Şimdi Ara

Yeni hedef: MIT (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ygs lys hallettiniz adını bile bilmediğim o sınav kaldı he.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tatlı bir eleştiride ben yapacağım.5-6 k dolarla işe başlamaktan bahsetmissin.Bu düşünceyle seni oraya almazlar zaten.Oradaki insanların maaş odaklı çalıştıklarını düşünmüyorum.Uretmek, evrensel boyutta dunya pazarinda yarışmak,iyi projelerle girisimci olmak,9. gezegenin ötesini arastirip evrensel bilime hitap etmek gibi.Abartılı dile falan bakmazlar.Akıcı ingilizcen olsa yeterli.Onlar için daha çok halısahada topa vuruş biçimin onemlidir.Çünkü bu senin karakterini,ileriyi görmeni ve mentaliteni tespit eder.Sen 5-6k maas için Harvard istiyorsun ama Harvard'ta olan insanlar ellerinde iyi projeleri varsa universiteyi terk esip girişimciligi seciyorlar ve teknik bilgilerini,yeteneklerini kendi işlerinde kullanıyorlar.Örnegin Bill Gates,Steve Jobs,Mark Zuckemberg,Google'nin kuruculari ve daha niceleri.Sen gidebilirsin.Ulkemdeki durumdan bende memnun değilim ancak bu memnuniyetsizligimi gidermek adına kalıp uretmek istiyorum.Yolun açık olsun.Umarım ideallerine ulaşırsın.

Edit:Homer Hickam diye bir adam var.Lakabı Roket çocuk bu çocukun babası sürekli madenci olmasını istiyor.Ancak Soğuk Savaş döneminde uzaya firlatilan roketleri görünce roket yapmak istiyor.Babası çok engel oluyor.Sonunda arkadaşlariyla matematik bile bilmeden ve yeteri kadar öğrenerek roket yapıp bilim yarışmasina katiliyorlar.1. secilerek hepsi birden burs kazaniyorlar.Homer Hickam Virginia Politeknik Enstitüsü ve Devlet Üniversitesi Fen Fakültesi Endustri Mühendisliginden mezun olup Nasa'da Uzay Muhendisi olarak calisiyor.Ne mit nede Harvard.Adını bile ilk defa duydugum universite.Hadi Türkiye'de aynısıni yap.Odtu,Itu mezunu degilsin diye sana is bile vermezler.Iyi universite bitirince iyi mühendis olursun mantigi ne kadar dogrudur?Liderler iyi işleri,akademisyenler işleri iyi yapar.Cogu kisi ezberler ilk 5kya girince itu bitirir bir bok uretemez.Sonra adam oldum diye boburlenir.Ataturk bu ulkede Kayseri Teyyare Fabrikasini 1930'da kurdu.Hollandaya 30 ucak sattik neden kapatildi?Turk muhendislerin yaptigi 2 devrim arabasinin devami neden gelmedi?Olay tamamen zihniyet meselesi.

Bu arada Homer Hickamin filmi var.October Sky izleyebilirsin.Iyi geceler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amansızdost -- 21 Mart 2015; 2:39:53 >

• Amansızdost kullanıcısına yanıt
    ne kadar güzel yazdın la

Orijinalden alıntı: madridistaclubcard

ne kadar güzel yazdın la

Teşekürler hocam.Gorunen dogrularin görünmeyen cevapları var.Yüzüme tutarak gösterdigim 4 parmak kaç diye sordugumuzda 4 cevanini verirler.Cünku sorunlara odaklanirlar.Halbuki sorularin arkasina odaklansalar orada 8 tane parmak oldugunu görecekler.

Çok güzel bir yazı olmuş ve tamamına katılıyorum. Benim de aslında gözüm çok parada değil ama gelip de türkiyenin şartlarında kenimi zorlayarak iyi bir üniversiteden mezun olunca birkaç bin tl'ye de çalışıp zar zor geçinmek de istemiyorum. İnan ki benim hayallerimde bir bilgisayar bilimcisi (computer scientist) olup yandal olarak fizik okuduktan sonra kuantum bilgisayarı ya da yapay zeka konulu araştırmalarda yer almak istiyorum ama bu dediklerim türkiyede olmaz. Türkiye'de böyle araştırmacıların falan dediğim gibi birkaç bin tl koyuyorlar cebine. Bu dediğim yanlış anlaşılır mı bilmiyorum ama ben açıkçası birkaç bin tl ile geçinemem. Yani para konusunda aklıma bir endişe olmaması lazım en azından. Yoksa millet $10k maaş falan istiyor alıyor da, o benim çok da umrumda değil. Bu arada para konusunda endişe olmaması derken kastettiğim şey bir yere yemeğe gittiğimde falan (aklıma başka örnek gelmedi şu an :D) içimde bir sıkıntı olmamalı. Açlık sınırının 1000 küsur lira, yoksulluk sınırının 4200 tl (kaynağı belirtirim altta) olduğu bir ülkede nitelikli mühendislere ya da başka herhangi bir meslek grubundan insanı bu şekilde küçümsemek ayıp.

