Şimdi Ara

RENK DERİNLİĞİ(COLOR DEPTH)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Plazma ve lcd'lerde 8, 10, 14,bit olarak ifade edilen değerler ne kadar önemli?

• LCD lerin 10, 14 veya 24 bit denilen değerleri tv işlemcisinde işlenen görüntünün LCD panele aktarımında kullanılan veri yolunun genişliğidir. veri yolu ne kadar genişse birim zamanda o kadar çok bilgiyi panele gönderebilirsiniz.

Benim bildiğim bu kadar. Buradan yola çıkarsak. Paelin tepkime süresi kısalmadıkça sadece veri yolunu artırmak pek işimize yaramaz o yüzden bence gözle görülebilecek bir fark yaratacak bir özellik değildir. Tepkime süresi 8 milisaniyeden daha düşük olursa o zaman fark eder diye düşünüyorum. Biraz araştırma yapmak lazım heralde. Daha deteylı bilgisi olan arkadaşlar yazarsa bizde öğreniriz.
  • evet, bu konuyu ben de merak ediyorum

cK
  • arkadaşlar,

HDMI bağlantı versiyonları ile deep colour yakından ilgili , hatta yapışık ikizler gibi bir konudur.

HDMI 1.2 version bugün pekçok tv de kullanılan version olup, RGB olarak 30 bit e kadar desteklemektedir.

Deep colour ise son zamanlarda yeni version TV ler ile gündeme gelen 1.3version HDMI bağlantısı RGB 30 bit üzeri 48bit gibi yada xvYCC sinyal işleme ile elde edilebilmektedir.
    blu-ray oynatıcılar ve ps3 1.3 version HDMI desteklemektedir. Kullanılan bağlantı kablosunun da 1.3 version olması gereklidir.

Bu gelişme renk scalasını en az 1.8 misli arttırmaktdır. Bu çok önemli bir gelişme olup, yeni bir uluslararası standart olarak 2005 yılı sonlarında kabul edilmiştir. xvYCC JEITA kurumu çatısı altında Sony ve Mitsubishi Electric liderliğinde geliştirilmiştir.

Ancak şu anda bazı firmaların bu standartları karşılamadığı halde bazı yeni ürünlerine 1.3HDMI bağlantısını koyduğunu görüyoruz. Yukarıdaki standartlardan da anlayacağınız üzere bu son derece gereksiz olup, tamamen aldatıcı +özelliklerdendir. pratikte hiçbir zaman elde etmek istediğiniz sonucu elde edemezsiniz.
    Örneğin forumda sık sık sözü Philips en son ürünleri ve Samsung M86/87 modelleri böyledir. Deep Colour standardı taşımadığı halde 1.3version HDMI kullanılmış ve + özellikmiş gibi sunulmaktadır. Bunun tek faydası ileriye dönük uyumluluk olabilir. Ancak görüntü kalitesine etksi olmaz.

• Peki normal hdmi sürümlerinde panelin 10 bit veya 14 bit olması ne ifade eder dersek?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.