< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM (1361. sayfa)




-
-
-
Siceyyy bu ne hız
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hızlar artıyor maşallah
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar konuda yeniyim yalnız dünya ortalamasına baktığım zaman sanki bizim ülkede mobil internet hızları 5G'ye geçmememize rağmen iyi gibi geliyor. Aşırı hızlı olan ülkelere baktığın zaman nüfus ve yüzölçümü bakımından bize benzer özellikli ülkelere bakınca gözlemim bu. Örneğin ben Vodafone kullanıyorum olduğum bölgede yavaşta olsa hız iyileşmesi oluyor. Evimde 1-3-8 ve 20 bandlarından yayın alıyorum önceleri 5 mhz bant genişliği varken sonra 10 mhz oldu 1-2 haftadır 15 mhz oldu. Önceleri 5-10 mbps internet varken ki o zamanlar 3G de 15-20 Mbps hızlar alıyordum. Şimdi akşam saatlerinde 25-30 Mbps hız alıyorum. En yüksek hızı sabaha doğru 10 mhz bant genişliği ile 70 Mbps hız almıştım. 15 Mhz ile değişir mi bilmiyorum çünkü ev içinde İphone ile maksimum 3 diş çekiyor. Yani bütün baz istasyonlarını fiberle bağlasalar daha iyi sonuçlar çıkacak gibi geliyor tabi baz internet çıkış sorunu yaşıyorsa çünkü benim gördüklerim çoğunlukla fiberlink antenleri var tabi onlarında yüksek kapasitelileri var ama en azından pingler daha da düşer.
Konuda yeni olduğumdan yanlışım olmuş olabilir. Sizlerin görüşlerini de merak ediyorum. Yanlışım varsa düzeltin.
Not: Sabit internet tarafında kötüyüz ona şerh koymak isterim. Bir diğer konuda mobildeki kotalar onlarda yetersiz. Yanlış olmasın.
-
İyi olmasının nedeni dünyada kotalı mobil internet kullanan tek ülke biziz. Elin adamı ortlama aylık ,30-35 GB mobil data harcarken bizde bu rakam yarısı. Çünkü kota var. Onlar sınırsız a rağmen bu hızları alıyor çünkü yatırım var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu yönden düşünmemiştim doğru diyorsun.
-
-
-
3G mi hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pek LTE gibi gelmedi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
yok hocam lte de doğru sonuç değildir saat sonuç olarak bu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haskoloğlu paylaştığı twitte 205 mbps gördü sen kaç görürsün
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiber tarafı ayrı bide Vodafone kadar Bedava internet. Dağıtan operatör yok Buda hızları yavaşlatıyor
sizde hangi cihaz bar 5-10-15 MHz dediğimi bir anda artmaması lazım
cihazının tüm bandları birleştirip hızlanıyor
iş yerinde istasyon var. Max 80 mbps alırken bugün İPhone da 125 mbps hız aldı arkadaş
pazartesi bakacağım yeni bant mı açtılar acaba diye?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bizim burada iki baz istasyonu var yerin sahibi baz istasyonun dipinde oturuyor yıllarca ailecek hiç bisey olmadılar, baz istasyonu kanser yapar şehir efsanesinden başka birsey değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Doğru Vodafone'nun sınırsız internet tarifesi var ama ne kadar tercih ediliyor tartışılır. Wifi artık eskisi bulunmayan bir şey değil işyeri ev hatta gittiğimiz cafe lokantada ve toplu taşımada bile var çokta mobile internet kullanmıyorum navigasyon Whatsapp gibi haberleşme veya yoldayken bankacılık işlemlerim için aktif kullanıyorum. İki cihazım var İphone 14 ve İphone se (2020) 2. jenerasyon ikisinde de aynı hızlar diyebilirim zaten 5g haricinde se cihazım bile gigabit lte destekli tabi operatör destekleride oluyor galiba cihazlara göre.5-10-15 biranda artmıyor seneler geçtikçe klasik *3001#12345*# den gördüklerimi söyledim.Bugün apartmanın dışında bakıyım dedim ilk defa hatta mahallede band 7 de gördüm. Galiba teorik olarak Vodafone'nun en hızlı bandı tabi baz boşsa. Bu banttan verim alamayanları da gördüm forumda.
-
Evet hocam bazı bölgelerde güzel hızlar alıyorum fakat %40 diyebilirim en azından Tekirdağ için böyle durumlar diğer %60 kısımda 30-40 mbps yi geçmez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X