Şimdi Ara

PALİO SPEEDGEAR 1.2 OTOMATİK VİTES İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
20.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aracım palio speedgear 1.2 16V lpg li 2006 model. Şuan 65 bin küsür kilometrede. 2014 Aralık ayında almıştık açıkçası çok memnunum. Forumda arada görüyorum az yakan sorunsuz otomatik tavsiyesi isteyen arkadaşlar oluyor.böyle bir konu açma ihtiyacı hissettim. Başlarda ben de palio deyince aman boşver kafasında idim ama gerçekten çok hoş bir araç ve pek bilinmiyor.


    Öncelikle araçta Japon cvt sanzuman bulunuyor. 6 ileri vites. Geçişler kesinlikle hissedilmiyor. Araç yokuş aşağı giderken gaza yüklenmiş gibi hızlanıyor sanzuman gerçekten akıllı mesela karda çamurda kaldığınızda gaza bastıginizda lastiklere gücü aktarmiyor kesinlikle patinaj çekme olayı yok. Yokuş aşağı inerken araç bunu algılıyor ve kendi kendine inanılmaz derecede hızlanıyor. Bolu tünelinden inerken misal 150 160 alıp başını gidiyor. Sanzuman sorunsuz ve masrafsız maşallah sıkıntı yok özel bi yağı var onu koyuyoruz sanzuman içi n. Zaten geri kalanı bildiğimiz palio.

    Donanım olarak benim araç Dynamic versiyonu. Çift aırbag, yol bilgisayarı, klima, abs, sürücü koltuk yükseklik ayarı follow me far vs özellikler var. 20 km hıza ulaştığınız taktirde kapıları otomatik kitliyor. Bu en dolu modeli. Hız sınırlayıcı var sesli olarak uyarıyor hızı geçtiğinizde. Aklıma gelenler bunlar. Yakıt olarak geçen 450 km yol yaptım 70 lira gaz yaktı. Makul yani. Bi kaç SS atacağım Tem otobaninda giderken dün çekmiştim.

    Araçta konfor pek yok ama sorunsuz küçük otomatik vites araç arayanlar için biçilmiş kaftan diyebilirim. Sorusu olan varsa cevaplarım aklıma gelenleri yazmaya çalıştım tesekkurler
     PALİO SPEEDGEAR 1.2 OTOMATİK VİTES İNCELEME PALİO SPEEDGEAR 1.2 OTOMATİK VİTES İNCELEME PALİO SPEEDGEAR 1.2 OTOMATİK VİTES İNCELEME


    https://www.sahibinden.com/fiat-palio-1.2/otomatik,yari-otomatik?pagingOffset=20#/

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2006-palio-1.2-16-valf-tam-otomatik-vct-boyasizzzz-336972076/detay

    Bi kac örnek ilan.



    EDİT.


    Merhabalar,

    2006 Palio speedgear 1.2 aracın ilk sahibiyim ve hala daha kullanmaktayım, bi terslik olmazsa da yıllarca kullanmayı düşünüyoruz. Araç tam bir şehir içi aracıdır, bu güne kadar en uzun yol denizli - ankara oldu onda da en ufak bi sıkıntı yaşamadık.

    Aracın özelliklerine gelicek olursak, bildiğiniz gibi b sınıfı bir araç aslında ama 2006 yılındaki diğer b sınıfı araçlardan ayrılan en güzel özelliği 1.2 atmosferik bir motor ile bu güne kadar (bildiğim kadarıyla) 1 tane micra hariç Türkiyenin hiçbir yerinde arıza kaydı bulunmayan CVT şanzumanın kusursuz uyumudur. CVT şanzumanın biraz internette araştırarak hangi araçlarda kullanıldığını görebilirsiniz. Şanzuman kesinlikle hiçbir vitrs geçişini hissettirmez ( aslında 1 vites var denebilir oda "ileri" vitesi) yani kullanımı bir akülü araba kadar basittir. Benim aracımda lavoto marka simit lpg mevcut. Lpg taktkrdım çünkü aracın yakıt tüketimi çok fazlaydı, ş. içi 10 litre ortalamamın olduğunu hatırlıyorum, ş. dışı ise bu değer 6 lara düşüyordu ama dünya genelinde kabul edilen bir sistem olan lpg yi taktırmamak enayilik gibi geliyordu çünkü atmosferik bir motordan bahsediyoruz. Bu vesile ile 2012 yılında lpg lavoto lpg taktırdım 1.350 tl ye. Lpg kendini 7.000 km sonra amorti etti. Bu arada araç 2006 dan 2011 yılına kadar sadece 11.000 km yapmıştı şuan 85.000 i yeni devirdik.

