Şimdi Ara

Sony Xperia L #LOLLİPOP# AOSPA 5.1 ROM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
1.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU KURULUM TELEFONUNUZU GARANTİ DIŞI BIRAKICAKTIR !

Yapacaklarımızı sırasıyla yazıcak olursak,
    1-Telefonumuzun bootloader kilidini açıcağız
    2-Kernel flashlıyıp CWM elde edeceğiz
    3-CWM'den ASPOA 5.1 kuracağız.

Başlangıçta gerekli olan dosyalarımızı ****.

Sony Flashtool

AOSPA 5.1 ROM

CWM için kernel

Google Apps

Dosyalarımızı indirdikten sonra kuruluma başlayabiliriz. Başlamadan önce indirdiğimiz tüm ZİP'leri telefonumuzun hafızasına kopyalayalım ( AOSPA 5.1 ROM,GOOGLE APPS

İlk önce indirmiş olduğumuz flashtoolu kuracağız.

- İlk Önce Flashtool’u İndirip Gayet Normal Bir Şekilde Kurun.

- Kurduktan Sonra Bilgisayar > Yerel Disk (C:) > Flashtool > Drivers
    Klasörüne Girin ve Flashtool-driver.exe ‘yi Çalıştırın.

- İlerleyin ve Kutucuk Seçim Yeri Gelince Kullandığınız
    Xperia™ Cihazı/ları [Burda Xperia L yok ona yakın olan cihazları seçin (Xperia S,P,Z gibi)] ve Flashmode Drivers, Fastboot Drivers Seçin.

- Aygıt Sürücüsü Yükleme Kısmında Devam Edelim.

- Windows Birkaç Uyarı Verebilir Siz,
    ‘ Bu Sürücü Yazılımını yine de Yükle ‘ yi Seçiyorsunuz.

- En Son İşlemleri Bitirince Son ‘a (Finish) Tıklayın.

Şimdi kernel flashlamaya geldi fakat bunun için öncelikle cihazımızın Bootloader Kilidini açmamız lazım. Bootloader Kilidi Kaldırmak için aşağıdaki adımları takip edin.

---------------------------------------1.AŞAMA---------------------------------------

-Resmi Sony Ericsson Sayfasını açıyoruz.

http://unlockbootloader.sonyericsson.com/instructions

-Telefonunuzdan *#*#7378423#*#* kombinasyonunu tuşlayınız.
    Açılan Menüden, Service info > Configuration > Rooting Status kısmına geliniz,
    Eğer “Bootloader Unlock Yes” ise bu işlemleri yapabilirsiniz. Diğer türlü hiçbirşekilde yapamazsınız.

-Açtığınız Sony Ericsson Sayfasının en altına ininiz ve “Continue” butonuna basın ve sizden istenilen bilgileri giriniz.
    Telefonunuzun IMEI Numarasının İLK 14 NUMARASINI Giriniz.
    IMEI Öğrenmek için, *#06# tuşlayınız.
    Gerekli yerleri doldurduktan sonra e-mailinizi kontrol edin gelen kodu kopyalayıp bir yere not edin.

-Telefonunuzu kapatın ve flashtool programını açın
    Telefonunuzu ilk önce Ses kısma tuşuna basılı tutarak telefonunuzu bilgisayara usb ile bağlayın ve Windows Sürücü Sihirbazını tamamlayın. Tamamladıktan sonra telefonu çıkartıp Ses AÇMA tuşu ile bağlayıp aynı işlemleri yapın. Windows kurulumu tamamladıktan sonra telefon bağlantısını kesip flashtool programını kapatın.

