Şimdi Ara

Akil Verin Muhendisler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler turkiyede makine muhendisligi okudum daha sonra amerikaya gittim yuksek lisansimi endustri ve sistem muhendisligi alaninda yaptim, amerikada is bulamdim turkiyeye gelicem ay sonunda, yasim 27, hic is tecrubem yok, askerlik de yapmadim, tanidiklar var dubaiye rusyaya gidebilirim aslinda ama hic tecubrem olmadigi icin biraz korkuyorum, autocad filan da unuttum hepten. O kadar masraf yaptim yuksek lisans icin bundan sonra turkiyede is bulursam amerikada vermis oldugum parayi cikaramam, o yuzden rusya dubai gibi ulkeleri dusunmeye basladim sizce dediklerim mantikli mi?

• Amerikada nasıl iş bulamadınız hocam okuduğunuz okullar mı yetersizdi?
  • Hocam merhaba beni hatırladınız mı :) hocam şimdi Türkiye'de bir de çoğu işte askerlik şartı var hem yüksek lisansın parasını çıkarmak istiyorum demişsin bence şimdilik başka ülkelerde tecrübe edin. İnşallah istediğiniz gibi bir iş bulursunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç endişe etme istediğin ülkede istediğin firmada iş başvuru yap, yeni mezun olduğundan senden kimse çok fazla bir şey beklemiyor zaten.
    senden tek beklentileri zekan,uyum, teknik yetenek ve ileride yönetici olup olmaman yani sendeki potansiyel, iş zaten öğreneceksin ve öğretileceksin her şirket yeni başlayanlar için bir yol izler. bizim Türkler genelde çok cesaretsiz oluyor, ben bir çok yabancı milletten insanla çalıştım hiç bir şey bilmeden ülke ülke geziyor adamlar. biraz cesaret et gerisi kendi gelir. ilk aşamada en büyük firmalara bile başvur korkma, iyi bir cv ve ön yazı yaz.
    senin yerinde olsam önceliğim amerikan/ingiliz/alman ve avrupa firmalarına bakmak olur, rusya dubai falan sonraki çok para kazanmak için aşamalar olmalı.
  • Türkiyede askerligi yapmadan yüksek maaş bekleme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tam_Türk

Amerikada nasıl iş bulamadınız hocam okuduğunuz okullar mı yetersizdi?

okudugum bolum ameirkada ilk 30 endustri muh bolumu arasinda, ayrica ilk10 da olan bir okuldan six sigma sertifikasi sahibiyim. Amerikali sinif arkadaslarim cok iyi firmalarda iyi maaslarla is buldular, vatandas olmadigim icin firmalar ise almak istemiyor cunku sponsor olmalari lazim. Eskiden yabanci da olsa buluyormus ama bu krizden sonra yabanci olarak is bulmak cok zor.
  • gelme bu nalet yere
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • türkiyede sertifikan, dilin, askerliğin ve tecrüben olduktan sonra her türlü para kazanırsın. sana tavsiyem elinde setrtifikalar olsun askerliğini yap bir yerden işe başla. zaten hiçbir kurum yeni başlayan mühendise çok maaş vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

quote:

okudugum bolum ameirkada ilk 30 endustri muh bolumu arasinda, ayrica ilk10 da olan bir okuldan six sigma sertifikasi sahibiyim. Amerikali sinif arkadaslarim cok iyi firmalarda iyi maaslarla is buldular, vatandas olmadigim icin firmalar ise almak istemiyor cunku sponsor olmalari lazim. Eskiden yabanci da olsa buluyormus ama bu krizden sonra yabanci olarak is bulmak cok zor.

ŞUan tüm umudum bitti ya

• git almanya ya
  • quote:

quote:

quote:

ŞUan tüm umudum bitti ya

bilgisayar muh okuyorsan ulabilirsin, elektrik de bulabilirsin ama onlar da kolay degil, - makine,endustri ve insaat bunlarin is bulmasi zor cunku yeteri kadar amerikali mezun oluyor, sirketler onlari ise aliyor hakli olarak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ŞUan tüm umudum bitti ya

bilgisayar muh okuyorsan ulabilirsin, elektrik de bulabilirsin ama onlar da kolay degil, - makine,endustri ve insaat bunlarin is bulmasi zor cunku yeteri kadar amerikali mezun oluyor, sirketler onlari ise aliyor hakli olarak.

hocam yüksek lisansa tamamen kendi imkanlarınızla mı gittiniz? ayıp olmazsa toplamda ne kadarlık bir harcamanız oldu söyleyebilir misiniz?

• yuksek lisans toplamda 25-40 bin dolar arasi tutar. Buna saglik sigortasi ve okul masrafini icerir. 1.5-2 senede bitirirsiniz. Master de asistanlik almak zor.
  • quote:

yuksek lisans toplamda 25-40 bin dolar arasi tutar. Buna saglik sigortasi ve okul masrafini icerir. 1.5-2 senede bitirirsiniz. Master de asistanlik almak zor.

anladım hocam ben kısmet olursa devlet bursu ile gitmeyi planlıyorum hayırlısı bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.