    Lpg ile yakıt tüketimine büyük ihtimalle inanmazsınız ama yinede alacak kişilere bilgi versin diye anlatayım. Şehirler arası 80-90 bandında gittiğimde 7-8 litre lpg yakıyor, ama 120 ile ve klima açık gidersem 9,5 litrelere çıkıyor. Lpg yi denizlideki en ucuz lpg ci olan pamukkale gazdan yada opetten alıyorum genelde. Pamukkale gazda 1.7 tl iken aldığım gaz ile 13 krş/km gibi bir değerle şehirler arası yol yaptığımı hatırlıyorum. Araçta iki kişi vardı ve bagaj fulldu, ara ara klima açıktı. Lpg piyasası %30 kadar fark edebildiği için şuan 18-19 kuruşlara çıktı şehirler arası yolculuklar. Şehir içinde ilk çalıştığında benzinde gittiği için çok sağlıklı karşlaştıra yapamam fakat ilk bir dakika benxinde gidiyor.

    Aracın içinde beyaz/krem koltuklar var gayet hoş duruyor. Aynı zamanda bazı özellikleri; ais farı, elektrikli ısıtmalı yan aynalar, sonradan taktırdığımız arka park sensörü, immobilizer, follow me home, ön arka sis farları, arka cam rezistansı gibi başlıca özellikler mevcut. Koltukları ya ben alıştığım için yada gerçekten de çok rahat o konuda subjektif olabilirim. Bunların yanında aracı yaklaşık 10 yıldır kullandığım için aracı limitlerinde de kullanabiliyorum ve buna dayanarak virajlardaki kabiliyetini beğeniyorum (b segmentinde ve esp si olmayan bir araçtan bahsediyoruz!). Hatta bazen kasıtlı olarak (limitleri unutmamak adına) virajlarda aracın arkasınj 1-2 karış kaydırıyorum. Bu şekilde lastiklerin nekadar eskidiğini de kontrol etmiş oluyorum çünkü yeni lastiklerde kaydırmak için direksiyonu biraz daha kırmam gerekiyor. Dediğim gibi bunu 3-4 ayde bir yaparım.

    Aracın sevmediğim yanları ise bizimkinde ABS olmayışı, ha ABS li araçlar ABS siz olanlara oranla daha geç duruyor diye biliyorum (mantıklı aslında araştırdığınıda anlayabilirsiniz, abs nin amacı araç kayarken yön verebilmek aslında, bu sebeple tekerler arada dönüyor) yıllarca kullana kullana avil bir durumda frene bir anda değilde ezerek basma alışkanlığı kazanıyosunuz :) bu yüzden ben frenlerinden çok da şikayetçi değilim, çünkü şehir içi max 60-70 ile gidiyoruz.

    Vitesi manuel konumuna alıyorum bazen, manuel konumdayken 7.200 devire gelince otomatikman "vitesi" yükseltiyor. Lpg taktırmadan önce manuel konumdayken ilk viteste 60-65, ikinci viteste 110 kmh hızı görmüştüm ama artık denemiyorum o tür şeyler.

    Bakıma gelirsek, aracın ağır bakımı triger dahil komple 80.000 km de yapıldı, toplamda 1200tl kadar tuttu. Bir de keyfe keser şanzuman yağını değiştirmiştik, şanzuman yağını mutlka ama mutlaka kendi yağından koymanız lazımmış bizde öyle koydurduk. Tek dikkat etmeniz gereken o. Diğer kısımları zaten bildiğiniz basit ( en güzeli ) atmosferik motor ve fiat parçaları.