-Flashtool programını yeniden açın ve sol üst tarafta bulunan BLU yazısına tıklayın telefonunuzu bağlamanızı gösteren bir ekran çıkacaktır telefonunuzu SES KISMA tuşuna basılı tutarak bağlayın, bağladıktan sonra tekrar aynı animasyon geldiğinde bu sefer SES AÇMA tuşuna basılı tutarak bağlayın (telefonda bildirim ışığı mavi olucaktır)

-Açılacak küçük pencerede üst tarafında İMEİ numaranız yazıcaktır alttaki kutucuğa e-mailinize gelmiş olan kodu yazın ve unlock tuşuna basın. Eğer her işlemi sorunsuz yaptıysanız 1-2 saniye içinde işlem biticektir ve flashtool programında Reboot phone yazısı çıkacaktır. Telefon bağlantısını kesin telefon baştan başlayacaktır. Bi ihtimal açılmaya bilir panik yapmaya gerek yok telefonun bataryasını çıkartıp takın telefon kapalı dursun. Kilidimiz açıldımı emin olmak için BLU yazısına tekrar basın ve telefonu önce ses kısma sonra açma tuşuyla bağlayın çıkan pencerede "unlock yerine "relock"" yazıyorsa işlem tamamdır. Şimdi 2. aşamaya geçebiliriz.

---------------------------------------2.AŞAMA---------------------------------------

-Bootloader kilidini açtıktan sonra sıra geldi kernelimizi flashlamaya ,çıkarmadıysak CWM için kernel dosyası olarak indirdiğimiz zipinin içinden çıkan boot.img dosyasını masaüstüne çıkartalım fakat sadece boot.img dosyasını

-Flashtool programındaki şimşek simgesine tıklıyoruz 2 seçenek çıkıyor ordan Fastboot mode yi seçiyoruz

-Açılan pencerede en sağ tarafta ortadaki Select to kernel flashı seçiyoruz, seçtikten sonra telefonumuzu SES AÇMA tuşu ile bağlıyoruz. Mavi ışık yandıysa masaüstüne çıkardığımız boot.img dosyasını seçiyoruz. Eğer gözükmezse dosya türlerini .img olarak değiştirip seçiyoruz.

-Kernel 2-3 saniye içinde flashlanıcaktır. Pencereleri kapatalım eğer flashtoolda 2 tane OKAY yazıyorsa işlem tamamlanmıştır 3. aşamaya geçebiliriz.

---------------------------------------3.AŞAMA---------------------------------------

-Kernel flashladıktan sonra elimizde CWM yüklenmiş olucak.

-Telefonu açıyoruz altta bildirim ışığı yandığında ses kısma tuşuna basılı tutuyoruz bildirim ışığı renk değiştirdiğinde basmayı bırakabiliriz.

-Pembe bir sayfa açılacaktır.Phliz Recovery..

-3.cü seçenekteki "Wipe and Format Options" a basıyoruz burdan 4.sıradaki "Clean to install a New ROM"a basıyoruz sonrasında YES e tıklıyoruz. İşlem bittikten sonra ekrana dokunun anasayfa gelmez ise "go back"a basın.

-2. sıradaki install zipe basıyoruz burda eğer dosyaları telefon hafızasına kopyaladıysak 1.ye hafıza kartınıza kopyaladıysanız 2.ye basın ve kopyaladığınız dosyalardan ilk önce romu flashlayın işlem bitince ekrana dokunun ve aynı işlemi bu sefer gapps için yapın.

-İşlemler bittikten sonra ekrana dokunun ve anasayfaya geri dönün en üstteki Reboot Systeme tıklayın yes ve no seçekleri çıkarsa herhangi birine basabilirsiniz.

İŞLEMLER BURDA BİTTİ CİHAZINIZ ORTALAMA 10-15 DK İÇİNDE AÇILACAKTIR SABIRLI OLUNUZ.

EĞER CİHAZINIZ YARIM SAAT İÇİNDE AÇILMAZSA TEKRAR PHİLİZ RECOVERYE GİRİP FORMAT KISMINDA WİPE CACHE- WİPE DALVİK\ART CACHE YAPIP YENİDEN REBOOT YAPINIZ..

HAYIRLI OLSUN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakTNS -- 19 Haziran 2015; 1:02:45 >

• En kısa zamanda deniyecem hocam çok sağolun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gapps'ı flashlamasam stabilitede bir sorun yaşarmıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: fb li

Hocam gapps'ı flashlamasam stabilitede bir sorun yaşarmıyım?

