulus özel gibi dersleri çalışarak hallederseniz diğerlerini de verip mezun olursunuz. Bununla birlikte bu yıla alttan minimum seviyede dersle girmeniz sizi rahatlatır.

Şimdilik bu kadar düzenliyorum ilgi ve istek olursa ek bilgiler verebilirim. Tercih döneminizde başarılar tercih sırası ve başka sorular için mesaj atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shouva -- 18 Temmuz 2016; 21:56:02 >

• Kırıkkale hukuk için söylediklerine katılıyorum ilk sayfadan yer alalım 2. sınıf öğrencisiyim sorunuz olursa yazın sınavlar hakkında ön bilgi vereyim (Genel ort:3.65 , seçmeli yök dersleri hariç ort:3,85)

Ankara Üniversiteleri ile büyük bir hoca trafiği var gelenler gidenler çok olumlu katkısı oluyor kadroya...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    25900 sıram var, Sdu istiyorum aslında hocam ama orası 24 bin 700 le mı ne kapattı geçen yıl. Kirikkale 2.ogretimi tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel hizmet.

• 2.öğretim ve normal öğretim arasında herhangi bir fark yoktur.Sadece 1175 tl harç ödersiniz iki dönem ve dersler 17.00'da başlar. Hatta nö göre daha rahattır ve birçok öğrenci akşam girer derslere. SDÜ ile kıyaslayacak olursak daha köklü ve sağlam bir kadrosu olduğunu söyleyebiliriz.
  • tictocc kullanıcısına yanıt
    Ben tavsiye ederim , istersen sdü hukukta arkadaşım var bi arar sorarım nasıldır fln şu aralar pek konuşmuyoruz liseden beri ara ara görüştük...

Edit 2.ö de fiyat harici hoca farkı vs yok istersen 1.ö ler ilede girersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 19 Temmuz 2016; 15:37:37 >
  • Hocam Gazi hukuk düşünüyorum. Mezun olunca iş sıkıntısı çeker miyim? Bu konulara çok yabancıyım çünkü mf den tercih yapacaktım. Kötü gelince hukuka yöneldim. Yani iş olanakları ile ilgili pek bir bilgim yok. Aydınlatırsanız sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nkrdtreis N kullanıcısına yanıt
    Yani diş ve hukuk birbirine çok zıt alanlar. Fakat ikisinde de özel sektörde çalışma imkanları var. Şöyle ki birinde büro açabilirsiniz diğerinde kendiniz dişçilik yapabilirsiniz. Bunun dışında hukuk fakültesinin birçok iş kolu mevcut hakim,savcı,kaymakam,avukat,bankalar v.b. sınavlara girip bir alana yönelebilirsiniz.
    Hocam kampus nasıldır ? Memnun olmadım dediğin nokta var mı?

• shouva kullanıcısına yanıt
    Hocam yurt durumu nasıl , nerede kalabilirim Kirikkale 2.ogretim tercih edersem?

• shouva kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum.

• Hocam hukuk bölümü fazla abartılıyor bence ablam da mezun hukuktan ancak o ve tüm hukuk mezunu arkdsları bu bölümden uzak durmamı söylüyolar sebebi ise ülkenin durumu mezun sayısı vs bilirsiniz işte

• 15.4k sıralama var nereyi tavsiye edersin

Kampüsün iyi yanları var çevren iyi olursa günlerini gölette fln geçirirsin sohbet muhabbet ama çevre kötüyse yapacak fazla bişey kalmıyor genel olarak kampüs tadı yok ben akdeniz üniversitesinin kampüsündede gezerim burası gel git yapılacak bi yerden öte değil kampüs dışında yenişehirde cafeler fln takılırsın veya podium vs ye gidersin yurt apart vs kalacaksan...

Anladım hocam, yurt bulmak zor mu kyk çıkmazsa? Kyk yurdu okula yakın mı bir de?

• akpaha kullanıcısına yanıt
    Ankara'da okumak istiyorsanız Yıldırım Beyazıt Hukuk fakültesini tercih edebilirsiniz geçen yıl 12.7k ile kapadı fakat bu yıl 30+1 kontenjan arttırıldı.Bir ihtimal gelebilir. Bunun dışında dokuz eylül,marmara iö,anadolu hukuk tercih edebilirsiniz.
    Yurt bulunur yenişehir üniversiteye çalışır her bina ya apart ya yurt ya öğrenci evi öyle diyeyim

Kyk lar okula 2km mesafede yürüyerek 10-15dk

• Hukuk yazıp yazmamakta kararsız kalan çevremdeki arkadaşlara da verdiğim tavsiye şu ortamda seçilebilecek 1-2 bölümden biridir hukuk. Size serbest çalışmaktan tutun da devletin her kurumundan üniversitelere kadar çok geniş bir seçenek sunacak mezun olduğunuzda.
  • kırıkkaledw yaşıyorum. kırıkkale tercih edilebilir bir il değil. eğer buraya gelecekseniz sosyal hayatınızı geride bırakmaya hazır olun

• Hacettepe hukuk geliyo ankarada gelebilir ama ben biraz arkadas ortami seven biriyim kampus onemli benim icin ferah bir ortam isterim hacettepe secersem daha rahat mi olurum sence

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.