Şimdi Ara

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM (471. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29.075
Cevap
109
Favori
865.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM

Huawei

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sinyal şiddeti yeterli değilse düşer 3G'ye. Bir formülü var onun. Ona göre yetersizse sinyal seviyesi, düşürür.

• IsO6 kullanıcısına yanıt
    Tek bir operatöre ait olamaz, bir sürü anten var. Tahminim Vodafone + Avea. TT santrali olabilme durumu var mı oranın? Santral yanı kulelere benziyor biraz. Orada fiber varsa, çevresinden topladığı trafiği orada fiber ağa aktarıyor olabilir. Ya da başka yüksek kapasiteli bir fibere bağlı istasyona atlama yapıyor da olabilir.
  • sizin orda lte yoksa hiç ona birşey yapamam :D, ama sinyal varsa dediğim gibi *#*#4636#*#* dan only lte yapabilirsiniz fakat arayanlar ulasamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Xeqona X kullanıcısına yanıt
    Evet hocam tt santral binasi. Muhtemelen ikisi de var ben de oyle dusunmustum. cunku bendeki hat turkcell ve sim durumuna bakinca -80 dbm ile baglaniyordu. Tt garanti var da vodafonu bilemem:) bizim burdaki turkcell istasyonunu bi bulamadim nereden geliyorsa cok caktirmadan yapiyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IsO6 -- 2 Ekim 2018; 9:9:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IsO6

Evet hocam tt santral binasi. Muhtemelen ikisi de var ben de oyle dusunmustum. cunku bendeki hat turkcell ve sim durumuna bakinca -80 dbm ile baglaniyordu. Tt garanti var da vodafonu bilemem:) bizim burdaki turkcell istasyonunu bi bulamadim nereden geliyorsa cok caktirmadan yapiyolar
    evet bizim sokağın başında turkcell sinyali çok şiddetli gözüküyor. band 7 band 3 band 20 var ama etrafta çatılarda hiç anten göremedim iyi saklıyorlar gerçekten
    Türk Telekom fiber nerede 4G volte HD ses yazıyordu

• Elmandrill E kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi kullandığım cihaz GM 5 volte desteklemiyor sadece müşteri hizmetleri 4G yok diyor

Bulduğum bölgede tek Avea baz istasyonu var

Türk Telekom fiber nerede bakarsan

Türk Telekom 4.5G HD ses volte yazıyor.

• Turkcell hiçbiryerde huawei kullanmıyor mu

• Volte destegi var cihazinda operatorler destek vermedi,telekom 4.5 hd ses volte konusuna gelirsek volte destekli (operator+donanim) farkli cihazlar ile kullanabileceginiz anlamina geliyor

Bir ara 4g kapsama baya artacak vs diyorlardi hala 4g olmayan yerler varmis biz 5g bekliyoruz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmandrill -- 2 Ekim 2018; 13:55:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlik uploadim 800mhz de 14.7 oldu bir ara lifebox a dosya yukluyorum

Hiz testlerindeki gibi olmadi olay 30 40 vs gormedim ama bulundugum konumla alakali olabilir ve yuksek frekansta daha dusuk upload hizi geliyor ne hikmetse

Mesela 1800 mhz 6 7 anca verirken 800mhz 13 14 veriyor

Asagidaki video ise evimden guzel bir noktadan 800mhz yine

streamable.com
    Streamable
    https://streamable.com/3a620

• Siz neredesiniz hangi yerde il ilçe nufüs ne kadar

• HakanG22 H kullanıcısına yanıt
    Doğu'da Huawei kullandığını biliyorum. Hakkari, Şemdinli, Derecik'te 39 Mbit hız görmüştüm 3g'de. :D Türkiye'nin diğer kısımlarında da kullanıyor ama tam nereler bilmiyorum, Karadeniz falan da olabilir. Marmara'da Ericsson kullanıyor ve en son anlaşmalar da bölge için yine Ericsson ile yapılmıştı. Diğer bölgeleri çok bilmem.
  • 4G kapsamada görünen yerde VoLTE var yazar. O haritalar kesin veri sağlamıyor, algoritmalara bağlı tahmin daha çok. Tabi bina ve diğer yeryüzü şekilleri sonuçları etkiliyor...
    Bazen ana frekans olarak 10 MHz'lik bir dilime bağlanıyor. Bu durumda indirme hızı yüksek bile olsa, yükleme hızı birleştirme yapılmadan sadece 10 MHz ile yapıldığı için düşük hız oluyor. Hele tüm aboneleri de 1800'e alıyorsa, 800 daha hızlı da olabiliyor.
  • Vodafone İngiltere, Yunanistan, İspanya, İtalya, Hindistan, Avustralya, Hollanda, Almanya sunucularına hız testi yaptım
    Maltepe çarşı
    Konum, cihaz aynı
    Turkcell band 3 num tx 4 20 mhz
    Vodafone band 7 num tx 2 15 mhz
    Ping farkı en yüksek Yununistan çıkıyor Vodafone Atina 50 ping e kadar düşerken, Turkcell 90 ping e kadar düştü. Diğer ülkelerde birbirine yakın. Vodafone'nun yurtdışı çıkışı Yunanistan üzerinden olabilir

• Bu da bugün yaptığım bir hız testi...

Bu sinyali veren bacaların olduğu bina.

Bu da yükleme hızının düşük olmasının sebebi. Telefon ana frekans olarak 3. banttan 10 MHz bir frekansla bağlı. Böyle olunca da ister istemez hız düşük oluyor. Onun yerine 3. ya da 7. banttaki bir 20 MHz dilime bağlı olsa daha iyi olurdu yükleme hızı.

Bölgede tek Avea baz istasyonu var başka Avea baz istasyonu yok ki ? Müşterileri başka yerdeki baz istasyonu sinyal alıyor dur diyorlar.

Bende 5G ile şu sınırsız internet bekliyoruz hayal kalacak gibi geliyor.

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Afyonkarahisar Sultandağı yeşilciflik beldesi

İlçe 5 bin kişi köy 3 bin kişi

Avea'nın 4G. Sorunlu başka diğerleri sorunsuz olarak kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.