Stabilitede sorun olmaz fakat google play marketgoogle hizmetleri falan olmaz

• Sağolun hocam, romun sayfasında durumda beta yazıyodu acaba sonradan yenilerimi çıkacak bekleyip onumu yüklesem?
    Diğer sorum ise romda bulduğunz hatalar varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fb li -- 2 Haziran 2015; 15:17:47 >
  • quote:

Sağolun hocam, romun sayfasında durumda beta yazıyodu acaba sonradan yenilerimi çıkacak bekleyip onumu yüklesem?
    Diğer sorum ise romda bulduğunz hatalar varmı?

Şuana kadar bulduğum bi hata yok 3 gündür kullanıyorum şarjıda 3. Günün sonunda toparladı iyi şuan

• Toparladıdan kasıt 1 günü çıkarırmı?
    Şarj süresi çok önemli stock romdayım az önce şarjdan çektim telefonu , şarj 1 günü çıkarmıyo:/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung Galaxy W Cyanogenmod 9
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Toparladıdan kasıt 1 günü çıkarırmı?
    Şarj süresi çok önemli stock romdayım az önce şarjdan çektim telefonu , şarj 1 günü çıkarmıyo:/

sabah 8 de çıkardım şarjdan müzik,internette dolaşma yaptım parlaklıkda fulldü şuan şarjım 35
  • Öyleyse çok iyi sağolun hocam

• Bluetoothla muzik paylasimi hatali mi hocam? Denediniz mi hic
    Bende de 5.0 nightly guncellemelerinden biri yuklu de pili ve performansi cok dusuk su siralar

• quote:

Orijinalden alıntı: Gibson SG

Bluetoothla muzik paylasimi hatali mi hocam? Denediniz mi hic
    Bende de 5.0 nightly guncellemelerinden biri yuklu de pili ve performansi cok dusuk su siralar

Malesef denemedim hiç fakat bununla ilgili sorunu yazanda görmedim şuan bu romla 10. Günüm falan en iyi pil performansına sahip lolipop sürümü ve cihaz 5 gündür hiç kapanmadı ona rağmen bi performans eksikliği yok memnunum herşey stabil

• Hocam ben romu kurdum da hafiza kartini algilamiyor telefon
    Ve recovery de acilmiyor, cm11 recoverysinden kurdum

• quote:

Orijinalden alıntı: Gibson SG

Hocam ben romu kurdum da hafiza kartini algilamiyor telefon
    Ve recovery de acilmiyor, cm11 recoverysinden kurdum

Ben öyle bir sıkıntı yaşamadım kurarken hafıza kartınıda görüyor telefon Recoveryde var tekrar Boot.img Flashlayın Recovery açılır o zaman

• Eyvallah hocam denerim aksam

• hocam bendede recovery açılmıyor birçok kez flashladım fakat recovery açılmadı bende cm11 recoverysi kullandım..
  • hacı ben boot.img flashladım fakat bir türlü cwmye geçemiyorum.sony yazısı kaldı öylece gitmiyor. başka bi cwm kursam olur mu
  • CWM sıkıntısı için konuyu güncelledim iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: NcTNS

CWM sıkıntısı için konuyu güncelledim iyi forumlar

Gayet başarılı şekilde kurduk ama hocam el feneri bozuk, düzeltme imkanımız var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acest

quote:

Orijinalden alıntı: NcTNS

CWM sıkıntısı için konuyu güncelledim iyi forumlar

Gayet başarılı şekilde kurduk ama hocam el feneri bozuk, düzeltme imkanımız var mı ?

Maalesef hocam kameradan flashı açık duruma getirip odaklama yapın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yükledim, teşekkür ederim sayenizde öğrendim. Yeni açıldı telefon uygulamalar yükleniyor. Çok hoş görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quar7 -- 28 Eylül 2015; 22:56:11 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.