Yokuslluk ve açlık sınırı kaynak:http://www.turkis.org.tr/

• Tamam zaten ben de diyorum ki biz kendimizi çok zorluyoruz iyi bir üniversiteye girmek için. Örneğin ben ODTÜ'ye girdim diyelim. Bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum 4 yılda. Ben fena olmayan bir maaşla ya da iyi bir ortamda başlamıyorum ki işe. Benim çok tanıdığım var bu şekilde. Birkaç bin liraya zar zor geçiniyor bu adamlar. Hepsi de böyle değil arada tabii ki var çok güzel yerlere gelen ama ülkemizde bu iş çok şans meselesine döndü. Benim demeye çalıştığım şey nitelikli mühendisin hakkı yeniyor.
  • ORALARA GİTMEK İÇİN YA DÜNYA ÇAPINDA PROJELERİN OLACAK BUNLARI REFERANS GÖSTERECEKSİN, YA DA GİDİP SÖZÜNÜN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜN PROFESÖRLERDEN REFERANS ALACAKSIN. SAT SINAVINI HERKES YAPIYOR AMA BİLAL ERDOĞAN [YA DA BURAK HATIRLAMIYORUM] [YA DA ABDULLAH GÜLÜN OĞLU] TC CUMHURBAŞKANINDAN REFERANS GÖTÜRÜYOR DİĞERLERİ MAL MAL PROFLARDAN REFERANS GÖTÜRÜYOR FARK BURDA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi affiliation -- 21 Mart 2015; 10:59:44 >

Orijinalden alıntı: affiliation

ORALARA GİTMEK İÇİN YA DÜNYA ÇAPINDA PROJELERİN OLACAK BUNLARI REFERANS GÖSTERECEKSİN, YA DA GİDİP SÖZÜNÜN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜN PROFESÖRLERDEN REFERANS ALACAKSIN. SAT SINAVINI HERKES YAPIYOR AMA BİLAL ERDOĞAN [YA DA BURAK HATIRLAMIYORUM] [YA DA ABDULLAH GÜLÜN OĞLU] TC CUMHURBAŞKANINDAN REFERANS GÖTÜRÜYOR DİĞERLERİ MAL MAL PROFLARDAN REFERANS GÖTÜRÜYOR FARK BURDA.

BANA REFERANS OLUR MUSUN SEKSİ ŞEY ?

• Bu arada MIT felan şart degil.Herhangi bir avrupa universitesine gidersen ayni kosullar saglanir.MIT,Stanford biraz ekstrem olmuş.Zaten gitsen bile burslu gitmen cok zor.Yillik 50 bin dolar fiyatlari.En iyisi avrupada uni arastir uygun bulursan bana da haber ver. :)

• Doğru diyorsun MIT ve stanford falan uç noktalar. Zaten önceki mesajlarda da dediğim gibi onlar olmasa da olur onlar en iyileri olduğu için yazdım. Fiyat da sorun değil bu arada onu hallediyorlar. Ben gitmiştim harvard ve mit'ye birkaç yıl önce. Orada dedikleri şey paranın sorun olmadığıydı. Yani siz üniversiteye kabul edilin, biz burs veririz dediler. Gelir düzeyinize bakıyorlar bu kadara anlaşsak olur mu diyorlar mesela, o şekilde sanırım.

1)Harvard,UPenn,Standord,UCB gibi okullar sadece SAT Reasoning degil SAT Subject ler gerekir.Istediginiz bolume gore MAT I, MAT II,FIZIK,BIYOLOJI,KIMYA gibi testler istenir.Matematik testleri hatirladigim kadariyla lisede gordugunun aynisi SAT Reasoning gibi basit degil.

2)Okul ortalamasi 4 uzerinden en az 3.7-3.8 olmali ve bu ortalamanin hesaplanmasinda tarih,turkce gibi bize ozgu dersler cikarilmali.

3)Ugrastigin sosyal aktiviteler hobi seviyesinde degil profosyonel seviyede olmali.5 yerine 2 tane yap ama tam yap.