    Bu arada mutlaka söylemeliyim, aracı bu güne kadar ilk marşta çalıştıramayıp, ikinci marşta çalıştırdığımı hatırlamıyorum! Hep tek seferde çalıştı saolsun turuncum benim :)

    Şehir içi için araç arayan, otomatik olsun ama vites geçişlerini hissetmeyeyim diyen herkese tavsiye ederim. Konforunun yanında tüketimi de fazlasıyla tatmin edecektir. Ses yaşıtımınkonusunda ise 110 dan sonra rüZgar ve yol sesi alır. Şehir içindr camları kapadımtan sonra ne motor ne yol ne asfalt sesi duyulur. Hatta ben arabada hep klasik müzik dinlerim, huzurlu araçtır vesselam, sağolsun aileyi 10 yıldır taşıyor, umarım bir 10 yıl daha taşır. :)


    beneoushtatic adlı üyemizin eklemek istedikleri:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can Verip Nam Alırız -- 13 Ekim 2016; 20:37:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 70 lira gaz ile 450km cidden guzel bir deger. Manuele alip kullaniyor musunuz hiç?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tip konuları görünce canım sıkılıyor bizde ablama 34 e boş manuel polo aldık 2015 te cruise kontrol vs geçtim yol bilgisayarı bile yok şunlar otomatik full daha ucuz ama bizde vw logosu var Allahtan değeri düşmüyor diye kendimizi avutuyoruz çok güzel bir tercih yapmışsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Can Verip Nam Alırız kullanıcısına yanıt
    Anlık tüketim çok iyi maşallah dizileri kıskandıracak cinsten. Merak ettim şehir içi yoğun trafik ve şehirdeki ortalama tüketim nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aracın aynısı kuzenimde var. Kullanması da keyifli. Tüple gayet güzel oluyor. Valla bizim şirketin Clio su ile de git gel yapıyorum oraya buraya. Palio çok çok daha zevkli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerde hanima alabilirim belki,sehir ici icin iyi arac.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt olarak iyi bir araçmış.Fakat Yokuş aşağı inerken gaza basılmadığı sürece aracın hızlanmaması gerekmiyor mu?Dsgde ve Powershiftte böyleydi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exotic.

    70 lira gaz ile 450km cidden guzel bir deger. Manuele alip kullaniyor musunuz hiç?

    Yokuş aşağı inerken balata ısınmasın diye sola çekiyorum 4 e indiriyorum motor freni ile fren yapmadan iniyorum hem de motor iyi bi yaglanıyor Hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruling_S

    Yakıt olarak iyi bir araçmış.Fakat Yokuş aşağı inerken gaza basılmadığı sürece aracın hızlanmaması gerekmiyor mu?Dsgde ve Powershiftte böyleydi.

    Hocam bu 6 vites diye geçiyor ama esasen sonsuz sanzuman olarak bilinir. Yani 2 kasnak yola hıza göre büyüyüp küçülüyor. Araç yokuş aşağı inerken algılıyor ve dişlileri ona göre ayarlıyor. Hızlanmasını istemezseniz sola çekiyorsunuz triptonik 6. Viteste sabitleniyor ve hızlanmiyor. Ama normal D ye aldığınızda hızlanması başlıyor 6 da olmasına rağmen. Ayrıca L modu var karda kışta çok işe yarıyor. ekonomi tuşu da var. Daha düşük devirlerde vites atiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    İlerde hanima alabilirim belki,sehir ici icin iyi arac.

    Kesinlikle ben de anneme almıştım ama ondan çok ben kullanıyorum şimdi parkı falan çok kolay manevra kabiliyeti yüksek çok memnunum yabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2200 devirle 110 km/sa gibi bir hız harika. Peki gaza basınca araç tepki verebiliyor mu?
    2.0 atmosferik motorla 3000 devirde 110 km/sa yaptığım için kıskandım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazloo

    Bu aracın aynısı kuzenimde var. Kullanması da keyifli. Tüple gayet güzel oluyor. Valla bizim şirketin Clio su ile de git gel yapıyorum oraya buraya. Palio çok çok daha zevkli.

    Kesinlikle hocam çok zevkli bir araç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    2200 devirle 110 km/sa gibi bir hız harika. Peki gaza basınca araç tepki verebiliyor mu?
    2.0 atmosferik motorla 3000 devirde 110 km/sa yaptığım için kıskandım.

