Merhaba,
Bir süredir aynı düzende kullandığım bir mağara sinema odam var. Artık odayı bir üst seviyeye taşımak istiyorum. Mevcut durumda ses sistemi Klipsch THX Ultra 7.2, avr Anthem 1120, görüntü Samsung 82" 4K Tv ve kendi çapımda yerli malzemeler ile akustik düzenleme, duvarlarda, zeminde ses yalıtımı var.
Uzun yıllar projeksiyon kullandıktan sonra iki sene önce 82" 4K Tv'ye geçmiştim. Şimdi hevesimi aldığım için tekrar projeksiyona dönmek istiyorum. Projeksiyona geçerken perdeyi 135" alacağım için, oda genişliği 4 metre olduğundan hoparlörleri perdenin arkasına yerleştirmem gerekecek. Bu nedenle perdenin ses geçirir transparan olması gerekiyor.
Bunları yaparken odanın akustik düzenlemesini de biraz bütçe ayırıp daha profesyonel yapmak istiyorum.
Bayağı bir süredir forumu takip edemediğim için güncel olarak kimler forumu takip ediyor, son dönemde benimkine benzer projeleri kim yaptı bilmiyorum. Eskiden olsa uzun süre yabancı forumlarda araştırma yapardım ama artık o kadar vaktim olmadığı için daha hazır bilgiler ve çözümler ile biraz daha yüksek maliyeti çok dert etmeden ilerlemem gerekiyor.
İlk planda aklıma gelen sorular :
1. Projeksiyon olarak native 4K olmayan bir projeksiyon mu tercih etmeliyim, yoksa daha üst seviye Full HD projeksiyon mu ?
2. Ses geçiren transparan perde, hoparlörler ve belki ekipmanlar için rack olarak kullanacağım düzeneği kime yaptırabilirim ? Tabi kendim çizip bir marangoza yaptırabilirim ama bu konuya kafa yormuş olanlar varsa mevcut üzerinde çalışılmış bilgiler ile hareket etmek isterim.
3. Akustik düzenleme için Türker Talayman'a proje yaptıracak kadar bütçe ayıramam, sonuçta profesyonel salon işletmeyeceğim. Ama yerli ve kendime göre yaptığım akustik düzenleme yerine daha profesyonel orta bütçeli akustik düzenlemeyi kime, hangi malzemeler ile yaptırabilirim ?
Aklımdakileri yazdım, bakalım forumdan görüşler gelirse yolumu ona göre çizeceğim. Eğer buradan ışık bulamazsam mecburen yabancı forumlara yazacağım.