4)Eger liseden girmek istiyorsan SAT alacaksin ama uniden gideceksen SAT degil GRE ve GMAT alman gerekiyordu hatirladigim kadariyla.

5)Turkiye den transfer olmak cok zormus ama imkansiz degil basarabilirsin inanirsan.

6)Universitede ortalamani cok yuksek tut sakin dusurme,arastirmalara vs katil.

7)TOEFL'dan en az 90 almaya bak, daha dusugu topun agzina koyar seni.

Daha bircok etmen var aklima gelen bunlar.Ek olarak bu serzenisinin cok yanlis oldugunu soylemek istiyorum.Cunku bende bu yoldan gectim ve elde ettigim puana gore Amerika'da ortalama bir okula gidecegim.Emin ol orada yasayan cocuklar senin calistigindan daha cok calisiyor bunu UPenn,Harvard,Cambridge icin kasan Amerika'lilar icin soyluyorum.MIT ve Stanford gibi unilere girmek cok zor ama ASU,UofMiami gibi yerlere girmek kolay.Benim gibi mesela bende ASU'ya gidecegim UCSB den kabul alamazsam.Demem o dur ki kimsenin emegi bosa gitmiyor calisirsan yapabilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar odtüden boğaziçi den mezun olup düşük maaşlara da işe başlayabilirsiniz. Eğer iki lafı bir araya getiremeyen mühendis ya da başka bişeyseniz ki odtü boun bunlarla dolu, maaşınız elbette düşük olur başarısız olursunuz. İş hayatı lys ygs gibi değil

Orijinalden alıntı: Amansızdost

Tatlı bir eleştiride ben yapacağım.5-6 k dolarla işe başlamaktan bahsetmissin.Bu düşünceyle seni oraya almazlar zaten.Oradaki insanların maaş odaklı çalıştıklarını düşünmüyorum.Uretmek, evrensel boyutta dunya pazarinda yarışmak,iyi projelerle girisimci olmak,9. gezegenin ötesini arastirip evrensel bilime hitap etmek gibi.Abartılı dile falan bakmazlar.Akıcı ingilizcen olsa yeterli.Onlar için daha çok halısahada topa vuruş biçimin onemlidir.Çünkü bu senin karakterini,ileriyi görmeni ve mentaliteni tespit eder.Sen 5-6k maas için Harvard istiyorsun ama Harvard'ta olan insanlar ellerinde iyi projeleri varsa universiteyi terk esip girişimciligi seciyorlar ve teknik bilgilerini,yeteneklerini kendi işlerinde kullanıyorlar.Örnegin Bill Gates,Steve Jobs,Mark Zuckemberg,Google'nin kuruculari ve daha niceleri.Sen gidebilirsin.Ulkemdeki durumdan bende memnun değilim ancak bu memnuniyetsizligimi gidermek adına kalıp uretmek istiyorum.Yolun açık olsun.Umarım ideallerine ulaşırsın.

Edit:Homer Hickam diye bir adam var.Lakabı Roket çocuk bu çocukun babası sürekli madenci olmasını istiyor.Ancak Soğuk Savaş döneminde uzaya firlatilan roketleri görünce roket yapmak istiyor.Babası çok engel oluyor.Sonunda arkadaşlariyla matematik bile bilmeden ve yeteri kadar öğrenerek roket yapıp bilim yarışmasina katiliyorlar.1. secilerek hepsi birden burs kazaniyorlar.Homer Hickam Virginia Politeknik Enstitüsü ve Devlet Üniversitesi Fen Fakültesi Endustri Mühendisliginden mezun olup Nasa'da Uzay Muhendisi olarak calisiyor.Ne mit nede Harvard.Adını bile ilk defa duydugum universite.Hadi Türkiye'de aynısıni yap.Odtu,Itu mezunu degilsin diye sana is bile vermezler.Iyi universite bitirince iyi mühendis olursun mantigi ne kadar dogrudur?Liderler iyi işleri,akademisyenler işleri iyi yapar.Cogu kisi ezberler ilk 5kya girince itu bitirir bir bok uretemez.Sonra adam oldum diye boburlenir.Ataturk bu ulkede Kayseri Teyyare Fabrikasini 1930'da kurdu.Hollandaya 30 ucak sattik neden kapatildi?Turk muhendislerin yaptigi 2 devrim arabasinin devami neden gelmedi?Olay tamamen zihniyet meselesi.

Bu arada Homer Hickamin filmi var.October Sky izleyebilirsin.Iyi geceler.