    Yok hocam bazen tir falan geliyor sollamaya cikmam gerekiyor dip gaz veriyorum usul usul hızlanıyor 4 bin devirden sonra.malum 1.2 motor bi de lpg olunca ivmelenme kötü. Ama düz yolda SS deki gibi koklayıp gidiyor. Düz yol arabasi bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunc52

    Anlık tüketim çok iyi maşallah dizileri kıskandıracak cinsten. Merak ettim şehir içi yoğun trafik ve şehirdeki ortalama tüketim nasıl?

    Hocam bulunduğum şehirde pek trafik yok ben de dikkatli sürüyorum yanı aracı artık çözdüm 3 bin devire yaklaştığı zaman az gazdan çekiyorum ayağımı vites yükseltiyor. Bu şekilde 2bin 2 500 devirde kullanıyorum. Pek ölcmedim ama çok fazla aman aman bi yakıt tükettiği söylenemez. Tabiki otomatik olması biraz fazla yakmasına sebep oluyor manuel e nispetle. Max 25 kuruş falan yakiyodur. Uzun yolda az yakması 6 vites olmasından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Storm Raider

    Şu tip konuları görünce canım sıkılıyor bizde ablama 34 e boş manuel polo aldık 2015 te cruise kontrol vs geçtim yol bilgisayarı bile yok şunlar otomatik full daha ucuz ama bizde vw logosu var Allahtan değeri düşmüyor diye kendimizi avutuyoruz çok güzel bir tercih yapmışsın

    Aynen hocam biz konfora pek düşkün değiliz yani olmasa da olur. Parçası bol olsun sıkıntı çıkarmasın dedik. Japon sanzuman ve palio nin birleştiğni duyunca alalım dedik. 2014 Aralık ayında 21.500 e almıştık 54 bin km de idi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı motor ve şanzımanlı aracı kullanıyorum sehir içinde inanılmaz ekonomik. Parçası ucuz ve çok. Bakımları ucuz. Geri kaçırma yapmaz vites geçişleri hissedilmez. LPG kullanırsanız km başına 15-17 kuruş yakmanız çok kolay. Kliması sıcak il şartlarında bile güzel iş çıkarıyor. Vitesi sorunsuz ve ekonomik araç arayanların kesinlikle değerlendirmesi gereken bir araç.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can Verip Nam Alırız


    quote:

    Orijinalden alıntı: tunc52

    Anlık tüketim çok iyi maşallah dizileri kıskandıracak cinsten. Merak ettim şehir içi yoğun trafik ve şehirdeki ortalama tüketim nasıl?

    Hocam bulunduğum şehirde pek trafik yok ben de dikkatli sürüyorum yanı aracı artık çözdüm 3 bin devire yaklaştığı zaman az gazdan çekiyorum ayağımı vites yükseltiyor. Bu şekilde 2bin 2 500 devirde kullanıyorum. Pek ölcmedim ama çok fazla aman aman bi yakıt tükettiği söylenemez. Tabiki otomatik olması biraz fazla yakmasına sebep oluyor manuel e nispetle. Max 25 kuruş falan yakiyodur. Uzun yolda az yakması 6 vites olmasından

    Hocam 25 kuruş yakıyorsa öp başına koy. Benim ilk kasa 1.2 8v İstanbul şehir içi lpg de ortalama 23, 25 kuruş yakıyor. Siz manuel olsa daha az yakardi demişsiniz bence tam tersi.
    Normal şartlarda manuel 1.2 16v ler 3000 devirde 110 km, 1.2 8v ler ise 90 km hız yapiyor. Sizinki ise fotoğraf da görüldüğü itibari ile 2200 devirde 110 km yapıyor yakıt ekonomisi açısından çok güzel.
    Bulunduğunuz şehirde aşırı trafik olmuyorsa ve sakin kullanan biriyseniz ( fotoğraftaki anlık tüketim gerçeğe yaşıyorsa)lpg ye bile gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 9 Eylül 2016; 0:07:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • speedgear nasıl bir ünite? Sorun çıkarma olasılığı nedir? Uzun yıllar gönül rahatlığı ile kullanılabilir mi? Kardeşime bu ayarda bir araç bakıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bilgilendirme olmuş
  • Güzel inceleme. 1.2 atmosferik araca göre 2200 devirde 110 yapmasına hakikaten bende şaşırdım. Yakıt tüketimi de çok ideal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.