Şimdi Ara

SapphireHD4770 e Asus4770 biosunu atma...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARkadaşlar elimde saphirenin hd4700 ekran kartı var yalnız buna asusun 4770 biosunu kurmak istiyorum yani hız aşırtmak için.Atiflash ve asus biosu elimde mevcut ben windows açıkken bu işlemi yapabilirmiyim...Diğer şekilde nasıl oluyor biraz bahsederseniz yapıcam teşekkürler şimdiden....

• yazabilirsin ama ati winflash olması lazım dos mosla hiç uğraşma derim
    http://fr1-dl.techpowerup.com//Utilities/BIOS_Flashing/ATI/winflash2015.zip
    yapamassan ekle msn imi
  • nasıl hız aşırtmak için? asuslar daha iyi oc oluyor diye asus biosumu atmak istiyosun hacete? yoksa asusların frekansları daha yüksek asus biosu atarsam oc olmuş olurmu diyorsun?
    oc potansiyelinin biosla alakası yok. şu şekilde alakası olur, atacağın biosta voltajlar daha yüksektir tamam ama elindeki biosu rabit ile açıp voltaj artırımı yapıp tekrar flashlarsan aynı hesaba gelir.

bu arada yapacağın şey riskli, onboard vga varsa elinde/yakınında tamam ama yoksa uğraşırsın. ikinci bi vga olmadan bios flashlamak dertli iş, flopy şart, yapılışını tam hatırlamıyorum, yapılışını bulmanda zor olabilir.
  • @multeci
  • bak dostum asus un hd4770 biosu daha iyi optimize edilmiş diğerlerinki takoz bide asus un biosu yüklendiğinde smart doctor ile volt veriliyo yani senin dediğini sadece komik buluyorum
  • iyi deneyin başarılı örnekleri var madem, aşırı yüksek değerlere oc yapılacaksa tamam ama normal derecede bi oc için riskli iş.
    zaten aşırı oc yapacak biri profesyonel manada bu işle uğraşıyordur ve işe yarayacak timingleri ayarlayabilir, asus un biosuna ihtiyaç duymaz.
  • ARkadaşlar _H@Z@R_ nickli arkadaşım saolsun msn den yardımcı oldu o na çok teşekkür ediyorum.boot için flash diskimizi kullandık :) Karta asus top edition biosunu kurduk....Şimdi biraz voltaj verelim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar dün itibariyle asus top edition biosunu kurmuştum...Hemen karta 1.3 volt ve 1000/40000 de calıstırmaya basladım ama oda ne kart far cry da 105-110 derece sıcaklıgı gordu ve fan motor gibi calısmaya basladı, açıkçası korktum yanar diye ve ekranda siyah siyah yer yer bozulmalar cıkmaya basladı ve oyundan çıktım...Aynı kartla mesut çevik bu değerleri nasıl almış?????
  • hiç uğraşmayın kafanız ağrımasın orjinal biosunu atın saçma zaten
  • Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar gıcık oldum ugraşıcam bunla yanarsa da gözüm görmez...
  • hocam nedemek herzaman yardım ederiz zevk işi bu ...sıcaklık okadar cıkmaması lazım yaa mesut cevige göre kasa havalandırman iyimi ...al bi canavar sogutucu 1 ghz üzerini dene
  • Valla soğutucuya para vereceğime 1 4770 daha alırım crossfire 1000/950 de calıstırrım 2 sinide o zaman daha mantıklı olur :)
  • tabi bu hızlarda stabil çalışırsa...Bu arada saphire biosuna geri dönebilirim mesut çeviğin anlattıgı kadar olmadı hız aşırtma stabilite bile yok....Eski biosumu kurucam sanırım öyle stabil ve mutluydum en azından..
  • dileyenler ATI HD4770@1GHz video inceleme yi izleyebilir, 2:35ten sonraki ekran goruntuleri ne yapmaiz gerektigi icin yeterli olacaktir

http://www.donanimhaber.com/AT_HD47701GHz_video_inceleme-13911.htm
  • o videoyu belki milyon defa izledim arkadaşım aynı şeyleri bizde yapıyoruz ama diyoum ya mesut çevik o stabiliteyi nasıl yakalamış aynı voltaj ve değerleri bende deniyorum ama olmuyor stabilite yok...Yalnız şöyle bir durum var mesut cevik 'in test sisteminde ccc 9.4 sürümü var bende ki 9.8 di acaba bu bir sorun yaratırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thorismund -- 4 Eylül 2009; 17:12:33 >
  • ben voltajsız 900-1050 olarak kullandım stabil gpu daha gidiyor ama voltaj istiyordu sistem açıyor oyunda çakıyordu bu değerlerde gayet iyiydi voltaj vermeye gerek bile kalmaz
  • şimdi farkettim mesut çevik videoda funı %100 devirde çalıştırıyor ve buda çok aşırı bir ses çıkarıyor.Funın %100 devirde çalışmasının bir zararı olurmu acaba???
  • ben stabil olarak sadece 800/1000 kullanabiliyorum malasef buna ne etki edebilir bu kadar anlamış değilim... yardımcı olabilen varsa sevinirim
  • Çalışmıyor her ne denediysem çalışmıyor, hep bir yerden patlak veriyor....Nasıl stabil çalıştırdılar hala anlamış değilim....Yapılan butun herşeyi denedik ama yok cideoyu oldugu gibi denedik yine yok, çok ilginç bir durum....Eski biosumu tekrar kurdum 880 937 de stabil çalışıyor, biraz biraz yukseltip voltajsız ne kadar gidebileceğine bakıcam...900 950 cıkmayı denicem..
  • size bios la alakası yok demiştim. asus un biosunu atmak kolay oc yapmaya imkan sağlar, eldeki gpu yu çok da etkilemez.
    asus da sonuçta daha kaliteli kompementler kullanılmıştır ve buna güvenerek biosdan belki daha fazla voltaj verecek şekilde ayarlanmıştır, timingler düşürülmüştür vs.. bu biosu diğer kartlara atınca faydalı oluyordur tabi ama aynı stabilite yakalanamıyor olabilir.
    dediğim gibi oc potansiyeli diğer compementlere ve eldeki gpu nun iyi çıkması şansına bağlı. biosla sağlanan oc zaten manuel ayarlamalarlada sağlanabilir. bios flash ı sadece pratiklik sağlar.
    gülen bi arkadaş vardı felan, kendi uğraşsın bu bios işiyle biraz. biosun oc a etkisi dolaylıdır, asıl potansiyeli gpudaki tüm kompementlerin grafik işlemcinin iyi çıkması belirler oda şansa bağlı bişey.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.