Bunun bir örneği daha Nuri Demirağ. Zamanında adam kendi başına çabalamış uçakları yapmış fakat devlet onu sürgün etmiş. Onun o zamanki imkanlarıyla bizim imkanlarımızı karşılaştırırsak arada dağlar kadar farklar var. Şu anda ne kadar zihniyet körelmiş olsa da bizler bunu başarabiliriz. Benim gibi düşünen kişiler oldukça bu ülkenin canla başla çalışan güzel insanlarına hizmet için çalışma isteğim hiç bitmiyor. Ağzına sağlık.

• Veysel Berk in hayatına biraz göz at :)

Orijinalden alıntı: affiliation

ORALARA GİTMEK İÇİN YA DÜNYA ÇAPINDA PROJELERİN OLACAK BUNLARI REFERANS GÖSTERECEKSİN, YA DA GİDİP SÖZÜNÜN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜN PROFESÖRLERDEN REFERANS ALACAKSIN. SAT SINAVINI HERKES YAPIYOR AMA BİLAL ERDOĞAN [YA DA BURAK HATIRLAMIYORUM] [YA DA ABDULLAH GÜLÜN OĞLU] TC CUMHURBAŞKANINDAN REFERANS GÖTÜRÜYOR DİĞERLERİ MAL MAL PROFLARDAN REFERANS GÖTÜRÜYOR FARK BURDA.

Şu caps lock u kapat artık şikayet etcem seni rektörlüğe

• Aa sen de benim gibi mit harvard falan istiyormussun,ben de istiyordum ve arastirdim cok,simdi sen o kadar yorulma diye sana kisa kisa bildiklerimi yazayim,cunku is gorundugunden birazcik karisik,simdi o universitelerin ,tipki bizimkiler gibi iki yillik ve 4,..yillik iki kisimi var.ama birinden mezun olunca kolejden mezun oluyor gibi oluyorsun,ona basvurmus olmamaya dikkat et,yani ben sana arastirmalarimdan aklimda alanlari yaziyorum hocam,sonra yurtdisindan gellen ogrenciler dahil mi bilmiyorum ama bu okullara ozel kredi imkanlari var,bankalar, vs. Cunku bu okullar ucretli okullardir.oyle cok calismak gerekmemesi belki de bu yuzdendir.Zaten amerikanin sayili ailelerini agirlar bu okul.koklu bir okuldur vs.Ayrica tabiki yetenek ilgi egitim duzeyi incelenir.fakat durumu olmayan aileler icin bankalar geri odemeli imkanlar sunar.ve ilk sene genelde burs alamazsin.eger kendini GERCEKTEN kanitlarsan ikinci ucuncu yil burs talebin olumlu karsilanabilir.ve sati gecince oyle direk okula gidemeyiz yabanci ogrenciler olarak.mesela lise mudurunun bir tavsiye mektubu,yada lisedeki bir basketbol birinciligi belgesi, toefl ielts gibi sinavlarda yeterlilik,amerikada belki gevmiste yasamissindir onun belgesi vs. Bunlar o sinavi gecmenden bin kat degerlidir mesela benim boyle ozelliklerim yoktu lise notlarim falan normaldi,oyle cokniyi falan degildim.yani aktif sosyal ogrenci oldugunu kanitlaman gerekiyor,diyelim ki girdin oyle hemen disarda kafede falan calisamiyorsun,ama kanadada oyleymis diye duydum kanadada calisabiliyormussun,ikinci ucuncu sene falan,sonraaaaaa harvardda yasam videolari ceken arkadaslar var japon falan,yasamin cok pahali olmadigini soyluyorlr bakabilirsin ,kac dolar /euro yeter bir aylik/yillik onlari anlatiyorlar,yurt odalarini gosteriyorlar ,neyyse fazla uzatmayayim. Egitim danismanlariyla bu is daha kolay oluyor ,yazismak cogunlukla ucretsiz oluyor.els idi galiba sitenin adi ordan belki yardim alsan daha gercekci adimlar atabilirsin,cunku onlar yazismalarini senin yerine ustleniyorlar .. Umarim hayalini gerceklestirirsin hocam.basarilar

• ama oranın insanları ile türkiye insanları farklı

burda sınavı kaldır öğrencilerin %80 ı tıpa koşar

ama orda insanlar diğer meslekleri de kabullenebiliyor ve torpil olmuyor. torpil sınavda bile oluyor sınav kalksa iyice olur bunun türkiye halkları ile ilgisi var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zteska -- 3 Nisan 2015; 23:12:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.